Fotoverslag: spa-trip naar de Auvergne

Auvergne-157De Auvergne is dé spa regio van Frankrijk. Iets onder het midden van la douce France vind je een route van tien ‘spa towns’ met als koningin natuurlijk het plaatsje Vichy. Kennen we allemaal van het cosmeticamerk! Het stikt er van de natuurlijke bronnen met water dat heerlijk is voor je huid én voor de innerlijke mens. Ik ging er samen met Mariët heen om een razendsnelle mini-tour te doen langs een paar van deze ‘spa towns’.

Foto’s zijn allemaal gemaakt door Mariët Mons. Ik werd uitgenodigd door de Auvergne om dit gebied te ervaren.

Eerst even praktisch

De Auvergne is een streek net onder het midden van Frankrijk. De zomers zijn lekker warm, rond de 25 graden, en de winters zijn streng, al is het dan gemiddeld zeven graden. In de winter kan je er perfect wintersporten, want er is altijd veel sneeuw. Er is meer dan 200km aan skipistes en 900km langlaufparkoersen. In de bergen waait het altijd, dus het zal nooit heel heet aanvoelen in de zomer. Regenen doet het helaas net zoveel als in Nederland, maar gelukkig schijnt de zon wel véél meer.

Je kan er heen vliegen, naar hoofdstad Clermont-Ferrand. Dat duurt ongeveer 1,5 uur. Wij gingen met HOP! van Air France, dat kost zo’n €160 per persoon.
Je kan ook met de trein! Van de Randstad naar Clermont-Ferrand treinen duurt ongeveer acht uur en dit kost zo’n €130. Je reist dan wel ’s nachts terug. Vliegen is dus net íets duurder, maar ook een stuk prettiger en sneller.

Check Auvergne-Toerisme.nl voor een heleboel info over de Auvergne.

Dag 1: Vichy

Ik neem Mariët op sleeptouw om in een kort weekend de Auvergne te ontdekken. We komen na een relaxte vlucht aan rond een uur of twee in de middag op vrijdag, en zondagochtend vertrokken we weer. Weinig tijd en een boel te zien, dus we hebben een strak programma met een heleboel leuke dingen.

Er stond een auto voor ons klaar op het vliegveld (die kan je zelf huren via Hertz) en we reden zelf richting Vichy. Dat was een uurtje rijden en heerlijk om zelf te doen, door het glooiende Franse landschap.

Auvergne-8

We verblijven onze eerste nacht in Vichy Spa Hotel Les Célestins. Een groot hotel middenin het centrum van Vichy, met een enorme spa er aan vast. We droppen onze spullen en krijgen een korte tour rond de stad. Ons vliegtuig had een half uur vertraging, dus er wordt wat van onze tijd afgesnoept. Hup, snel naar buiten!

 

Auvergne-15

Vichy! Vichy werd in de eerste eeuw opgericht in de buurt van vele warmwaterbronnen, en sinds de 19e eeuw komen toeristen naar deze stad om er te kuren. De bronnen zijn er nog steeds en er wordt veel en dankbaar gebruik van gemaakt door de bewoners en door toeristen.

Auvergne-24

Ik sta me te vergapen aan de allereerste spa in Vichy, (‘centre thermal des domes’) die niet meer in gebruik is.

Auvergne-28

Auvergne-32

Auvergne-34

Auvergne-36

Het bijzondere van de Auvergne is dat er een heleboel waterbronnen zijn. Nergens in Europa is zoveel mineraalwater te vinden als in de Auvergne. Dat komt door de relatief jonge vulkanen in het bied die het regenwater tot een zuiver mineraalwater filtert. Het water is heel puur en van heel hoge kwaliteit.

Auvergne-40

De bekendste ‘merken’ zijn Volvic, Vichy-Célestins (waar je me op de foto ziet staan) en Saint-Yvorre.
In de Kuuroordenroute vind je tien kuuroorden waar je heerlijke behandelingen kan krijgen en waar je kan genieten van het vele bronwater dat in de omgeving te vinden is. Van vele spa’s is de architectuur te gek, dus ook daar kan je van genieten.

