4 juni 2015 door Cynthia Schultz 48 reacties
 • davines
 • haar
 • haarverzorging
 • mini conditioner
Een MissLipgloss artikel

Davines Minu & Momo

P1470590Haarverzoringsmerk Davines ken ik al een tijdje omdat mijn lieve kappers het gebruiken in hun salon. Davines is een duurzaam merk met een boel natuurlijke producten, zelfs hun kleuringen zijn 97% natuurlijk. Ik testte voor deze review de Minu shampoo, de Minu conditioner, het Minu hair mask, de Minu hair potion en het Momo hair serum.

Over Davines

Schermafbeelding 2015-04-23 om 11.37.39

Davines werd in 1983 opgericht in Italië door de Bollati familie. Altijd is duurzaamheid belangrijk geweest bij het merk: kwaliteit betekent voor Davines het hebben van de vrijheid om de beste producten te maken met aandacht en resepct voor de leefomgeving, met het gebruik van hoogwaardige, natuurlijke bestanddelen en het toepassen van de wetenschap op elk product. Maar wat betekent ‘duurzaamheid’ nu eigenlijk? Bij Davines zijn ze heel concreet:

 • zo min mogelijk effect op het milieu veroorzaken
 • natuurlijke bestanddelen gebruiken
 • ‘vrijheid van creatie’: bij Davines wordt de massa niet gevolgd
 • zorgen voor een fijne werkplek

En dan ook nog eens heel fijne, kwalitatief goede producten maken. Naast de haarverzorging- en styling heeft Davines ook professionele haarkleuringen. Mijn haar wordt de laatste tijd vaak met Davines Finest Pigments geverfd.

Laten we naar de reviews van de producten gaan!

Davines Minu Shampoo

P1470591

Minu Shampoo, €18,50 voor 250ml.

 

Alle producten in de Essential Haircare Line (dat zijn de producten die ik heb) wordt zo min mogelijk plastic gebruikt, en dan alleen gerecycled plastic. Er worden geen doosjes om de producten gedaan, om het milieu te sparen. De verpakkingen zijn praktisch en lichtgewicht en je kan er ook makkelijk in knijpen 🙂 Wel zo handig om de shampoo uit de fles te krijgen. Ik vind de verpakking er mooi uit zien. Super basic en strak, ik houd er van.

De Minu shampoo is een beschermende en hydraterende shampoo en is ideaal voor gekleurd haar. Reinigt mild, en zorgt voor een langdurige glans.

Als eerste wil ik even helemaal crazy gaan over de geur. Dit is absoluut de lekkerste haarverzorgingsgeur die ik ooit heb geroken. Ooit. En geloof me, ik heb er véél geroken in mijn leven. Het is een kruidige geur met oranjebloesem, doet me denken aan de geurkaarsen van Diptyque. Of aan de Marokkaanse keuken. Warm en fris tegelijk, heel vol, een beetje pittig. Zoals je merkt, lastig te omschrijven, maar dit is míjn geur. Ik wil dit als parfum! Joehoe, Davines, kan dat? 😉

P1470592

Dit zijn de bestanddelen van de shampoo. De ‘reinigers’ zijn disodium laureth sulfosuccinate, sodium lauroyl methyl isethionate, sodium cocoyl isethionate, sodium lauroyl sarcosinate, sodium lauryl sofoacetate, sodium methyl 2-sulfolaurate. Geen SLS of SLES, en dus zitten er geen sulfaten in deze shampoo. De reinigers zijn allemaal heel zacht en Davines heeft een mix van al deze milde reinigers gemaakt. Parfum staat vrij hoog in de lijst, en daarom ruiken de producten ook zo hemels. Niet ideaal als je een hele gevoelige hoofdhuid hebt, ik heb er zelf geen last van en geniet héél erg van heerlijk ruikende haarproducten. Verder zitten er wat vette soorten alcohol in, panthenol en oliën. Helemaal onderaan de lijst staat wat alcohol.

De Minu shampoo is héérlijk. Oké, ik ben wel erg enthousiast door de geur, maar de shampoo werkt ook echt prettig. Ondanks de zachte reinigers schuimt hij lekker en verwijdert hij alle vettigheid en viezigheid uit mijn haar, en geeft toch net wat hydratatie en verzorging. Is zuinig in gebruik, met zo’n flesje doe je een hele poos!

