14 oktober 2013 door Cynthia Schultz 107 reacties
Een MissLipgloss artikel

Dr van der Hoog Special Kant-en-Klaar Maskers

00000Ik gebruik de kant-en-klaar maskertjes van Dr van der Hoog al zolang ik me kan herinneren. Ze zijn praktisch, goedkoop en meestal ook goed. Er zijn nu ‘Special’ versies van deze kant-en-klaar maskers die worden toegevoegd aan het vaste assortiment van de kant-en-klaar maskers.  Ik heb ze voor je getest!

Deze specials kosten €2,23 per masker (dat is dezelfde prijs als de gewone Dr van der Hoog kant-en-klaar maskers) en ze zijn ‘special’ omdat ze alle drie wat anders zijn in textuur en structuur dan de andere maskers van Dr van der Hoog.

Dr van der Hoog Yummy Yoghurt Kant-en-klaar masker

P1190111

Als eerste het Yummy Yoghurt masker, klinkt leuk! Wist je dat yoghurt heel goed voor je huid is? Het verhoogt het vochtgehalte in de bovenste huidlagen waardoor je huid zachter aanvoelt, ook verbetert het de stevigheid van je huid. Aan de yoghurt is Lucuma, Yumberry extract en honing toegevoegd. Er zit veel vitamine A, B1, B2, B5 en B6 in, die de celvernieuwing stimuleren waardoor je een gladde, gezonde huid krijgt.

P1190112

Informatie op de achterkant van de verpakking – wat dingen die ik je net ook al vertelde.

P1190113

De bestanddelen van het Yummy Yoghurt masker. Wat ze beloven zit er in! Dit masker bevat wel parfum, mocht je daar overgevoelig voor zijn, dan kan je deze beter skippen. Er zit geen alcohol in het masker en ook geen parabenen of kleurstoffen. Vergis je alleen niet; het is niet zo dat dit masker bestaat uit yoghurt met wat natuurlijke extracten erdoor, de lijst met bestanddelen is alsnog vrij veel abracadabra.

P1190114

Wat info over Dr van der Hoog op de kartonnen verpakking.

P1190115

In het kartonnen ‘hoesje’ zit het zakje waar het masker in zit! Het is precies genoeg voor één keer. Ideaal voor op reis maar natuurlijk ook heerlijk voor thuis.

P1190123

Mijn huid voor gebruik van het Yummy Yoghurt masker.

P1190124

Ah, het ziet er echt uit als yoghurt! Het voelt ook mega fris aan op de huid. Na een paar minuten gaat het een beetje tintelen. Niet branden of prikken, maar ik voel alleen een lichte tinteling. Dat voelt wel prettig. Het is trouwens niet per se een teken dat het product ‘werkt’, een bestanddeel kan ook tintelen of prikkelen doordat het je huid irriteert. Een beetje mee uitkijken dus. Na een kwartiertje kan het masker verwijderd worden; dat doe je door het met warm water af te spoelen. Met een washandje of compresdoek gaat dat nog makkelijker.

Het Yummy Yoghurt masker is heel simpel te verwijderen en laat geen stukjes achter. Het is zo gebeurd en dat is wel prettig.

P1190216

Ik zie niet per se verbetering in mijn huid maar ik merk wel dat het masker wat doet: mijn huid voelt lekker gehydrateerd, zacht en soepel aan en voelt ook schoon en gereinigd. Het is op geen enkele manier geïrriteerd of rood, dat is goed! Ik heb niet het idee dat dit masker echt huidverbeterend werkt of zo, maar het doet wel goed voor mijn huid en het voelt vooral heerlijk aan na gebruik.

Dr van der Hoog Gorgeous Grain Kant-en-Klaar masker

P1190116

Dan het Gorgeous Grain masker! Dit masker is op basis van granen, tarwekiemolie, sheaboter en rijstzemelenolie en bevat géén parfum, ideaal dus voor heel gevoelige huidjes. De sheaboter verzorgt en voedt je huid, het granenextract doet meerdere dingen: het kalmeert, en vermindert roodheid en irritatie.

P1190117

Informatie op de achterkant van de verpakking.

