Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
29 december 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • beauty
  • behandeling
  • decleor
  • Test
Een MissLipgloss artikel

Decléor behandeling

Ik ga niet vaak naar een beautysalon. Ik denk altijd: ‘Dit kan ik thuis zelf ook doen, beetje scrubben en reinigen!’ maar toen ik laatst naar de Decléor salon in Zwolle-Zuid ben gegaan heb ik mezelf streng toegesproken. Ik mag dat nooit meer denken. Want my goodness, wat ben ik daar verwend!

Ik had al wel eens van Decléor gehoord en ook wist ik dat er een salon in Zwolle was, maar ik had niet de neiging om een afspraak te maken. Zoals ik dus aangaf, vind ik dat soort behandelingen gewoon nooit zo boeiend. Ik vind het lastig om aldaar écht te ontspannen en verwen mezelf liever lekker thuis met mijn eigen fijne producten, even een me-momentje in de badkamer.

Toen ik laatst werd gevraagd of ik langs wilde komen voor een behandeling, dacht ik eerst ‘Mwah…’, daar ben ik heel eerlijk in. Weer zo’n simpele beautybehandeling. Beetje scrubben. Beetje dit, beetje dat. Maar ik heb toch een afspraak gemaakt. Ah, het is toch dichtbij, en ik kan wel even relaxen gebruiken. En als het niks is, dan weet ik dat ook weer.

Maar jeetje! Wat was dat lékker en fijn! Wacht, ik ga je eerst iets meer over Decléor en de salon vertellen.

Decléor bestaat nu 35 jaar, en is ontstaan uit passie en een boodschap, namelijk ‘”zichzelf zijn en niet de schijn ophouden’. De basis van het merk is aromatherapie, toegepast in dagelijkse schoonheidsrituelen. De oprichters van Decléor zorgden ervoor dat nieuwe schoonheidsbehandelingen gecombineerd werden met 100% zuivere en 100% natuurlijke productlijnen zonder kleurstoffen of conserveermiddelen. Na deze Aromessences volgden al gauw allerlei verzorgingsproducten zoals serums, crèmes, balsems en zonneverzorging. Verder is het merk heel bewust wat betreft ingredienten, dierproeven (niet, natuurlijk!) en het milieu.

Kijk even mee naar wat foto’s van de salon in Zwolle:

De salon aan de Van de Capellenstraat (Zwolle-Zuid).

De salon als je binnenkomt

Tientallen mooie producten

 

Aromatic Massage Balms.

Een lekkere Neroli kaars en een (ik denk) massageding

En de behandelruimte.

Een van de behandelkamers. In Zwolle zijn er drie en ze hebben alle drie ook een douche, heel erg fijn! Zo kun je na je behandeling even douchen. Ik deed dat wel omdat mijn armen, decolleté en rug vettig waren van de massage.

Tijdens de behandeling stond er heerlijke rustgevende muziek op, dit vond ik zó prettig! Ik vind het tijdens dit soort behandelingen erg lastig om ‘niks’ te denken en alles even los te laten. Ik kon dat hier een stuk beter omdat deze fijne relaxte muziek op stond en daar lekker naar kon luisteren.

De producten die gebruikt werden tijdens de behandeling. Ik kreeg een Aromaplastie behandeling, deze duurt zo’n anderhalf uur en kost €80. Als je kijkt naar de tijd vind ik het nog meevallen, al is het natuurlijk veel geld. Zeker hierom was ik heel benieuwd. En: zou ik anderhalf uur wel fijn vinden?

De behandeling begon met een rugmassage van ongeveer tien minuten. Ik had erg last van mijn rug dus dat vond ik heel erg fijn! Hierdoor ontspan je ook meteen goed waardoor je heel relaxed je gezichtsbehandeling in kan gaan. Hierna ging de schoonheidsspecialiste verder met mijn gezicht. Ik kreeg een reiniging, scrub, drukpuntmassage, masker en mijn wenkbrauwen werden geharst. De precieze volgorde weet ik niet meer, ik vond het zó fijn dat ik niet alles meer perfect onthouden heb, haha. Door de lekkere geuren in de Decléor producten en de fijne muziek kon ik superfijn relaxen. Alles voelde fijn aan, ik werd echt heel fijn gemasseerd en kon totaal ontspannen. Na de behandeling mocht ik even een douche nemen wat ik wel fijn vond, omdat mijn armen en rug wat vettig waren. De douche was superfijn, er was zo’n grote regendouche en er stonden lekkere producten van Decléor om te gebruiken.

Ik weet niet precies waarom, maar deze behandeling was anders dan andere behandelingen die ik heb gehad. Doordat ‘ie lang duurde (90 minuten) kon ik echt ultiem ontspannen. Alles rook lekker, de aromatherapie deed haar werk, de muziek vond ik erg prettig, de producten voelden fijn, de massages waren heerlijk. Wauw! Dit was echt zó fijn! Ook voelde mijn huid achteraf heerlijk schoon, glad en gereinigd, wat natuurlijk hartstikke belangrijk is. Mijn wenkbrauwen waren weer mooi strak, en ik ging helemaal relaxed naar huis.

Stel je trouwens voor dat ik deze behandeling had in een week dat ik alleen maar aan het rennen en vliegen was, extréém druk. En ook vrij veel stress, erg druk in mijn hoofd. Ik vond het dus een hele prestatie dat deze schoonheidsspecialiste er voor zorgde dat ik echt even anderhalf uur ‘van de wereld’ was, en echt even weg was van alles. Wauw 🙂

Vooraf had ik niet verwacht dat ik dit zo fijn zou vinden, dus ik was echt ontzettend blij verrast! Bij Decléor kan je allerlei soorten behandelingen laten doen, ze zijn er ook voor de jonge (acné)huid (een uur voor €45 bijvoorbeeld) en je kan ook kleine dingen laten doen, zoals je wenkbrauwen laten epileren/harsen of mee-eters en comedonen laten verwijderen. In de salon kan je ook alle producten aanschaffen.

Ik vond het zó fijn en was achteraf zo blij dat ik het gewoon móest delen. Als je op zoek bent naar een fijne salon voor een behandeling, dan raad ik je aan om eens te kijken of er een Decléor instituut in de buurt zit. Op hun site kan je dit checken. Ik ga sowieso vaker even de tijd nemen voor een fijne behandeling, want wat heb ik genoten! 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.