Auvergne-42

In het centrum van Vichy kan je de warmwaterbronnen ‘ervaren’. Er zijn er een boel en boven de kraantjes staat van welke bron het is. Ik dacht zelf altijd dat bronwater lekker fris en bijna zoet was, toen ik het Chomel water rook en proefde, kwam ik even bedrogen uit. Vies! Het ruikt en smaakt naar rotte eieren. En het is ook nog eens lauwwarm.

Iets geleerd: niet al het bronwater is lekker. In deze zit bijvoorbeeld een boel ijzer en zwavel. Dit water wordt niet aangeraden om te drinken zonder toezicht van een arts. Veel dokters in deze regio schrijven waterkuren voor met het water uit deze bronnen.

Auvergne-55

Deze meneer kwam zijn glazen fles laten zien die hij altijd vult met water uit een van deze bronnen. Door het ijzer slaat de fles helemaal oranje uit, zo gek om te zien! Op doktersadvies drinkt hij dit water.

Auvergne-58

Centre Thermal des Domes.

Auvergne-65

De opera van Vichy is een beschermd monument In de winter en de zomer kan je er allerlei voorstellingen bezoeken, van dans tot theater. In 1903 wordt deze gebouwd.

Auvergne-68

De architectuur in Vichy is opmerkelijk: het is een mix van Moorse, Venetiaanse, Byzantijnse, neogotische, Engelse en art-deco invloeden.

Auvergne-72

Achter de grote spa van Vichy is een park. Voor de spabezoekers, maar ook voor bewoners en toeristen. Groen! En iedereen mag lekker op het gras liggen.

Auvergne-75

Auvergne-77

Auvergne-82Tijd voor de spa! De Les Celestins spa is uitgeropen tot een van drie beste Europese ‘Spa Destinations’. In de spa zit een Institut de Laboratoires Vichy. Naast de Vichy-behandelingen kan je allerlei massages ondergaan, voor ontspanning of het behandelen van medische problemen, en je kan natuurlijk relaxen in allerlei baden (zowel binnen als buiten), sauna’s en hammams. Met 7500m2 is dit de grootste spa van Europa.

Auvergne-100

Ik onderga twee behandelingen in de Vichy spa: eerst een douche-massage. Dit had ik al eerder gezien bij andere spa’s, maar nog nooit zelf ervaren. Je ligt op een bed en vervolgens krijg je een soort douche, al liggend. Terwijl het warme water over je heen stroomt, krijg je een massage. Dat is echt héérlijk! Zelf ben ik niet zo’n badderaar, ik sta liever onder de douche, dus dit beviel me prima. Aansluitend had ik een gezichtsbehandeling met de bekende Vichy producten. Eerst kreeg ik een huidanalyse met een handig apparaat, daarna werd ik lekker onder handen genomen met allemaal reinigingsproducten, maskers en cremes. Genieten. Daarna maken we nog even gebruik van de lekkere baden en sauna’s.
De spa is groot en erg rustig. Alle ruimte voor jezelf en geen rijen om een sauna in te komen. Prettig! Het ziet er wel vrij medicinaal en klinisch uit, maar dat is gewoon de stijl van de spa.

Auvergne-87

Even naar de zevende verdieping van het hotel voor dit uitzicht!

Auvergne-90

Daar kan je ook nog even een dipje doen…

Auvergne-96

Na het uitzicht is het tijd om ons op te frissen voor het eten! Dat doen we in het restaurant van het hotel, N3.

Auvergne-277

Etenstijd! Eten kan je heel prima in de Auvergne: er wordt vooral veel kaas en wijn gemaakt, en ook het vlees is er heerlijk. Specifieke etenswaren uit de Auvergne zijn als eerste een heleboel soorten kazen zoals de saint-nectaire, maar ook de Puy linzen komen uit dit gebied.

Auvergne-283

We aten zó lekker.

Auvergne-286

Niet te missen in de Auvergne: kaas.