P1190118

Wat er in zit! Dit is een masker naar mijn hart. Het zit vol met verzorgende en zachte bestanddelen en bevat geen parfum, geen alcohol, geen parabenen, oftewel, geen dingen die slecht kunnen zijn voor je huid. Avena Sativa Flour is haverbloem, dat is samen met water de basis van dit masker. Verder zit er tarwekiemolie in, sheaboter, granenextract, vitamine E, oftewel precies wat dr van der Hoog zelf over het masker zegt. Ziet er goed uit.

P1190319

Mijn huid voor het Gorgeous Grain masker (ik draag geen gezichtsmake-up).

P1190320

Het masker! Het is een romig lichtgeel masker met stukjes erin! Ik denk dat het stukjes haver zijn. Het masker voelt zacht aan op de huid, het voelt alsof mijn huid een beetje wam wordt wanneer het er een paar minuten op zit, maar ik kan me dat ook verbeelden. Ik voel verder niks. Geen tinteling, het prikt niet, het voelt alleen comfortabel en zacht aan. Verwijderen gaat net zo makkelijk als het Yummy Yoghurt masker en je kan nog een beetje scrubben met die haverdeeltjes.

Ook hier zie je niet echt een groot verschil maar ik weet wel dat ik dit een onwijs lekker masker vind! Heel zacht, en ik krijg echt een hydratatieboost van Gorgeous Grain. Mijn huid is megasoepel, droge plekjes zijn verdwenen en zeker nu in het najaar kan mijn huid dit wel gebruiken. Erg lekker, hier ga ik een voorraadje van inslaan!

Dr van der Hoog Luxury Lotus Litchi Scrub Kant-en-Klaar Masker

P1190119

Als laatste en met de mooiste verpakking: het Luxury Lotus Litchi Srub masker. Dit masker werkt diep reinigend en bevat AHA (alfahydroxyzuren) om dode huidcellen te verwijderen. Ook helpt het om het vochtgehalte van je huid op peil te houden. Dit is weer een heel ander masker dan Yummy Yoghurt en Gorgeous Grain, deze werkt dieper reinigend en verwijdert dode huidcellen.

P1190120

Informatie op de achterkant van de verpakking.

P1190121

De bestanddelen van Luxury Lotus Litchi. Er zitten veel zuren in (melkzuur, pyroglutamaat zuur, citroenzuur, appelzuur, glycolzuur, pyrodruivenzuur en wijnsteenzuur), deze verwijderen dode huidcellen. Dit kan wat heftig zijn voor je huid en als je een heel gevoelige huid hebt zou ik er een beetje voorzichtig mee zijn, al kan het in principe geen kwaad, het zijn lage percentages.

Verder bevat het onder andere lychee poeder, Indische lotus poeder en glycerine. Er zit parfum in.

P1190575

Mijn huid voor het Lotus Itchi masker.

P1190576

Dit masker is ook weer heel anders! Het is een jelly masker met stukjes erin.

P1190579

Dit masker wordt ‘hard’, het droogt op en je huid voelt dan wat trekkerig aan. Ik had verwacht dat dit masker flink zou gaan prikkelen en tintelen maar dat was zeker niet het geval. Het voelde wel heel erg fris aan én het masker ruikt heel erg lekker. Na een kwartiertje gaat het iets kriebelen doordat het masker opdroogt, mijn droge huid reageert daar gewoon een beetje op.

Ik raad je aan dit masker te gebruiken voor je gaat douchen, want deze is het lastigste te verwijderen van de drie. Het werkt het beste met een nat washandje. Je kan met de harde stukjes die er in zitten nog een beetje scrubben. Niet te hard!

P1190580

Mijn huid straalt na gebruik en dode huidcellen zijn verdwenen. Wel heeft mijn huid echt wat hydratatie nodig dus serum en crème is geen overbodige luxe na gebruik. Dit masker is echt heel anders dan de andere twee en werkt super voor een stralende, gladde huid.

 

Over elk masker ben ik enthousiast, leuk dat ze allemaal echt een andere functie hebben. Yummy Yoghurt verstevigt & hydrateert, Gorgeous Grain werkt kalmerend en super hydraterend en Lotus Litchi verwijdert dode huidcellen en laat je huid stralen.

