Drie dagen Savoie Mont Blanc

P1390285

Wine, water & wellness: twee weken geleden ging ik drie dagen op reis naar de Savoie Mont Blanc in Frankrijk met dit thema. Wijn drinken, lekker eten, heel veel van het meer van Genève zien en spa’s bezoeken. Ik neem je mee en laat je zien wat we in deze dagen gedaan hebben!

Woensdagavond landden we laat in Genève, bij het meer van Genève, ook wel Lac Léman (of Lac de Geneve). Dit is een heel groot meer op de grens tussen Zwitserland en Frankrijk. Het is 584 vierkante kilometer groot en maximaal 310 meter diep. Het meer ligt ingesloten tussen de Jura en de Alpen, beide zijn dit gebergtes.
Ik was drie dagen op bezoek in de Savoie-Mont Blanc, een natuurlijke regio in de westelijke Alpen. De Savoie is een populaire vakantiebestemming in de winter, maar is in de zomer ook héél erg mooi en er is genoeg te doen. Het thema van de driedaagse reis was Wine, Water en Wellness. Alledrie is dat hier in overvloed!

We vlogen trouwens met EasyJet naar Genève. Je kan dus voor een prikkie die kant op!

Donderdag

P1390042

Wakker worden in Yvoire, een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Dit kleine dorpje is maar drie vierkante kilometer groot en heeft 639 inwoners. Het maakt onderdeel uit van het arrondissement Thonon-les-Bains.

P1390046

Eropuit om Yvoire te ontdekken. Dat kost niet heel veel tijd, je bent er zo weer uit. Prachtig is het meer van Genève die je vanuit bijna alle plekken in het dorp kan zien.

P1390049

We sliepen in Hotel Le Jules Verne.

P1390050

Overal in het dorpje prachtige doorkijkjes naar het meer.

P1390051

Alle huisjes zijn zo schattig! P1390086Onze eerste stop: Le Jardin des 5 Sens, oftewel de tuin van de vijf zintuigen. Deze tuin hoort bij een oud kasteel in Yvoire en is door iedereen te bezoeken. In de tuin kan je  zien, ruiken, voelen, luisteren en proeven. De tuin staat vol met 1300 verschillende planten en heel veel hiervan zijn medicinaal en zeer aromatisch.Door de tuinman werden we rondgeleid en vol passie vertelde hij over de tuin en alles wat je daarin kan vinden. Uren hebben we rondgelopen en je kan letterlijk overal voelen, ruiken, proeven, horen en zien. Er is zoveel!

jardin2

Nu houd ik sowieso al van groen en parken, dus door de tuin heen wandelen was al een erg prettige ervaring. Maar hoe tof is het om een stuk grond met tientallen verschillende soorten basilicum te zien? En die vervolgens natuurlijk te ruiken en proeven. Of een strook met alleen maar munt variaties? Hoe cool. En kruiden of bloemen die ruiken en smaken naar ananas, oester (ja! Echt!), sinaasappel of chocola.

jardin

Als je houdt van groen, bloemen en planten dan is deze tuin echt ontzettend leuk om te bezoeken. Ik was zelf vooral telkens verbaasd dat er dus plantjes zijn die naar chocola of ananas kunnen ruiken en smaken… Wauw! En daarnaast is de tuin gewoon heel erg mooi.

P1390112

Ik wilde er wel de hele dag gaan zitten met een boekje!

P1390059

In de leuke winkel bij de tuin worden allerlei souvenirs verkocht. De Aquaria geur is geinspireerd op een roos uit de tuin. Zo leuk!

P1390060

En er is ook een parfum. Drie keer raden wat ik niet kon laten staan.

P1390179

Het water op! Het meer lonkte al de hele tijd. Met de burgemeester maakten we een kort boottochtje.

P1390180

Wat een plaatjes steeds, niet normaal. Net een sprookje!

P1390191

Een wandeling door Yvoire gaf me een onwijs Efteling-gevoel. Dit is toch hoe je je dorpjes in Frankrijk voorstelt?