Auvergne-287 Iets om de volgende keer te doen: de kaasroute. Er zijn maar liefst veertig plaatsen in de Auvergne waar je kan stoppen om te kijken, ervaren en natuurlijk te proeven. Check deze site voor meer info. Vooral de bleu d’Auvergne, cantal, fourme d’Ambert, saint-nectaire en salers zijn bekende kazen uit het gebied. En zoals je ziet hebben we daar volop van genoten… Mijn mond viel letterlijk open bij het zien van deze kaastrolley in het restaurant van het Notel, N3.

Auvergne-290

Ik neem vaak een ‘café gourmand’ als ik geen ruimte meer heb voor een toetje, en altijd vergeet ik dat je dan toch best wel een heleboel lekkers bij je koffie krijgt… Helemaal niet erg, lekker genieten!

Dag 2 – Vichy, Mont-Dore, La Bourboule & Royat

Auvergne-104

We beginnen onze dag vroeg in Vichy met een gezond ontbijt om meteen in de auto te springen en naar Le Mont-Dore te rijden. Dit is op een uur rijden van Vichy en ligt aan de voet van bergen en vulkanen.

Auvergne-105

Het is zo’n schattig dorpje! Ook in Mont-Dore zijn veel warmwaterbronnen en het is een bekend wintersportgebied.

Auvergne-106

Maar in de zomer (en in de winter, na een dag op de ski’s) is het dé plek om naar de spa te gaan.

Auvergne-107

Op naar de thermen! In de thermen van Mont-Dore worden veel ziektes behandeld op gebied van de luchtwegen en reuma, maar je kan hier natuurlijk ook gewoon naartoe om heerlijk te ontspannen. Het gebouw is in neo-byzantische stijl en het is alleen al een cadeautje om hier naar binnen te gaan en rond te lopen.

Auvergne-110

We worden rondgeleid door de prachtige spa.

Auvergne-117

Weer iets nieuws voor mij. In het water uit de bronnen van Mont-Dore zit gas: het is bruisend water. Het water en het gas worden gescheiden. In deze ruimte kan je van verschillende bronnen het water inhaleren via je neus. Dit zou heel goed zijn voor je luchtwegen en je algehele gezondheid.

Auvergne-188

Auvergne-120

Het inhaleren voelt heel gek. Het gevoel is te vergelijken met de tinteling die je in je neus hebt als je een boertje laat van bruisend water. 🙂

Auvergne-121

Het gebouw is te prachtig voor woorden.

Auvergne-124

Hier lopen we naar één van de bronnen in de thermen.

Auvergne-129

Naast de mooie gangen kom je hier natuurlijk vooral voor de behandelingen en de spa. Dit is zo’n massagedouche waar ik het eerder over had. Je gaat op het bed liggen, het warme water komt uit de douchekoppen boven je rug en benen en ondertussen word je heerlijk gemasseerd.

Auvergne-134

Het water in de zwembaden is natuurlijk bronwater en is heerlijk voor je huid. De waterstralen geven je nek en rug een massage.

Auvergne-139

Nog wat bronwater proeven… Die minder vies is dan in Vichy, maar nog steeds niet superlekker. Gelukkig is dat ook niet de bedoeling!

Auvergne-142

Auvergne-157

Auvergne-174

Grappig: in deze ‘hokjes’ werden de rijke vrouwen vroeger vervoerd van hun verblijfplaats naar de spa en weer terug. In hun ‘spa kleding’ wilden ze niet in het openbaar gezien worden, en koetsen en auto’s stonden nog niet. Vier mannen droegen dit gekke hokje. Erg lekker zal het niet geroken hebben met telkens natte mensen er in (en de toen nog niet zo goede hygiënestandaarden). Wel een leuke kleur!

Auvergne-192

Na ons vergapen te hebben aan het prachtige gebouw (en gefantaseerd te hebben over een duik in het warme bronwater) rijden we door naar La Bourboule, een dorp iets verderop. Ook hier zijn een aantal warmwaterbronnen en een grote spa.