Davines Minu Conditioner

P1470594

Davines Minu Conditioner, €20,90 voor 250ml

Dan de bijpassende conditioner! Deze is verpakt in een plastic potje met een scharnier. Ik vind een tube of een fles wat handiger onder de douche, er komt toch snel water in zo’n potje en je gaat er steeds met je handen in. Geen ramp, maar ik heb toch liever een tube.

 

P1470595

De Minu Conditioner is ook ideaal voor gekleurd haar. En ja, goed nieuws, hij ruikt exact hetzelfde als de Mini shampoo. Halleluja.

P1470596

Gebruiksaanwijzing (gewoon over je handdoekdroge haar verdelen en vijf tot tien minuten laten intrekken, dan uitspoelen) en de bestanddelen. Nog meer goed nieuws: geen siliconen! Top voor dames die specifiek conditioners zoeken zonder siliconen. Ook geen parabenen. Parfum wel vrij hoog in de lijst en verder ook een heleboel lekkers. Vette soorten alcohol, jojoba olie, aandelolie, vitamine E en kappertjesbloesem.

P1470598

De conditioner is heel romig en vrij zwaar van textuur. Verdeelt makkelijk over mijn haar, waarna ik even vijf minuten met mijn ogen dicht intens sta te genieten van de geur. Misschien heb ik al teveel gezegd over de geur? Oké, ik stop.
Na het uitspoelen en drogen is mijn haar super zacht en glanzend en valt vooral heel mooi. Dat heb ik niet vanzelf met alle shampoos en conditioners. Best zuinig in gebruik, je hebt maar een beetje nodig voor de verzorging. Erg lekker spul!

Davines Minu Hair Mask

P1470599

Davines Minu Hair Mask, €27,90 voor 250ml

Dan het haarmasker! Deze zit in dezelfde verpakking als de conditioner.

P1470600

Ook weer perfect voor gekleurd haar.

P1470601

Bestanddelen en gebruiksaanwijzing. In dit masker zitten wat heftigere bestanddelen dan in de conditioner, zoals shea boter, wat geweldig is voor je haar. Parfum weer vrij hoog bovenaan de lijst.

P1470603

Deze is nog romiger dan de conditioner! Oeh. Het masker laat ik wat langer intrekken dan de conditioner en ik merk dat deze nog hydraterender werkt. Heerlijk als mijn haar net geverfd is en wel een oppepper kan gebruiken, of als het droog is van de zon (of zeewater) in de zomer of op vakantie.

Davines Momo Hair Potion

P1470604

Davines Momo Hair Potion, €23,20 voor 150ml

Een product uit de Momo lijn! Deze ‘hair potion’ is een leave-in verzorging voor je haar, werkt vochtinbrengend voor droog haar. Je kan het gebruiken na het wassen, op nat haar, maar je kan het ook tussendoor op droog haar aanbrengen. Momo Hair Potion zit in een slank transparant plastic flesje waar je makkelijk in kan knijpen.

P1470605

De bestanddelen! Er zitten siliconen in, en vette soorten alcohol. Parfum op de helft van de lijst met ingrediënten. Vitamine E, slerotium gum (komt uit een paddenstoel en zit vol verzorgende vetten), tarweproteïne, meloen extract en ook een beetje uitdrogende alcohol.

Ik gebruik Momo Hair Potion graag na het wassen in de lengtes van mijn haar in plaats van een vettig serum. Ook gebruik ik het als mijn punten droog zijn na het borstelen. Normaal doe ik er dan een stylingproduct in, zoals een wax of zeezoutspray, maar dit maakt mijn haar weer mooi glanzend en zacht en alles behalve pluizig. Het ziet er niet vettig uit en ruikt zó lekker! Momo ruikt anders dan Minu, Momo ruikt naar dennen naalden. Te. Lekker!

Davines Minu Hair Serum

P1470606

Als laatste het Minu Hair Serum, €23,20 voor 150ml.

Het Minu Hair Serum is een ‘colour enhancing’ serum, speciaal voor gekleurd haar. Het serum zit in een sprayflacon, wat handig in gebruik is. Of zo op je haar sprayen, of eerst op je handen en dan door je haar verdelen. Ik doe het liefst dat laatste.

