Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
17 november 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • cadeau
 • colour to go
 • doos
 • frontcover
Een MissLipgloss artikel

Frontcover Colour To Go

Sephora heeft voor de feestdagen altijd geweldig leuke cadeaus, vandaag wil ik je graag iets van het merk Frontcover laten zien. Dit is een merk met allerlei sets vol make-up (dertig producten!), mét how to’s in de verpakking.

Een Frontcover ‘palet’ ziet eruit als een magazine. Ze verschillen in formaat, maar dit palet is vrij groot, A4-formaat. Hoe duur hij hier in Nederland bij de Sephora gaat zijn is nog onbekend, maar in Frankrijk kost ‘ie €39, dus je kan ervan uitgaan dat het palet hier ook rond die prijs zal zijn.

Frontcover heeft ook kleinere paletjes met lagere prijzen, maar zover ik weet zijn die (nog) niet in Nederland te koop. Wanneer ik er meer kan laten zien, zal ik dat zeker doen! Eerst vandaag de ‘Colour to go’ versie.

Op de achterkant staat wat informatie, over looks die je ermee kan maken en over de producten die erin zitten.

Dat klinkt interessant! En Frontcover test niet op dieren. Het idee vind ik eigenlijk wel leuk! Ik had de Frontcover dozen al bij Sephora in Frankrijk gezien en toen was ik ook al enthousiast, maar ik vroeg me wel meteen af of het kwalitatief wat zou zijn. Dat ben ik gaan uitzoeken!

Als je de doos opendoet, zie je dit. Wow! Dit zit er allemaal in:

 • 20 oogschaduws
 • 1 oogschaduwbasis
 • 1 vloeibare eyeliner (waarmee je oogschaduw als liner kan gebruiken)
 • 1 losse poeder oogschaduw
 • 1 mascara met twee borsteltjes
 • 1 oogpotlood
 • 3 oogschaduwkwasten
 • 1 puntenslijper
 • 1 paletje waar je de oogschaduws in kan klikken

Dat zijn dus dertig producten! Dertig! In één verpakking. En je kan ze er allemaal uithalen. Het zit niet vast in de doos, dus je kan het gewoon in je eigen stash doen.

Hier staan een aantal looks met uitleg. Het is vrij duidelijk uitgelegd en alles wat wordt gebruikt bij de looks zit in de set. Je kan het dus precies namaken, heel leuk!

Wauw, die oogschaduws… Ze zien er prachtig uit!

De losse producten… Deze zien er ook mooi uit, de verpakkingen zijn stevig en zien er chic uit.

De kwasten zijn van prima kwaliteit! Ze zijn van echte haren en je kan er prima je oogschaduw mee aanbrengen. Met de witte fluffy kwast kan je oogschaduw ook vrij goed blenden.

De oogschaduwbasis geeft een champagnekleurig glansje. Ik houd daar zelf niet zo van bij oogschaduwbasis, maar hij werkt wel. Hij houdt mijn oogschaduw op z’n plek!

De mascara heeft twee kanten, volgens Frontcover voor je bovenste en onderste wimpers. Beide borsteltjes zijn even groot dus ik vind dat een beetje nutteloos. Ik vind de spiraalborsteltjes ook niet zo fijn werken maar het is een prima mascara. Niet bijzonder, maar dat had ik ook niet echt verwacht.

Het oogpotlood is goed! Mooi zwart, een beetje vettig en er zit een sponsje op de achterkant waarmee je de kleur een beetje kan vervagen.

Met de ‘shadowline’ kan je elke oogschaduw in een eyeliner ‘veranderen’. Volgens FrontCover dip je het kwastje in de oogschaduw en dan kan je er strakke lijnen mee zetten.

Op zich werkt het, al zijn de kleuren dan niet mega intens. Ook gaat de oogschaduw uiteindelijk in het potje zitten waardoor het product vies wordt. Ik ben hier niet zo gek op, al werkt het op zich wel. Je kan dit zelf ook doen met een vochtig kwastje.

Dit losse glanzende poeder kan je overal voor gebruiken, als oogschaduw, maar ook op je gezicht als highlighter.

Het geeft een subtiel glansje, ik vind ‘m mooi!

Dan… waar ik het meest enthousiast over ben: de oogschaduws met het paletje. Dit paletje is super handig, je kan de oogschaduws eruit duwen (door de gaten onderin) en je kan er je favoriete kleurtjes in doen. De kwast die erbij zit is prima en het formaat van het palet is ook praktisch.

Het palet ziet er ook mooi uit!

Al die kleurtjes… Twintig! Een paar van mijn favoriete combinaties:

De pigmentatie van de laatste twee is niet heel bijzonder, maar op je ogen werkt dit prima.

Wáuw! Die groene! Prachtig, I love it.

De meeste oogschaduws zijn geweldig gepigmenteerd. Ze hebben allemaal een vrij heftige glans, daar moet je van houden. Er zijn veel verschillende soorten kleuren, je kan er dus veel kanten mee op. Het enige nadeel vind ik dat de oogschaduws wat lastig op te bergen zijn. Je kan er vier in het palet kwijt, de andere zestien zullen beschadigen als je ze gewoon in een la of toilettas doet. Als Frontcover nou de paletjes los zou verkopen, dan kan je ze daarin kwijt. Dat vind ik wel een beetje een lastig puntje…

De doos met dertig producten kost in Frankrijk €39 en hij zal hier ongeveer hetzelfde gaan kosten, misschien net een paar euro duurder of goedkoper (waarschijnlijk eerder duurder). De kwaliteit van de producten is over het algemeen vrij goed en het zijn allemaal producten die je uit de verpakking kan halen. Je hoeft de doos dus niet mee te slepen! Ik vind het een leuk idee.

Pluspunten

 • De verpakking ziet er leuk uit (is te gek als cadeau!)
 • Bevat dertig (!) producten
 • Producten zijn over het algemeen van heel goede kwaliteit en hebben een mooi, kwalitatief goede verpakking
 • €39 voor dertig producten is niet duur
 • Je kan alle producten eruit halen en in je eigen stash opbergen
 • Het ‘palet’ bevat allerlei leuke how to’s en uitleg
 • Frontcover test niet op dieren

Minpunten

 • De ‘eyeliner’ werkt niet echt
 • De losse oogschaduws zijn lastig in je eigen stash op te bergen zonder ze te beschadigen
 • Alleen bij Sephora te koop

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een leuke set vol mooie producten!

Skippen als… je niet in één keer zoveel producten wilt aanschaffen, als je €39 te duur vindt of als je de producten of kleuren niet mooi vindt.

Frontcover Colour To Go is binnenkort bij Sephora te koop voor ongeveer €39.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

xxxc Kneipp Cacaoproducten


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.