Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
28 november 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Enquete uitkomsten

Laatst vroeg ik of je een enquête voor me wilde invullen over de blogposts op MissLipgloss.nl. Ik vroeg toen of jullie het leuk vonden om de resultaten te zien, en veel zeiden ‘Ja!’ dus, here it is!

 

De reden van de enquête was omdat ik zelf twijfelde. De laatste tijd lees ik vaak kritiek op non-beauty blogposts, waardoor ik begon te denken of ik MissLipgloss.nl misschien alleen beauty wilde maken. Dus, alleen maar beauty updates. Voor mij is een aparte persoonlijke blog geen optie, ik heb er lang over nagedacht, maar dat wil ik liever niet. Een blog bijhouden is al veel werk, en ik vind het gewoon niet leuk om het te scheiden. Ik vind het zelf altijd erg leuk om persoonlijke dingen te lezen op andere blogs, dus ik wil het graag op één site houden. Dus dat, of helemaal niet (en dus 100% beauty). Vandaar de enquête, ik wilde graag weten hoe jij er over denkt, zodat ik op basis daarvan een goede keuze kon maken. En zie hier… de resultaten, die me blij verrasten! Er hebben trouwens bijna 5.000 meiden meegedaan.

 

Vind het leuk om non-beauty blogposts te lezen op MissLipgloss.nl?

De hoeveelheid stemde ‘ja!’, en maar 6% stemde op ‘nee’. Dat verraste me! Wauw! De meeste meiden, 36%, geven wel aan dat het niet meer hoeft dan nu. Al geeft 19% aan dat het juist weer meer mag! Dit is voor mij wel echt een bevestiging en een geruststelling. Ik blijf het doen zoals ik het nu doe, gewoon af en toe iets persoonlijks, maar natuurlijk hoofdzakelijk beauty.

 

Vind je het leuk om persoonlijke stukjes te lezen op MissLipgloss.nl?

En weer: de meerderheid geeft aan dat ze het leuk vinden om persoonlijke stukjes te lezen hier op de site. 29% wil zelfs dat er meer komen! Ik weet niet precies wat ik daar mee ga doen, ik zal niet heel veel meer persoonlijke stukjes plaatsen (omdat MissLipgloss natuurlijk wel een beautyblog blijft) maar het is wel heel fijn om te weten dat jullie het bijna allemaal heel erg leuk vinden.

Je moet weten dat ik MissLipgloss ooit compleet anoniem begon. Het eerste jaar was ik nooit persoonlijk en weigerde ik mijn foto online te zetten. Ik weet nog dat ik daar heel stellig over was. Toen er vraag kwam naar de persoon achter mijn site, begon ik steeds meer persoonlijk te worden. Dat was nooit echt mijn bedoeling maar ik vind het nu ontzettend leuk, en jullie gelukkig ook.

 

Zou je MissLipgloss.nl leuker vinden als er alleen nog maar beauty blogposts zouden komen?

Voor mij was dit de belangrijkste vraag! En 82%, acht op de tien meiden geeft aan dat ze Miss Lipgloss niet leuker zouden vinden als het alleen nog maar over beauty zou gaan. Dat maakt me blij en geeft me bevestiging dat ik het goed doe, zoals het nu gaat, qua onderwerpkeuze! En dit zorgt ervoor dat ik de knoop heb doorgehakt: Miss Lipgloss blijft zoals ‘ie is. Beauty, met een tikje lifestyle en een snufje Cynthia.

 

Wat vind je van de hoeveelheid foto’s per blogpost?

Hierover kreeg ik bij de opmerkingen ook veel te horen, omdat ik hier de laatste tijd veel mee bezig ben. De hoeveelheid foto’s. 8 op de 10 meiden geeft aan dat het precies goed is, en 5% zegt dat het wel wat minder mag. Ik ga er dus tussenin zitten. Ik snap dat tien foto’s van één nagellak wat veel is. Dus ik zal op die manier wat minder foto’s plaatsen, maar verder alle ‘noodzakelijke’ en mooie, leuke foto’s gewoon er bij zetten. Kwestie van een beetje nadenken wat jullie willen zien, en wat ik zelf leuk vind.

Welke soort blogposts vind je het leukst op MissLipgloss.nl?

Hier was ik gewoon even nieuwsgierig naar. Op nummer 1 staan de reviews, met stip! Daarna how-to’s en video’s. Ik denk dat ik dit soort updates ook zeker het meeste maak, vooral reviews. Het minst leuk vinden jullie de non-beauty updates maar ook geven jullie aan dat het wel een erg leuk en belangrijk onderdeel van de site is (zie andere enquête vragen hierboven). De indeling zoals ik het nu doe klopt dus wel, de non-beauty blogposts zijn er het minst, en reviews het meest.

Nu ik eindelijk een erg goede camera heb, ga ik meer video’s maken. Ik weet dat ik dat vaker beloofd heb, maar nu ik die camera heb, is het voor mij ook een stok achter de deur. En ik ben altijd zo blij om jullie enthousiaste reacties te lezen als er een video online staat, zo dankbaar!

Wat voor cijfer geef je over het algemeen aan de blogposts op MissLipgloss.nl?

Gewoon, om even te kijken of ik jullie een beetje blij maak! En hier werd ik dan weer blij van, met hoofdzakelijk een 8, 9 en 7. Super voldoende (tot zeer goed), dus! Ik kreeg zelfs 196 keer een tien! Wow! Natuurlijk blijf ik mijn best doen voor kwalitatief goede blogposts (juist ook omdat er een aantal zessen en vijven bij zaten. Zelfs vijf keer een ‘1’! Meh :()

Ik heb bij de opmerkingen echt onwijs bruikbare feedback gehad van jullie en wil je daar super voor bedanken, wat fijn dat je meedenkt en me helpt om de site beter te maken. Ik heb alles gelezen, wat veel was het, en wat waren jullie lekker kritisch. Het is soms lastig om alles in je eentje maar te bedenken en aan te voelen, dus wat hulp kan ik soms wel gebruiken!  Helaas kan ik het niet iedereen naar de zin maken, en ik weet dat er meiden zijn (6%) die de persoonlijke en non-beauty blogposts minder leuk vinden, maar gelukkig zijn er alsnog heel erg veel posts die wél over beauty gaan.

 

“Ik ken geen zekere weg naar het succes, alleen een naar de zekere mislukking – het iedereen naar de zin willen maken.” – Plato

 

Deze enquête is vooral een bevestiging voor mij, en MissLipgloss.nl wordt dus niet ‘100% beauty’, waar ik zelf erg over twijfelde, en terecht. Bedankt, dames! Ik waardeer het enorm!!! Bedankt voor jullie steun en hulp en kritische blik, hierdoor blijf ik ook scherp en kritisch! You rock!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.