Drie frisse geuren

Ik heb je laatst al zes wat zwaardere geuren voor het najaar laten zien, maar hallo, het is zomer! En dus heb ik ook nog drie frisse geuren voor je, perfect voor deze tijd van het jaar.

 

Heel eerlijk: ik ben zelf geen frisse geurtjes-type. Doe mij maar lekker zwaar, lekker houtig, lekker musky. Ik draag praktisch nooit frisse geurtjes. Ik vind ze lekker bij anderen en kan ze ook best waarderen als ik ze opspray, maar toch pak ik ze niet echt om regelmatig op te doen. Toch vandaag een blogpost over drie frisse geuren, omdat ik zeker weet dat er heel veel dames zijn die dit juist superlekker vinden! En het past zo ontzettend goed bij de zomer.

Ik behandel vandaag Eternity Aqua van Calvin Klein (vanaf €35,10), Dolce & Gabbana Light Blue Dreaming in Portofino (vanaf €48,25) en L’eau de Chloé (vanaf €39,15).

Eerst Eternity Aqua van Calvin Klein. De geur is geinspireerd op ‘de essentie van vrouwelijkheid in al haar eenvoud’. De geur is vooral heel erg fris en waterachtig, als een briesje zoals je die alleen aan zee kan voelen en ruiken.

De geur is súperfris. Je ruikt eerst appel, pioenroos (mijn favoriete bloem!), abrikozenpulp en komkommerwater. Frisser kan niet. Het hart, dat ruik je na zo’n tien minuten, ruikt naar witte bloemen, magnolia en jasmijn. De basis, die je het langst ruikt, is op basis van hout en muskus. Dus nog wel wat warms, maar vooral heel veel fris en bloemen!

Ik vind hem superlekker ruiken, al is het niet mijn soort geur. Het is echt zo’n typische zomergeur en doet me echt denken aan het strand. Wel een tropisch strand, op een warm eiland, met wit zand en een brandende zon. Nou, als een geur je daar aan doet denken gaat er volgens mij wel iets heel goed!

De fles is heel strak, net als de originele Eternity fles. Strak, lang en dun. In deze Aqua versie zit een leuk overloop (ombre!) effect, van donkerblauw naar turquoise. Net als de zee. Vanaf €35,10 voor 30ml heb je deze geur in huis. Iets voor jou als je dol bent op frisse, ‘waterige’ geuren.

Dan Dolce & Gabbana Light Blue Dreaming in Portofino. D&G Light Blue is volgens mij een ontzettend populaire geur, heel veel dames dragen deze volgens mij! Ik ken er in ieder geval heel veel die hem heerlijk vinden. De originele geur heb ik zelf nooit gehad, maar ik weet wel dat ‘ie subtiel zoet en fris rook. Dreaming In Portofino is een nieuwe editie, vernoemd naar het schattige pittoreske visdorpje én het ‘resort’ van de rijke mensen in de Italiaanse Riviera. De geur is geinspireerd op dit dorp  en moet het ultieme zomergevoel geven.

De fles is hetzelfde als de gewone Light Blue fles.De geur ruikt meteen hyperfris, het doet me denken aan het gevoel als ik net heb gedoucht of gezwommen. Zo’n heel schoon, fris gevoel! De topnoten bestaan uit lychee en ambrettezaden. Daarna ruik je het hart, dat ruikt naar iris en osmanthus. Licht zoet en bloemig. De basis is weer wat warmer met musk, amber en patchoyli. De combinatie van dat superfrisse met het warme van de basis vind ik wel heel erg lekker.
Alsnog blijft het een heel lichte, frisse, zomerse geur die je elke dag kan dragen. Of het me nu echt aan vakanties en zomer doet denken weet ik niet, maar wel aan het strand. En tja, dat is toch eigenlijk ook vakantie? Dolce & Gabbana Light Blue Dreaming in Portofino heb je vanaf €48,25 voor 50ml.

Als laatste, mijn favoriet van deze drie geuren! L’Eau de Chloé. Love by Chloe is mijn favoriete geur (oké, samen met Alien van Thierry Mugler), dus ik verwachtte dat ik deze geur ook wel lekker zou vinden. En ja! Het is ook zeker een frisse geur, maar ‘het minst fris’ van de drie in deze blogpost.

De fles is prachtig! Vierkant, met streepjes, een schattig groen strikje om de zilveren dop. De mooiste van de drie, vind ik zelf! Dit is ook de enige van de drie geuren die nu in mijn eigen stash staat, deze draag ik ook wel echt. Hij doet me denken aan mijn bezoek aan New York in januari van dit jaar, ik had toen een klein flesje hier van mee en die droeg ik elke dag. L’eau de Chloé gaat over het aanbreken van een nieuw seizoen, een licht lentebriesje, een luchtig zomerjurkje, blote voeten in het hoge, groene gras.

Het eerste ruik je citrusnoten, het hart bestaat uit rozenwater (ik houd helemaal niet van de geur van rozen, maar in dit parfum vind ik het een keer wél lekker) en de basis ruikt naar patchouli. Als ik deze omschrijving zo typ, besef ik me dat ik helemaal niet bijzonder van deze noten houd. Ik zou hem zeker niet kopen als ik deze noten zou lezen. Maar toch vind ik L’Eau de Chloé de lekkerste geur van deze drie! Waarom weet ik niet, ik kan het een keer niet goed uitleggen, maar deze vind ik gewoon het lekkerst en hij past het beste bij me.