De Dr van der Hoog Specials kant-en-klaar maskers zijn bij de drogist te koop vanaf november voor €2,23 per stuk. Ik ben fan.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

107 reacties
 1. Sanne

  Wauw deze klinken fijn!!

 2. Anoeska

  Ooooh ik ben ontzettend verslaafd aan maskertjes en móet deze ook een keer uitproberen. Zien er erg lekker uit, vooral het yoghurt masker! 🙂

 3. Emke x

  die maskers wil ik ook wel eens testen! grt Emke x

 4. Denise

  Ben benieuw naar die gorgeous grain’ maar bij welke drogist liggen ze al in de winkel? Want ik was vandaag bij de etos en kruidvat maar die hadden ze nog niet

 5. Jitske

  Ze klinken alledrie erg lekker! Ik ben alleen meer van de maskers in tubes, minder geknoei en je kan er lekker vaak mee doen 🙂

 6. Charlotte

  Wat zien ze er mooi uit.
  Heel anders dan een simpel wit maskertje.
  Dat yummy yoghurt masker klinkt leuk ^^
  Die met granen lijkt me ook fijn! :love:

 7. Lynn

  Apart zeg, die stukjes erin! Ze lijken me wel heerlijk die maskers 🙂

 8. Kelly

  Ik ben helemaal fan van dr van der hoog maskers! Deze staan dan ook echt op mijn wishlist, goed idee voor het ‘verlanglijstje’ ;).

 9. Alexandra

  Top! Zo’n graan masker kon ik altijd alleen maar van een grieks merk vinden. Dus moest ik elke vakantie inslaan. Maar dit is veel fijner.

 10. Vanessa

  Ik ben benieuwd naar het yoghurt maskertje! 🙂

 11. Melissa

  Ze zien er heerlijk uit! Zeker het proberen waard.

  xx

 12. Dagmar

  Het ziet er super uit, ik gebruik ook al zo’n lange tijd deze maskers. Mijn eerste maskertjes waren ook hiervan. Ik ga deze ook zeker even testen, ben benieuwd naar het resultaat. Mooie foto’s en fijn artikel!

 13. melissa

  ik denk dat je een na foto vergeten bent van de foto met oogmakeup..
  Klinkt goed! zal zelf eens weer een maskertje moet aanbrengen, is namelijk wel al lang geleden :blush:

 14. marion

  Klinkt erg goed, fijne revieuws ook!!

 15. Anna

  Uhhhhh…….wat zou er precies verbeterd moeten worden aan jouw huid?….

 16. ise

  Klinkt erg goed!Ik gebruik niet zo vaak maskertjes maar zulke zijn dan wel ideaal 🙂

 17. Lisa

  Ik vind de Dr van der Hoog maskers altijd heerlijk om te gebruiken! Ben dus heel erg benieuwd naar deze nieuwe versies:) Bedankt voor weer een fijne review!

 18. pretty beauty land

  wauw! wat komen je ogen prachtig uit bij de kleuren oogschaduw bij het tweede masker!

 19. Isabella

  Ziet er goed uit! Ik heb op dit moment best last van onzuiverheden (met name puistjes), welk masker raad jij voor op dat gebied aan? En zo niet een van deze maskers, welk masker gebruik jij altijd als je last hebt van puistjes? x Isabella

 20. Hester

  Ze lijken me echt superlekker! En die ene ooglook is zo mooi 😀

 21. Céline

  Wauw! Een tutorial van die Outlook die je bij het havermasker draagt zou heel fijn zijn, hij is prachtig!

 22. Stèphanie

  Klinkt goed! Ik heb een tijdje geleden wat normale kant-en-klare maskers van dr van der hoog gekocht. Nog niet gebruikt maar hopelijk zijn ze net zo goed als deze.

 23. rosalie

  Ze zien er altijd zo leuk uit in de winkel!

 24. Kelly

  Die gebruik ik ookwel eens! Meestal krijg ik er puistjes van!

 25. Sloth TV

  Ahhh, ik hou van Dr van der Hoog 🙂 budget maar toch werken de maskertjes meestal goed! :blush:
  Nog een maskertip: deze week zijn de maskers van montage jeunesse in de aanbieding bij de Big Bazar, voor 90 ct per stuk! :inlove: en je hebt nog best veel keus ook! Ik heb zelf Mud oid meegenomen.

