Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
4 juni 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • davines
  • haar
  • haarverzorging
  • mini conditioner
Een MissLipgloss artikel

Davines Minu & Momo

P1470590Haarverzoringsmerk Davines ken ik al een tijdje omdat mijn lieve kappers het gebruiken in hun salon. Davines is een duurzaam merk met een boel natuurlijke producten, zelfs hun kleuringen zijn 97% natuurlijk. Ik testte voor deze review de Minu shampoo, de Minu conditioner, het Minu hair mask, de Minu hair potion en het Momo hair serum.

Over Davines

Schermafbeelding 2015-04-23 om 11.37.39

Davines werd in 1983 opgericht in Italië door de Bollati familie. Altijd is duurzaamheid belangrijk geweest bij het merk: kwaliteit betekent voor Davines het hebben van de vrijheid om de beste producten te maken met aandacht en resepct voor de leefomgeving, met het gebruik van hoogwaardige, natuurlijke bestanddelen en het toepassen van de wetenschap op elk product. Maar wat betekent ‘duurzaamheid’ nu eigenlijk? Bij Davines zijn ze heel concreet:

  • zo min mogelijk effect op het milieu veroorzaken
  • natuurlijke bestanddelen gebruiken
  • ‘vrijheid van creatie’: bij Davines wordt de massa niet gevolgd
  • zorgen voor een fijne werkplek

En dan ook nog eens heel fijne, kwalitatief goede producten maken. Naast de haarverzorging- en styling heeft Davines ook professionele haarkleuringen. Mijn haar wordt de laatste tijd vaak met Davines Finest Pigments geverfd.

Laten we naar de reviews van de producten gaan!

Davines Minu Shampoo

P1470591

Minu Shampoo, €18,50 voor 250ml.

 

Alle producten in de Essential Haircare Line (dat zijn de producten die ik heb) wordt zo min mogelijk plastic gebruikt, en dan alleen gerecycled plastic. Er worden geen doosjes om de producten gedaan, om het milieu te sparen. De verpakkingen zijn praktisch en lichtgewicht en je kan er ook makkelijk in knijpen 🙂 Wel zo handig om de shampoo uit de fles te krijgen. Ik vind de verpakking er mooi uit zien. Super basic en strak, ik houd er van.

De Minu shampoo is een beschermende en hydraterende shampoo en is ideaal voor gekleurd haar. Reinigt mild, en zorgt voor een langdurige glans.

Als eerste wil ik even helemaal crazy gaan over de geur. Dit is absoluut de lekkerste haarverzorgingsgeur die ik ooit heb geroken. Ooit. En geloof me, ik heb er véél geroken in mijn leven. Het is een kruidige geur met oranjebloesem, doet me denken aan de geurkaarsen van Diptyque. Of aan de Marokkaanse keuken. Warm en fris tegelijk, heel vol, een beetje pittig. Zoals je merkt, lastig te omschrijven, maar dit is míjn geur. Ik wil dit als parfum! Joehoe, Davines, kan dat? 😉

P1470592

Dit zijn de bestanddelen van de shampoo. De ‘reinigers’ zijn disodium laureth sulfosuccinate, sodium lauroyl methyl isethionate, sodium cocoyl isethionate, sodium lauroyl sarcosinate, sodium lauryl sofoacetate, sodium methyl 2-sulfolaurate. Geen SLS of SLES, en dus zitten er geen sulfaten in deze shampoo. De reinigers zijn allemaal heel zacht en Davines heeft een mix van al deze milde reinigers gemaakt. Parfum staat vrij hoog in de lijst, en daarom ruiken de producten ook zo hemels. Niet ideaal als je een hele gevoelige hoofdhuid hebt, ik heb er zelf geen last van en geniet héél erg van heerlijk ruikende haarproducten. Verder zitten er wat vette soorten alcohol in, panthenol en oliën. Helemaal onderaan de lijst staat wat alcohol.

De Minu shampoo is héérlijk. Oké, ik ben wel erg enthousiast door de geur, maar de shampoo werkt ook echt prettig. Ondanks de zachte reinigers schuimt hij lekker en verwijdert hij alle vettigheid en viezigheid uit mijn haar, en geeft toch net wat hydratatie en verzorging. Is zuinig in gebruik, met zo’n flesje doe je een hele poos!

Davines Minu Conditioner

P1470594

Davines Minu Conditioner, €20,90 voor 250ml

Dan de bijpassende conditioner! Deze is verpakt in een plastic potje met een scharnier. Ik vind een tube of een fles wat handiger onder de douche, er komt toch snel water in zo’n potje en je gaat er steeds met je handen in. Geen ramp, maar ik heb toch liever een tube.

 

P1470595

De Minu Conditioner is ook ideaal voor gekleurd haar. En ja, goed nieuws, hij ruikt exact hetzelfde als de Mini shampoo. Halleluja.

