Cynthia’s Weight Watchers Tips 2012 #1

In 2010 heb ik ook al veel tips gegeven voor afvallen (met Weight Watchers), het leek me leuk om daar weer eens een nieuwe editie van te maken! Nu ik voor de tweede keer bezig ben, heb ik ook nieuwe tips.

 

Inmiddels ben ik vijf kilo afgevallen met Weight Watchers en het gaat hartstikke goed. Ik heb er maar weinig moeite mee en ik eet eigenlijk heel normaal. Wel gezonder en bewuster dan voorheen – anders zou ik natuurlijk ook niet afvallen – maar het gaat me makkelijk af. Ik doe het wel heel anders dan toen ik de eerste keer WW deed en ik voel me hier ook een stuk lekkerder bij. Ik zal je vertellen hoe het komt dat het mij zo makkelijk af gaat!

Omdat ik de laatste weken vaak de vraag krijg of ik weer eens wat tips wil geven, bij deze!

 

Pas je omgeving aan

Weight Watchers geeft deze tip zelf ook regelmatig en dit is zo ontzettend waar. Het is heel simpel: zorg dat je geen ongezonde dingen in huis haalt. Ik koop gewoon geen chips meer. Geen toastjes. Geen worst. Geen koek. Geen dingen waarvan ik wéét dat ik ze graag eet en waarvan ik wéét dat ze opgaan. In plaats daarvan: veel groente en fruit en gezonde dingen. Ik heb altijd appels, bananen en mandarijnen in huis en haal vaak ook aardbeien, nectarines en druiven. Voor tussendoor is komkommer en tomaat ook lekker. Ook heb ik altijd magere kwark in huis, en volkoren crackers. Wanneer ik dan wél trek krijg, kán ik gewoon geen chips pakken. Dus dan pak ik een appel, of een klein bakje kwark. Het kan zo simpel zijn (truc: ga geen boodschappen doen als je honger hebt).

Onderweg kan je het ook aanpassen. Ik heb altijd een appel en twee mandarijnen in mijn tas. Jep, altijd. Ik ben regelmatig onderweg en natuurlijk krijg ik dan onderweg trek. Vroeger zou ik een mueslireep bij de AH to Go halen, of een lekker ijsje bij Swirl’s, nu pak ik gewoon mijn appel of mandarijn. Honger weg, klaar.

Vraag je vriend of familie of ze rekening met je willen houden. Als zij wel graag chips en koekjes eten (wat heel begrijpelijk is), vraag dan of ze dat op een ‘speciale’ plek op willen bergen zodat jij er niet steeds tegenaan kijkt. Mijn vriend doet gewoon vrolijk met me mee dus van hem heb ik gelukkig geen last. Maar: zorg wel dat je naasten je ook geen dingen gaan verbieden. ‘Jij mag dat niet, je bent op dieet!’ Je bent zelf op dieet, jij bepaalt hoe je dat doet. Maar ze kunnen wel een beetje rekening met je houden.

Vertel eventueel ook aan goede vriendinnen of naaste collega’s van je afvalplannen en wat je motiveert. Zo snappen ze wanneer je een keer niet mee uit lunchen wilt, of wanneer je de vette hap op kantoor overslaat (en dan gaan ze je niet proberen over te halen). Dat scheelt echt. Stel dat je een keer bij je vriendinnen gaat eten, dan zijn ze misschien wel zo lief om rekening te houden met jouw afvalproces.

Ik heb zelf mijn lijstje met afvalresultaten op mijn koelkast hangen. Zo word ik elke keer herinnert aan mijn progress wat me ervan weerhoudt de koelkast te plunderen.

