Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
25 juli 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • dermolin
  • douche
  • douchefoam
  • doucheolie
Een MissLipgloss artikel

Dermolin Douche Olie & Douchefoam

00000Ken jij Dermolin al? Dermolin is volgens eigen zeggen een cosmeticamerk met producten  die alleen maar huidvriendelijke bestanddelen bevatten die zacht zijn voor je huid.  Ik probeerde voor het eerst twee doucheproducten van dit merk uit: de douche olie en de douchefoam.

De slogan van Dermolin is ‘lief voor je huid’ en ze claimen bestanddelen te gebruiken die zacht en ‘lief’ voor je huid zijn. De producten bevatten geen parfum en deze informatie klinkt als muziek in de oren voor dames met een heel gevoelige huid. Maar: eerst maar eens testen.

P1150111

Links zie je de douche olie en rechts de douchefoam, beide kosten ze €8,95.

P1150112

Eerst de douche olie! Persoonlijk vind ik douche olie altijd erg lekker omdat het je huid lekker zacht en soepel houdt. De douche olie zit in een simpele fles met een lichtblauwe draaidop.

P1150114

Informatie achterop de fles van de douche olie. Volgens Dermolin is het een rijke doucheolie die je huid mild reinigt en de huid aanvult met huideigen lipiden.

P1150115

Dit zijn de bestanddelen van de douche olie. Een kort lijstje! Het hoofdbestanddeel is sojaboon olie. Een olie die zacht en verzorgend voor de huid is. Daarnaast zit er een onderdeel van kokosolie in (gedistilleerde kokosolie). Er zit geen SLS of SLES in, maar wel mipa-laureth sulfate, laureth-3 en laureth-7. Dit zijn wel zachtere ‘broertjes’ van SLES, die minder uitdrogend werken en ook wat minder heftig schuimen. Gelukkig staan deze bestanddelen niet helemaal bovenaan de lijst. Verder zit er een naar vanille ruikende stof in en vitamine E. Geen parabenen, geen parfum.

P1150123

Wanneer je de olie op je natte huid doet, blijft het er eerst ‘gewoon’ als een olie uit zien…

P1150124

…maar wanneer je het over je lichaam verdeelt gaat het lichtjes schuimen. De olie structuur blijf je voelen, maar dat melkachtige schuimende is ook wel een erg prettig gevoel. Er zit een heel subtiele vanille geur in, die absoluut niet overheersend of écht aanwezig is. Mijn huid reageert heel goed op de douche olie van Dermolin, maar daar moet ik wel bij zeggen dat ik geen gevoelige of extreem droge huid heb.

Ik vind hem erg prettig werken en ben blij dat er geen SLS of SLES in zit. Vast een erg prettig product voor dames (en heren!) met een heel gevoelige en/of droge huid die toch graag een lekker product onder de douche willen gebruiken. De Dermolin doucheolie kost €8,95.

P1150116

Dan de douchefoam! Ook deze kost €8,95. Leuk dat een merk voor de gevoelige huid nu ook douchefoam heeft. Ik ben zelf verliefd op die busjes schuim van Rituals, maar die zijn niet voor alle huidtypes geschikt omdat er toch veel parfum in zit. Ik ben er echt dol op; de geur, de werking, maar dat zal zeker niet voor iedereen zo zijn.

P1150119

Hier zie je de informatie die achterop de fles staat. Maar… er zit wel ‘gewoon’ SLES in en ik vind dat eerlijk gezegd wel een beetje gek voor een product voor de gevoelige huid, en voor een merk dat claimt bestanddelen te gebruiken die lief zijn voor je huid. Ik vind sodium laureth sulfate echt niet zo heel erg lief. Misschien is het wel nodig voor zo’n schuimend product, maar ja, dan kan ik net zo goed de heerlijk ruikende versies van Rituals gebruiken.  Er zit dus geen parfum in, geen parabenen.

P1150120

P1150122

Eerst komt er een soort gel uit de verpakking, dat al snel verandert in een heel stevig, vol en rijk schuim. Te gek, ik houd van dit soort doucheproducten. Het schuim ruikt heel subtiel naar vanille, maar het is niet echt aanwezig, je moet er dan wel bijna met je neus ín gaan.

Ik vind dit een lekker product maar ikzelf mis echt een lekker geurtje. Persoonlijk ga ik liever voor de Rituals doucheschuim, maar als je echt geen parfum kan verdragen dan is deze van Dermolin wellicht een goede keuze.

P1150125

Ik ben gematigd enthousiast over deze twee Dermolin producten. De olie vind ik lekker en een aanrader, het schuim iets minder als je een echt heel gevoelige en/of droge huid hebt.

Heb jij wel eens wat gebruikt van Dermolin? Dermolin vind je onder andere bij Etos, DA, de Tuinen, DIO en bij de apotheek.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.