P1470596

Gebruiksaanwijzing (gewoon over je handdoekdroge haar verdelen en vijf tot tien minuten laten intrekken, dan uitspoelen) en de bestanddelen. Nog meer goed nieuws: geen siliconen! Top voor dames die specifiek conditioners zoeken zonder siliconen. Ook geen parabenen. Parfum wel vrij hoog in de lijst en verder ook een heleboel lekkers. Vette soorten alcohol, jojoba olie, aandelolie, vitamine E en kappertjesbloesem.

P1470598

De conditioner is heel romig en vrij zwaar van textuur. Verdeelt makkelijk over mijn haar, waarna ik even vijf minuten met mijn ogen dicht intens sta te genieten van de geur. Misschien heb ik al teveel gezegd over de geur? Oké, ik stop.
Na het uitspoelen en drogen is mijn haar super zacht en glanzend en valt vooral heel mooi. Dat heb ik niet vanzelf met alle shampoos en conditioners. Best zuinig in gebruik, je hebt maar een beetje nodig voor de verzorging. Erg lekker spul!

Davines Minu Hair Mask

P1470599

Davines Minu Hair Mask, €27,90 voor 250ml

Dan het haarmasker! Deze zit in dezelfde verpakking als de conditioner.

P1470600

Ook weer perfect voor gekleurd haar.

P1470601

Bestanddelen en gebruiksaanwijzing. In dit masker zitten wat heftigere bestanddelen dan in de conditioner, zoals shea boter, wat geweldig is voor je haar. Parfum weer vrij hoog bovenaan de lijst.

P1470603

Deze is nog romiger dan de conditioner! Oeh. Het masker laat ik wat langer intrekken dan de conditioner en ik merk dat deze nog hydraterender werkt. Heerlijk als mijn haar net geverfd is en wel een oppepper kan gebruiken, of als het droog is van de zon (of zeewater) in de zomer of op vakantie.

Davines Momo Hair Potion

P1470604

Davines Momo Hair Potion, €23,20 voor 150ml

Een product uit de Momo lijn! Deze ‘hair potion’ is een leave-in verzorging voor je haar, werkt vochtinbrengend voor droog haar. Je kan het gebruiken na het wassen, op nat haar, maar je kan het ook tussendoor op droog haar aanbrengen. Momo Hair Potion zit in een slank transparant plastic flesje waar je makkelijk in kan knijpen.

P1470605

De bestanddelen! Er zitten siliconen in, en vette soorten alcohol. Parfum op de helft van de lijst met ingrediënten. Vitamine E, slerotium gum (komt uit een paddenstoel en zit vol verzorgende vetten), tarweproteïne, meloen extract en ook een beetje uitdrogende alcohol.

Ik gebruik Momo Hair Potion graag na het wassen in de lengtes van mijn haar in plaats van een vettig serum. Ook gebruik ik het als mijn punten droog zijn na het borstelen. Normaal doe ik er dan een stylingproduct in, zoals een wax of zeezoutspray, maar dit maakt mijn haar weer mooi glanzend en zacht en alles behalve pluizig. Het ziet er niet vettig uit en ruikt zó lekker! Momo ruikt anders dan Minu, Momo ruikt naar dennen naalden. Te. Lekker!

Davines Minu Hair Serum

P1470606

Als laatste het Minu Hair Serum, €23,20 voor 150ml.

Het Minu Hair Serum is een ‘colour enhancing’ serum, speciaal voor gekleurd haar. Het serum zit in een sprayflacon, wat handig in gebruik is. Of zo op je haar sprayen, of eerst op je handen en dan door je haar verdelen. Ik doe het liefst dat laatste.

P1470609

De bestanddelen. In dit serum zitten ook vrij veel siliconen, maar is qua samenstelling anders dan de Hair Potion. Parfum ook hier vrij hoog bovenaan de lijst. Dit is ook een erg lekker product om na het wassen te gebruiken, voor je je haar gaat föhnen. Wel zou ik zelf dan kiezen voor een van de twee, óf de Minu Hair Serum óf de Momo Hair Potion omdat ik denk dat ze ongeveer hetzelfde resultaat geven: glad, zacht, glanzend haar dat gehydrateerd en verzorgd is.

In alle producten zit vrij veel parfum. Ik vind dat geen probleem, ik vind het heerlijk als producten awesome ruiken, maar het kan een probleem zijn als je een heel gevoelige hoofdhuid hebt.

 

Ik ben een beetje gek geworden op Davines! Wat een mooie producten, wat zijn ze fijn en wat ruiken ze te gek. Dat ze dan zo duurzaam werken is ook nog eens heel erg prettig.

Je vindt hier een salon locator om te zien waar je Davines producten kan kopen. Ook online kan je het natuurlijk bestellen.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.