De flacons kleuren ook prachtig bij elkaar! Alle drie de geuren zijn bij de parfumerie te koop. Welke vind jij het lekkerst, denk je?

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

40 reacties
 1. linda

  Die van Chloe voor mijn verjaardag gekregen. Mijn vriendinnetje vroeg welke geur ik graag gebruik, Pure White Linen.. De verkoopster adviseerde deze dus en het is een schot in de roos, heerlijke geur! Love van Chloe ga ik van de winter kopen.. :inlove:

 2. Aranka

  Prachtige foto’s heb je gemaakt zeg! Ik ben heel erg benieuwd naar die van Chloé!

 3. Lotje

  Die van Chloe vind ik het mooist, wat een prachtige flacon zeg!

 4. Roxanne

  Ik wil wel eens snuffelen aan Eternity, houd wel van dergelijke geurtjes!

 5. Tamara

  Ik heb toevallig gisteren bij MOOI nog Chloé en D&G geroken, maar ik vond ze juist te fris, doe mij maar lekker zoet 🙂

 6. nathalie

  L’Eau de Chloé natuurlijk!

 7. Amy

  Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe Light Blue, de originele versie vond ik heerlijk! :love:

 8. jana

  Lijken me heerlijke geuren 😀 x

 9. Milani

  Aan deze geuren ga ik zeker een keer snuffelen in de parfumerie, ze lijken me alle drie érg lekker!

 10. Chantal

  Mooie foto’s :love:

 11. bo

  wederom een super leuk artikel !
  ik heb een vraagje over de ‘gratis verzend kosten actie’
  ik zou heel graag een blush van sleek willen bestellen, maar deze is niet direct leverbaar.
  als ik deze toch bestel en hij dan later komt, moet ik dan toch de verzendkosten betalen? :blush:

 12. Nanda Love

  Oeiiiii dit is niet goed voor mij. Heb een parfum ‘verzameling’ / ‘verslaving’.
  Ik ben benieuwd naar die van Calvin Klein.
  Was vroeger verliefd op Light blue en de omschrijving spreekt me aan.
  Tegenwoordig ben ik dol op frisse geuren.
  Zodra ik bij Douglas ben zal ik even snuffelen…
  :geek:

 13. Esmay

  Ik vind frisse geuren vooral fijn bij een zomerdag, gewoon lekker. Niet te zoet!
  Deze lijken me ook erg lekker!

 14. Kimberly

  L’Eau de Chloé lijkt me heerlijk! :love: Light blue doet me toch altijd aan mijn zus denken (het is haar signature geur haha)

 15. Esther

  l’eau de chloe vind ik heerljk, maar vind hem ook niet zo fris!

 16. Soesja

  Ik heb net als jij niet echt iets met extreem frisse geuren, maar L’eau de Chloé wil ik wel eens ruiken dan!

 17. Lien

  Altijd leuk dat je aan de flacons zelf – en de kleur – ook kan zien dat het om frisse geuren gaat. 🙂 Ik ga denk ik voor het parfum van Chloë!

 18. Lotte

  De flacons zien er mooi uit! Zelf hou ik niet zo van hele frisse geuren, al vind ik de originele Light Blue dan weer wel lekker ruiken.

 19. Julie

  Ik denk dat ik voor die van Dolce & Gabbana zou gaan. Heb daar al een geurtje van en die draag ik best vaak. 🙂

  Fijne dag nog!

 20. sil

  Ik vind ze geen van allen lekker eigenlijk.. de nieuw eau florale van love, chloe is op dit moment wel favoriet <3

 21. Femke

  Lijken me heerlijke geuren! Vooral Eternity Aqua lijkt me wel wat..! 🙂

 22. Liselotte

  Lijken mij heerlijke geuren. De flesjes zijn ook erg mooi. De parfum van chléo lijkt mij erg lekker.

 23. Daniëlle

  De gewone Eternity vind ik al lekker ruiken, ben benieuwd naar deze! 🙂

 24. Eva

  Wow, ze zijn allemaal echt heel erg mooi!

 25. Dita

  Mooie foto’s en fijne review! 🙂

 26. Roxane

  De ‘gewone’ Chloe is ook heel lekker vind ik, heel zacht b poederig (als je daarvan houdt..)

 27. steff

  door jou is love van cloe nu me favoriet en in fde winkel spoot ik toen de gewone cloe op lijkt op deze maar dan met witte strik heb m een week later erbij gekocht zoooo lekker!

 28. lonneke

  Wauw klinkt heerlijk allemaal! Ik hou wel van frisse geuren bij mijzelf, Chloe lijkt mij het lekkerste. x

 29. Kim

  Ik had een paar dagen geleden, nagelstickers gehaald van NailRock en toen kreeg ik er een monstertje bij: Love, by Chloé aangezien dit jou lievelingsgeur is denk ik dat ik L’eau de Chloé het lekkerst ga vinden

 30. Nora

  Mmm, L’eau de Chloé heb ik pas drie maanden en is al mijn superfavo geur, zo lekker!

 31. Lifesplash

  Die fles van D&G lijkt op die Mademoiselle qn Chanel zeg! Die van Chloe ruikt heeeeerlijk, ja. Wij hebben hem thuis ook, hij hoort zeker bij mijn favoriete geurtjes. (a’)

 32. Emilia

  Ah die fles van Chloe is inderdaad super mooi :love:
  Jammer dat je door de computer geen geur kan ruiken haha, ze klinken super lekker alledrie!