Duurzaam afvallen als echte Levensgenieter? Kom Lekker Lichter Leven!
21 juni 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • fall-out
  • How To
  • uitleg
  • voorkomen
Een MissLipgloss artikel

Fall-out: hoe voorkom je het

Dit is vast herkenbaar voor elk meisje dat wel eens bezig is met make-up. Je hebt je gezichtsmake-up er perfect op zitten. Foundation, concealer, de hele mikmak. Dan begin je met je oogschaduw. En dan ineens heb je donkere vlekken onder je ogen door stukjes oogschaduw die van je kwast afvallen, onder je ogen. In je foundation. En als je gaat vegen, wordt het nog erger. Er zijn een aantal hele simpele trucjes om dit te voorkomen! Ook ga ik je vertellen hoe je het weg kan krijgen als het per ongeluk wél gebeurd. Lees dus verder als je verlost wil zijn van fall-out!

 

Voorkom het

Voorkomen is beter dan genezen. Je kan voor en tijdens het aanbrengen van je oogschaduw al heel wat dingen doen zodat je geen oogschaduwpoeder onder je ogen krijgt. Kleine, simpele trucjes die er bij elkaar voor zorgen dat je fall-out echt tot het minimum beperkt is. Hieronder een aantal do’s op een rijtje:

  • Werk de oogschaduw goed in je kwast. Duw je kwast goed in het product. Als je losse oogschaduw gebruikt, duw je kwast er dan goed in en draai er wat rondjes mee in het dekseltje van de oogschaduw. Zo zit de kleur ‘in’ de kwast en ligt het er niet boven op.
  • Gebruik goede kwasten. Synthetische kwasten houden poeder vaak niet zo goed vast waardoor het er afvalt. Kwasten van natuurlijk haar doen dit veel beter. Ook verschillende modellen en soorten zorgen voor meer of minder fall-out, dat is gewoon een kwestie van uitproberen!
  • Gebruik een oogschaduwbasis die wat plakkerig is. Als je dit doet, hecht de oogschaduw zich daaraan, waardoor het niet snel van je oogleden af valt tijdens het aanbrengen. Ik vind een Paint Pot van MAC heel fijn als oogschaduwbasis of een wat dikke foundation (zoals Catrice Photo Finish). Dit glanst en is een klein beetje plakkerig, dat werkt perfect. Je oogschaduw blijft dan ook de hele dag zitten.
  • Werk in laagjes. Breng niet in een keer een bult kleur aan, maar dep het laagje voor laagje op je ooglid. Zo bouw je ten eerste de kleur beter op en ten tweede krijg je geen fall-out.
  • Breng je oogschaduw deppend aan, niet vegend. Zo hecht de oogschaduw zich beter aan je oogleden én als je veegt dan stuift het poeder alle kanten op.
  • Op internet en in tijdschriften lees ik wel eens dat je voordat je je oogschaduw aan brengt een dikke laag poeder onder je ogen kan doen. Wanneer je klaar bent met je oogmake-up, haal je dit dan weer weg. Ik vind dit maar een rare manier die veel tijd en geld (want: product) kost en ik denk dat er veel makkelijkere manieren zijn (lees mijn trucs in dit artikel maar!).
  • Poeder je foundation af voor je je oogschaduw aan gaat brengen. Áls het dan valt, kan je het er zo weer af vegen met een poederkwast.

 

Genezen

Tja… Soms gebeurt het gewoon. Dan heb je ineens zwarte poeder onder je ogen. En dan?

  • Veeg het nooit met je vingers weg, want dan krijg je sowieso strepen op je gezicht. Pak een grote poederkwast, duw die in met een vinger (zodat de kwast er plat uitziet) en haal die héél snel over het gedeelte onder je ogen heen. Als het goed is moet de oogschaduw nu weg zijn.
  • Alleen wat kleine vlekjes van een lichte kleur? Breng dan een nieuw laagje foundation aan, poeder het af, klaar.
  • Toch vlekken gekregen van het vegen met de kwast? Doe dan hetzelfde als wat hier boven staat: gewoon even retouchen met wat concealer of foundation.

Heb jij wel eens last van fall-out, en hoe loste je dat altijd op?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.