 

pas jezelf aan

Soms kan je je omgeving niet aanpassen. Op bepaalde gelegenheden moet je soms gewoon accepteren hoe het gaat. Maar je kan daar dan zelf wel rekening mee houden! Een aantal van mijn tips…

Ga je een dag op stap? Naar een pretpark? Naar een festival? Ik probeer altijd vooraf te inventariseren wat er te eten valt. Is er ergens een saladebar, of gezonde wraps? Mooi, dan kies ik daarvoor! Is dat er niet? Dan zorg ik zelf voor gezond eten. Ik maak dan een pastasalade of iets dergelijks. Kan je makkelijk in een bakje meenemen. Nee, dat is niet burgerlijk of truttig, maar dat is hartstikke gezond, en goed voor je portemonnee. En: ik neem altijd wat fruit mee zodat ik de donuts en hamburgers kan weerstaan. Werkt perfect!

Uit eten is heerlijk. Maar ook een beetje gevaarlijk. Gelukkig kan je met Weight Watchers prima uit eten gaan, ik ga zelf ook regelmatig. Een aantal tips zodat je niet ineens vijf (;-)) kilo zwaarder bent:

 • zorg dat je niet stervend van de honger naar het restaurant gaat. Eet vooraf wat fruit of iets dergelijks zodat je je niet stort op het mandje brood als je net aan tafel zit.
 • check vooraf de kaart en kijk wat er wel en niet binnen je punten aantal valt. Je kan ook je vrije weektotaal gebruiken, al eet ik altijd liever binnen mijn dagtotaal, ik zit niet vaak aan de punten van mijn weektotaal.
 • eenmaal in het restaurant toch overspoeld door al het lekkers en wil je je niet aan je punten houden? Vraag jezelf af of je het waard vind. Zo ja, geniet dan. Als ik zoiets doe, doe ik een ‘detox’ de dag erna. Veel water drinken, veel fruit, veel groente (soepen zijn ideaal op zo’n dag). Dat past niet echt binnen Weight Watchers (je moet je punten opmaken), toch doe ik het soms. Als ‘balansdag’.
 • laat het brood met kruidenboter staan. Hier zitten heel veel punten in. Als ik het niet kan weerstaan, neem ik één stukje.
 • Vermijd gefrituurd eten.
 • Drink geen of zo min mogelijk alcohol. Alcohol is echt een dikmaker. Ga voor een kan water.
 • Als je een salade of een gerecht met saus eet, vraag de dressing of saus dan apart, zodat je zelf kan doseren.
 • Maak bewuste keuzes. Als ik sushi ga eten, vermijd ik de vette of gefrituurde hapjes, maar ga ik alleen voor de sushi. Als ik in een gewoon restaurant ga eten, ga ik voor aardappeltjes in plaats van patat en gegrilld rundvlees in plaats van spareribs. Om maar even wat te noemen. Gebruik je verstand.
 • Vaak krijg je bij restaurants bakjes met salades en gegrilde groentes bij je eten. Pak die lekker, je mag er zoveel van als je wilt.
 • Stop als je vol zit! Niet door eten, ook niet als je bij een buffet of all you can eat restaurant zit. Je ziet er niet om je vol te proppen, je ziet er om te genieten van het eten. 
 • Als je het aankan: sla het toetje over en neem in plaats daarvan een kopje koffie.

Op bezoek bij vrienden of familie kan het ook soms knap lastig zijn. Zeker als ze niet weten dat je met je gewicht bezig bent (zie een paar stappen hiervoor, je kan het ze beter vertellen). Skip wederom de alcohol en als er hapjes op tafel staan, kies dan de juiste. Dingetjes met ei is altijd goed (mits er geen vet vlees of saus bij zit), en alles met groente en fruit is oké. En als je wel zin hebt in een borrelhapje, gewoon nemen, maar houd het bij eentje. Wees niet bang ‘nee’ te zeggen. Als je iets niet wilt eten, doe je het niet. Punt (en nee, dat is niet ongezellig. Gezelligheid zit niet in dat wat je eet, maar in jou als persoon).

