Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
17 mei 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • budget
 • etos
 • Etos Verfrissende Oogmake-up Remover
 • goedkoop
Een MissLipgloss artikel

Etos Verfrissende Oogmake-up Remover

P1130307Ik liet ‘m al zien in de shoplog van afgelopen zondag en vertelde toen al dat ik heel nieuwsgierig was naar de Etos Verfrissende Oogmake-up Remover. Ik test graag budget oogmake-up removers uit en ik vertel je graag wat ik van deze vond!

Etos Verfrissende Oogmake-up Remover – eerste indruk

P1130305

Bij Etos kocht ik deze remover voor €2,59. Een fijn prijsje! Wel duurder dan de Hema Eye Make-up Cleansing Lotion die ik ook erg prettig vind werken. Daar heb ik inmiddels twee flesjes van opgemaakt en de kost €1,80. Ik zal in deze review de twee dan ook een beetje vergelijken.

De verpakking van de Etos Verfrissende Oogmake-up Remover vind ik erg prettig. Het flesje is stevig en heeft een klikdop. De hema reiniger heeft een dopje die je er af moet draaien en dat vind ik niet zo heel handig.

P1130306

Informatie achterop het flesje en de bestanddelen. Wat belooft Etos met deze oogmake-up remover:

 • Verwijdert oogmake-up grondig
 • Is voor de normale en gemengde huid
 • Milde werking, zacht voor de dunne huid rondom de ogen
 • Geeft een fris gevoel zonder vettig laagje achter te laten

Klinkt goed, dat is ook wel wat ik verwacht van een goede oogmake-up remover. Etos belooft niet dat het waterproof make-up verwijdert.

De bestanddelen zien er naar mijn mening beter uit dan de remover van Hema. Ten eerste zit er geen alcohol in de remover van Etos en is de lijst ook gewoon een stuk korter. Naast glycerine zit er qua verzorgende bestanddelen ook panthenol en provitamine B5 in. That’s it.

In de reiniger van Hema zit geen parfum, in deze van Etos wel. Aan de ene kant heeft de Hema reiniger meer verzorgende bestanddelen, maar bevat deze van Etos weer geen alcohol en is de lijst korter. Puur op de lijst met bestanddelen kan ik er nog geen onderbouwde mening over geven.

Etos Verfrissende Oogmake-up Remover – testen maar!

P1130307

Ik gebruik de reiniger nu een tijdje elke avond en ik moet zeggen dat ik enthousiast ben. Hij doet wat hij moet doen: op een zuinige en zachte manier mijn oogmake-up weghalen. Ook met meerdere lagen (oogschaduwbasis, oogschaduw, eyeliner, mascara, wenkbrauwproducten) heeft de Etos Verfrissende Oogmake-up Remover geen moeite. Een beetje waterproof eyeliner kan ‘ie ook nog wel aan, maar waterproof mascara redt ‘ie niet – maar dat lukt die van Hema ook niet.

Mijn ogen en de huid daaromheen voelt na het reinigen fris en zacht aan, zeker niet trekkerig of op een andere manier geïrriteerd. Het voelt gewoon goed!

Etos Verfrissende Oogmake-up Remover – conclusie

Ik vind deze oogmake-up remover van Etos goed! Hij werkt super, en voor de prijs van €2,59 voor een flesje van 125ml waar je zeker wel een poosje mee doet, vind ik dat te gek. Het is wel jammer dat er parfum in zit, maar ik merk dat zelf niet, het irriteert niet. Als je een extreem gevoelige huid heb kan het voor problemen zorgen, maar daartegenover heeft de Hema remover weer alcohol, en meer dan dat de Etos remover parfum bevat.

Puur op werking denk ik dat ik de Etos remover nét iets prettiger vind. Hij laat mijn ogen ‘fijner’ achter. De Hema reiniger kan soms wat stroef aanvoelen achteraf, dat heeft deze van Etos niet. Ook vind ik het toch wel heel praktisch dat de Etos oogmake-up remover een klikdop heeft. Noem me een pietlut, maar het werkt gewoon sneller en praktischer. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik weinig verschil merk tussen de twee reinigers, dus als je geld wilt besparen is die van Hema prima.

Pluspunten

 • Praktische, mooie verpakking met klikdop
 • €2,59 voor 125ml
 • Verkrijgbaarheid: gewoon bij de Etos te koop
 • Korte lijst met bestanddelen
 • Bevat verzorgende ingrediënten
 • Haalt make-up helemaal goed weg, en een waterproof eyeliner kan ‘ie ook nog wel aan
 • Laat de huid rond mijn ogen fris en prettig achter
 • Bevat geen alcohol

Minpunten

 • Bevat parfum

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een goede oogmake-up remover voor weinig geld

Skippen als… je echt geen parfum in je oogmake-up remover wilt.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.