Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
2 maart 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • dr organic
  • reiniging
  • Review
  • Test
Een MissLipgloss artikel

Dr Organic Rose Otto Cleansing producten


Omdat ik elk product van Dr Organic eerst goed wil testen voor ik er een review over schrijf, kan het wat langer duren voordat er iets over online verschijnt, sorry daarvoor! Ik heb nu een aantal weken de Rose Otto Cleansing Milk en Skin Toner kunnen gebruiken. Voor wie Dr Organic nog niet kent, kijk dan even in dit artikel. Het is een natuurlijk merk dat geen irriterende ingrediënten als SLS en siliconen in haar producten stopt. Ik deed al een review over de shampoos en conditioners en vandaag zijn er dus twee huidverzorgingsproducten aan de beurt, de Rose Otto producten!

De producten zijn niet heel duur, maar ook niet supergoedkoop: €9,99 per stuk, voor een fles van 250 ml. Dat is wel een fles waar je een poosje mee doet. De verpakkingen vind ik er mooi en strak uitzien en ze werken hygienisch. Je hoeft niet met je vingers in het product om het uit de fles te krijgen, je knijpt simpelweg in de fles en het komt eruit. Makkelijk, snel en hygiënisch. Ik heb niks aan te merken op de verpakking dus, helemaal prima!

Dit zijn de ingrediënten van de cleansing milk. De basis is aloe vera sap, als je hiervoor allergisch bent kan je dit product beter skippen. Verder zitten er verzorgende dingen in als shea boter, cacao boter, rozenolie, hop extract, kamille extract, passiebloem extract, geranium olie… Er zit wel parfum in, maar dat is food grade, heel zacht, wat ook in eten voorkomt. Er zit geen agressieve reiniger als SLS in, zelfs geen ‘zachtere’ vorm daarvan. Het is gewoon een zachte milk.

Dan de toner. Het agressieve product wat in heel veel toners (tonics) zit is alcohol, en dat zit hier niet in! Dat is al een hoera waard. Ook de toner bestaat uit aloë vera. Verder zit er toverhazelaarwater in, dit werkt samentrekkend en ontstekingsremmend. Perfect dus als toner, want het sluit je poriën. Verder: rozenwater, kamille extract, rozenolie… Weer geen agressieve ingrediënten. Wel parfum, maar dat is net als bij de cleansing milk  food grade.

De producten zijn heel makkelijk in gebruik. Ik gebruik de cleansing milk door een beetje op mijn handen te doen en dat over mijn gezicht te masseren en er weer af te halen met water. Het kan ook met een watje, maar ik vind dit fijner werken. De toner doe je op een watje en daar dep je je gezicht mee af. De cleansing milk is ook zacht genoeg om je ogen mee te reinigen, maar daar gebruik toch liever mijn milde Klorane oogreiniger voor. Wat voor het gezicht is, gebruik ik ook liever alleen voor mijn gezicht.

Na het gebruik voelt mijn huid heel schoon en zacht aan, en totaal niet geïrriteerd of wat dan ook. Het enige wat me opvalt tijdens het gebruik is de rozengeur, hier ben ik niet zo heel dol op, die had Dr Organic er van mij wel uit mogen laten.

Samengevat vind ik dit gewoon een heerlijk duo om je gezicht mee te reinigen, zeer geschikt voor dames met een gevoelige huid. Niet duur, zuinig in gebruik, makkelijk te verkrijgen (bij De Tuinen)… Het enige nadeel vind ik de geur, die vind ik niet zo heel lekker.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.