Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
14 oktober 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Dr van der Hoog Special Kant-en-Klaar Maskers

00000Ik gebruik de kant-en-klaar maskertjes van Dr van der Hoog al zolang ik me kan herinneren. Ze zijn praktisch, goedkoop en meestal ook goed. Er zijn nu ‘Special’ versies van deze kant-en-klaar maskers die worden toegevoegd aan het vaste assortiment van de kant-en-klaar maskers.  Ik heb ze voor je getest!

Deze specials kosten €2,23 per masker (dat is dezelfde prijs als de gewone Dr van der Hoog kant-en-klaar maskers) en ze zijn ‘special’ omdat ze alle drie wat anders zijn in textuur en structuur dan de andere maskers van Dr van der Hoog.

Dr van der Hoog Yummy Yoghurt Kant-en-klaar masker

P1190111

Als eerste het Yummy Yoghurt masker, klinkt leuk! Wist je dat yoghurt heel goed voor je huid is? Het verhoogt het vochtgehalte in de bovenste huidlagen waardoor je huid zachter aanvoelt, ook verbetert het de stevigheid van je huid. Aan de yoghurt is Lucuma, Yumberry extract en honing toegevoegd. Er zit veel vitamine A, B1, B2, B5 en B6 in, die de celvernieuwing stimuleren waardoor je een gladde, gezonde huid krijgt.

P1190112

Informatie op de achterkant van de verpakking – wat dingen die ik je net ook al vertelde.

P1190113

De bestanddelen van het Yummy Yoghurt masker. Wat ze beloven zit er in! Dit masker bevat wel parfum, mocht je daar overgevoelig voor zijn, dan kan je deze beter skippen. Er zit geen alcohol in het masker en ook geen parabenen of kleurstoffen. Vergis je alleen niet; het is niet zo dat dit masker bestaat uit yoghurt met wat natuurlijke extracten erdoor, de lijst met bestanddelen is alsnog vrij veel abracadabra.

P1190114

Wat info over Dr van der Hoog op de kartonnen verpakking.

P1190115

In het kartonnen ‘hoesje’ zit het zakje waar het masker in zit! Het is precies genoeg voor één keer. Ideaal voor op reis maar natuurlijk ook heerlijk voor thuis.

P1190123

Mijn huid voor gebruik van het Yummy Yoghurt masker.

P1190124

Ah, het ziet er echt uit als yoghurt! Het voelt ook mega fris aan op de huid. Na een paar minuten gaat het een beetje tintelen. Niet branden of prikken, maar ik voel alleen een lichte tinteling. Dat voelt wel prettig. Het is trouwens niet per se een teken dat het product ‘werkt’, een bestanddeel kan ook tintelen of prikkelen doordat het je huid irriteert. Een beetje mee uitkijken dus. Na een kwartiertje kan het masker verwijderd worden; dat doe je door het met warm water af te spoelen. Met een washandje of compresdoek gaat dat nog makkelijker.

Het Yummy Yoghurt masker is heel simpel te verwijderen en laat geen stukjes achter. Het is zo gebeurd en dat is wel prettig.

P1190216

Ik zie niet per se verbetering in mijn huid maar ik merk wel dat het masker wat doet: mijn huid voelt lekker gehydrateerd, zacht en soepel aan en voelt ook schoon en gereinigd. Het is op geen enkele manier geïrriteerd of rood, dat is goed! Ik heb niet het idee dat dit masker echt huidverbeterend werkt of zo, maar het doet wel goed voor mijn huid en het voelt vooral heerlijk aan na gebruik.

Dr van der Hoog Gorgeous Grain Kant-en-Klaar masker

P1190116

Dan het Gorgeous Grain masker! Dit masker is op basis van granen, tarwekiemolie, sheaboter en rijstzemelenolie en bevat géén parfum, ideaal dus voor heel gevoelige huidjes. De sheaboter verzorgt en voedt je huid, het granenextract doet meerdere dingen: het kalmeert, en vermindert roodheid en irritatie.

P1190117

Informatie op de achterkant van de verpakking.