P1390192

P1390203

De kerktoren is van roestvrij staal en glanst zo mooi in de zon!

cecile

Na onze wandeling was het tijd voor lunch en ontspanning. We gingen naar Villa Cécile, een hotel en spa bij Yvoire.

villacecile

We lunchten heerlijk met een regionale specialiteit: Perche. Dit is een kleine vis die in het meer zwemt en hier in de omgeving veel gegeten wordt. Lekker!

Daarna kreeg ik bij Villa Cécile een heerlijke massage… Een aanrader!

P1390228

Naar het Chateau de Ripaille in Thonon! Dit kasteel was vroeger van de hertogen van Savoie. In 1982 werd het verwaarloosde kasteel gekocht door Fréderic Engel-Gros. Hij knapte alles op. Niet alleen het kasteel, maar ook de historische gebouwen, de tuinen en het grote park om het kasteel heen. Nu is Ripaille vooral een privé wijnregio waar de AOC wijnen worden gemaakt.

Je kan het kasteel en de tuinen er om heen bezoeken en dat deden wij dus ook.

P1390232

Op de grond om het kasteel staan enorme wijngaarden waar wijn verbouwd wordt.

P1390240

En om het kasteel heen kan je geweldig wandelen: het gebied is bosrijk en er zijn mooie tuinen om het kasteel heen.

P1390250

Tijd om te gaan eten. In Thonon gaan we met de funiculair de berg op. Dit is een soort treintje die heel stijl de berg op gaat. Handig als je geen zin hebt om te lopen 😉 Het uitzicht is erg leuk op het meer.

P1390251

Lac Léman!

P1390253

We gingen borrelen bij Brasserie Du Général. Kijk die tegeltjes! Zo mooi!

P1390257

Pfff, die toeristen, die pik je er zo uit 😉

P1390260

Heerlijke vleeswaren uit de omgeving.

2014-08-21 21.09.38

’s Avonds gingen we naar Oxxy Beach, een van de plekken waar de hele zomer feestjes georganiseerd worden in en rond Thonon. Dit was onderdeel van Les Jeudis Electro, een ‘festival’ waarbij elke week ergens anders een tof feestje plaatsvindt.

P1390262

Laat arriveerden we in het Hilton hotel in Evian. Slaap lekker!

Vrijdag P1390265

Ha, ik kan mijn uitzicht zien! Pretty!

P1390271

Goedemorgen!

ontbijt

Tijd voor ontbijt. Croissants. Hmmm!

P1390279

P1390285

We kregen een rondleiding door Evian met een gids. Evian is een bijzondere plek in Savoie omdat hier een aantal waterbronnen zijn. Met Evian water! Al het Evian water dat je in flesjes over de hele wereld vindt, komt hier vandaan.

Onze gids vertelde dat de mensen het meer vroeger helemaal niet zo boeiend vonden. Ze vonden het mooi om er langs te lopen of om op te varen, maar ze gingen liever zwemmen in een badhuis. Die werden dan ook gebouwd.

P1390286

Die mooie toren was vroeger een groot badhuis, Palais Lumiere. Vroeger kwam het meer tot de trappen van het paleis, maar er was meer ruimte nodig voor auto’s.

P1390293

Het oude badhuis is inmiddels omgebouwd tot een cultureel- en congrescentrum.

P1390306

Leuke straatjes van Evian.

P1390315

Een bron! Hier komt altijd een flinke straal water uit en veel dorpsbewoners vullen dagelijks jerrycans. Het water is altijd twaalf graden.

P1390316

En lekker!

P1390327

Ik voelde me helemaal gerevitaliseerd door het water 😉

marktthonon

Over de markt in Evian wandelen. Heer-lijk. Heel veel streekproducten zoals de Tomme de Savoie kaas en de perche vis. En heel veel ander lekkers. Ik kan hier wel uren rondlopen!

hermitage

Tijd om even wat mooie plekjes in Evian te bezoeken. Eerst even kijken bij het prachtige hotel Ermitage op het Evian Resort.

royale

Iets verderop vind je Hotel Royal, dat nog een tikje chiquer is. Beide hotels hebben prachtige spa’s. Ik wilde hier wel drie weken blijven.