 

Mijn nummer 1: verbied jezelf niet alles. Zo vind ik patat erg lekker. Tja, dat is gewoon zo. Dus eet ik heel soms nog patat, maar dan uit de oven. Met een kroket, uit de oven. Nog steeds niet gezond, maar stukken minder slecht dan frituren. Ook houd ik van een koekje rond een uur of 16 ’s middags. Dan neem ik een speculaasje (1 punt) of een bastogne (2 punten). Ik ben dol op wijn. Als ik het drink – en dat is nu bijna nooit meer, een keer in de 2 – 3 weken – neem ik één glaasje en geniet ik er ontzettend van. Er is een pizza van de New York Pizza die ik heerlijk vind. Maar: 23 punten (en ik mag er op een dag 26). Laatst heb ik dat een keer genomen, en heb ik de rest van de dag fruit en groente gegeten. Dat kan, met bijvoorbeeld een heel goed gevulde groentesoep, of een rijk gevulde omelet met veel groenten. Uiteindelijk kan alles, als je balans maar goed is en je dat niet elke dag doet.

Omdat ik zo enthousiast ben, mag ik weer een week gratis Weight Watchers Online weggeven! Zo kan je het eens uitproberen zodat je weet hoe het werkt, en je kan ervaren of het wat voor jou is. Klik hier om Weight Watchers helemaal gratis een week te proberen. Let wel op: als je niet opzegt, wordt het abonnement automatisch verlengd en moet je betalen. Mail dus (meteen, voor de zekerheid, als je zeker weet dat je geen betaald abonnement wilt) naar opzeggen@weightwatchers.nl.

Als je wel wilt doorgaan, dan ga je naar het Drie Maanden Spaarplan (Online), dit kost €59,95. Weet je zeker dat je Weight Watchers online wilt doen? Je kan je ook aanmelden voor een CombiPas, deze kost €39 per maand en je krijgt hierbij gratis toegang tot de Online Programma Planner (wat normaal €12,95 per maand kost). Je kan dan elke week de cursus bij jou in de buurt bezoeken. De cursus kost normaal €11 per week, dan maar €9 terwijl je ook gratis de Online Planner kan gebruiken. Klik hier om je hiervoor aan te melden. Bedenk wel dat je abonnement iedere maand automatisch wordt verlengt. Als je wilt stoppen dan moet je ook weer op tijd (een aantal weken voor het afloopt) mailen naar opzeggen@weightwatchers.nl.

Een van de twee acties kan aantrekkelijk voor je zijn! Kies dus voor een week gratis proberen (dan kan je dus de Online Programma Planner gebruiken, zowel op je computer als op je telefoon), of voor de CombiPas waarmee je elke week naar de cursus kan én gratis de Online Programma Planner kan gebruiken.

Voor elke aanmelding via bovenstaande links krijg ik een kleine vergoeding, omdat WW het zo tof vindt dat ik ze al jaren promoot smile Weight Watchers Online – hoe werkt het Bedankt dus, ook namens mij, als je je aanmeldt!

 

Zijn er nog specifieke dingen waar je tips voor zou willen hebben? Let me know!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

104 reacties
 1. Chantal

  Hi Cynthia,

  Hoeveel punten mag jij extra in de week? Ik 49 maar dat vind ik nogal veel omdat dit 7 punten in de week extra zijn. (dit zijn bijna 5 punten chocoladetaart in de week bij wijze van spreken). Ik denk dat ik het maar ga verlagen. Verder mag ik er 26 per dag. Ben gewoon benieuwd 🙂 Groetjes

 2. yvette

  Ik geloof best dat het een goed eetpatroon zal zijn, maar ik mis bij je artikelen het bewegen. Zeker als je tips geeft, hoort dat er toch wel een beetje bij. Iets voor een volgend artikel misschien? Ik ken ww niet echt. Maar het komt op mij over als leren te eten volgens een gezond voedingspatroon. Dat is prima. Nog een paar x in de week sporten, en klaar.

