Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
10 november 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Enquete 2012 uitkomsten

Eventjes geleden kon je op mijn blog een enquête invullen. Inmiddels is deze zo’n 4000 keer ingevuld, tijd om naar de resultaten te kijken! Omdat jij de moeite hebt genomen mij te helpen met de enquête, wil ik vandaag de resultaten met je delen!

Ik kreeg al wat feedback op de enquête zelf, dat ik bij sommige vragen meer opties had moeten geven en dat de schoolniveaus in Belgie anders zijn. Dat neem ik mee voor de volgende enquête, want die komt er zeker! Ik vind het altijd zo leerzaam.

Ik ga je een voor een de antwoorden op de vragen laten zien.

Deze uitkomst had ik wel verwacht! Het grootste deel van mijn bezoekers is tussen de 16 en de 20 jaar, de grootste groep die daarop volgt is tussen de 21 en 25. Toch is er ook nog een vrij grote groep van boven de 25. Dat vind ik leuk om te zien, ik heb eigenlijk bezoekers in alle leeftijdscategorieën. Ik krijg mailtjes van dames die zichzelf ’te oud’ voelen voor mijn blog maar wel elke dag met veel plezier kijken. De ene keer komt het mailtje van iemand van 40, soms van een 60-plusser. Je bent nooit te oud voor beauty, vind ik! Iedereen is welkom op MissLipgloss.nl.

Hier was ik gewoon nieuwsgierig naar. Het is eigenlijk erg verdeeld, dat ligt natuurlijk ook aan het verschil in leeftijd.

Dan nu naar vragen over de inhoud van de site! 67% van jullie vindt het aantal persoonlijke updates goed, een vierde geeft aan dat het wel ietsje meer mag. 9% is er niet zo dol op en geeft aan dat het wel wat minder mag.

De afgelopen jaren is MissLipgloss.nl steeds persoonlijker geworden, MissLipgloss is écht Cynthia. Dat vind ik leuk, maar de meesten van jullie dus ook. Ook bij de opmerkingen (aan het einde van de enquete was er nog een vakje waar je overige opmerkingen kon plaatsen) las ik echt heel vaak dat het persoonlijke van MissLipgloss de site zo leuk maakt. Het moet niet de boventoon voeren (het is en blijft een beautyblog) maar hier en daar wordt wel aangegeven dat het nog ietsje meer mag. Dus iets meer, maar wel met mate. Ik vind dat zelf heel erg leuk om te maken, de persoonlijke updates, dus dit vind ik een leuke uitslag.

Het geeft voor mij ook aan dat ik op de goede weg zit en dat vind ik erg prettig!

Da’s duidelijk. Acht op de tien dames geeft aan dat MissLipgloss.nl echt níet leuker zou zijn als het puur en alleen over beauty zou gaan.

Reviews en persoonlijke updates worden door jullie het leukst gevonden. Reviews komen vrij vaak voorbij op MissLipgloss (check de categorie of tag ‘reviews’ maar eens, in totaal staan er nu bijna 1.000 reviews op de site, dat is ongeveer een derde van alle blogposts). Ik vind reviewen zelf een van de leukste dingen om te doen voor mijn blog, dus dat zal zeker zo blijven.

Ook persoonlijke updates worden gewaardeerd! Daar heb ik het net al even over gehad.

Verder scoren how to’s ook hoog bij jullie favorieten. De laatste tijd ben ik weer meer bezig met fototutorials, dus dat komt goed uit. Dat wil ik ook meer op de site gaan doen, stap voor stap foto-uitleg bij bepaalde looks en technieken.

Jullie willen vooral vaker how to’s, video’s en reviews zien. Daar doe ik mijn best voor! De laatste tijd lukt het me elke week om een video op zondag online te zetten, dat probeer ik vast te houden, of meer te doen. How to’s en reviews zullen ook zeker veel blijven komen.

En dan een beetje negatief: wat jullie minder zouden willen zien. Non-beauty updates vooral. Ook worden ‘uitleg’ artikelen en looks iets minder gewaardeerd dan andere blogposts. Daar houd ik rekening mee!

Op de vraag op welk vlak verbetering mogelijk is, geeft 63% aan dat het goed is zoals het is. Dat is heel erg fijn! Op twee en drie staan ‘video’s’ en ‘soort blogposts’.

Video’s ben ik mee aan het werk, soort blogposts ook, daarvoor kijk ik naar de eerdere vragen en uitslagen.

Acht op de tien komt naar MissLipgloss.nl voor de inhoud van de blogposts. Daar ben ik blij om, want dat vind ik het allerbelangrijkste! De blogposts moeten goed zijn. Verder staat op nummer twee met 65% ‘de persoonlijke kant van het blog’. Dat is dus echt heel erg belangrijk! Ook vinden jullie (47%) de foto’s een belangrijk punt om naar de site te komen. Deze antwoorden maken me blij!

Deze vraag is al eens eerder voorbij gekomen in een enquête: heb je wel eens iets gekocht naar aanleiding van een vermelding op MissLipgloss.nl? 65% geeft aan dat ze dat wel eens gedaan hebben, 20% doet dat regelmatig. Maar 14% heeft dat nog nooit gedaan. Dat komt er dus op neer dat 85% wel eens iets gekocht heeft naar aanleiding van een vermelding op MissLipgloss. Jeetje, wat veel zeg! Onwijs gaaf om te zien hoe de meesten van jullie vertrouwen op mijn mening. En natuurlijk kan je je eigen mening vormen door middel van mijn reviews, en aan de hand daarvan je eigen keus maken.