Auvergne-199

Franse dorpjes + bergen = schattig.

Auvergne-201

Ook hier is een stadspark.

Auvergne-211

Met enórme sequoia bomen!

Auvergne-241

Na een wandeling door La Bourboule is het tijd voor KAAS. De Auvergne is een geweldige kaasstreek. Kaaswinkel Chez La Lizette heeft alleen maar kazen uit de regio.

Auvergne-221

De Saint-Nectare is een echte lokale kaas. Schimmelig!

Auvergne-225

En natuurlijk de Bleu d’Auvergne die hier ook in praktisch elke supermarkt te koop is. Zo lekker!

Auvergne-237

Zoek de verschillen.

Auvergne-242

Eglise Saint-Joseph.

Auvergne-245

De thermen van La Bourboule! Een enorm groot en weer zo’n prachtig gebouw. Mariët begaat een heerlijk relaxte behandeling waar ze zelf mag aangeven wat ze wil en op wat voor manier. Hoe heerlijk is dat? De binnenkant is wel wat minder mooi dan de buitenkant, maar de behandeling was geweldig.

Auvergne-248

Tijd om te lunchen! Dat doen we bij Le Cyrano. In de zon!

Auvergne-250

Eens even kijken waar we precies zitten…

Auvergne-258

Proost! Wijn en kaas. Ik ben tevreden vandaag.

Auvergne-261

Superschattige hond <3

Auvergne-265

En we zijn in Royat! We slapen in Hotel Princesse Flore in het centrum van Royat. Verrassing: ook aan dit hotel zit een spa.

Royatonic-interieur

 

En wel een bijzondere! Het Royatonic is een spa die kuren en bronwater mixt met plezier! Het is net een subtropisch zwemparadijs, maar dan met bronwater en allerlei heerlijke baden. Ook hier kan je behandelingen en massages boeken bij je bezoek. En er is een buiten zwembad! Als je houdt van spa’s, maar niet van de stilte, dan is het Royatonic echt een aanrader.

Auvergne-270

In Hotel Princesse Flore zit een erg fijn restaurant waar wij onze laatste maaltijd aten. Vriendelijke mensen, heerlijke wijn en het eten was echt zó lekker!

Auvergne-271

De belangrijkste gang: het toetje 😉

Hierna vroeg onder de wol, want op zondag vlogen we alweer vroeg richting Amsterdam.

De Auvergne heeft me best een beetje geraakt: ik wil terug! Willem en ik willen volgend jaar misschien een autovakantie door Europa gaan doen, dan gaan we zeker nog een keer naar dit gebied. Al is het alleen voor de spa’s en de kaas… Nee, het gebied is ook echt prachtig, zo glooiend met zijn heuvels, zo groen! Het eten is er heerlijk en je hebt altijd een lekkere spa in de buurt om tot rust te komen.

Erg leuk is het om de spa-route te rijden waar je tien plaatsen bezoekt, en daar mix je dan ook nog even de kaasroute doorheen… Niet verkeerd, zeg ik! Kom, we gaan nog een keer. Ga je mee?

Voor meer informatie ga je naar Auvergne-Toerisme.nl.

Ik ben door de Auvergne uitgenodigd om het gebied te ontdekken voor MissLipgloss.nl.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

73 reacties
 1. Margriet

  Ik heb het voorrecht om nu al weer meer dan 7 jaar in Le Mont-Dore te mogen wonen. Kan hierdoor toevoegen dat er ook Le Mont-Dore bronwater bestaan waarin dus niet gebadderd wordt. Dit bronwater is afkomstig uit 3 bronnen. Meer info (Engelstalig): http://www.smda-sources.com/en/smdaen.html

  En ja, het is een heerlijke streek voor kaas- en spaliefhebbers maar het is ook zeer zeker een streek die de moeite waard is om met kinderen te bezoeken. En ook uitermate geschikt voor sportievelingen.

