Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 juli 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • budget
 • coral praline
 • elf
 • eyeslipsface
Een MissLipgloss artikel

ELF Matte Lip Color review

Wat waren jullie enthousiast over mijn vorige ELF review! Vandaag dus weer eentje, over de Matte Lip Color. Deze komt uit de iets duurdere ‘Studio’ lijn en ze kosten €3,50 per stuk. ELF heeft twee namen aan dit product gegeven, namelijk de Matte Lip Color en Jumbo Lippotlood. Een potlood vind ik het niet echt, meer een lipstick. Benieuwd? Lees verder voor een review, foto’s en swatches.

De Matte Lip Colors komen in matte doosjes, dat ziet er chic uit! Ze zien er een stuk duurder uit dan €3,50. Wat ELF zelf over deze producten zegt:

Dit lippotlood kan gebruikt worden voor het accentueren van de lipcontouren maar ook als lippenstift. De formule met kleurstoffen is verrijkt met vitamine A, C en E , droogt de lippen niet uit en zorgt ervoor dat de kleur de hele dag door perfect blijft zitten !

Uit de verpakking zijn het een soort stiftjes, zwart, met aan het uiteinde een gekleurd stukje plastic. Handig, zo kan je snel zien welke kleur je hebt.

En dit zijn ze dan! Je kan deze ‘punt’ omhoog draaien. Eigenlijk is het gewoon een lipstick in penvorm. Het doet me het meest denken aan die ‘automatic eye pencils’ die je ook zo omhoog kan draaien. Wel handig, want hierbij werkt het veel preciezer dan met een lipstick. Bovenaan zie je trouwens Coral en daaronder Praline. Een ander kleur die verkrijgbaar is heet Tea Rose, dat is een lichtroze kleur. Die heb ik niet.

En zo kan je ze dus omhoog draaien. Slijpen kan niet, maar dat is ook niet nodig. Ze worden na een paar keer gebruiken natuurlijk wel ‘bot’ (het puntje gaat weg) maar het werkt dan alsnog vrij precies.

Boven Praline en onder Coral.

Op de foto’s hieronder laat ik Coral zien.

Op bovenstaande foto’s heb ik niks op mijn lippen. Ik heb vrij rode lippen van mezelf dus ik was benieuwd of de Matte Lip Color goed zou dekken.

Onderlip gedaan met Coral.

Ik vind het een mooie, goed dekkende kleur. Zoals je ziet benadrukt de formule je velletjes wel wat meer, dus  vooraf goed verzorgen en scrubben.

Ik weet niet of ik de kleur nou zo mooi vind staan, hij maakt me wat flets, vind ik. Hij brengt wel makkelijk aan, ik heb geen kwastje gebruikt, wat ik normaal met lipstick wel doe. Het is een vrij romige formule die wat droog wordt na een tijdje. ELF belooft dat ‘ie de hele dag blijft zitten maar dat is niet zo, na een maaltijd is de kleur wel bijna helemaal van mijn lippen verdwenen en moet ik hem bijwerken. Dat vind ik niet echt een ramp bij een lipstick van €3,50 maar het is natuurlijk wel jammer. Mijn lippen voelen ook niet zacht of gevoed aan, maar ook niet uitgedroogd, gelukkig. Ik vind het wel mooi dat de Matte Lip Color echt mat is, alleen jammer dat er dan weer geen felle kleurtjes te krijgen zijn.

Pluspunten
 • Praktische verpakking
 • Mooie verpakking
 • Brengt makkelijk en snel aan
 • Prijs (€3,50)

Minpunten

 • Alleen verkrijgbaar via Eyeslipsface.nl (met de daarbij horende verzendkosten)
 • Blijft niet lang zitten
 • Weinig kleuren

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een neutrale kleur lipstick in een handige, leuke vorm

Skippen als… je liever niet online shopt, als je niet van lipstick houdt, als je meer van glans houdt of als je niet online wilt shoppen.

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja, als er felle kleurtjes zouden zijn.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.