Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
18 januari 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Enquête uitkomsten 2014

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.55.24De enquête is inmiddels gesloten, meer dan 5000 vrouwen (oké, 5180 vrouwen en 71 mannen) vulden hem in. Vandaag… de uitkomsten!

 Hoe oud ben je?

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.53.41

Dit is handige informatie voor me, ook om aan adverteerders door te geven, maar ook voor mezelf, om te weten welke leeftijden er nu eigenlijk op mijn blog komen. Het grootste deel is 18 – 24 en dat is mooi, want daar richt ik me ook op. Dan is 22% 13 – 17 én 22% is 25 – 35. Ik kan dus wel zeggen dat de grootste groep bezoekers van MissLipgloss 17 – 35 jaar oud is. Dit vind ik mooi, want hier had ik op gehoopt!
Ook leuk om te zien dat er nog aardig wat iets oudere dames bij zitten.

 

Ben je een man of een vrouw?

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.53.45

Ah, nog 71 mannen van de 5274 respondenten. Ook zeer welkom!

 

Hoe lang volg je MissLipgloss.nl al?

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.53.51

De meeste meiden volgen MissLipgloss nu een jaar tot drie jaar. Een kleine groep volgt het al sinds het begin, toch wel erg leuk!

 

Hoe vaak bezoek je MissLipgloss.nl?

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.53.54

Het grootste deel van jullie bezoekt MissLipgloss.nl een keer per dag of elke dag een paar keer. Wauw! Dat is wel die hard. Super tof.

 

Laat je wel eens een reactie achter op MissLipgloss.nl?

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.53.58

Het grootste deel van jullie is lurker! Ik ben op de meeste sites ook een lurker hoor, dan lees ik elke dag, maar reageer ik nooit. Maar liefst 68% laat nooit een reactie achter. Maar 2% doet dat regelmatig.

 

Heb je wel eens iets gekocht naar aanleiding van een vermelding op MissLipgloss.nl?

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.54.03

Deze vraag is ongeveer net zo beantwoord als twee jaar geleden, goed om te zien! Bijna zeven op de tien meiden heeft wel eens iets gekocht naar aanleiding van een vermelding hier op de site, en 17% koopt regelmatig iets. Wauw.

 

Op welk vlak denk je dat er verbetering mogelijk is?

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.54.08

Wat kan er beter? Het hoogste scoort ‘video’s’. Daarna schrijfstijl. Het aantal blogposts zal de komende tijd hetzelfde blijven, op de meeste dagen twee updates, soms één. Simpelweg omdat MissLipgloss MissLipgloss moet blijven (dus niet met een hele redactie aan de achterkant, maar gewoon een meisje die van make-up houdt) en ik red het zelf niet om meer updates te maken.
Het aantal video’s moet niet meer zijn (zie verderop in de enquête), maar inhoudelijk kan het dus wat beter. Daar ben ik het wel mee eens en daar werk ik al aan. Ik kan soms nogal in de herhaling vallen, het geluid is niet altijd even goed, et cetera.
Schrijfstijl (foutjes en dergelijke) komt verderop in de enquête ook terug, daar werk ik ook aan.

 

Als ik een beautyproduct wil kopen, check ik eerst MissLipgloss.nl voor een review

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.54.10

Zeven op de tien van jullie checkt MissLipgloss.nl soms voordat ze een beautyproduct gaan kopen. 17% doet dat altijd. Ik herken dit zelf, als ik iets wil aanschaffen ga ik eerst zoeken naar reviews; wat vinden andere beautyliefhebbers hiervan? Het helpt me echt bij het maken van een keuze en het is goed om te zien dat dat bij jullie ook zo is.

 

Als je ziet dat een blogpost een advertorial is, wat doe je dan?

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.54.13

Hier was ik erg nieuwsgierig naar. 64%, het grootste deel van jullie, geeft aan dat het van de inhoud van de advertorial afhangt hoe jullie er mee omgaan. Daarna behandelt 20% het als een gewone blogpost. Het hangt dus in principe van mij af hoe jij met een advertorial omgaat. Als het een slechte is, sla je hem over en geloof je er niks van. Als het een goede is, lees of kijk je het.