 26. Lies

  Ze lijken mij alle drie wel heel erg fijn en zeker eens het proberen waard.

 27. Marloes

  oehh het graan masker lijkt me wel wat! Zonder parfum en alcohol klinkt perfect! Jammer dat het laatste masker hard word.

 28. Chinouk

  Oh ik heb echt tientallen van dat soort zakjes gehad en opgemaakt, heerlijk! Toch gebruik ik ze al een aantal jaren niet meer zoveel, omdat ik geen verbetering/verschil voel in m’n huid. Dit heb ik wél als ik een masker van Sisley gebruik, och heerlijk.. :inlove:

 29. Mette

  Hey cynthia, je had laatst een artikel waar jij je winged eyeliner met eem oogpotlood deed, k weet niet meer over wat t artikel ging. Kun jij mij je artikel nogmaals even linken naar me?

  Alvast bedankt.
  Gr.

  • Miss Lipgloss

   Ik denk dat je in de war bent met een andere blogger, ik heb dat nog niet gedaan namelijk 🙂

 30. Celia

  Alle maskers lijken me heel fijn! Ik ga ze ook eens proberen 🙂

 31. Anouk

  Het yoghurt masker klinkt goed, die ga ik eens proberen!

 32. femketje

  ik vind die kant en klare altijd zo lekker snel en makkelijk 😀

 33. Eva-Lynn

  Ziet er echt goed uit, hier kijk ik zeker naar uit! x

 34. Robin

  Ik vind deze maskertjes altijd erg fijn 🙂

 35. mir

  Morgen maar even kijken in de winkel 🙂
  Volgende week naar Berlijn dus wel handig om eentje mee te nemen. :):)

 36. Loes

  Oeh, gorgeous grain lijkt me lekker 🙂

 37. Kim

  Lijken me heerlijke maskers, en dan vooral Lotus Litchi is wel iets voor mij 🙂

 38. Shannen

  Wil de ooglook bij het tweede masker een tutorail maken alsjeblieft? Want ik vind hem prachtig. Liefs!

 39. kirsten

  Bij de eerste 2 maskers zeg je dat er geen alcohol in zit, maar wanneer je de ingrediëntenlijst leest staat er bij beide letterlijk het woord alcohol in. Nu weet ik dat er verschillende soorten alcohol zijn en dat er enkele zijn die je huid uitdrogen en enkele die geen slechte invloed hebben, maar toch werkt het enigszins verwarrend wanneer je zegt dat het er niet in zit, maar het wel in de lijst staat. Zou je dit kunnen toelichten?

  Het lijken me wel heerlijke maskers

  • Miss Lipgloss

   Dat zijn vette soorten alcohol. Alcohol denat. is uitdrogend, niet alle alcoholsoorten zijn uitdrogend.

   Alcohol die uitdrogend is:
   – Alcohol Denat
   – SD Alcohol (40)
   – Propanol
   – Propyl alcohol
   – Isopropyl alcohol

   Alcohol die goed/niet erg is
   – Lauryl alcohol
   – Cetyl alcohol
   – Myristyl alcohol
   – Stearyl alcohol
   – Cetearyl alcohol
   – Behenyl alcohol
   – Benzyl Alcohol
   – Propylene glycol

  • kirsten

   Dank je wel! Ik wist van de 2 soorten, maar kon niet goed meer terug vinden hoe en wat

 40. Griet

  Ik hou van de maskertjes van Dr Van Der Hoog dus deze ga ik zeker ook nog allemaal proberen 🙂

 41. Femmie

  Wanneer zijn ze te koop?

