Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
4 december 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

December: no-beauty-buy

Photobucket

Ik zag het wel eens voorbijkomen op andere (beauty)blogs: een koopstop. Nog nooit heb ik dat gedaan, want ik koop eigenlijk altijd producten voor de site, om te reviewen of iets dergelijks. Maar natuurlijk koop ik het vooral omdat ik het leuk vind. Voor het eerst roep ik nu zelf een no-beauty-buy uit, en de hele maand december mag ik geen cosmetica kopen van mezelf.

Het inrichten en ‘verbouwen’ (klussen) van mijn appartement heeft me een lieve duit gekost en dat doet het nog steeds. Mijn bank en gordijnen heb ik al uitgezocht maar moeten nog betaald worden en elke maand huur en vaste lasten betalen is ook iets waar ik aan moet wennen. En dus is er gewoon eventjes niet zoveel geld om elke keer bij een bezoekje aan de Kruidvat en Douglas leuke make-upjes te kopen, wat vaak tientallen euro’s is. In Tokio heb ik veel leuke dingen gekocht, dus ik kan best eventjes zonder nieuwe spullen.

En daarnaast heb ik niks nodig. Eigenlijk heb ik dat nooit, want ik heb van alles heel erg veel. Mijn doos met ‘dingen die ik niet gebruik’ puilt uit (ik ga deze week de pakketjes maken van de winactie) en dus besef ik me maar al te goed dat ik echt geen nieuwe spullen nodig heb. Alleen visagie spullen zijn een uitzondering, als ik écht iets nodig heb voor een les of klus koop ik het. Maar dan alleen dat. Kleren koop ik sowieso nauwelijks, ik geef niet veel geld uit aan dat soort dingen.

Dus… Daar gaat ‘ie dan! Wel even wennen denk ik, want ik ontzeg mezelf niet vaak beautykoopjes, omdat ik het negen van de tien keer voor de site gebruik. Ik houd jullie op de hoogte 🙂 Wish me luck! Misschien is dit ook wel een gelegenheid om zo’n project 10 pan te beginnen… Ik twijfel daarover, waarom zou ik producten tegen mijn zin in opmaken? Producten die ik niet prettig, mooi of fijn vind belanden in mijn ‘weggeef-doos’ en die geef ik dus weg. Ik twijfel dus nog.

Heb jij wel eens een no buy periode gehad? En wat je deed je om het makkelijker te maken?Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.