P1390409

Golfen is een belangrijke sport in Evian en er is dan ook een geweldige golfbaan. Ik kan het niet, maar wat ik wel heel goed kan is eten en drinken.

P1390410

En dat kan heel goed bij de Evian Resort Golf Club. Je kan er a la carte eten, maar het buffet is ge-wel-dig.

golf1

Zoals je ziet was ik nogal gecharmeerd van de desserts. Alles was home made, vers en zo, zo, zo lekker.

golf2

Rollend belandde ik weer in de auto hierna. Wat was dit ontzetted lekker!

P1390421

P1390423

Gezellig met zijn allen!

evianthermes

Een kijkje nemen bij Evian Les Thermes. Dit is een héle grote spa midden in Evian, aan het water. Je kan er veel sporten doen, zwemmen en van de sauna’s gebruik maken, maar er zijn ook een heleboel privé baden (met massages!) en ruimtes waarin allerlei medische aandoeningen worden aangepakt. De Evian spa is dus grotendeels medisch ingesteld maar er zijn ook ruimtes waar je lekker kan relaxen, badderen of sporten.  En er wordt natuurlijk alleen gebruik gemaakt van het Evian water, wat erg goed kan helpen bij aandoeningen als reuma.

buddha

In het Hilton hotel zit een Buddha Bar Spa en ook daar gingen we een kijkje nemen. De Buddha Bar Spa is een heel andere dan de Evian Spa: deze is heel zen, stijlvol en chic ingericht en lijkt meer op de spa’s zoals ik ze ken. Overal klinkt een rustgevend muziekje, in alle ruimtes zijn de lichten gedimd en de behandelingen zijn gericht op ontspanning.

Ik kreeg een hele bijzondere massage waar ook gebruik werd gemaakt van stretching technieken. Het was heerlijk.

P1390457

Douchen en opfrissen en klaarmaken voor het diner. Met dit uitzicht! Zo mooi.

P1390464

In het restaurant van het Hilton gingen we eten. Je kan daar gaan voor een combinatie van Japans vooraf en Libanees als hoofdgerecht.

hilton

Het lekkere eten wat we kregen. Voor mij was het de eerste keer Libanees, wat is dat lékker! Een fijne laatste avond.

Vrijdag

P1390480

Vrijdag gingen we op bezoek bij ValVital.

P1390482

Dit is een grote spa in Thonon die me aan de binnenkant erg deed denken aan de Evian spa. Je kan hier sporten (zowel in het water als in een gewone sportzaal), zwemmen, gebruik maken van allerlei privé baden met massages en natuurlijk kan je ook massages en andere behandelingen boeken.

P1390472

P1390475

De mooie omgeving om de spa heen.

P1390477

Er worden gebruik gemaakt van meerdere merken, Waar Algotherm één van is. Savoie-Mont Blanc is echt een gebied met veel spa’s, dus als je er heen gaat is het zeker leuk om vooraf even te gaan orienteren wat voor spa je leuk zou vinden om te bezoeken. Ga je voor een meer medische, cleane spa, of voor een zen spa gericht op ontspanning zoals de Buddha Bar Spa?

P1390486

Nog even rondwandelen in Thonon. Onweerstaanbaar!

P1390488

Het centrum van Thonon.

P1390492

Uitzicht op het meer.

P1390499

De haven! Er wordt veel gevist en die vis komt hier binnen.

P1390503

Vlakbij de haven vind je gastronomisch restaurant Raphael Vionnet. Deze chef heeft al sterren op zijn naam gehad, en dit restaurant is vrij nieuw – net drie maanden geopend. Het is wachten tot hij hier een ster krijgt.

P1390504

Ons menu.

P1390512

Chef Vionnet heeft in zijn eigen tuin veel kruiden en planten die hij in zijn gerechten gebruikt. Ook een boel die we al zagen en roken in Le Jardin des 5 Sens.

restaurant

Dit kregen we te eten. Vooraf bietjes! Als hoofdgerecht fera, een vis uit het meer van Genève. Daarbij truffel, paddenstoelen en hazelnoot. Na: rabarber en bij de koffie nog allemaal heerlijke kleine taartjes. Wat een geweldige afsluiter! Je kan bij Raphael Vionnet voor €29,95 drie gangen lunchen.