 3. Alyssia

  Ik houd totaal niet van dieten, of ja, meer de gedachte die erachter zit. Ik hoef zelf gelukkig niet op dieet, maar het lijkt me vreselijk om jezelf er van te moeten weerhouden dingen te nemen die je eigenlijk gewoon lekker vindt. Heeft dat uiteindelijk, als je dan je gewicht hebt behaald, geen averechts effect? Zo van, “Oh, mooi, dan kan ik weer eens chips nemen.” Blijf je dan niet veel te veel jojo’en? Bewust eten en goede keuzes maken is dan idd altijd slimmer, maar dan nog, dat moet je ook na je dieet vol kunnen houden.
  In dat opzicht kun je het beter een verandering in gewoonten noemen in plaats van een dieet.

 4. Toad

  Wanneer dringt het nou eens bij mensen door dat diëten en calorieën tellen niet helpt?

  De sleutel tot een gezond gewicht is gezonde voeding. En het mooie van gezonde voeding is dat het veel voedingstoffen bevat, die je een verzadigt gevoel geven waardoor je sowieso minder honger hebt. Alle light producten zijn slecht! Ze zitten vol kunstmatige stoffen en je krijgt er juist honger van.

  Voorbeelden van gezonde, natuurlijke producten:
  kwark
  fruit
  groente
  mager vlees
  quinoa
  zilvervliesrijst
  volkoren pasta
  ongebrande, ongezouten noten
  70% (+) chocolade
  speltbrood

  als je wil afvallen verander dan je hele voedingspatroon en begin met gezonde voeding. Vermijd alles waar wit meel (bijv. wit brood) of te veel zetmeel in zit (bijv. aardappels)

 5. Ise

  Dat briefje op de koelkast is heel erg slim!

 6. Melissa

  Wat een fijn en uitgebreid artikel Cynthia! Ik doe zelf geen ww maar ben wel sinds een week weer extra aan het opletten en gezonder aan het eten. In het begin van het jaar ben ik 4 kilo afgevallen, toen heb ik een paar maanden (zomer) wat minder opgelet, en nu ben ik dus weer begonnen, want mijn streefgewicht is nog niet bereikt. 🙂 Ik moet nog zo’n 5 kilo en ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken!

  Ik haal zelf veel inspiratie uit het Oerdis dieet: eten als de oermens. Voeding die bestaat uit vooral groenten, fruit, vlees, vis, olie, noten en zaden. Ik heb begrepen dat ons DNA nog zo goed als hetzelfde is als in de oertijd, en dat ons lichaam dus eigenlijk niet gemaakt is voor veel suikers/koolhydraten/zuivel. Nu is het in deze tijd vrij moeilijk om geheel zoals hen te eten (en dat moet je ook niet willen denk ik, haha), maar ik haal er wel inspiratie uit. Niet teveel koolhydraten, wat meer groente, fruit en noten en niet teveel zuivel. En zo min mogelijk suikers 🙂

  En om eerlijk te zijn heb ik nog geen moment honger gehad. Voor mij werkt het in elk geval. 🙂

 7. Kim

  Geen verleidingen in huis halen, is de beste tip wat mij betreft.

 8. Veerle

  Dukan dieet! Meteen resultaat en deze methode zorgt er ook voor dat je niet meteen na het stoppen (je stopt niet namelijk) zoveel kilo weer aankomt. Het is basically een levensstijl en het beste is dat het meteen werkt. De meeste vrouwen willen meteen resultaat zien en dat krijg je met deze methode: na twee dagen was ik 1,7 kilo kwijt. Enig nadeel dat ik ondervind is de lunch buitenshuis, is vrij lastig en minder makkelijk dan een boterham met iets.

 9. Kimberly

  Handige tips over wat je het beste kunt eten in een restaurant! Stoppen als je volzit is in sommige restaurants moeilijk, omdat het eten dan zo lekker is!