P1470609

De bestanddelen. In dit serum zitten ook vrij veel siliconen, maar is qua samenstelling anders dan de Hair Potion. Parfum ook hier vrij hoog bovenaan de lijst. Dit is ook een erg lekker product om na het wassen te gebruiken, voor je je haar gaat föhnen. Wel zou ik zelf dan kiezen voor een van de twee, óf de Minu Hair Serum óf de Momo Hair Potion omdat ik denk dat ze ongeveer hetzelfde resultaat geven: glad, zacht, glanzend haar dat gehydrateerd en verzorgd is.

In alle producten zit vrij veel parfum. Ik vind dat geen probleem, ik vind het heerlijk als producten awesome ruiken, maar het kan een probleem zijn als je een heel gevoelige hoofdhuid hebt.

 

Ik ben een beetje gek geworden op Davines! Wat een mooie producten, wat zijn ze fijn en wat ruiken ze te gek. Dat ze dan zo duurzaam werken is ook nog eens heel erg prettig.

Je vindt hier een salon locator om te zien waar je Davines producten kan kopen. Ook online kan je het natuurlijk bestellen.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

48 reacties
 1. Carla

  Ik gebruik altijd L’oreal kapperproducten maar door je review ben ik nieuwsgierig geworden en heb ik de producten besteld. Ik vind ze wel duur. Ik ben benieuwd 😀Dat elke geinvesteerde euro maar driedubbel zijn investering waar mag zijn en naar mij terug mag komen 😀😀

 2. Cal

  ik ken Davines al jaren. Mijn favorieten: MoMo en oi/oil <3

 3. Farah

  Ik ben gek op Davines! Nooit meer andere shampoo voor mij

 4. Elsbet | La Vie Pure

  Ik heb nog nooit van dit merk gehoord, maar het zijn echt mooie producten die ook heel fijn werken, top!

 5. Tineke

  Heerlijke shampoo en conditioner inderdaad elke keer in de douche is het weer een mini tripje naar Marokko waar oranjebloesem zelfs in het eten zit zooooooo lekker..
  En voor de geur die is er al maar dan uit Marrakech hier wel te bestellen,ze hebben verder ook heerlijke geuren en niet duur terwijl de kwaliteit echt top is maar deze ruikt naar de Minu het is helaas wel een eau de toilette maar toch..

  FLEUR D’ORANGER Fragrance florale, orientale et douce à l’huile essentielle de Néroli van Heritage Berbère
  Staat bij de eau de toilette….ik heb ze beide de shampoo en de geur zalig!

 6. Nicole

  Wat heb je dit artikel leuk geschreven ik kan zien dat je er weg van bent! De geur lijkt mij heerlijk, ik heb ooit een gehad van L’oreal(geloof ik) die ook heel kruidig rook en ik vond het heerlijk. Helaas is die uit het assortiment. Ik vind het wel raar/onhandig dat de conditioner in een potje zit.

 7. Chinouk

  Ik ben een klein beetje huiverig naar de geuren, kruidig? Dennen? Hm. Maar verder klinkt het wel erg prettig en de verpakkingen zijn super schattig!

 8. Femke

  Het lijken mij erg fijne producten.. Wel ben ik het type die dan meteen alles uit die collectie moet hebben en dan vind ik het toch wat te prijzig worden.

 9. Carina

  Ik vind de visie van het merk erg goed, maar dat was dan ook alles. Te veel parfum, te veel reinigers en heel eerlijk? Haarmaskers zijn overbodig, en heel erg voedende conditioners eigenlijk ook. Haar is dood weefsel, daar kun je niks meer voeden. En dan is de prijs ook nog eens erg hoog voor wat je in verhouding krijgt.

 10. Amber

  Hi hi, zo leuk om deze review te lezen omdat je zo enthousiast bent! Ik ben zelf pas overgestapt op shampoo’s zonder SL(E)S, dus misschien dat ik deze eens ga uitproberen als mijn huidige shampoo op is …

 11. Liza

  Helaas, parfum staat vrij hoog. Ik hou het bij m’n Wella elements collectie 🙂

 12. Nicole

  Wauw wat een toffe producten zeg! De verpakkingen zien er ook zo leuk uit.