Ik heb drie dagen enorm genoten in de Savoie Mont Blanc. Wat een prachtig gebied! Het is er enorm groen, je ziet overal het meer van Genève, er zijn onwijs lekkere streekproducten, goede wijn en alle dorpjes hebben echt een Efteling-gevoel. Bedankt Savoie Mont Blanc en het Frans Bureau Voor Toerisme voor deze leuke reis. Ik kom zeker nog eens terug!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

77 reacties
 1. Rianne

  Ohh wat een heerlijke foto’s! Volgens mij was dit een heel fijn reisje hihi <3

 2. Elise

  Wat een heeeeerlijke foto’s! (En dan bedoel ik niet alleen de foto’s van het eten, haha)

 3. nizzy

  Hi Cynthia,

  Nice blog to read. However, i found several links that are wrong. I guess you need to remove the forward slash in front of the link when you post it. Here are the broken link that i found: Savoie Mont Blanc, Le Jardin des 5 Sens and Frans Bureau Voor Toerisme. xx

 4. Marieke

  Wauw wat is het mooi daar, en je leren jasje die je aan hebt is ook super mooi. Waar heb je die van?:)

 5. Thessa

  Wauw, wat een mooie foto’s!! En wat zie je er weer onwijs goed uit!!

 6. Sandra

  Wat een prachtige foto’s! Het lijkt wel een sprookje…erg mooi! 🙂

 7. Natascha

  Het ziet er super uit. En krijg helemaal zin om erheen te gaan.
  Nu heb ik al tickets gevonden met Easyjet een retourtje voor € 64.
  Alleen is mijn vraag of je daar zonder huurauto alles kunt doen?
  Is er voldoende openbaar vervoer?

  • Miss Lipgloss

   Wij waren met de auto dus ik weet het niet zeker, volgens mij is dat wel best lastig. Ik zou een auto zeker aanraden, maar je moet het ook voor de zekerheid even zelf uitzoeken! 🙂

 8. Lisanneleeft

  Wat een mooie foto’s heb je daar gemaakt zeg 🙂 Leuk om naar te kijken!

 9. Sofie

  Ik wil naar Frankrijk! Nu 😀 Of minstens naar een spa 🙂

 10. Cheyenne

  Wat een mooie foto’s, en ik krijg na dit artikel inderdaad echt een Efteling gevoel haha! Lijkt me ook erg mooi om te wandelen!

 11. Sanne

  Ah wat een geweldige foto’s dit! Ik krijg helemaal kriebels om er ook heen te gaan.

  xx

 12. Lily

  Wie is die man?! 😉

 13. Ratna

  De funiculair doet me denken aan Grand Budapest Hotel. 😀

 14. Jantine

  Cynthia, ik vind dit leuheuk!! Ik wist wel dat je daarheen was, maar ik wist niet dat je in alle stadjes bent geweest waar ik vroeger jaren op vakantie ben geweest! In Yvoire heb je allemaal van die leuke winkeltjes met sieraden en kleding waar ik als klein meisje alles wilde bekijken en het allemaal zo mooi vond. Liever dat bekijken dan het meer, dat was saai. Maar nu ik dit heb gezien wil ik zo graag terug! Dit is sentiment, echt onzettend leuk en ik kan me heel goed voorstellen dat je het naar je zin hebt gehad. Geniet nog lekker een beetje na zou ik zeggen, ik ga vast plannen maken…. 🙂

 15. Michelle

  Ohhh wat een prachtige foto’s zeg, jaloersmakend! Wat zijn er toch ook mooie plekken op deze aarde 🙂

 16. Joyce

  Oh wauw, wat een droomreis! <3 Ik drink dan zelf wel geen wijn, maar wat een mooie omgeving en wat een heerlijk eten! De foto's die je gemaakt hebt zouden ook zo in een reistijdschrift kunnen, want je weet deze streek en alles wat hij te bieden heeft geweldig te verkopen Cynthia! Dankzij jou mag de Savoie Mont Blanc in ieder geval op mijn to-travel lijstje!