 

Stelling: Cynthia is eerlijk in haar reviews

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.54.17

Mijn slogan is ‘eerlijk over beauty’ en ik ben altijd eerlijk over de beautyproducten die ik test, of ik ze nu gekregen heb of niet, of ik nu naar een leuke bestemming met het merk ben geweest of niet. Ik vind mezelf kritisch en geef ook regelmatig negatieve reviews. Gelukkig zijn jullie het met me eens. Hier ben ik blij om, anders was er toch wel werk aan de winkel… (al is dat er natuurlijk altijd)

 

Stelling: Ik zou MissLipgloss.nl aanraden aan vriendinnen

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.54.20

Yes, heel veel van jullie zouden MissLipgloss.nl aanraden aan vriendinnen. Doen, want juist die mond-tot-mond reclame is heel belangrijk voor me!

 

Stelling: Cynthia weet waar ze over praat

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.54.23

Deze scoort heel iets meer verdeeld, maar toch nog heel positief. Ik wil graag in 2014 meer gaan leren over samenstellingen en bestanddelen van cosmetica. Ik heb nog niks geregeld of vastgelegd, maar het lijkt me erg interessant en nuttig.

 

geef aan welke blogposts je het leukst en het minst leuk vindt

Nu komen de ‘schaalverdelingen’ waarin je kon aangeven welke blogposts je het leukst of minst leuk vind. Dit is wat onhandig weergegeven, ook is er grote verdeeldheid.

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.54.29

Review soren hoog, video’s zijn verdeeld. Staat bij veel van jullie op 5, maar ook veel lager.

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.54.34

Persoonlijk scoort ook heel erg hoog, veel van jullie hadden deze op 6 gezet, how to’s scoren weer net wat lager.

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.54.43

Deze zijn beide verdeeld, al is lifestyle vrij populair.

Lastige weergave dit, maar wat ik er wel uit op kan maken is dat persoonlijke blogposts, reviews en lifestyle erg populair zijn en graag gezien worden.

 

Zou je meer persoonlijke blogposts willen zien?

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.54.48

Wauw, wat verdeeld! 52% wil niet meer persoonlijke blogposts zien, 48% wel. Bijna gelijk! Het viel me bij deze enquête (en vooral bij de losse opmerkingen, zie het einde van deze blogpost) heel erg op hoe verdeeld jullie zijn op een paar vlakken.

 

Zou je meer video’s willen zien?

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.54.51

Duidelijk. Niet meer video’s. Dit verrast me! Ik dacht zelf altijd dat ik jullie een enorm plezier deed met meer video’s, maar dat is dus helemaal niet zo! Eye opener.

 

Geef aan welke soort video je het leukste vindt om te zien

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.54.55

Ah, de make-up tutorial scoort zeer hoog, Oh My Gloss weer wat minder…

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.55.03

Shoplogs zijn mega populair, favorieten scoren ook hoog.

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.55.08

Ik kan wel meer reviews op YouTube gaan doen, dat vinden jullie leuk. Opgemaakt is echt mega verdeeld.

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.55.13

Ook dit is wat meer verdeeld, maar persoonlijk is vrij populair.

 

Vink de social media kanalen aan die je volgt van MissLipgloss.nl

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.55.21

Ah, YouTube is het meest populair bij jullie, Pinterest het minst. Misschien moet ik daar maar wat meer mee gaan doen.

 

Als je MissLipgloss.nl een cijfer mocht geven, wat zou dat dan zijn?

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.55.24

Het eindoordeel… En hier ben ik erg gelukkig mee. Van de meesten van jullie krijg ik een dikke acht! WAUW. Daarna scoren de zeven en de negen het hoogst. Ik krijg zelfs 213 keer een tien… Ik geloof zelf dat er altijd verbetering mogelijk is, dus ik ben echt erg blij met die vele ‘achten’ en zevens en negens.

 

 De rest van de feedback

Ik was wekenlang in de ban van al jullie berichtjes. Wauw, wat was er veel. Alles heb ik gelezen. Soms was ik in de war, wat waren de meningen verdeeld! Hieronder wat dingen waar echt twee ‘kampen’ in zijn en waarin ik dus echt mijn eigen gevoel en mening moet volgen.

