Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
25 juni 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Discussie: Lééf jij?

Horrorverhalen. Je kent ze wel. Van make-up en alle soorten producten die je op je huid smeert krijg je kanker, iedereen gaat dood door komkommers, je krijgt puisten van alles wat maar vet is, ohja en van cola light krijg je trouwens ook kanker, koolhydraten maken je lichaam kapot en auto’s en vliegtuigen moet je al helemaal vermijden want daarmee krijg je sowieso een ongeluk en uiteindelijk ga je dood. En je hebt je tante of buurvrouw vast ook wel eens horen zeggen dat je moet stoppen met foundation want daar gaat je huid stuk van. Door een discussie die ik laatst op twitter had met wat andere beautybloggers werd ik geïnspireerd om hier eens met jullie over te discussiëren. Laat jij je beïnvloeden door dit soort verhalen?

 

De discussie op Twitter was naar aanleiding van mijn artikel over de Rohto oogdruppels, waarop reacties kwamen dat deze je ogen kapot zouden maken. Er zit een bepaald stofje in wat bij hoge doseringen giftig is. Ik snap best dat bij sommige mensen daarbij de haren overeind gaan staan, maar natuurlijk is het geen product wat je dagelijks gebruikt, dat gaf ik ook aan in mijn artikel. Ik gebruik het nog niet eens een keer per maand, alleen als ik droge en rode ogen heb – en dat is bijna nooit. Zo is dat met eigenlijk alles. Veel drinken is ongezond, veel cola light ook, veel McDonalds en vet is ongezond en ga zo maar door. Ik moest meteen denken aan dit mooie nummer van Acda & de Munnik:

Luister eens goed naar de tekst, misschien begrijp je dan ook hoe ik hier in sta. “Ik ben dood, alleen vergeten te gaan liggen.” Als ik naar al die horrorverhalen moet luisteren die tegenwoordige de ronde doen, dan mag ik niet meer drinken (nee niks want dat is slecht), niet roken (maar dat doe ik toch al niet), geen koolhydraten eten (slecht voor je, word je dik van), niet autorijden en vliegen (stel je krijgt een ongeluk), eigenlijk ook niet op straat lopen (want ja, al die uitlaatgassen), geen telefoon gebruiken (tja die straling volgens mij krijg je daar ook kanker van), geen seks hebben (soa’s, zwangerschappen, oh wat eng allemaal), geen cola light drinken (krijg je kanker van) geen cosmetica en make-up op mijn huid smeren (je huid raakt verstopt, al die troep komt in je bloedbaan en oh ja je krijgt er kanker van!), geen fruit en groente eten (ja want dat is bespoten, en zelfs biologisch is nog twijfelachtig!), geen vlees eten (slechter dan slecht, vet, kanker, ongezond, en slecht voor het milieu en de dieren), nooit naar de McDonalds (tel alle dingen die tussen haakjes staan in deze alinea bij elkaar op), geen harde muziek luisteren (daar gaan je oren kapot van!)…

Ik leef best wel gezond, maar zeg, je moet toch ook kunnen léven? Zijn er echt mensen die écht zo leven als ik hierboven omschreven heb? Kan je dan nog genieten? Ik ben een levensgenieter en ik kan totaal gelukkig worden door een wijntje op het terras met vriend(inn)en of collega’s. Ik ben gek op lekker eten, en ja, soms is dat vet en soms heb ik ook zin in McDonalds. Ik zeg altijd maar zo: alles met mate. Natuurlijk moet je geen fles wijn per dag drinken, en elke dag naar McDonalds is ook geen goed idee. En ja, als je elke dag als een gek met 170 kilometer per uur over de snelweg rijdt, dan kan je een ongeluk verwachten.

Mijn motto is: geniet bewust. Als je iets ‘slechts’ (wat een vreselijk woord) eet, drinkt of doet, mag je er best bewust van zijn dat het niet per se heel gezond is. Maar geniet er van.

Ik ben echt onwijs benieuwd naar hoe jij er over denkt, praat je mee bij de comments?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.