 10. lola

  Ik snap nooit zo hoe mensen een hele pizza op kunnen. Ik deel altijd een pizza met mijn vriend en als ik nog trek heb neem ik een kop soep erbij. Wat wel bij mij is in een restaurant is dat ik voornamelijk brood met kruidenboter neem en ik eet mijn vlees op. Friet en groente kom ik niet aan omdat ik dan al een hele plof buik heb;-)

 11. lian

  Fijn om te lezen dat het werkt voor jou, ik ben alleen een beetje tegen diëten en bijv. ook het puntensysteem. Bij voeding gaat het niet alleen om de calorieën, maar ook om wat je binnen krijgt aan voedingstoffen en de verhouding koolhydraten, vet en eiwitten. Een permanente gezonde levensstijl werkt naar mijn mening beter dan een tijdelijk dieet.

  • lola

   Dat calorieën tellen slaat inderdaad nergens op want qua calorieën kan je beter een zak snoep nemen dan een zak noten maar die noten heeft je lichaam nog wat aan en snoep niet. Ik let alleen op calorieën bij drinken

  • Melissa

   Precies, een handje (ongezouten) noten is helemaal zo slecht nog niet. Er zitten wat meer calorieën in ja, maar er zitten wel goede vetten in e.d.

  • Karina

   Je moet niet zo snel iets gaan beoordelen, als je geen flauwe idee hebt hoe het werkt. Als je je zou verdiepen dan zou je er achter komen dat WW juist veel aandacht daaraan besteed. Zo hebben ze Fit-formules, die je per dag moet afkruisen. Voor die fit-formules moet je dus per dag 3keer calcium, 3keer plantaardige vetten, 5-8keeer groente/fruit en 8glazen water naar binnen krijgen. Ook tellen ze bij WW niet de calorieën, maar de punten, deze zijn gebaseerd zijn op de eiwit/vet/koolhydraten/vezels verhouding op 100g. Daarom is WW geen dieet, maar een levenstijl, die eigenlijk iedereen min of meer moet volgen om gezond te leven, WW is gewoon je gezond verstand gebruiken. Maar voor sommige mensen is het gewoon handig om begeleiding te krijgen, zoals bij WW – een dagboek bijhouden, wekelijkse sessies en online middelen – die hebben mij ook overgehaald om bij WW te gaan, niet om anders of minder te gaan eten, maar om meer discipline in mijn eetpatroon te krijgen.

 12. Marlies

  Ik ben zelf ook aan het afvallen. Niet met weight watchers, maar gewoon door minder en over het algemeen vooral gezond te eten. Natuurlijk moet je er op letten wat je eet, zeker als je meerdere keren per week uit eten gaat. Maar ik persoonlijk vind, dat als je 1 of 2 keer in de maand uit eten gaat, gewoon echt alles kunt eten wat je wilt, ook al is het vet en ongezond. Natuurlijk zou ik er wel op letten niet meer te eten als ik geen honger meer heb, maar juist op zulke speciaale momenten sla ik echt het toetje niet over hoor! 😉 Misschien schiet ja dan niet zo heel snel op, maar als je jezelf zo veel gaat verbieden, dan heb je er gewoon binnen de kortste keren geen zin meer in. En het is gewoon echt een feit: afvallen is niet zo heel moeilijk, maar er voor te zorgen dat de kilos er ook af blijven is niet al te makkelijk. Je kunt namelijk niet na 5 maand stoppen en dan weer alles gaan eten wat je wilt. Als je het dus lang vol wilt houden, zorg er dan voor dat je het jezelf niet te moeilijk maakt.

 13. Neel

  Pff, dit is mijn 2e week dat ik gezond aan het eten ben, maar ik heb t gevoel dat ik helemaal niet afval.. mn weegschaal die geeft alleen hele en halve kilo’s aan, dus daar heb ik ook niks aan.. Weet niet wat ik verkeerd doe.. ik sport ook elke dag.. op een dag eet ik zoal, brood, cruesli, fruitsmoothie, salade, kip/vis met groenten, fruit en kwark.. En ik moet maar ongeveer 3 kilo afvallen.. het is zo lastig..

