Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
28 september 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Foute beautytips en -fabeltjes #3

Yeehaaaa, vandaag deel drie van de Foute Beautytips! De vorige twee delen kan je hier en hiervinden. In dit artikel weer een aantal nieuwe fail tips om van te smullen!


 • Doe foundation onder je oogschaduw, dat werkt als een basis en dan blijft het langer zitten.
  Voor shoots kan dit prima, omdat het dan toch maar eventjes hoeft te blijven zitten. Maar voor de hele dag is dit een dikke fail want je zal merken dat je oogschaduw toch in de lijntjes gaat zitten na een paar uur… Ai. Niet doen dus!

 • Voor het slapen gaan moet je je nachtcrème lekker dik opdoen, dan is je huid lekker gevoed als je wakker wordt.
  Je huid kan maar een bepaalde hoeveelheid crème opnemen en die dikke laag ‘zuigt’ je huid echt niet op in een nachtje. En ook al zou je huid dat wel doen, dan smeer je het alsnog af aan je kussen. Want je ligt natuurlijk niet als Assepoester de hele nacht op je rug zonder met je gezicht je kussen te raken… Je kan wel gaan layeren met bijvoorbeeld een serum. • Wanneer je lipstick opdoet, moet je precies de lijnen van je lippen volgen.
  Dat is helemaal niet nodig! Met lipstick kan je juist je lippen optisch iets groter maken door subtiel nét buiten de lijntjes te gaan. Oké, het is niet de bedoeling dat je een clownsmond maakt, maar een paar millimeter erbij kan best! • Een scrub werkt alleen maar goed als er lekker veel deeltjes inzitten die je goed voelt ‘schuren’ over je huid.
  Dit is iets wat ik vaak lees in reviews. ‘Ik voel de deeltjes niet, dus hij scrubt niet goed.’ Maar! In heel veel scrubs doen niet alleen de scrubdeeltjes het werk maar ook een ander ingredient dat exfolierend werkt. Exfolierend betekent dat het dode huidcellen verwijdert. Dit bestanddeel kan salicylzuur (beta hydroxy acid) zijn, of fruitzuren (alpha hydroxy acids, de meest voorkomende zijn glycolzuur (Glycolic acid) en melkzuur (Lactic acid)). Check dus ook of dit in je scrub zit. Het zit soms ook in dagcrèmes, om je huid gladder te maken. • Als je een mooiere huid wilt, moet je geen foundation en andere gezichtsmake-up gebruiken.
  Dit hoor ik zo vaak! ‘Foundation verstopt je huid, je moet het niet gebruiken!’ Dit is zo’n onzin. Ja, er zijn foundations waarin verstoppende en irriterende ingredienten zitten, zoals minerale olien (paraffinum liquidum), parfum, siliconen, parabenen. Als je er op let dat je een goede foundation gebruikt waarin geen zooi zit (om het even een mooie naam te geven) verstop je je huid niet. Het is zelfs zo dat foundations tegenwoordig je huid voeden en beschermen! Zo zit er vaak SPF in, vitamines, plantaardige en verzorgende oliën…
  Wees wel lief voor je huid en voor jezelf en reinig je gezicht elke avond en ochtend. Wil je helemaal ‘gezond’ gaan? Gebruik dan minerale gezichtsmake-up, dit is heel erg goed voor je huid.
  Oh, en puistjes en oneffenheden komen negen van de tien keer niet van je foundation, maar van je verzorging en reiniging of gewoon van je genen of leefgewoonten. • ’s Ochtends hoef je je huid niet te reinigen als je dit de avond er voor al gedaan hebt.
  Oei oei oei, wie dit durft te zeggen krijgt klapjes 😉 ! Toch lees en hoor ik vaak dat meiden alleen hun huid ’s avonds reinigen. Echt schatjes, doe het óók (of misschien juist) ’s ochtends. Het zit zo. ’s Avonds doe je nachtcreme op. Je slaapt – ik zeg even wat – acht uur. In die acht uur ‘werkt’ je huid, weliswaar wat minder actief dan overdag, maar ze is nog steeds bezig. Je porien scheiden talg af, je zweet misschien wat, er komen bacterien van je kussen en deken op je gezicht, misschien zit je ook met je handen aan je kin, of wangen. Wie weet krijg je wel kusjes van een vriendje of vriendinnetje 🙂  ’s Ochtends wil je de bacteriën, vuiligheid en talg er echt allemaal af halen! Misschien voel en zie je de troep niet, maar het is er wel. En ook zitten er zeker nog restjes nachtcrème op je gezicht.
  En.. pssst… Je huid neemt alle werkzame stoffen in je fijne dagcreme niet op als het niet schoon is.. Dus, reinigen, ’s ochtends! • Tonic/toner droogt mijn huid uit. Dus ik gebruik dat niet en breng direct na mijn reinigingsgel mijn dagverzorging aan.
  Voor de meiden die niet weten wat een tonic is: dit gebruik je na het reinigen van je huid, als laatste stap van je reinigingsroutine. Het is een dun, waterig goedje dat je op kan sprayen of met een watje op je gezicht kan deppen.
  Tonic hoort niet uitdrogend te zijn. Let dus op dat je een tonic gebruikt zonder alcohol! In veel soorten zit dit wel, en veel ook, dus let daar op. Het kan zijn dat het voelt alsof je huid droog wordt. Dat komt omdat tonic je poriën sluit, waardoor je huid heel licht trekkerig kan voelen. Maar meteen hierna doe je je hydraterende dagverzorging op, wat dat trekkerige gevoel helemaal weghaalt.
  Sla de tonic-stap zeker niet over, deze sluit namelijk je poriën, het haalt restjes reinigingsmilk/gel weg en die laatste beetjes make-up en daarnaast zorgt het ervoor dat je huid de werkzame stoffen in je verzorging veel beter opneemt omdat je huid optimaal is gereinigd.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.