Ik krijg vaak mailtjes van bezoekers die vertellen dat MissLipgloss echt even een ontspan momentje in hun dag is. Dat vind ik erg leuk om te horen, ontspannen is onwijs belangrijk! Dus besloot ik die vraag in de enquête te verwerken, ik was wel benieuwd of dat voor meer dames zo geldt.

En ja dus! Leuk om te zien.

Ik vind het zelf belangrijk dat mijn blog regelmatig advies geeft maar ook helderheid geeft over bijvoorbeeld bepaalde bestanddelen in producten. Heel veel van jullie geven aan voor advies en info over bestanddelen naar MissLipgloss.nl te komen. Precies wat ik heel belangrijk vind.

Inspiratie, net zo belangrijk als ontspanning! Dit scoort wel iets minder hoog, maar een deel van jullie krijgt wel degelijk inspiratie van een bezoek aan mijn site.

Ook heel veel van jullie komen voornamelijk voor hun plezier naar mijn site. Voor de lol, om lekker bezig te zijn met een leuk onderwerp: beauty!

Mond tot mond reclame, heel belangrijk! Ik hoor heel vaak van bezoekers dat ze van een vriendin, zusje of ander familielid hebben gehoord over mijn blog. Het blijkt uit de cijfers ook dat veel van jullie mijn blog zouden aanraden aan een vriendin. Belangrijk, want als je iets aanraadt dan vind je het ook wel écht de moeite waard.

Mijn slogan is ‘eerlijk over beauty’ en ik vind het heel belangrijk om mijn eerlijke mening te geven over producten en kritisch te zijn. Ik ben niet gauw ‘yesss dit is heerlijk geweldig hallelujah!’ over een product, ik ben best wel een mierenneuker op cosmeticagebied. En maar goed ook, want het grootste deel van jullie geeft aan het gevoel te hebben dat ik eerlijk ben in mijn reviews. Misschien wel een van de belangrijkste dingen.

Dit is de enige vraag waar heel verdeeld op geantwoord is, een beetje 50/50. Een deel van jullie checkt mijn site altijd voor ze een product koopt, een ander deel doet dat dus juist nooit. Het meeste deel doet het (heel) soms.

Als laatste: heb je het vriendinnen-gevoel op MissLipgloss? Ja, de meeste dames hebben dat. Volgens mij is zo’n gevoel niet altijd vanzelfsprekend op een website, maar bij mijn blog zit dat grotendeels wel goed.

 

Natuurlijk heb ik ook alle losse opmerkingen en feedback doorgenomen, wat was het veel! Ik kreeg heel veel lieve complimentjes en mooie woorden, dank jullie wel daarvoor, dat waardeer ik enorm en dat doet me heel erg veel.

Maar er zaten ook kritische woorden bij, en dat is fijn, want daar kan ik van leren! Ik heb het geprobeerd een beetje samen te vatten, al was het wel lastig. Het viel me namelijk vooral op dat ieder van jullie een individu is en andere voorkeuren heeft. Waar de één aangaf dat recepten echt weg zouden moeten, wil de ander juist meer recepten zien. Of vind de één me vreselijk saai in video’s, en vind de ander me juist ‘van het scherm af spatten’. Dat maakt het wel een beetje lastig, dus ik volg vooral de cijfers en de dingen die ik vaak voorbij zag komen, en natuurlijk mijn eigen gevoel. Wat er veel gezegd werd bij de losse feedback:

  • In het verloop van de week is er niet echt veel structuur. Soms zijn er veel blogposts over hetzelfde onderwerp, of dezelfde soort blogposts. Afwisseling en structuur zou fijn zijn.
  • De geschreven, stap-voor-stap how to’s met foto’s mogen meer komen, die worden erg gewaardeerd.
  • De Sneak Peek vinden veel van jullie echt de leukste blogpost! Leuk om te horen, dat zie ik ook elke week weer terug in de cijfers, het is de populairste blogpost van de week, elke week.
  • Het persoonlijke aan MissLipgloss vinden veel van jullie heel leuk en goed. Het mag zelfs soms nog wel wat meer, maar het moet niet één grote persoonlijke blog worden.
  • De inhoud van MissLipgloss is de moeite waard, constant en interessant.
  • Er mag wel iets meer budget voorbij komen op MissLipgloss.nl.
  • Er kwam veel voorbij dat het gewaardeerd wordt dat ik zoveel rekening houd met mijn bezoekers, feedback meeneem en dit soort enquêtes houd. En dat vind ik ook belangrijk!

Ik wil iedereen bedanken voor de deelname, ik kan hier weer superveel van leren, sowieso over de koers die ik vaar met MissLipgloss, maar ook over jullie. Thanks! Ik kan niet iedereen helemaal tevreden houden, maar ik probeer zoveel mogelijk dames elke dag een zo leuk mogelijke MissLipgloss.nl voor te schotelen.

Liefs!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.