Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
12 februari 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Dit wordt mijn boek!

Ik weet gewoon níet hoe ik deze blogpost moet beginnen, dus: 9uqjknsgjknawjgawtmbrl IK GA JE VANDAAG DE COVER VAN MIJN BOEK LATEN ZIEN! En ik ga je vertellen over wanneer, waar en hoe het te koop is! En ik vertel je hoe het proces tot nu toe verloopt. Waaaaaaaa lees snel verder!

 

Oké. Dit is hem. Dit is de cover van mijn boek. Beauty. Door Cynthia. Samen met uitgeverij Bertram + de Leeuw. Met ik levensgroot voorop, jongens. Ik ben er ontzettend blij mee. Na de fotoshoot van een paar weken geleden was het kiezen. Welke foto’s komen bij welk hoofdstuk maar vooral, echt vooral: welke foto gaan we op de cover gebruiken? (Ik was voor de fotoshoot echt wel nerveus, zou die coverfoto er wel bijzitten? Natuurlijk ging het helemaal goed.) Unaniem waren we het erover eens dat het deze foto werd. Hij zat al tussen mijn favorieten, bij de uitgeverij was deze ook favoriet. Vormgeefster Sophi ging ermee aan de slag en dit is hem. Zo ligt ‘ie straks in de winkels. Online, maar ook gewoon bij de Bruna en de Ako. En andere boekwinkels.

Voor de dames die nog niet op de hoogte zijn: het boek zal gaan over beauty en over mij, over de beautywereld, bloggen en wat het mij gebracht heeft. Het grootste deel zal over beauty gaan, met mijn beautytips, stappenplannen, het wordt een soort logisch vervolg op mijn blog, voor iedereen te lezen, zowel MissLipgloss-bezoekers als mensen die nog nooit van mij gehoord hebben.

Om jullie vragen te beantwoorden:

Waar is het te koop?

Overal waar je een boek kan verwachten. Online, in mijn eigen shop, maar ook bijvoorbeeld bij Bol.com en Cosmox. In de ‘echte’ winkels, zoals bij Bruna, Ako, Selexyz/de Slegte, et cetera. In de e-reader winkels zoals Kobo, maar ook als ebook bij Bol.com. 

Ook in België?

Ja! En natuurlijk online, dus je kan hem van over de hele wereld bestellen bij de webwinkels.

Wanneer is het te koop?

Op 9 april is de lancering (daarover later meer) en op 10 april zal hij daadwerkelijk in alle winkels te koop zijn.

Hoeveel gaat het kosten?

€14,95, het e-book zal €6,99 kosten.

Hoe gaat het met schrijven?

Morgen ga ik op vakantie, nu is het schrijven even klaar. Vandaag lever ik de eerste versie van het boek in. De uitgeverij heeft er al meerdere keren naar gekeken, dus de opzet en de basis is goed. Als ik op vakantie ben, gaat een redacteur alles doorlopen op foutjes, gekke zinnen, rare woordkeuzes. Als ik terugben van vakantie check ik dit en pas ik alles aan. Nog één keer kijkt er dan een redacteur naar, zodat echt alle fouten eruit zijn. Dit keur ik weer goed. Daarna gaat het naar de persklaarmaker. Deze kijkt naar woordafbreking, punten en komma’s die missen, dus de kleine details. Dan check ik het nog één laatste keer en dan gaat het boek naar de drukker. In mijn blogpost staan wel eens foutjes (ik ben dan ook de enige die de tekst leest voor het online komt), bij een boek lezen zo’n vier verschillende mensen het voor het naar de drukker gaat. Heel serieus allemaal!

De vormgeefster Sophi is al even bezig met de vormgeving. Wanneer de redacteur naar mijn tekst heeft gekeken en de definitieve tekst er is gaat zij het complete boek opmaken. De stijlelementen staan al vast en er zijn al heel veel dingen ontworpen. Het gaat er echt geweldig uitzien, om van te smullen.

Tegelijkertijd zijn wij (ik en Marij en Hendrik van Bertram + de Leeuw) bezig met de marketing, samenwerkingen opzetten en allerlei dingen voorbereiden voor de lancering en de druk. Ik heb zelf al een hele hoop gedaan, zoals het schrijven (!), het verzamelen van mooi beeld voor in het boek (van mooie producten en dergelijke), het organiseren, plannen en soepel laten verlopen van de fotoshoot, het aangaan van samenwerking, het plannen van een lanceringsfeest, het opzetten van de marketing en nog veel meer. 

Wat is dit ontzettend leuk. Dit is letterlijk het leukste wat ik ooit in mijn leven heb mogen doen. Natuurlijk gaan we er met z’n allen voor dat het boek straks goed verkocht gaat worden (anders ga je geen boek uitgeven) maar het is al zo ontzettend leuk om het proces mee te maken. Het is zo gaaf om te doen, het is een droom die uitkomt, een droom die ik echt al ontzettend lang heb. En het is niet alleen leuk om het boek te schrijven, maar alles wat erbij komt kijken is ook zo leuk. Ik en de uitgeverij hebben er hoge verwachtingen van, maar naast deze verwachtingen en wat er straks wel of niet gaat gebeuren, kan ik dit straks van mijn lijstje afstrepen. Mijn grootste droom tot nu toe: een boek schrijven die ook echt in de winkels komt te liggen.

Over een paar weken kan je het boek al bestellen in mijn eigen webshop, maar dat zal ik tegen die tijd aangeven. Dan ben je de eerste die het boek op 10 april in huis heeft!

Check ook de site van mijn uitgeverij.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.