Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
16 maart 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • essence
 • eyeliner
 • eyeliner pen
 • I <3 Punk Jumbo Eyeliner Pen
Een MissLipgloss artikel

Essence Stift Eyeliners

Essence Stift EyelinersStift eyeliners: de beste uitvinding ooit. Nou ja, ongeveer. Op eyelinergebied in ieder geval. Ik ben dol op stift eyeliners, ze zijn zoveel makkelijker in gebruik dan gewone vloeibare eyeliners. Essence heeft twee nieuwe soorten in haar assortiment: I <3 Punk Jumbo Eyeliner Pen (€2,59) en de Essence Stays No Matter What Waterproof Eyeliner Pen (€2,89) Ik heb deze nieuwe Essence Stift Eyeliners getest.

Essence Stift Eyeliners

Essence Stift Eyeliners

Beide eyeliners zien er goed uit. Ze zitten in een zwarte verpakking met felgekleurde teksten erop. De Jumbo Eyeliner Pen zit – logisch – in een dikkere verpakking.

I <3 Punk Jumbo Eyeliner Pen

Essence Stift Eyeliners

De beloftes van de Jumbo Eyeliner Pen.

 • diepzwart
 • water resistant
 • smudgeproof
 • longlasting
 • vrij van parabenen

Essence Stays No Matter What Waterproof Eyeliner Pen

Essence Stift Eyeliners

De beloftes van de Stays No Matter What Eyeliner Pen:

 • Waterproof
 • Partyproof
 • Lifeproof

Iets abstracter, maar de beloftes zijn praktisch hetzelfde, al schijnt deze dus compleet waterproof te zijn.

Essence Stays No Matter What Waterproof Eyeliner Pen & Essence I <3 Punk Jumbo Eyeliner Pen swatches

Boven de Stays No Matter What, onderaan de Jumbo. Jumbo is ook écht jumbo. Het is een vrij dikke punt, waar de Stays No Matter What heel spits is. Je kan met deze dan ook wat preciezer werken, maar door de spitse punt van de Jumbo pen is deze toch ook wel heel precies.

Essence Stift Eyeliners

Boven Stays No Matter What, onder Jumbo. Je ziet meteen dat de Jumbo Eyeliner Pen veel dieper zwart is. In vergelijking hiermee is de Stays No Matter What eerder donkergrijs.

Essence Stift Eyeliners

Toen ik met een reinigingsdoekje de swatches van mijn hand wilde vegen, bleef de Stays No Matter What wel muurvast zitten. Deze lijntjes hebben dagenlang op mijn hand gestaan. Toch is ‘ie niet compleet waterproof. Smudgeproof wel, maar in aanraking met water gaat ‘ie echt wel uitlopen.

Essence Stift Eyeliners

Deze – toch wel heel diepzwarte – lijn heb ik gezet met Stays No Matter What. Een strakke, scherpe wing zetten gaat eigenlijk heel makkelijk! Je moet wel een paar keer opnieuw over de lijn heen zodat ‘ie goed zwart wordt, maar verder werkt hij eigenlijk erg goed. Waterproof is ‘ie niet, maar verder werkt hij eigenlijk top!

Deze lijn is gezet met de Jumbo Eyeliner Pen. Je moet hier wel iets preciezer mee werken vanwege de dikke punt, maar ook hiermee kan je prima een strakke wing zetten, zolang je maar een beetje voorzichtig werkt. Ook hierover ben ik heel enthousiast, maar hij lijkt op de ogen toch wat minder diepzwart dan op mijn hand… Mijn voorkeur gaat toch wel uit naar de Stays No Matter What, deze werkt toch net wat preciezer en blijkt op de ogen ook gewoon nog wat mooier zwart.

Essence Stift Eyeliners conclusie

Ik gebruik de stiften nog geen maandenlang dus ik weet niet hoe snel ze uitdrogen. Voor €2,59 en €2,89 maak ik me daar eigenlijk ook niet zo druk om, als ze een maand of twee meegaan ben ik eigenlijk al heel tevreden. En de werking van beide stiften is echt top, en ze doen niet onder voor duurdere stift eyeliners.

Catrice en Essence, wanneer komen er meerdere kleurtjes van deze stiften?

I <3 Punk Jumbo Eyeliner Pen (€2,59) en de Essence Stays No Matter What Waterproof Eyeliner Pen (€2,89) zijn nu bij Kruidvat te koop.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.