  • Evelien

   Geef je lichaam wat tijd om te wennen aan gezond voedsel en sport. Als je begint met sporten, groeien je spieren. Deze wegen meer dan vet; zo kan je ‘verzwaren’ volgens de weegschaal maar eigenlijk verdunnen omdat je vet weggaat en spieren bijkomen. Ik ben zelf 3 kg afgevallen door 3 weken op vrijwilligerskamp te gaan (steenhard werken) en ben nog veel meer vermagerd doordat ik spieren bij gekregen heb. (er is dus meer dan 3 kg vet weg) maar het risico hierbij is dat, nu ik thuis ben, ik meer ga eten en minder ga bewegen, zodat alles er even snel weer aan zit. Het beste is als je lichaam tijd krijgt om alles te verwerken en te wennen aan alles. (andere voeding, andere sport)

 14. Evelien

  Een goede tip, die mij ook wel vaak geholpen heeft; als je je gefrustreerd voelt, niet naar de koekjeskast rennen, maar sportschoenen aantrekken en gaan joggen. Even alle stress eraf lopen. Meestal zijn dat dan net de momenten waarop ik het lang kan volhouden en stevig door kan lopen. Dat helpt me emotioneel ook veel beter dan een reep chocolade… en ik ben weer helemaal rustig als ik de douche uit kom. Je kan natuurlijk ook een andere sport doen, maar achteraf voel je je gewoon goed omdat je frustraties eraf gelopen zijn én je hebt wat aan je lijn/conditie gewerkt. Ook word je gewoon gelukkig van het hormoon dat vrijkomt door te sporten 🙂

 15. Kristel

  Wat een leuk artikel. Ik zou het nooit zo kunnen, zodra ik iets niet ‘mag’ dan WIL ik het, en ik zou dus echt nooit in een restaurant gaan eten en dan een kan water nemen in plaats van wijn en da vervolgens gaan letten op een aantal punten, haha, maar dat ligt aan mij natuurlijk. Ik probeer nu ook wat af te vallen, ben niet te dik, maar ik wil er een kilo of 3 af, dan pas ik net wat mooier in mijn broeken. Ik doe het nu met veel crackers eten met 20+ kaas en smeerkaas in plaats van dikke boterhammen met gewone kaas, en ik eet ontbijtkoekjes in plaats van gewone koek en ik probeer geen chips te eten enzo. Het werkt wel echt, en dan wel lekker op mijn manier. Ik drink wel gewoon mijn wijntjes en ik eet ’s avonds gewoon lekker wat ik wil, maar op deze manier is het voor mij te doen en merk ik ook gewoon echt resultaat.

 16. Melissa

  Zou het graag willen proberen maar ik woon nog thuis dus dat is erg lastig

 17. Anneke

  Wat dat betreft ben ik blij als ik op mezelf woon. Mijn moeder doet nu natuurlijk nog de boodschappen en dus zijn er ook standaard ongezonde dingen in huis. Dat is soms nogal lastig.

 18. Natasja

  Leuk! Ik doe ook al een tijd WW en nu 8 kg kwijt. Ik mag ook 26 propoints, de rest moet ik erbij verdienen. Succes.

 19. Renae

  Goeie tips Cynthia! Fijn, dit soort updates. Hoe gaat het met Jacky?? 🙂 Ik heb zelf ook altijd een flesje water en wat fruit mee. En het liefst een blikje cola light. Ik drink bijna alleen maar water of thee, maar soms kan een frisje de lekkere trek een beetje weghalen (bij mij ;)) Dan heb ik nog een tip voor mensen die willen afslanken, neem geen maaltijdsalade van de AH! (Of een ander merk), die zijn zo ontzettend slecht. Bij weight watchers zijn deze salades tussen de 14 en 25 punten. Je kan veel beter zelf een salade maken en dan ben je voor 0-4 punten klaar. In de kant en klare worden allerlei middeltjes gedaan om het langer houdbaar te houden.