 17. Bella

  Hey wat leuk! je was in de buurt! Grappig dat ik zelf in Geneve woon maar nog nooit deze kanten heb bezocht. :-p

 18. Annelien

  Prachtige foto’s x

 19. Anita

  Wat een prachtige foto’s en het eten ziet er allemaal heeeeerlijk uit!
  X

 20. Suzanne

  Wat een prachtige foto’s Cynthia. Al dat eten en die bloemen, heel mooi gefotografeerd. Echt plaatjes allemaal.

 21. Femke

  Leuk verslag. De doorlink naar Frans bureau voor toerisme klopt niet, kon nu niet zelf kijken 🙁

 22. Lianne

  Wat heb je toch een rotbaan 😉 leuk!

 23. Martha

  Wauw, wat veel mooie foto’s! En jij bedankt voor het schrijven van dit verslag 🙂

 24. Melissa

  Wat een prachtige foto’s! Ziet er goed uit 🙂

 25. Sparkle

  Ziet er fantastisch uit daar allemaal, de omgeving, de hotels, restaurantjes en het eten.. alles haha. Supermooi!

 26. Bibi

  Hahaha wat leuk, vooral wat je gegeten hebt allemaal, heeeerlijk! Genieten zeg 🙂

 27. Linda

  Wat een leuke verslag en wat een schitterende foto’s. Fijn dat je zulke heerlijke dagen hebt gehad.

 28. Susa

  Oooh wat mooi! En interessant! Ik vind het altijd zo leuk om jouw reisverslagen te lezen, want meestal zijn het plekjes waar ik zelf nooit aan zou denken. Maar hierdoor krijg ik dus wel heel veel inspiratie en wordt mijn lijstje met plaatsjes die ik graag wil bezoeken altijd weer wat langer, haha 🙂

 29. Lucinda

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt. Dit is echt heel mooi om zo te zien en het Efteling gevoel is inderdaad heel hoog. xxx Lucinda

 30. Nele

  Prachtige foto’s. Wel komen er een aantal vragen in me op…
  Je bent een beautyblogger. Altijd geweest, al komen er soms ook fashion en lifestyle posts voorbij.
  Deze reis had echter niets met beauty te maken, kan ik er zo uit afleiden?
  Je hebt restaurants bezocht, hotels, dorpjes… Mag ik dan vragen wat de toegevoegde waarde van deze reis was, behalve dan ‘een gratis reisje!’ voor jezelf?
  Je zei: “Bedankt Savoie Mont Blanc en het Frans Bureau Voor Toerisme voor deze leuke reis.” Daaruit kan ik aannemen dat zij je puur en alleen als reclame voor dit dorpje/regio hebben uitgenodigd. Waarom neem je zo’n reisjes aan, met een beautyblog?

  Mocht er morgen een uitgebreide blogpost verschijnen over een beauty-fabriek, producten die met Evian-water zijn gemaakt of een crème die alleen daar mag worden verkocht, dan heb ik niets gezegd natuurlijk. Maar ik vind dat dit reisje niet erg veel meer met ‘beauty’ te maken heeft.

  Ik hoop dat je hier op wilt antwoorden, ben namelijk erg benieuwd achter deze redenering 🙂
  Neemt niet weg dat het een mooie, informatieve blogpost was natuurlijk. Maar als ik (reclame)blogposts wil lezen, dan ga ik wel naar een reisblog.

  • Miss Lipgloss

   Het thema was Wine, Water en Wellness en Wellness sluit natuurlijk heel goed aan bij mijn site. Daarnaast komen er inderdaad ook fashion en lifestyle posts voorbij, dus ook als iets minder beauty gerelateerd is maak ik daar een afweging in of het interessant genoeg is voor op MissLipgloss.nl.