 1. ‘GA VLOGGEN JAAAAA!’ of juist ‘Doe alles, maar ga alsjeblieft niet vloggen, dat wordt al zoveel gedaan’
 2. ‘Het mag wel wat persoonlijker, je bent zo zakelijk/afstandelijk’ tegenover ‘Je deelt veel teveel en het interesseert me niet echt wat jij in je privé leven doet’
 3. Mijn dip van afgelopen jaar delen was zeikerig/aanstellerig tegenover ‘wat sterk dat je alles gedeeld hebt, respect’
 4. Graag meer reviews tegenover ‘reviews vind ik saai’ of ‘veel reviews zijn ongeloofwaardig, want hoe kan 1 mens zoveel producten testen’
 5. ‘Ik mis de passie’ tegenover ‘Je kan echt de joy zien, de passie spat van het scherm’
 6. Liever meer budget reviews en producten tegenover liever meer luxe/dure reviews en producten
 7. Jij groeit, je site groeit en dat is positief of juist ‘ik vond de oude MissLipgloss leuker’

 Ik kan niet iedereen tevreden houden, dus hierin moet ik mijn eigen keuzes maken! Aaa. Lastig. Hieronder mijn reacties op de verdeelde meningen:

 1. Vloggen doe ik heel soms, bijvoorbeeld als ik op een tripje ben. Vloggen is niet zo mijn ding, ik voel me er niet heel relaxed bij en andere bloggers kunnen dat veel beter dan ik! Mijn omgeving zit er ook niet op te wachten. Mijn familie, zakenrelaties, vrienden et cetera zouden het niet zo leuk vinden, ik wil ze niet in verlegenheid brengen. Je zal dus nooit veel vlogs zien op MissLipgloss.
 2. Ik denk dat de hoeveelheid persoonlijke blogposts en de mate van persoonlijkheid in de gewone blogposts goed is. Dat wijst de rest van de uitkomsten ook uit. Ik was wel echt verrast over hoe verschillend dit overkomt. Dat de één vindt dat ik heel afstandelijk en kil ben, en dat de ander vindt dat ik veeeel te veel deel en veeel te persoonlijk ben. Wow, huh!
 3. Ik heb geen spijt dat ik het gedeeld heb. Zelf heb ik er ook erg veel aan gehad, en veel van jullie ook (ik heb echt bergen mails gehad, dat vond ik heel tof). Wellicht had ik het wat minder vaak terug kunnen laten komen, maar ik wilde geen poppenkast spelen. Dat is lastig: als je niks deelt over negatieve dingen, dan ‘leef je in een bubbel’ en speel je een toneelstukje. Als je wel negatieve dingen deelt, ben je een zeikerd. Lastig, lastig! Moet ik zelf bij toekomstige dingen mijn gevoel bij volgen.
 4. Ik denk dat het aantal reviews goed is.
 5. De passie is er, geloof me, zie het, voel het! Anders deed ik dit werk niet meer, ik wil dingen doen waar ik blij van word!
 6. Ik denk dat de balans goed is. Ik reviews altijd budget én luxere, duurdere producten door elkaar heen. Ik review wat bij mijn bezoekers past, maar ook wat ik zelf tof vind. Dat kan HEMA en Catrice zijn, maar ook Dior en Guerlain. Omdat ik dat zelf ook allemaal gebruik!
 7. Alles verandert! De Jumbo is ook niet meer de schattige kruidenier van vroeger, al was dat leuker en knusser en persoonlijker. Ik snap dat dat lastig kan zijn, maar ik probeer zoveel mogelijk van dat Miss Lipgloss gevoel vast te houden. Dat waar het allemaal mee begon, die enthousiasme over make-up en alles. Vroeger was echt niet alles beter hoor, check mijn echt oude blogposts maar eens… hihi. 

Ik was echt geïntrigeerd door deze verdeeldheid, hoe zoveel mensen zo anders tegen iets aan kijken wat wel voor iedereen hetzelfde is. Ieder van jullie ziet dezelfde MissLipgloss en iedereen heeft er zo’n andere kijk op, iedereen draagt een andere bril waardoor je alles ziet… Dat vond ik echt bijzonder, dat heeft me ook aan het denken gezet. Natuurlijk luister ik naar feedback, maar het is grotendeels dus ook een kwestie van mijn eigen gevoel volgen, want jullie zullen het nooit met elkaar eens zijn, ofwel: ik kan nooit iedereen blij maken want iedereen wil iets anders. Lastig hoor! Hierin kan ik dus geen keuzes maken op basis van jullie feedback, maar ik moet mijn eigen gevoel volgen.