 2. Marleen

  Ik dacht ik herken wat. Ik was er twee jaar geleden in de buurt toen ik kampeerde met mn ex. Jammer dat ik toen niet een spa heb bezocht 😉

 3. Jantine

  Oooooh de foto van dag 1, het bloemenveld. Wat vind ik dat een prachtige foto!! Zou je die ook ergens in full size kunnen downloaden? Ik zou hem best graag als bureaubladachtergrond willen… 🙂

 4. Nicole

  Oh wauw ik ben echt jaloers, dit ziet er echt heerlijk uit. Ultiem genieten!

 5. Femke

  ziet er heel gezellig en ontspannen uit

 6. Mandy

  Wat een geweldige foto’s!

  Het gebied ziet er erg mooi uit, zeker het overwegen waard voor een snelle tussendoor trip. Thanks!

 7. Eline

  wat een mooie foto’s, heel gaaf!
  ik zou ook wel een keer naar een Spa willen!x

 8. Anne

  Echt hele mooie foto’s. Props for Mariët!

 9. rachena

  Geweldig verslag! Jij hebt zo’n ontzettend leuke manier van schrijven! Daar kan ik echt van genieten. Mooie foto’s ook! Ik zeg ik ga mee!

 10. Audrey

  WAUW wat een prachtige foto’s! Geven het echt prachtig weer 🙂

 11. Ilse

  Heerlijk! Al die prachtige spa’s, die mooie gebouwen, mooie dorpjes, bergen op de achtergrond. En dan nog al die verwennerijen, die behandelingen en lekker eten! Daar wil ik ook heen! En dan inderdaad de sparoute met de kaasroute combineren zoals jij suggereert.
  Prachtige foto’s ook trouwens, ook van jezelf, lekker spontaan, je ziet er zo mooi, blij en gelukkig uit. Heerlijk ontspannen ook. 🙂

 12. Caitlyn

  Wauw, wat veel foto’s
  Echt leuk om eens te zien 🙂
  xx

 13. Olivia-Anna Beekman

  Wat een leuke leerrijke trip.
  Ik vind die foto waar je je staat te “vergapen” 😉
  op een of andere manier een hele mooie foto!!!
  Het is de uitdrukking op je gezicht..heeft iets heel aparts X

 14. Marije

  Hi! Wij zijn al jaren fan van de Auvergne en zijn dan ook goed bekend met Vichy. Leuk om te zien dat jij dat bronwater ook vies vond. Mocht je weer eens gaan, of voor anderen, heb ik een super leuke locatie om te overnachten bij Nederlanders die in Bayet, 20 min van Vichy af, een chateau runnen met hotelkamers, een gite en een appartement en waar je waanzinnig lekker kunt eten! http://www.edelins.eu

 15. Marlies

  Oh wat een walhalla: kaaaas! ♡ Ik pakte uit puur enthousiasme een stuk kaas uit de koelkast tijdens het lezen, en die is nu op 🙂

 16. martina

  wauw wauw wauw wauw deze foto’s zijn echt genieten! heerlijk zeg!

 17. Frederieke

  Hallo!
  Allereerst, superleuke post. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar wel bij Spa, in belgië. Ook bronwater geproeft en zo.

  Nu had ik een vraag, niet geheel naar aanleiding van deze post, maar wel naar een foto van jou in deze post…
  Ik vroeg me namelijk af welk model tas jij hebt van Longchamp. Ik ben al een tijdje opzoek naar het grootste model handtas van Longchamp, maar ik weet niet zo goed welke dat dan is. Wellicht kun jij me helpen! (:b
  (Of een lezeres van jou blog)

  Frederieke

 18. Angela

  Wat ziet dat er heerlijk uit! Ik zou zeker eens een van de stadjes willen bezoeken!

