Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
3 januari 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • bb cream
 • bb-perfect
 • filorga
 • Review
Een MissLipgloss artikel

Filorga BB-Perfect

Een ware hype kan je het inmiddels wel noemen, de BB Creams! Ook Filorga, het merk met huidverzorging met een medisch randje, heeft ook een BB Cream. De BB-Perfect. Omdat ik razend benieuwd blijf heb ik deze natuurlijk ook getest.

De BB Cream van Filora belooft een hele hoop. Maar écht een hele hoop. Om het behapbaar te maken, op een rijtje:

 1. Hydrateert de huid
 2. Corrigeer rimpeltjes en onregelmatigheden
 3. Egaliseert de teint
 4. Versterkt de glans
 5. Beschermt tegen UV-stralen
 6. Kalmeert en herstelt
 7. Geneest de huid
 8. Intens verzachtend
 9. Anti-rode vlekken
 10. ‘Verbluffend corrigerend’ en ‘een huid die welhaast gedigitaliseerd lijkt’

Dat zijn mooie én grote beloftes. De Filorga BB-Perfect kost €39, wat een lieve duit is voor een BB Cream. Samen met die van Dior de duurste die ik tot nu toe heb gezien. Er zijn twee kleuren: 01 lichtbeige en 02 goudkleurig zand. Ik heb 02, die eigenlijk wat te donker is voor mij, maar toch heb ik hem geprobeerd. Bij het testen van een foundation of BB Cream is dat juist wel goed, want dan kan je nog beter zien hoe goed houdbaar het product is – vlekken vallen immers veel beter op.

De BB-Perfect zit in een zwart doosje en ziet er netjes en verzorgd uit.

De bestanddelen op de zijkant van het doosje. Dit is wel een énorm lange lijst en ik kan hem dus ook niet helemaal ontleden (die kennis heb ik ook niet), maar de grote namen in de lijst zijn de werkzame bestanddelen. Filorga is een medisch georiënteerd merk en bevat veel ingredienten die dieper in je huid werken.

De beloftes op de verpakking.

De verpakking vind ik top. De BB cream zit in een tube met een pompje. Hygiënisch en praktisch.

De BB-perfect heeft een structuur die tussen een dagcrème en foundation inzit. Verdeelt makkelijk over de huid en droogt licht mat op. Tijd om hem op mijn huid te laten zien.

Op deze foto draag ik helemaal niks. Over mijn hele gezicht heb ik wel wat oneffenheden en vooral mijn neus is een beetje rood.

BB-Perfect dekt vrij goed, maar verdeelt niet egaal, het probleem wat ik ook had met de Nivea BB Cream. Doordat de kleur net iets te donker is voor me zie je dit ook beter. Toch is het effect wel vrij goed, roodheden zijn verdwenen. Let wel: ik heb concealer gebruikt onder mijn ogen op deze foto. Voor donkere kringen dekt ‘ie echt niet goed genoeg.

Hier draag ik ook een mini beetje poeder (Maybelline FIT ME) en de rest van mijn make-up.

Hier zie je goed dat de BB-Perfect een beetje vlekkerig is. Ik had moeite met het aanbrengen, het werd niet echt mooi egaal. Een belofte dat de BB-Perfect een ‘gedigitaliseerde huid’ geeft is wat mij betreft een beetje onzin. Het effect is niet helemaal goed, in mijn opzicht. Ik draag trouwens MAC Viva Glam Gaga op mijn lippen.

Op zich was ik vrij tevreden. Als het lang zou blijven zitten, dan zou dit best een product zijn dat ik vaker zou pakken. Echter… het bleef niet lang mooi. Ik had het zó gehoopt, maar helaas. Misschien ligt het aan mijn gemengd vette/vochtarme huidtype, maar ook deze BB cream ging flink vlekken en ‘vegen’, al na een paar uur. Ik bracht de BB-Perfect ’s ochtends om 9u aan, om 14u ’s middags (nog geen vijf uur later) zag het er zo uit:


Zie vooral mijn voorhoofd, mijn wang, mijn kaaklijn, mijn neus… Of eigenlijk mijn hele gezicht. Het is ook vrij heftig gaan glimmen, terwijl ik het had afgepoederd. Het lijkt wel of het van mijn gezicht af glijd na het aanbrengen… Te vettig voor mij, misschien? Ik voel het ook zitten op mijn huid, wat ik echt niet vaak heb met make-up, en ook dat vind ik niet zo prettig. Ik had zelfs nog een setting spray gebruikt na het aanbrengen, maar ook dat hielp niet.

Wel voelt het heel zacht aan, kalmerend en verzorgend, maar het effect, daar word ik niet zo blij van. Helaas, helaas…

Pluspunten

 • Praktische, mooie verpakking
 • Verkrijgbaarheid: gewoon bij ICI Paris te koop
 • Werkt kalmerend en verzachtend
 • Geeft een medium dekking
 • De cosmetische producten van Filorga worden niet op dieren getest

Minpunten

 • Prijs: €39
 • Vlekt snel, uitsmeren is lastig
 • Glimt heel snel
 • Maar in twee kleuren verkrijgbaar, al gauw te licht of juist te donker
 • Blijft niet lang zitten

Iets voor jou als…  je een heel droge huid hebt, misschien?

Skippen als… je net als ik een lichte gemengd vochtarme/vette huid hebt en als je geen vlekkerige BB cream wilt

De Filorga BB-Perfect BB Cream is nu te koop bij ICI Paris voor €39.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

xxxc Nivea BB Cream


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.