Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
11 september 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Eerste week B Academy

Ik had vooraf best gedacht dat ik iets zou leren. Maar dat ik na de eerste les al met zoveel nieuwe informatie, tips en tricks naar huis ging, dat had ik niet gedacht! Al jaren ben ik met make-up bezig, en ik heb al vier jaar MissLipgloss.nl, maar wat weet ik eigenlijk nog maar weinig. In ieder geval, dat gevoel krijg ik als ik al die uitleg krijg bij B Academy, wat is er nog veel dat ik helemaal niet wist! Deze week kregen we de basis. Wenkbrauwen epileren en stileren (dus tekenen), reinigen en verzorgen voor de make-up, concealer, foundation, poeder. In dit artikel laat ik wat foto’s zien van de dingen die we geleerd hebben.

Pascale (onze docent) laat hier zien hoe een wenkbrauw ‘in elkaar zit’ en hoe je die het beste kan epileren en bijtekenen. Eigenlijk doet Pascale geen theorie in de lessen en ze heeft een hekel aan ‘beautyregeltjes’ (zoals dat je je wenkbrauwpotlood naast je neus moet houden om te kijken waar je moet beginnen met het tekenen van je wenkbrauw), het is vooral goed kijken naar je model en kijken wat bij haar staat.

Alles werd eerst voorgedaan op een model, het reinigen en verzorgen en daarna de concealer en foundation. Van elke stap maakten we foto’s en in het bijzonder wanneer de make-up er op ging. Met en zonder flits. Zonder flits (zoals de foto hier boven) ziet alles er heel ‘cakey’ uit, zo was het in het echt ook een beetje. Maar met flits (de foto’s die hier na komen) zien ze er geweldig uit. En we doen make-up voor op foto’s, dus daar draait het om.

Wat ik heel leuk vond was dat Pascale iets vertelde over ondertonen in gezichtsmake-up. Je hebt rode en gele en ik gebruik nooit producten met een rode ondertoon omdat ik van mezelf al zo rood ben in mijn gezicht. Ik krijg daar wel eens reacties op, dat dat verkeerd is, omdat je foundation dezelfde kleur en tint moet zijn als je gezicht. En wat zei Pascale? ‘Ik werk niet met producten met rood erin op het gezicht. Het maakt  nog roder als je al rood bent en dan sluit de kleur van het gezicht niet aan op de kleur van de rest van het lichaam.’ Joechei! 😀

Voor de foundation en concealer gingen we de wenkbrauwen epileren en na de gezichtsmake-up ook bijtekenen. Daar heeft Pascale een hele eigen manier voor, heel dik en heavy, dat is op het moment hip in fashion. Ik ben er gek op!

En daarna… de classic smokey eye, op een manier die ik nog nooit gezien heb! We hebben het als huiswerk meegekregen dus ik ga oefenen oefenen oefenen.

Kijk hoe prachtig!

De perfecte smokey eye!

En kijk! Rosebud Salve! Ze smeert dit over de oogschaduw heen voor een vies, glanzend effect, en ze doet ook wat op de jukbeenderen van het model voor glans.

Productjes!

Het eindresultaat

‘Heeft iemand een mascara voor me?!’ En hop, daar ging ze.

I love this!

Ziet dat er niet geweldig uit?

Na de uitleg gingen we alles op ons eigen model doen. Daar heb ik wel foto’s van, maar het zijn allemaal niet echt flatterende foto’s dus voor mijn model vind ik het niet zo leuk om deze op de site te zetten. Het is moeilijk allemaal, maar ik leer er superveel van en vind het ook onwijs leuk!

Het huiswerk is alles doen wat we in de les geoefend hebben, daar foto’s van maken (van elke stap) en dan uitprinten en meenemen. Ik ga de wenkbrauwen op mezelf doen, ik kan wel weer een epileerbeurtje gebruiken. Verder ga ik een vriendin vragen of ze zin heeft om even flink in de make-up gezet te worden 🙂

Ik heb het heel leuk gehad de eerste dag, het is wel vermoeiend (ik moet er ook twee uur heen en twee uur terug reizen), maar erg leerzaam. I love it!!!

Alle make-up op de foto’s is gedaan door Pascale Tesser @ B Academy

Zelf ook een Make Up Course doen? Binnenkort zijn er weer open dagen. Zondag 14 november 2010 van 12.00 tot 17.00  en  dinsdag 5 oktober 2010 van 17.00 tot 21.00!Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.