 42. Soesja

  Wat fijn dat ze je zo goed bevallen! Als ik een maskertje gebruik, neem ik er ook altijd een van Dr. van der Hoog. Heb ik al zó lang niet gedaan, maar eigenlijk wel weer eens zin in! Ultiem ontspannen 🙂

 43. Priscilla

  Die 2e lijkt me heel lekker voor mijn gecombineerde huid. Vette T zone maar droge huid op wangen etc. Ter hydratatie. En die laatste om echt te reinigen en de huid weer te verbeteren want de rode vlekjes/puistjes zijn echt meteen een heel stuk vervaagd zo te zien op je foto’s. super! 😀

 44. Kiss & Make-up

  Klinkt goed! Ik hou van gezichtsmaskertjes, pure verwennerij 🙂 Ik kijk altijd uit naar mijn ‘maskerdag’, lol 🙂

 45. Dani

  Oh wat ben ik toch jaloers op jouw huid, ziet er zo mooi uit! Ze klinken alle 3 erg goed, hoop dat ze nog een tijdje in de winkels blijven binnenkort zodat ik ze in December of Januari ook kan halen! 😀

 46. Minke

  Klinkt erg goed! Ik heb wel zin om ze te proberen!

 47. Melissa

  Klinkt goed! Ik ben altijd wel fan van de maskertjes van Dr van der Hoog 🙂

 48. Kirsty

  Wat lijken ze me alledrie fijn! Ik experimenteer nog wel eens met verschillende merken voor gezichtsmaskertjes, maar Dr. van der Hoog blijft toch wel één van mijn favorieten en irriteren mijn huid ook niet 🙂

 49. ilona

  mmm klinkt goed…
  Ik ben echt verslaafd aan het Hannah Active mask.. Met dat masker zie je echt zo’n groot verschil achteraf.. je huid is dan glad en super egaal van kleur en alle poriën zijn zichtbaar schoner. ( tip van flip 😉 )

 50. MySimplySpecial

  Het lijken me heerlijke maskers! Ik zou ook eens wat vaker een maskertje moeten gebruiken.

 51. Nina

  Wat ziet je huid er mooi uit na dat lotus litchi masker!

 52. Dita

  Mmhh heerlijk, ben dol op deze maskers

 53. Kelly

  Lijken me drie hele fijne maskertjes, vooral de eerste en de laatste lijken me heerlijk!

 54. Mariska

  Leuke review! Ze lijken me alledrie eigenlijk wel lekker om een keertje te proberen!

 55. Wendy

  Gorgeous Grain klinkt lekker. Ik ga binnenkort eens kijken!

 56. Saskia

  Klinkt heel goed! De laatste wil ik ook eens gaan uitproberen.

 57. Kimberley

  Ik vind de maskers van Dr. van den Hoog echt heerlijk! De laatste lijkt me het fijnst 🙂

 58. Iris

  Leuk dat er eens écht verschil in die maskertjes zitten! Snel eens uitproberen :blush:

 59. Aranka’s Passies

  Haha wat een gekke maskers! Dat yoghurt masker ziet er echt creepy uit. Dat lotus itchi masker lijkt me wel erg interessant

 60. Kristel

  Wauw, dit klinkt goed! Ik denk dat ik een keer het Gorgeous Grain masker wil gaan proberen. 🙂
  (in de roze titel staat nu trouwens ‘Gorgeus Grain’ i.p.v. ‘Gorgeous Grain’ , de o is weggevlucht 😉 )

 61. Anne

  Klinkt fijn!

 62. Anneloes

  Ik ben GEK op de maskers van Dr van der Hoog! Ik kan me voorstellen dat dat yoghurtmasker heerlijk is als je bijvoorbeeld een beetje verbrand bent (al is dat nu waarschijnlijk voorlopig niet meer nodig…).

 63. Gaby

  Die met graan/haver lijkt me heerlijk!

 64. Anita

  Dat yoghurt masker lijkt me wel erg lekker!

 65. Manon

  Ah, ze lijken me echt heel erg fijn! Vooral de eerste twee, zien er echt fijn uit! 🙂

 66. Yvonne

  Haha, die laatste foto…lijkt wel waterpokken. 🙂 Dat haver-masker lijkt mij ook heel fijn. Ik houd niet van maskers die keihard worden. Ze mogen wel indrogen, maar harde maskers geven me het gevoel dat mijn huid uit elkaar wordt getrokken. 🙂

 67. bente

  yessssss eerste reactie

  • Yvonne

   Dus niet. 🙂

 68. I scream beauty

  Heerlijk! Toevallig heb ik vanochtend nog het avocado masker van Dr. van der Hoog gebruikt.

 69. Stefanie

  Top stuk! Ik ga zeker wat halen!

