Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
16 november 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • dove
  • haar
  • repair therapy
Een MissLipgloss artikel

Dove Repair Therapy

Beschadigd haar, twee op de drie vrouwen schijnt er last van te hebben. Komt het niet door een flinke bleek- of verfbeurt, dan wel door de stijltang, krultang of föhn. Ik heb zelf vorig jaar mijn haar meerdere keren flink laten ontkleuren om het mooi blond te krijgen, en ook ben ik veel in de weer met fohns en tangen. Dat resulteert in droge punten, pluizig haar dat meer op stro lijkt dan op zijdezachte lokken. Goede verzorging kost vaak een lieve duit, maar nu heeft Dove de Repair Therapy collectie uitgebracht. Deze lijn bevat shampoo, conditioner, een 1 minuut Verzorgingsmasker en een Herstellend Masker. Een complete lijn voor haar dat (flink) beschadigd is. Ik heb de producten getest, lees verder om te lezen wat ik er van vind.


Eerst de verpakkingen. Ik vind dat deze er chic uitzien, zelfs een beetje als kappersproducten. De verpakkingen zijn wit met een grijs-blauwe opdruk wat het zakelijk en strak maakt. De prijzen zijn ook heel erg fijn, de shampoo (250 ml) en conditioner (2oo ml) kosten €3,79, de 1 minuut Verzorgingsmasker (180 ml) €4,99 en het Herstellend Masker (200 ml) €6,99. De flessen zijn erg hygiënisch, van mij had het Herstellend Masker ook in een tube mogen zitten, dat werkt wat hygiënischer dan een pot waar je elke keer met je (natte) handen ingaat. Prijzen en verpakkingen zijn dus prima!

Hoe zit het met de ingrediënten? In de shampoo zit wel SLES, Sodium Laureth Sulfate. Dit is een zachtere variant van de Sodium Lauryl Sulfate. Echt heel ‘zacht’ is deze reiniger niet, het was beter geweest als Dove voor een mildere variant had gekozen. Vrij hoog in de lijst staat parfum. Meiden die een gevoelige hoofdhuid hebben hebben kans dat dit product zorgt voor roos of schilfertjes, aangezien het niet echt heel zacht is voor je hoofdhuid. De shampoo vind ik wel fijn, ik merk er niet heel veel bijzonders aan. Het maakt mijn haar goed schoon en glad, ik krijg er geen klitten van, wat ik met veel andere shampoos wel heb. Voor €3,79 is dit een prima shampoo.

De conditioner (€3,79), de 1 minuut Verzorgingsmasker en het Herstellend Masker vind ik echt heel erg fijn. Wel vind ik het nogal overbodig om drie ‘sterke’ verzorgende producten in een lijn te doen. Ze hadden naar mijn mening best de conditioner kunnen laten vallen, omdat het 1 minuut Verzorgingsmasker eigenlijk hetzelfde is, alleen is het nog iets meer verzorgend. Ik merk na het gebruik van de verzorgende producten uit de collectie dat mijn haar vooral zacht en glanzend is. Het is makkelijk doorkambaar en minder pluizig dan wanneer ik deze producten niet gebruik. Ik vind ze fijner dan conditioners en maskers van andere goedkope merken. Wel zit in de verzorgende producten (behalve in de gewone conditioner) minerale olie.


Pluspunten
  • Verkrijgbaarheid (Dove is te koop bij o.a. Etos, Kruidvat en Trekpleister)
  • Prijzen
  • Verpakkingen zijn mooi, netjes en prettig in gebruik (behalve het Herstellend Masker)
  • Producten werken fijn, maken het haar zacht en glad

Minpunten

  • Bevat (veel) parfum, SLES, siliconen en minerale oliën
  • Verpakking van het Herstellend Masker (niet hygiënisch, niet praktisch)

Iets voor jou als… je op zoek bent naar goedkope, fijne verzorgende producten voor je haar

Skippen als… je parfum, SLES, siliconen en minerale olie wilt vermijden of als je een gevoelige hoofdhuid hebt

Zou ik dit opnieuw kopen? Nee, want ik heb nog heel veel shampoos en conditioners staan. En als ik dat niet had? Ja, als ik op zoek zou zijn naar goedkope verzorgende producten.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.