Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
8 september 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • blake lively
  • dolce
  • dolce & gabbana
  • dot
Een MissLipgloss artikel

D&G Pour Femme, Gucci Premiere, MJ Dot

Vandaag voor jou: drie reviews van drie nieuwe geuren, die heel verschillend zijn. Ik behandel de aparte Dolce & Gabbana Pour Femme, de chique Gucci Premiere (mijn favoriet) en de friszoete Marc Jacobs Dot. Ik ga mijn best doen de geuren zo te omschrijven dat het net is of je ze zelf kan ruiken!

Marc Jacobs Dot eau de parfum- vanaf €44,95

Gucci Premiere eau de parfum – vanaf €52,26

Dolce & Gabbana Pour Femme eau de parfum – vanaf €79

Dot & Premiere zijn nu te koop, Dolce & Gabbana over een maandje (oktober 2012).  

Eerst de geur waar we nog eventjes op moeten wachten: de nieuwe versie van Pour Femme van Dolce & Gabbana. De geur is geïnspireerd op Sicilië, een Italiaans eiland, en op de liefde.

Per noi tutto nasce nell’amore. E cosi dovrebbe essere per tutti e tutto. – Domenico Dolce & Stefano Gabbana

Oftewel: voor ons begint alles met liefde. Dat is hoe het moet zijn voor iedereen en alles. Nou, Domenico en Stefano, ik zal jullie wat vertellen: ik ben het roerend met jullie eens. Alles begint met liefde. Of nou ja, alles zou met liefde moeten beginnen. En dus ook ‘Pour Femme’, hun nieuwe geur.

Pour Femme draait om Italie, en de liefde, de liefde voor het mediterraanse, voor de ‘Dolce & Gabbana vrouw’, de vrouw die gepassioneerd, sensueel en moederlijk is.

She is a woman aware of her beauty, who loves to take risks and know how to get what she wants with her gentle touch and her sensuality. – Domenico Dolce & Stefano Gabbana

De fles is strak en simpel, van transparant glas. Het parfum is transparant, al lijkt het op de foto een licht roze tintje te hebben.

Het doosje is trouwens geweldig, niet van glad karton, het lijkt wel een soort suede. Heel bijzonder!

Maar de geur, hoe is de geur? Volgens D&G is het een ‘experience of constrasts’. De geur opent met de zachte noten van neroli met framboos, samen met zuur-groene mandarijn. Fris, maar ergens ook warm. In het begin is de geur vrij apart, niet iets wat iedereen zomaar lekker vindt.

Het hart van de geur bestaat uit jasmijn met oranjebloesem. Bloemig dus, en zoetig. Maar niet té, niet als snoepjes. Ergens vind ik hem ook een beetje pittig ruiken.

De basis – wat je het langst ruikt – ruikt naar vanille, heliotroop en sandelhout. Alsof Domenico en Stefano de geur voor mij gemaakt hebben. Vanille en sandelhout, die zijn zo heerlijk samen! De vanille is wel een tikje overheersend naar mijn smaak, de sandelhout valt daardoor wel een beetje weg, terwijl ik sandelhout juist wat lekkerder vind.

Ik kan de geur het beste omschrijven als bijzonder, warm, aanwezig, een tikje pittig en zeker niet voor iedereen weggelegd. Dit is geen geur als Light Blue die iedereen kan dragen. Zelf vind ik hem erg lekker, maar geen geur die ik heel vaak zal dragen, denk ik. Daarvoor vind ik de vanille net wat te overheersend. Dat heb ik niet vaak gehad, dat ik een bepaalde noot in een geur niet zo lekker vond. Hier herken ik het wel vrij goed. Als je wel dol bent op vanille: score! Dan is deze geur echt perfect voor jou.

Dolce & Gabbana Pour Femme is vanaf oktober bij de parfumerie te koop vanaf €79. Een lieve duit, maar het is dan ook Dolce & Gabbana.

Nu mijn favoriet van de drie, Gucci Premiere, waarvoor Blake Lively het gezicht is! Ik vind haar heel erg leuk, dus: pluspunten. Ik wil ten eerste zeggen dat ik de fles niet mooi vind. Het oogt naar mijn mening een tikje goedkoop, dat goud, en al helemaal dat het half  transparant is. Niet mijn smaak, helaas.

Het doosje is compleet in Gucci-stijl, ook niet iets waar ik echt van houd. Uiteindelijk gaat het om de geur, en die vind ik dus echt geweldig. De geur is geinspireerd op Hollywoodglamour. De ‘Gucci-vrouw’ komt graag op de eerste plaats, zowel in haar carriere als in haar liefdesleven, en daarom stelt ze natuurlijk ook hele hoge eisen aan haar parfum. Volgens Gucci verdient elke vrouw een eigen ‘Gucci Premiere moment’, en daar kan ik het eigenlijk alleen maar mee eens zijn. Natuurlijk is het een prachtig marketingverhaal, maar ik denk wel dat veel vrouwen vaker voor zichzelf moeten kiezen.

