Het recept hiervoor komt dus van Uit Paulines Keuken, maar ik heb hem een heel klein beetje aangepast (zo heb ik wat meer citroen gebruikt). Deze pasta is heerlijk en vooral heel lekker fris. Venkel is een van mijn favoriete groenten: het heeft een hele lichte frisse smaak en een lekkere bite. De combinatie met zalm is echt top!
Pasta met venkel, citroen & zalm
Bereiding
Tip: Liever vegetarisch? Laat de zalm weg en vervang het eventueel door wat zeekraal of wakame.
-
Zet water op voor de pasta.
-
Snipper de ui, hak de knoflookteentjes grof en snijd de venkel in grove stukken. Verwijder wel eerst even het hart van de venkel, die zit op dezelfde plek als bij witlof.
-
Fruit de ui en knoflook. Als deze zacht zijn, kan je de venkel toevoegen. Bak dit ongeveer tien minuten.
-
Je kan nu de pasta gaan koken. Ik gebruik zelf speltpasta (penne), maar je kan elke pastasoort gebruiken die je lekker vindt.
-
Boen de citroen schoon en haal met een fijne rasp de zest (schil) eraf. Pers dan de citroen uit.
-
Wanneer de venkel zacht gebakken is, kan je de kookroom toevoegen. Doe hierbij ook de citroenzest- en sap. Laat dit op zacht vuur een beetje inkoken. Voeg ook wat peper en zout naar smaak toe.
-
Giet de pasta af en doe deze bij de pastasaus.
-
Doe de pasta op een bord en verdeel de gerookte zalm erover.