  • Lin

   Sommige bezoekers (zoals ik) vinden dit juist de leukste posts om te lezen, daarnaast lijkt de link met beauty (al die massages, ontspanning en evian) mij vrij duidelijk? Daarnaast is het 1 post en gaan tijdens de reis normale beautyposts ook gewoon door? En zelfs al is het niet 100% beauty, zou jij zo’n reisje niet accepteren? Ik denk dat Cynthia nog heel veel meer reisjes aangeboden krijgt, die zij inderdaad weigert omdat het niet helemaal past, maar die zijn wij als lezer natuurlijk niet allemaal voorbij komen.

  • Nele

   @Lin: “En zelfs al is het niet 100% beauty, zou jij zo’n reisje niet accepteren?” Daar gaat het me nu net om 😉 Het feit dat ze zo’n reis accepteert, terwijl het niet bijster veel met beauty te maken heeft.
   @Miss Lipgloss: het thema was Wine, Water en Wellness. Oké, maar wijn en water hebben nu niet zo specifiek met beauty te maken (tenzij je enorm veel beautyproducten met Evian-water zou gebruiken/reviewen), en qua wellness zie ik in deze blogpost weinig voorbij komen.
   Ik zie de kaarsen en het parfum met elk één foto, een zinnetje over de massage zonder uitleg en dan wat uitleg over de Evian Les Thermes, de Buddha Bar Spa en de ValVital, dit wederom zonder verduidelijking…

   Ik herhaal wel dat ik alles qua kritiek terugneem als er de komende dagen ineens blogposts verschijnen over de behandelingen of producten van die streek.
   Maar zoals het nu op de site staat, lijkt het gewoon één grote, gesponsorde advertorial voor een Frans dorpje. En het is juist dat wat me een beetje tegen de borst stoot, omdat ik hier nog altijd kom voor de beauty (en een klein beetje fashion en lifestyle).
   Voor de rest trouwens chapeau dat er gewone blogposts verschenen, ik had eigenlijk niet door dat je op vakantie was 🙂

   Was je daar ook met Debbie van Beautyscene.nl? Op haar site zag ik een gerelateerde blogpost voorbijkomen, maar dan eerder over het event van Guerlain, shoppen, etc…

   Groetjes!

  • Miss Lipgloss

   Water juist wel (beautygerelateerd) 🙂 Maar hoe dan ook, ik ga ook vaak op reisjes die alleen lifestyle zijn en daar blog ik ook over (check http://www.misslipgloss.nl/category/lifestyle/reizen-lifestyle/), dat vind ik superleuk en is al jaren een onderdeel van MissLipgloss. Dit verslag is net als de andere reisposts die ik doe: ik ga ergens heen, al dan niet op uitnodiging, en ik laat zien wat ik daar gedaan heb met info. Deze blogposts worden heel erg goed gelezen, een extra reden om ze te blijven maken/doen! Het kan zijn dat jij daar de site niet voor bezoekt, ik kan me voorstellen dat dat jammer is, maar gelukkig zijn er daarnaast nog heeeel veel beautyblogpposts die je hopelijk wel aanspreken 🙂

   Nee, Debbie haar blogpost is over een tripje naar Parijs van ons samen afgelopen week, dat is iets anders 🙂

 31. Melissa

  Wat leuk om te zien wat je hebt meegemaakt daar zeg! Prachtige plekken heb je bezocht, en leuke foto’s ook 🙂

 32. Lin

  Aah, dit blijven mijn favoriete artikelen. Wat een snoezig plaatsje en wat een heerlijk programma! Vind vooral de foto van het meer met dat gebouw aan de rechterkant heel zen.

 33. Marloes

  Oh my! Wat een heerlijke dagen heb je achter de rug. Het eten ziet er allemaal erg lekker uit! En wat een geweldig mooie omgeving zeg, Wauw!

 34. Sabrina

  Wat een mooie foto’s! Heb even het gevoel gehad dat ik ook mee op vakantie was 🙂

 35. Amelie

  Wat een droomreisje!! En wat is het daar ontzettend mooi, ik wil er nu heel graag een keer heen! Je fotos zijn echt prachtig!

 36. Idhuna

  Wat een leuk artikel! Mooie foto’s zeg!

