Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
29 augustus 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • etat pur
 • l'oréal sublime soft
 • Review
 • Test
Een MissLipgloss artikel

Drie micellaire reinigers: Yves Rocher Hydra Végétal Hydrating Micellair Water, Etat Pur Micellar Cleansing Water, L’Oréal Sublime Soft Verzachtend Micellair water

0000000Micellair water is een trend de laatste jaren. Dit is een product dat reinigt en make-up verwijdert op een heel zachte manier. Het is een multitaskend product wat ik al een paar jaar in mijn reinigingsroutine heb zitten. Vandaag laat ik je er drie zien!

P1160636

Ik heb al eens eerder verteld over micellaire reinigers: het zijn altijd hele dunne ‘waterachtige’ reinigers in een fles, die je gebruikt om je make-up te verwijderen. In micellair water zitten micellen die vet & vuil aan zich hechten. Micellair water is meestal heel zacht voor de huid én haalt de meest hardnekkige make-up weg!

Micellair water is niet genoeg om ‘alleen’ als make-up reiniger te gebruiken. Ik gebruik zelf micellair water altijd als oogmake-up reiniger, om hardnekkige lipstick van mijn lippen te verwijderen en om de eerste make-up van mijn gezicht weg te vegen. Hierna ga ik aan de slag met mijn cleanser en mijn Clarisonic borstel.

Ook vind ik een flesje micellair water ideaal om mee te nemen op reis omdat het zoveel verschillende dingen kan. Het werkt ook prima als tonic na je reiniging en in het vliegtuig neem ik altijd een flesje mee – met wat watjes natuurlijk.

Yes, micellair water is zeker een lekker product en ik heb altijd een fles in huis. Ik laat je er vandaag drie zien, waarvan de werking praktisch hetzelfde is.

Yves Rocher Hydra Végétal Hydrating Micellair Water 2 in 1

P1160637

Het micellaire water van Yves Rocher kost €7,90 en in hun webshop maar €4,70. Het is verpakt in een langwerpige fles met een klikdop en er zit 200ml in, lekker veel! Hier kan je lang mee doen.

P1160639

Informatie op de achterkant van de verpakking.

P1160640

Dit zijn de bestanddelen van het micellaire water van Yves Rocher. Er zitten wat meer bestanddelen in dan de andere micellaire waters die ik in deze blogpost behandel, zoals toverhazelaar, tequila agave extract en ahornextract. Er zit een beetje parfum in dit product.

Dit micellaire water werkt onwijs goed, haalt make-up prima weg, ook hele hardnekkige! Ik gebruik hem alleen niet zo graag als allerlaatste stap (dus als tonic) omdat hij mijn huid nét een beetje een plakkerig gevoel geeft. Als ik hem als eerste stap in mijn reinigingsroutine gebruik, maakt me dat helemaal niet uit. Het is niet mijn favoriet, maar hij is wel erg budget proof en hij doet zijn werk!

Etat Pur Micellar Cleansing Water

P1160642

De Micellar Cleansing Water van Etat Pur is ook niet zo duur, €6,80, en is mijn favoriet van deze drie reinigers! Deze gebruik ik ook al het langst en ik heb hier al twee (!) flessen van 190ml van op gemaakt. Je kan dit Etat Pur water alleen online bestellen op Etatpur.nl.

P1160643

 • De niet af te spoelen Micellaire reinigingslotion:

  1. reinigt en verwijdert make-up in één gebaar van gezicht en ogen
  2. respecteert het natuurlijke evenwicht van de huid: zonder zeep
  3. garandeert een mooi huid- en oogtolerantie
 • Deze lichte en frisse micellaire lotion geeft een schone, zachte en aangenaam aanvoelende huid.
  Formule getest onder oogheelkundige controle .

P1160644

Dit zijn de bestanddelen van de Micellar Cleansing Water van Etat Pur, een mooie korte lijst.

Wat ik prettig vind aan deze reiniger van Etat Pur is dat ‘ie echt al mijn make-up moeiteloos verwijdert, ook zware waterproof oogmake-up en waterproof lipmake-up en hij werkt ook als toner na gebruik van mijn andere cleanser prima; hij maakt mijn huid niet plakkerig en ik voel helemaal niet aan mijn huid dat ik nog een product heb gebruikt. Alleen dat mijn huid lekker fris en schoon aanvoelt. Deze vind ik echt super, en de prijs is ook nog erg prettig.

L’Oréal Sublime Soft Verzachtend Micellair Water

P1160645

Als laatste een micellair water dat gewoon bij de drogist te koop is, deze van L’Oréal. Dit is de duurste van de drie met haar €9,49 voor een fles van 200ml. De fles is langwerpig en plat en valt zeker op in je badkamerkastje. Ik vind het er leuk uitzien.

P1160646

Informatie op de achterkant van de verpakking.

P1160647

Erg goed: er zit geen parfum in dit micellaire water van L’Oréal. Geen parabenen. Niks wat je huid kan irriteren.

Deze van L’Oréal vind ik eigenlijk net zo goed werken als die van Etat Pur, maar door de prijs staat deze op nummer twee. Een voordeel is wel weer dat deze gewoon bij de drogist te koop is én dat er (als enige van de drie reinigers in deze blogpost) geen parfum zit.

P1160649

Maak je eigen keuze tussen deze drie micellaire reinigers! Ze doen het alle drie heel prima. Mijn favoriet is die van Etat Pur vanwege de werking in combinatie met de prijs, maar die van L’Oréal heeft een mooie tweede plaats. Micellar water, I love you!

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.