 20. Simone

  Huh, ik dacht dat je minimaal 29 punten op een dag moet eten..(in je stukje staat 26)

  • Evelien

   Dat is afhankelijk van je gewicht en hoe lang je al bezig bent met weight watchers, geloof ik.

  • Lin

   Dat is volgens mij ook het minimum ja, ongeacht je lengte, leeftijd of gewicht!

 21. Piloon

  “Zo word ik elke keer herinnert” –> Zo word ik elke keer HERINNERD!

 22. Resy

  Handige tips! Niet alleen voor degenen die ook WW doen maar ook voor degenen die gewoon wat gezonder willen eten

 23. yalda

  Zag je vandaag lopen in Den Haag, rond 13uur station centraal. Super grappig om je zo te herkennen. Je keek mij ook zo aan van ‘wat kijk je?’ haha.

 24. Sanne

  Hele goeie tips. Ik ben zelf toevallig vorige week begonnen om mijn voedingspatroon te veranderen en deze tips kunnen daar zeker bij helpen.
  Maar ik denk dat sporten ook heel belangrijk is, zoals een paar meiden hierboven ook al noemen.
  Je valt ook af aan je spieren (als je dit zo noemt), en dit gaat ten koste van je conditie. Waarschijnlijk zul je er nu nog niet veel aan merken en ik begrijp dat je al veel aan beweging doet maar juist die extra beweging (hoeft niet eens perse in een sportschool te zijn) kan helpen om je beter te voelen. Inderdaad ook voor later.
  Ben wel benieuwd hoe jij hier over denkt :).

  Liefs Sanne.

  • Irenka

   Persoonlijk vind ik dat gewoon een keuze. Met ww kun je ook afvallen door gewoon je aan je punten te houden, ik spreek uit ervaring. Het is net waar je voor kiest. Wat wel weer fijn is, is dat je nét dat extraatje kunt als je gesport hebt. Daarom, als ik weer ga hardlopen, wil ik ook weer beginnen met weightwatchers, dan denk ik dat ik sneller en beter resultaat zie.

   Maar het kán wel zonder sporten. Ook al is sporten altijd beter dan niet sporten 😀

  • Melissa

   Ik heb altijd begrepen dat je verbranding sneller wordt als je meer spieren hebt. 🙂 Dat is voor mij een reden om naast goed eten regelmatig te sporten. Je wordt niet alleen gezonder door het goede eten, maar ook fitter, en je krijgt een betere conditie. 🙂

  • lian

   Sporten is beter voor je lichaam. Diëten zorgt ervoor dat je afvalt: true, maar wat je verliest is meestal spiermassa. Je kunt beter op je onderhoud eten en calorieën verbranden door de sporten en eiwitrijk te eten. Zo worden je spieren niet afgebroken. Resultaat: strakker lijf en hogere verbranding in rust.

 25. Elif

  ww is zo handig. alleen kan ik het de laatste tijd niet betalen:(

 26. Jella

  * HERINNERD

  Bedankt voor de tips!