Verdere feedback die ik veel terug zag komen waar veel van jullie het wel over eens waren…

De ‘kritiek’, ofwel, wat er beter kan

 • Minder negatief doen op Twitter over ‘gedoe’ en ‘haters’ – True. Daar kan ik me in laten meeslepen. Ga ik niet meer doen.
 • Dat ik steeds beter omga met kritiek/negativiteit op de site, maar er is nog steeds ruimte voor verbetering – Klopt! Het gaat een stuk beter, toch!? Working on it. Het is een proces en ik leer stukje bij beetje! Ik ben in 2014 ook in therapie om beter te leren omgaan met kritiek. Yes, je leest het goed! Het is héél erg 2014 om aan jezelf te werken 😉
 • Minder herhalen in video’s, meer to the point zijn – Helemaal waar, ik ratel soms maar door. Ook omdat ik geen scripts schrijf, om het spontaan en enthousiast te houden. Toch merk ik als ik een video puntsgewijs voorbereid, dat ik minder geneigd ben te herhalen. Meer doen dus. En het er uit knippen als ik maar blijf zeggen hoe geweldig fijn die ene foundation wel niet is. Keer honderd. CYNTH, STOP! (Zo ben ik in het echt ook hoor, als ik enthousiast ben blijf ik maar gaan.)
 • Letten op spelfoutjes! – Ja, die slippen er soms in. De taalregels ken ik wel, maar het is puur foutblindheid van mezelf (dat heb je op je eigen teksten) en er wordt niet stelselmatig door een eindredacteur naar de teksten gekeken. Ofwel ik doe alles zelf. Goed nieuws, ik ben al bezig met het inschakelen van hulp! Een heuse echte journalist die voor serieuze kranten schrijft. Een extra paar ogen!
 • Kwaliteit van de video’s qua beeld en geluid mag wat beter – Mijn camera en lenzen zijn top, alleen wil ik nog heel graag lampen en een microfoon. Echter heb ik daar nu geen ruimte voor. Ik doe alles in mijn woonkamer en mijn werk neemt ons hele huis al over. Als ik lampen ga neerzetten, wil ik ze niet elke keer inklappen (omdat het gewoon gedoe is telkens en dan gebruik ze niet), maar laten staan, omdat ik elke week een paar keer film. Ik wil gewoon *hop* kunnen filmen als ik wil. Daar is geen ruimte voor in ons huidige huis. We willen dolgraag dit jaar verhuizen, dan hoop ik een aparte kamer te hebben voor het filmen en daar kan ik me uitleven met lampen en alles. Een microfoon ben ik me in aan het verdiepen. 
 • Dat ik vooral zelf moet kiezen wat betreft het aantal updates op een dagTrue! Toch lastig, hoor, met zoveel enthousiaste bezoekers.
 • Niet meer video’s maken dan ik nu doe, en als ik ze maak, dan echt video-waardig (dus niet iets wat makkelijker in een geschreven blogpost kan) – Duidelijk! Dit kwam ook uit de respons op de vraag die ik hierover stelde. Ik houd het dus bij zo’n twee video’s per week.

De positieve feedback, wat goed is!

Om er geen egotripperij van te maken, even wat korter: veel van jullie vinden de reviews op MissLipgloss lekker uitgebreid en goed van kwaliteit. De eerlijkheid wordt op prijs gesteld over of iets een advertorial is, of wanneer ik iets gratis krijg (veel bloggers vermelden dit laatste niet, ik doe het al jaren). Mijn schrijfstijl is goed (op de spelfoutjes af en toe na). Foto’s zijn jullie tevreden over, fijn! Ik kreeg echt enorm veel veren in mijn reet gestoken en daar werd ik wel heel blij van, het doet me echt goed om te lezen dat zoveel van jullie MissLipgloss met zo ontzettend veel plezier bezoeken. Wat krijg ik daar veel energie van, meiden! Ik kreeg veel reacties als ‘Ik vind het al erg leuk en bezoek graag, maar als ik dan toch wat feedback moet geven…’ en daar heb ik natuurlijk onwijs veel aan.  

Al met al zijn de meesten van jullie hartstikke tevreden en MissLipgloss krijgt een dikke acht. WAUW. Maar natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, daarom doe ik dit ook! Een acht is namelijk nog geen tien… Al is perfectie maar saai, en ik streef perfectie ook zeker niet na, maar ik wil natuurlijk altijd beter.

 

Jee, wat was het veel info, vooral de losse berichtjes die ik van jullie kreeg met feedback. Elke keer denk ik met een enquête weer ‘Wat doe ik mezelf aan’ , maar achteraf ben ik er altijd blij mee, omdat ik dingen krijg te horen waar ik echt wat mee kan. Ik wil je bedanken voor het invullen van de enquête!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.