 37. saskia

  Wat een geweldig mooie foto’s! Ik heb helemaal mee zitten te genieten!

 38. Rosanne

  Geweldig leuk Cynthia, prachtige foto’s! En leuk om Daan en Martine weer te zien 🙂

 39. Barbara

  Wauw! Echt mooi! en zoveel lekker eten ook!

 40. Marieke

  Vakantiegevoel in een blogpost, heerlijk! Ik moest wel evbe grinniken bij je zin “…enorme wijngaarden waar wijn verbouwd wordt” want ik zag het voor me, druivenranken met flessen wijn eraan vast.

 41. Bella

  Prachtige reis, maar niet helemaal “Cynthia” denk ik? Ik vind dit soort “wellness” expedities meer iets voor oudere mensen.

  • Miss Lipgloss

   Helemaal Cynthia hoor, heb er enorm van genoten en wil er zelf graag nog een keer naartoe.

 42. Eva

  Wauw wat een mooie plekjes!

 43. Kym

  Wat ziet het er daar heerlijk en ontspannend uit en wat een lekker eten!
  Ik had een vraagje: welke kleur zijn jouw element refine sneakers? Zijn dit de paarse? Want ik vind ze enkel in het paars… X

 44. Mariska

  Wauw, wauw, wauw! Ben er stil van. Dat eten en die omgeving. Prachtig!

 45. Melanie

  Oh! Ziet er heel mooi uit.
  Inderdaad als de Efteling maar dan in het echt:) prachtige huisjes! Gezellig.

  XoXo Melanie

 46. Karin

  Ik ben nog niet aan het lezen toegekomen (haast), maar die foto’s! Wauw! Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt, zeker de foto’s van het eten!

 47. Daphne

  Pfoe, ziet er goed uit zeg! Ik vind het wel apart om te zien, zo’n straaltje Evian-water dat uit de muur komt haha.

 48. Daniëlle

  Wat een mooie foto’s en wat een gezellige plekjes!

 49. Tessa

  Dat ziet eruit als een paar heerlijke dagen! Wat een supermooi verslag!
  Liefs, Tessa

 50. Sarah

  Prachtige foto’s! Fijne reportage om te lezen.

 51. Angela

  Wat heerlijk die spa! Ik kan me voorstellen dat je van dat ene plekje een Efteling-gevoel krijgt!

 52. Britt

  I love France!
  Wat heb jij een geweldige tijd gehad zeg.
  Prachtige foto’s!

 53. Elke

  Ooooh wat ziet dit er heerlijk uit, echt een verwentripje en wat een fijne omgeving! Mocht je nog eens een vervangster nodig hebben? Present, haha. Ik moest trouwens wel lachen om de foto van die chef, hij kijkt echt zo van ‘Hé wat doe jij in mijn tuintje?!’ 😉

 54. Nesrin ~ Daily Cup of Bla Bla Bla~

  Het lijkt net een sprookje.
  Geweldig veel natuur, echt prachtig!!

  Hele mooie post met geweldige foto’s. Mijn man drinkt alleen maar Evian, ik laat dit aan hem zien!

 55. Dana

  Het ziet er allemaal zo mooi uit en al dat eten <3

 56. Syl

  Wow wat een fantastische reis! Je boft dat je dit soort dingen mag meemaken. Echt een sprookje om te zien!

 57. Denise

  Heerlijk fotoverslag! Die eerste foto is echt geweldig mooi, wauw! <3

 58. Natalie

  Wat een heerlijk eten allemaal. Mooie foto’s.

 59. Lis

  Wat een heerlijk uitgebreid artikel ! <3 en dat eten!! (vooral de macarons hihi!) En die bril staat je heel mooi 🙂

 60. Anniek

  Wat een heerlijke verwendagen heb je achter de rug, het ziet er echt uit alsof je daar heel goed kan ontspannen… Die tuin lijkt me echt gaaf, originele opzet! Wij hebben zelf thuis een moestuin, dus ik vind dat soort dingen altijd wel interessant en leuk om te zien. Hm, ik word wel een beetje jaloers hoor… 😉