Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
10 april 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • budget
 • douchecreme
 • dove
 • nutriummoisture
Een MissLipgloss artikel

Dove Purely Pampering

Ik heb geen bad, maar kan erg genieten van een fijne warme douche ’s ochtends. Mét fijne producten! Dove heeft voor de lente en zomer (en moederdag!) twee nieuwe soorten voedende douchecrèmes in een nieuwe Purely Pampering lijn. Ze staan in mijn douche en ik heb ze voor je geprobeerd!

 

De douchegels van Dove hebben allemaal de NutriumMoisture technologie. Een mooie naam, maar wat doet het? NutriumMoisture zorgt ervoor dat je huid optimaal wordt verzorgd en gevoed. De combinatie van hydraterende ingredienten met huideigen vetten wordt in de huid opgenomen om deze lekker te voeden tijdens het douchen.

Normaal gesproken was je je met een zeep, en daarmee spoel je alle viezigheid van je huid, maar ook alle vettigheid. En daarvan krijg je dan weer een droge, trekkerige huid, vaak ook een beetje door SLS of SLES (lees daar hier meer over). De Dove douchegels met NutriumMoisture reinigen je huid ook, en spoelen ook de viezigheid weg, maar doen ook iets terug. Voeden en verzorgen!

Er zijn twee soorten Purely Pampering douchecrème, namelijk Kokosmelk & Jasmijnblaadjes en Sheaboter & Vanille. Dat klinkt al heerlijk, toch?

Eerst Sheaboter & Vanille. Deze ruikt heerlijk, heel zacht en romig, naar vanille, maar ook nog naar iets anders. Ik kan het niet goed thuisbrengen, maar het ruikt gewoon heel zacht en warm. De douchecreme zit in een ovaalvormige fles die er mooi uit ziet, mooi vormgegeven!

Het is echt geen douchegel, maar een crème. Het schuimt ook niet mega hard zoals een douchegel dat normaal doet, het voelt meer als een soort bodylotion onder de douche en dat is echt heel fijn! Het is wel zuinig in gebruik, ruikt heerlijk en achteraf voelt mijn huid niet droog aan, zoals ik dat wel heb met gewone douchegels.

Als we samen even naar de ingredientenlijst gaan kijken zien we helaas wel SLES. Jammer dat dat er alsnog in zit (kan dat weg de volgende keer, Dove? 😉 ), maar ik denk dat ik het niet echt merk door die voedende ingredienten. Het is alsof die mijn huid gewoon echt goed verzorgen onder de douche en de uitdrogende eigenschappen van SLES teniet doen. In de Sheaboter & Vanille versie zit dus shea boter. Daar heb je me al wel vaker over gehoord! Het is een natuurlijk vet, afkomstig van de sheaboom, een Afrikaanse savanneboom. Het staat bekend om haar verzachtende eigenschappen en bevat essentiële vitamines die je nodig hebt voor een mooie, gladde en zachte huid. In deze douche crème zit ook zonnebloemolie, wat ook voedt en verzorgt. Er zit vrij veel parfum in, het staat op 1/3e van de ingrediëntenlijst. Ook zit er minerale olie in, maar omdat het een product is wat je toch afspoelt (je smeert je er niet mee in als een bodylotion) vind ik dat geen probleem.

De andere versie is Kokosmelk & Jasmijnblaadjes! Deze is qua basis precies hetzelfde als de Sheaboter versie, ook met NutriumMoisture.

De ingredienten. Hierin zit minder SLES, ook zonnebloemolie en kokosmelk. Ik vind hem heel fijn werken en ook deze laat mijn huid zacht achter en ruikt ontzettend lekker naar kokos en jasmijn. 

Ik vind het nog steeds een beetje jammer dat er nog steeds SLES in zit, als er een zachtere reiniger in zou zitten zou het nog lekkerder voor je huid zijn. Ook zitten er parabenen in dus als je die vermijd dan is dit niet wat voor jou.

De Purely Pampering Voedende Douchecremes staan nu in de winkel (gewoon bij de drogist!) en kosten €3,49 voor een fles van 250ml en €5,69 voor een fles van 500ml. Er zijn ook superleuke geschenkverpakkingen, bijvoorbeeld voor moederdag. Een leuke box met Dove sloffen en beide douchecrèmes (€10,99), een box met de twee crèmes (€8,99), een box met één crème en een douchepuff (€6,49). Leuk als cadeautje 🙂

Pluspunten

 • Gewoon bij de drogist te koop
 • Mooie handige verpakking
 • Prijs (€3,49 voor een fles)
 • Zuinig
 • Ruikt heerlijk
 • Bevat voedende ingredienten als sheaboter, kokosmelk en zonnebloemolie
 • Laat mijn huid niet droog achter na het douchen

Minpunten

 • Bevat wel SLES
 • Bevat parabenen (kan een minpunt zijn)

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een fijne douchecrème die lekker ruikt en je huid zacht houdt!

Skippen als… je SLES en/of parabenen vermijdt

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja, en ik vind ze zeker heel leuk als cadeautje!

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.