 19. Sabine

  Mooi verslag! Ik zou het dan wel erg leuk vinden om een lezersaanbieding erbij te doen. Misschien iets voor de volgende aangeboden trip 😉

  • Miss Lipgloss

   Ik weet niet of dat heel ingewikkeld is om te regelen, dat zal dan denk ik altijd via een reisbureau moeten, ik zal het de volgende keer checken 🙂

 20. Alimonia

  Leuke foto’s, goed verslag en je staat er ook telkens goed (ontspannen) op. Mooi om te zien

 21. Joyce

  Zo’n leuke reis! Mijn vriend en ik plannen ook een autovakantie door Zuid-Europa, misschien plannen we daar ook een tussenstop 🙂

 22. Mieke

  Wat lijkt me dat leuk om een keer te doen! vooral die douche-massage lijkt me heerlijk aangezien ik ook meer van de douche ben. Wat een leuke foto’s ziet er echt top uit allemaal, mooie omgeving!

 23. Bianca

  De douche massage heb ik nog nooit van gehoord maar het lijkt me wel wat. Dat bronwater dat naar rotte eieren smaakt kan toch niet gezond zijn? Iewl!

 24. Lisanneleeft

  Wow, wat een heerlijke foto’s van Mariët <3 Echt een geweldige toevoeging voor de blogpost, die mooie foto's 😀

 25. Susa

  Die 4e foto van jou alleen: prachtig. De rest van de foto’s zijn ook heel mooi trouwens, haha! Ziet eruit en klinkt als een heerlijk gebied zeg. Zou ik graag een keer heen willen, al is het alleen al om de prachtige natuur.

 26. Vera

  Super super mooie foto’s! Ze weet precies welke hoeken mooi zijn om te fotograferen. Zou er zeker eens heen willen voor een weekendje ontspannen.

 27. Marleen

  Ah wauw, het ziet er allemaal zo prachtig uit en wat een mooie foto’s allemaal! Je ziet er ook ontzettend leuk uit trouwens! xx

 28. Tamara

  De foto’s zien er geweldig uit! Volgens mij heb jij je daar prima vermaakt. En dat hokje, hoe bizar is dat? Dat er vroeger op die manier mensen vervoerd werden, heel grappig om te zien!

 29. Daniëlle

  Wauw, wat een super mooie streek! Mooie foto’s en geweldig verslag.

 30. lousaa

  Klinkt goed, maar budgetair gezien minder aantrekkelijk. lijkt alsof je het ook erg snel hebt geschreven, er staan best wat gekke dingen in, zoals veel ovt ott wisselingen.

  • Miss Lipgloss

   Je kan het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt 🙂 er zijn een heleboel campings ook, wij deden zo’n trip om goed te laten zien wat er te doen is. Heb uren over de blogpost gedaan, maar kunnen zeker wat foutjes in geslopen zijn, ik ga het nog even checken.

 31. Luna

  Mooie foto-reportage! Wat zie je er trouwens goed uit Cynthia 🙂

 32. suus

  Ziet er goed uit, en wat een mooie foto’s! Doet ze goed! En jij bent een heel natuurlijk mooi model 🙂 heb jij mariet “ingehuurd” voor het maken van deze foto’s ofzo?

 33. Stephanie

  Wauw wat een heerlijk verslag om te lezen. Echt een stuk ontspanning om te lezen en te zien alleen al. De fotos zijn echt prachtig 🙂

 34. Dalinka

  Wauw, ik heb me echt zitten vergapen aan de foto’s. Prachtig! Ik kan echt genieten van dit soort artikelen!

 35. Dita

  wat leuk om te lezen en wat een prachtige foto’s!

 36. romy

  Ik word altijd zo blij van jouw fotoverslagen, net alsof ik zelf heel eventjes op vakantie ben! Het ziet er allemaal fantastisch uit, de spa’s, de omgeving, het eten! De Auvergne komt er zeker bij op mijn to-go-lijstje! 🙂

 37. Chantal

  Wauw, wat een schitterend verslag!
  De foto’s zijn geweldig geworden! Complimenten! Kan er naar blijven kijken!

 38. Esra

  Hoi! Beetje gekke vraag misschien, maar spreek jij Frans? Gewoon uit nieuwsgierigheid!

  • Miss Lipgloss

   Heb er wel examen in gedaan op het vwo maar ben het verleerd. Dus nee!