De geur is geinspireerd op de Gucci Premiere couturecollectie die voor het eerst werd getoond op het Cannes filmfestival in 2010. Deze ongelooflijk luxe avondjurken zijn toen ontworpen voor grote namen als Salma Hayek, Jessica Alba, Cameron Diaz en Kate Beckinsale. Met de Premiere geur viert Gucci de ster in elke vrouw. Of ze nou wordt bewonderd op de rode loper of bij een zakelijke bijeenkomst, of thuis, door haar man, kinderen of vriendinnen. Een mooi uitgangspunt.

Uiteindelijk komen we uit bij de geur. Deze opent met bergamot en oranjebloesem. Volgens Gucci is dit de luxe uitbundigheid van een goede champagne. Ik herken dat er inderdaad wel in. Het ruikt fris, bubbly en naar citrus. Fris en prikkelend. Inderdaad, net als champagne.

Het hart ruikt naar witte bloemen en muskus. Hmmm, ik ben gek op muskus. Dit moet ruiken naar een stralend wit boeket wat je ziet op chique evenementen.

De basis, dus de geuren die je het langst ruikt, zijn leer en hout. Oh Gucci, kan je me nog blijer maken? De basis is hiermee superwarm en toegankelijk. Subtiel, rokerig leer en zachte houtnoten. Heel glamourous, maar voor mij geeft het ook een soort warmte wat je juist lekker  thuis op de bank kan hebben in je favoriete trui en je fijnste joggingbroek. De tegenhanger van glamour, eigenlijk, haha!

Dit is een nieuwe Cynthia-geur! Ik vind hem echt heerlijk. Het is een warme, chique geur, die – ik weet het zeker – heel veel vrouwen lekker zullen vinden. Hij is heel toegankelijk, niet zo bijzonder en apart als de D&G geur. Ga zeker eens ruiken als je hem tegenkomt (nee! Je móet hem gewoon even opzoeken) bij een parfumerie. Zo. Lekker.

Vanaf €52,26 is Gucci Premiere trouwens te koop bij de parfumerie.

Als laatste en zeker met de allergrootste doos ooit: Dot van Marc Jacobs. “I don’t think there is ever a wrong time for a polka dot…”

De fles is op zijn zachtst gezegd apart. Hij doet me een beetje denken aan de Lola fles, maar deze is nog wel even wat excentrieker. Er zitten vlindertjes op, wel drie. Twee op de fles, een op de dop, een hele grote. En daarom moet er ook zo’n enorme doos omheen! Op het kleine 30ml flesje zitten niet zoveel tierelantijnen, bij die versie zitten er alleen wat versieringen op de dop. Laat ik het zo zeggen. Het is niet mijn smaak. Ik houd van strak, simpel en minimalistisch en deze fles is álles behalve dat. Apart is ‘ie wel. Opvallend zeker. Niet mijn smaak. Dit is een fles die ik niet neer zal zetten omdat ‘ie zo mooi is, deze zal ik ergens wegstoppen in een kastje. Wat nog lastig is, met die enorme vlinder op de dop.  Maar dat maakt niet uit voor de geur, natuurlijk.

Het flesje houdt trouwens ook niet praktisch vast. Als je de geur op wilt sprayen, moet je je hand op een onnatuurlijke manier om die kleine vlindertjes vouwen. Ah nee, die fles, ik houd er echt niet van. Sorry Marc.

Volgens Marc Jacobs is Dot weelderig, sappig, bloemig – vrolijk en levendig. Het klinkt niet als een geur waar ik heel erg blij van zal worden, denk ik. Maar dan is het tijd om te gaan ruiken. Dot opent zeer fris met rode bessen, dragonfruit en zoete kamperfoelie. Heel zomers! Het hart bestaat uit jasmijn, kokosnootwater en oranjebloesem. Wat meer bloemig, maar ook zoet. De basis is een tikkeltje warmer en ruikt naar vanille, drijfhout en muskus. Ah, dat is wel wat meer mijn smaak.

Het ruikt prima, maar het is niet mijn geur. Het is te zoet en citrus-achtig voor mij. De basis is dan wel wat warmer maar het geheel blijft vrij zoet. Het ruikt lekker, maar het past niet bij mij en het is ook geen geur waarvan ik denk ‘ooooooh, heerlijk!’. Ik weet zeker dat er wel heel veel dames zijn die dit lekker vinden, ik kan zo een paar vriendinnen bedenken die deze geur elke dag zouden willen dragen. Gewoon een kwestie van smaak! Dot van Marc Jacobs is te koop vanaf €44,95.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.