 13. Lonneke

  Wat een fijne en mooie review weer!
  Het lijken me goede producten! Je maakt me nieuwsgierig.
  Liefs lonneke

 14. Suzanne

  Prachtige minimalistische verpakkingen! Dit klinkt goed, beetje jammer van de prijs, maar zal het vast waard zijn.

 15. Sophie

  Mijn kapper zweert bij dit merk (bij mij gebruikt hij Nounou), heerlijk spul inderdaad! Ik heb een flesje olie van Davines en zou eigenlijk wel de shampoo, conditioner en het masker willen maar ik ben bang dat ik dan nooit meer terug wil naar drogisterijmerken. 😉 Fantastisch voor je haar maar iets minder voor mijn portemonnee. Overigens staan de producten van Keune nu ook op m’n verlanglijstje want jouw haar zit altijd fan-tas-tisch!

 16. Nora

  Ha, ik heb de producten even gegoogled omdat ik ze erg fijn vind overkomen en het een Italiaans merk is wat ik dacht niet te kennen, maar ik zie dat de Natural Tech lijn die ik laatst bij mijn kapper zag liggen en waarbij ik een beetje verliefd naar de verpakkingen heb gekeken, ook van Davines is! Ik ben erg benieuwd naar de geur :-).

 17. Anna

  Wat een leuk merk, nog nooit van gehoord! Ik vind het ook niet erg dat er parfum in zit :-).

 18. The Beauty Magazine

  Toen ik de verpakkingen zag werd ik niet gelijk enthousiast. Ik ben erg gevoelig voor mooie verpakkingen, maar nu ik je review lees, ben ik toch wel erg nieuwsgierig geworden! Vooral naar de geur en naar de Hair Potion!

 19. Sharon

  Inderdaad een heel fijn merk! Ik heb de haarolie van Davines en kreeg vorig jaar ook een proefpotje mee van de conditioner. Heb er erg lang mee gedaan en de geur is inderdaad goddelijk 🙂

 20. Caitlyn

  Prettig dat het duurzaam is, maar dat merk je ook in je portefeuille. Vind ik een beetje jammer, want hierdoor is het voor echt te duur, ik gebruik mijn centjes liever voor andere dingen dan een dure shampoo 🙂
  Alhoewel ik moet toegeven dat ik door je review héél nieuwsgierig ben naar de geur!
  xx

 21. Sandy

  Dit klinkt wel goed! Ik ben een voorstander van duurzaam en ben wel benieuwd naar de geur. Alleen de prijzen liggen voor mij net te hoog ^_^

 22. Margot

  Het lijken me nu wel hele fijne producten, maar de verpakkingen vallen me een beetje tegen.

 23. Maaike

  Ik vind de verpakkingen niet zo. Dat potje van het haarmasker lijkt wel op een goedkope verpakking waar ze tomaatjes in verkopen. Maar verder klinken de producten wel erg fijn!

 24. Myrthe

  Wat leuk ik gebruik dit merk sinds januari ook maar dan de Naturaltech Replumping!! (Voor extra volume) Deze ruikt ook heerlijk echt een feestje om je haar mee te wassen!! Maar echt verslaafd ben ik aan de all in one milk!! Die ruikt echt zoooo lekker!! En is natuurlijk ook fijn in gebruik!! Van olie wordt mijn haar heel erg vet maar bij de milk gaat het goed!!! Zeker het proberen waard!!!

 25. Petra

  Jaaaaa…….zo’n fijn merk dit!! Ik hou er ook van!

 26. Saskia

  Ooh de geur klinkt veelbelovend. Ziet er erg goed uit allemaal.

 27. Maris

  Klink heel erg goed, je maakt me heel erg nieuwsgierig naar de geur.

 28. Ingrid

  Wow, lijken me erg fijne producten! Zal eens kijken of er een salon bij mij in de buurt is die dit verkoopt!

 29. lousaa

  Ik wil ze ruiken nu! Maar ik vijd dat er toch wel flinke bedragen mee gemoeid zijn en denk dat dat niet nodig is om mooi haar te heben.

 30. Joyce

  Dit merk kende ik helemaal nog niet. Het lijken me heerlijke producten.