P1190118

Wat er in zit! Dit is een masker naar mijn hart. Het zit vol met verzorgende en zachte bestanddelen en bevat geen parfum, geen alcohol, geen parabenen, oftewel, geen dingen die slecht kunnen zijn voor je huid. Avena Sativa Flour is haverbloem, dat is samen met water de basis van dit masker. Verder zit er tarwekiemolie in, sheaboter, granenextract, vitamine E, oftewel precies wat dr van der Hoog zelf over het masker zegt. Ziet er goed uit.

P1190319

Mijn huid voor het Gorgeous Grain masker (ik draag geen gezichtsmake-up).

P1190320

Het masker! Het is een romig lichtgeel masker met stukjes erin! Ik denk dat het stukjes haver zijn. Het masker voelt zacht aan op de huid, het voelt alsof mijn huid een beetje wam wordt wanneer het er een paar minuten op zit, maar ik kan me dat ook verbeelden. Ik voel verder niks. Geen tinteling, het prikt niet, het voelt alleen comfortabel en zacht aan. Verwijderen gaat net zo makkelijk als het Yummy Yoghurt masker en je kan nog een beetje scrubben met die haverdeeltjes.

Ook hier zie je niet echt een groot verschil maar ik weet wel dat ik dit een onwijs lekker masker vind! Heel zacht, en ik krijg echt een hydratatieboost van Gorgeous Grain. Mijn huid is megasoepel, droge plekjes zijn verdwenen en zeker nu in het najaar kan mijn huid dit wel gebruiken. Erg lekker, hier ga ik een voorraadje van inslaan!

Dr van der Hoog Luxury Lotus Litchi Scrub Kant-en-Klaar Masker

P1190119

Als laatste en met de mooiste verpakking: het Luxury Lotus Litchi Srub masker. Dit masker werkt diep reinigend en bevat AHA (alfahydroxyzuren) om dode huidcellen te verwijderen. Ook helpt het om het vochtgehalte van je huid op peil te houden. Dit is weer een heel ander masker dan Yummy Yoghurt en Gorgeous Grain, deze werkt dieper reinigend en verwijdert dode huidcellen.

P1190120

Informatie op de achterkant van de verpakking.

P1190121

De bestanddelen van Luxury Lotus Litchi. Er zitten veel zuren in (melkzuur, pyroglutamaat zuur, citroenzuur, appelzuur, glycolzuur, pyrodruivenzuur en wijnsteenzuur), deze verwijderen dode huidcellen. Dit kan wat heftig zijn voor je huid en als je een heel gevoelige huid hebt zou ik er een beetje voorzichtig mee zijn, al kan het in principe geen kwaad, het zijn lage percentages.

Verder bevat het onder andere lychee poeder, Indische lotus poeder en glycerine. Er zit parfum in.

P1190575

Mijn huid voor het Lotus Itchi masker.

P1190576

Dit masker is ook weer heel anders! Het is een jelly masker met stukjes erin.

P1190579

Dit masker wordt ‘hard’, het droogt op en je huid voelt dan wat trekkerig aan. Ik had verwacht dat dit masker flink zou gaan prikkelen en tintelen maar dat was zeker niet het geval. Het voelde wel heel erg fris aan én het masker ruikt heel erg lekker. Na een kwartiertje gaat het iets kriebelen doordat het masker opdroogt, mijn droge huid reageert daar gewoon een beetje op.

Ik raad je aan dit masker te gebruiken voor je gaat douchen, want deze is het lastigste te verwijderen van de drie. Het werkt het beste met een nat washandje. Je kan met de harde stukjes die er in zitten nog een beetje scrubben. Niet te hard!

P1190580

Mijn huid straalt na gebruik en dode huidcellen zijn verdwenen. Wel heeft mijn huid echt wat hydratatie nodig dus serum en crème is geen overbodige luxe na gebruik. Dit masker is echt heel anders dan de andere twee en werkt super voor een stralende, gladde huid.

 

Over elk masker ben ik enthousiast, leuk dat ze allemaal echt een andere functie hebben. Yummy Yoghurt verstevigt & hydrateert, Gorgeous Grain werkt kalmerend en super hydraterend en Lotus Litchi verwijdert dode huidcellen en laat je huid stralen.

De Dr van der Hoog Specials kant-en-klaar maskers zijn bij de drogist te koop vanaf november voor €2,23 per stuk. Ik ben fan.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.