 39. Kiss & Make-up

  Wat een mooi verslag! Je bent echt wel in de watten gelegd daar, heerlijk!

 40. Winnie

  Ik hoop toch dat je het gas heb geïnhaleerd via je neus en niet het water, of moet je echt het water inhaleren?

 41. Margot

  Wat een heerlijke trip en prachtige foto’s! Grappig van die oranje fles!

 42. Amber

  Wat een prachtige foto’s, zo sfeervol! Het moet een heerlijke reis geweest zijn ;-)!

 43. Griet

  Dat leek me apart en leerrijk om een keertje mee te maken! Mooie omgeving heb je daar ook zo te zien aan de prachtige foto’s 🙂

 44. Maaike

  Wat een prachtige foto’s zeg. Lijkt me een mooie streek om te zijn. Bij Vichy denk ik wel eerder aan de Tweede Wereldoorlog dan aan bronwater eerlijke gezegd. :-S

 45. Shannen

  Ik vind dit soort verslagen leuk om te zien, maar niet reëel. Alleen de kosten van de vliegticket staan er, en wat kost de rest dan? Je zet ook de prijzen van een lippenstift in een artikel, waarom niet de prijzen in dit artikel. Misschien wat lastiger maar ik vind het wel eerlijker.

  Mooie foto’s! Zo te zien laat de streek je stralen. Dan snap ik wel waarom je zo graag nog een keer terug wilt!

 46. Nicole

  Wat een prachtige foto’s, ik krijg er helemaal een vakantie gevoel van.

 47. Debby

  leuk! ziet er uit als een mooie stad en die kaaaaas *jumm* haha mag ik vragen van welk merk je jas is? 🙂

 48. Nienke

  Fijn verslag! Wordt compleet gemaakt door de prachtige foto’s! Wat zie je er telkens zo mooi uit Cynthia !! Geeft me zin om meer van Frankrijk te ontdekken 🙂

 49. Kim

  Dat ziet er uit als een héél fijn tripje! Hele mooie foto’s.

 50. Bente

  Wat een super toffe mini reis hebben jullie gemaakt! Ziet er fantastisch mooi en lekker uit!

 51. Jildou

  Wat een prachtige foto’s. Echt fantasitisch!!!!

 52. Iris | Todayslipstick

  Wat een prachtige foto’s! Je bent heel fotogeniek, vooral de spontane foto’s vind ik leuk. Al dat lekkere eten, krijg ik honger van! Ik moet echt een keer een douchemassage ervaren, dat lijkt me heerlijk.
  Liefs, Iris

 53. Syl

  Leuke reis. De foto’s zijn erg mooi geworden!

 54. Carlijn | Copy & Beauty

  Wauw ik heb echt genoten van de foto’s van Mariët in dit verslag, allemaal even prachtig. De douchemassage klinkt lekker, nog nooit van gehoord.

 55. Liesbeth

  Leuk verslag en prachtige foto’s! Weet je toevallig welke camera Mariët gebruikt heeft? 😉

  • thessa

   daar ben ik ook nieuwsgierig naar 🙂 super mooie foto’s en ik ben op zoek naar een nieuwe camera 🙂

 56. Milou | shimmer-pie

  Wat een uitgebreid verslag. Erg leuk om te lezen en wat leuk dat je een ‘fotograaf’ bij je had. Het zijn ook echt prachtige foto’s geworden!

  Jullie hadden ook wel geluk met het mooie weer! Lekker hoor want se reis ziet er echt super uit! Ik zou het ook wel eens willen doen! Leuk!

  Grappig ook van dat bronwater ik zou ook zeggen dat het allemaal lekker zou zijn. Haha was vast wel even een tegenvaller tien je dat vieze bronwater dronk, met de gedachte dat het lekker zou zijn! Haha

 57. ilham

  Wat gek van dat bronwater! Ik beelde me altijd van dat vers, kabbelend water in met bijhorende frisse smaak. Auverge lijkt me ideaal voor een kort tripje komt zeker op mijn lijstje te staan.