 70. Deborah

  OMG, een lycheemasker! Die ga ik meteen uitproberen, want het is mijn favoriete geur en fruitsoort! Die ooglook vind ik trouwens prachtig!

 71. Isabel Cristina

  Ze klinken erg goed! Wat zit je oogmakeup mooi bij de Gorgeus Grain masker! :inlove:

 72. Miranda

  De maskers van Dr van de hoog zijn ook zeker een favoriet van mij.Gorgeous Grain lijkt mij heerlijk.

 73. Juliette

  Oh ze lijken mij wel wat.. zeker de laatste vind ik interessant! :geek:

 74. Es

  Wat een goede maskers! Die ga ik zeker proberen. Ik vind dat je huid zo veel is verbeterd in de afgelopen jaren. Ik volg je site al een hele tijd en ik zie zo veel verschil in de kwaliteit van je huid! Zou dat komen doordat je nu producten gebruikt die goed bij jou huid passen of zou dat ook komen doordat je ouder wordt en je huid wat rustiger wordt?

 75. Eline

  Ik hoorde dat ze nu in de aanbieding waren bij de Op = Op Voordeelshop, ze zijn zo heerlijk!

 76. Sophie

  Ik vind de dr van der Hoog maskers altijd heerlijk, dus deze ga ik ook zeker proberen. Waarom heb je eigenlijk make-up op bij het tweede masker? Ziet er nogal raar uit :9

  • Miss Lipgloss

   Omdat ik gewoon nog make-up op had en alleen even mijn gezichtsmake-up er af haalde voor het masker 🙂

  • Itha

   wel echt een SUPER mooie ooglook heb je daar gemaakt! Komt daar toevallig een tutorial van? 🙂

 77. Sofie

  Dr van der Hoog vind ik altijd een ontzettend fijn merk! Goede reviews 🙂

 78. Fenke

  IK hou zelf vooral van maskertjes die je poriën echt schoon maken. Kleimaskers schijnen je poriën goed leeg te ‘zuigen’, maar welk kleimasker raad jij me aan om te proberen? Ik zie meestal namelijk vooral veel hydraterende maskertjes en dat heeft mijn huis niet per se nodig.. 🙂 Alvast heel erg bedankt! :geek:

  • Fenke

   mijn ‘huid’ bedoel ik.
   Mijn huis heeft trouwens ook geen hydratatie meer nodig na al die regenbuien van het afgelopen weekeind :P.

 79. Mariska

  I <3 de maskers van dr van der hoog.
  Luxury Lotus Itchi Scrub spreekt me het meeste aan. Altijd leuk als je meteen resultaat ziet.
  Alleen Itchi, dat klinkt een beetje alsof het zou jeuken 😉

  • E.

   Het is ook niet itchi, maar Litchi

 80. Dutch girl

  Ik ga ze echt halen hoor! Dr van der hoog maskertjes zijn altijd super goed!

 81. Petra

  Ik gebruik deze maskers ook al zo lang ik me kan herinneren! Bv toen ik een jaar of 14 was en “meiden tut avondjes” had. En nu gebruik ik ze nog als ik zin heb om lang te badderen (doe ze altijd op in bad). Ik merk nooit een groot verschil, maar vind het gewoon super ontspannend werken.

 82. Amber

  Die wil ik graag proberen! Ziet er goed uit

 83. Eva

  :blush: Heerlijke maskers! Ik ga vanavond meteen een maskertje nemen.. Wat zie je er nog mooi uit zonder make up, prachtig!

 84. Syl

  Ik ben de laatste tijd vooral van de hydraterende maskertjes, want veel dingen word mijn gezicht te droog en jeukerig van. Maar op zich klinkt Gorgeous Grain wel lekker.

 85. Lara

  Ze lijken me erg fijn! Xx

 86. Annika

  Klinkt goed! Ik ben sowieso al gek op de kant-en-klaar maskers van Dr van der Hoog, dus deze ga ik ook zeker proberen! Ik ben vooral heel benieuwd naar de Yummy Yoghurt special!
  Wat ziet jouw huid er trouwens onwijs goed uit zonder make-up! Zo zie ik er zeker niet uit zonder iets! Haha