 31. Fleur

  Naar de geur ben ik wel benieuwd geworden door jouw enthousiasme. Maar ik vermoed dat deze producten niet voor mij fijn zijn vanwege het parfum. Krijg toch wel snel last van jeuk wanneer ik shampoo gebruik waar parfum in zit.

 32. Denise

  Ah het haarmasker lijkt me ontzettend fijn voor de zomer! <3

 33. Sandra – Beautybysandra

  Ziet er goed uit zeg. Wat een uitgebreid en duidelijk review weer met mooie foto’s! Ben erg benieuwd naar deze producten. IK kende het merk zelf namelijk nog niet.

 34. Melissa

  Klinkt goed! Ik houd wel van die duurzame producten 🙂

 35. Liset -Beautydagboek

  Zo fijn dat een duurzaam product zo goed bevalt! Je maakt me nu heel nieuwsgierig naar de geur. En die verpakking is ook echt te leuk :). Jammer dat dit soort producten vaak zo duur zijn, daarom begin ik er vaak al niet aan.

 36. Marloes

  Ik ben heel benieuwd naar de geur! Klinkt als heerlijke producten!

 37. Bianca

  Zelf had ik nog nooit van het merk gehoord maar ben erg nieuwsgierig naar de shampoo en het masker x

 38. Suzanne

  Klinkt als geweldige producten! Heel duidelijk geschreven en ik ben echt nieuwsgierig geworden.

 39. Iris | Todayslipstick

  Deze producten klinken geweldig! Ik ben echt benieuwd naar de geur, want ik ben er dol op als producten lekker ruiken!
  Liefs, Iris

 40. Anniek

  Oké, ik wil die geur NU ruiken, haha! Je maakt me zo benieuwd! De producten klinken erg fijn, waar ik vooral benieuwd naar ben is die hair potion. Ik ben echt gek op leave in producten, zolang ze tenminste niet te vet en te zwaar zijn. Leuke review Cynthia, je enthousiasme komt goed over 😀

 41. Anneloes

  Die geur klinkt inderdaad echt heerlijk! Wat een leuk merk :). Vooral die potjes voor de conditioner en het haarmasker zien er superleuk uit (alleen inderdaad niet helemaal praktisch onder de douche). Ik ben heel benieuwd geworden naar de producten!

 42. Sjess

  Dit vind ik altijd een prettig soort haarverzorging. Geen siliconen in de conditioner, waardoor je dus ook heen sulfaten nodig hebt om die er weer uit te wassen. Ik heb zelf weinig problemen met zowel sulfaten als siliconen, maar het is toch prettig als het niet nodig is. Als ik door mijn (zeeeeer uitgebreide) voorraad heen ben, ga ik zeker Davines uitproberen!

 43. Lucinda

  Het klinkt echt wel super goed en door jou ben ik ook wel benieuwd naar de geur, maar ik denk niet dat er een tijd gaat komen dat ik tegen mijzelf kan goedpraten om die bedragen neer te leggen voor een serum, shampoo, conditioner etc. Ik ga echt vreselijk snel door die producten heen en dan zou ik mijzelf echt scheel betalen. Wel jammer, maar toch. xxx Lucinda

 44. Ceetje

  Je maakt me heel nieuwsgierig naar de geur! De manier van product ontwikkelen van dit merk doet me denken aan het merk Sisley (of zoals een hele enthousiaste verkoopster van de Ici Paris het me ooit heeft uitgelegd)

 45. Linda

  Conditioner in een potje lijkt me echt ontzettend onhandig. Waarom niet gewoon een flesje?
  De shampoo klinkt fijn, maar ik betaal +/- 14-17 euro voor 2 liter CHI shampoo die ook geweldig is.

  Ik zou dit spul alleen kopen als je het eerst kan testen oid. De geur klinkt wel heel lekker, ik hou wel van dat ‘kruidige’.

  • Petra

   Bij mijn kapsalon gebruiken ze ook dit merk. En daar verkopen ze ook mini’s. Precies genoeg om het een paar x uit te testen!

  • Rosalie (4BeautyandLife)

   Die mini’s zijn handig om na te vullen voor als ik op vakantie ga. Maar inderdaad, het is super onhandig dat de conditioner in een bakje zit.