 27. Wendy

  Goed hoor Cynthia! Weet je; ik zou wel graag wat concretere tips willen hebben. Zo heeft een vriendin van mij (doet ook WW) ooit de tip gegeven om sandwichspread als sladressing te gebruiken. Geweldige tip toch? Misschien heb jij ook nog een aantal van dit soort tips. (soepen maken van groenten vind ik trouwens ook een supertip, want dat is superlekker en vullend, maar eigenlijk zitten er inderdaad nauwelijks calorieën in)

 28. Amber

  Als ik alleen zou wonen zou ik geen WW nodig hebben om gezond te eten/af te vallen, maar mijn vriend wil er geen rekening mee houden, als in ‘als zijn snacks liggen altijd op zijn bureau, makkelijk voor hem en verder niet echt plek om het op te bergen’. Het niet in huis halen is dus ook geen optie, want hij is echt een snoepkont, ik normaal niet, maar als het wel in huis is…..
  Maar mijn grootste valkuil is nog altijd met chronische ziekte waardoor ik altijd thuis zit, ik eet uit verveling en dat is heel moeilijk te stoppen. :S

 29. Iris

  Erg handig artikel! 🙂
  Ik ga morgen voor het eerst naar een ww cursus. Ben erg benieuwd.

 30. Suus

  Handige tips! Ik zal er eens rekening mee gaan houden 😉

 31. Esmay

  Goeie tips en tricks. Ook voor mensen die niet bezig zijn met Weight Watchers, maar gewoong ezonder willen eten etc. 🙂

 32. Jolanda

  Krijgen meer mensen een virus melding bij deze link?
  Op mijn mac krijg ik de melding dat de verbinding onveilig is.
  Een andere melding dan normaal, serieuzer…
  Op mijn vriend zn laptop (windows) probeerde ik de link nog een x, maar daar ging het helemaal mis… Ik kreeg geen melding, maar later ging alles mis door deze site. Vastlopen, firefox die niets meer wil, de hele computer in de ‘war’… Waarschijnlijk een virus…

  • Jolanda

   Het virus heet kuuwfyso.
   En het bestand dat hij op je pc installeert heet fizuo.exe

   Pas op!!!!

  • Jolanda

   kuuwfyse e op t eind en niet o…

 33. Klarieke

  Wauw goed artikel!
  Zlef heb ik er vrij weinig aan (ik ehb ondergewicht) maar ik kan me ontzettend goed voorstellen dat meiden, die gewoon, een beetje oph un gewicht willen letten. Er ontzettend veel aan hebben!
  Top!

 34. Amanda

  Handige tips en sommige zijn ook best logisch 🙂 Gewoon verstandig nadenken!

 35. Irenka

  Netjes dat je erbij zet dat je er wat voor krijgt, als we ons aanmelden! Goed van je.

  Kun je allleen mobiel doen? Ik ben al jaren goed bekend met ww, maar wil alleen mobiel, niet online.

 36. Fleur

  Ik wil wel een weekje proberen, vooral omdat ik zo benieuwd ben naar hoe de werkwijze precies is. Ik ben in 1 jaar tijd nu 8 kilo kwijt, maar dat is door puur iets meer opletten en regelmatiger gaan sporten. Nu wil ik nog 5 laatste kilootjes kwijt, en dat kost me wel moeite. Ik hou echt van dat wijntje na (tijdens) het eten en af en toe een lekkere snack, ookal doe ik het niet dagelijks, toch wel 1, 2 of wel 3x per week. Nu ik sport, kan dat ook, want ik verbrand evenveel als dat ik erin stop. Maar óf ik moet dus nog iets meer gaan sporten óf ik moet minder genieten =) Veel fruit en groente doe ik al en 2/3 dagen geen vlees ook (waarvan 1x soms vis, maar niet elke week)… Zal dus toch iets strenger moeten zijn wat betreft eten/wijntjes =D Goed zeg, die tip van je vorderingen op de koelkast hangen! Slimme truc om jezelf te motiveren gedurende de dag. En vind het fijn dat je erbij zegt dat je meteen de gratis week WW beter kunt opzeggen direct als je weet dat je niet wilt verlengen! Fijn artikel! Ik wist alles al wel, maar door het nog eens goed te lezen, helpt het zeker weten om het ook meer te doen 🙂

 37. My

  Handig maar ik hoef niet af te vallen!

 38. Ikke

  Ben inmiddels wel benieuwd hoeveel WW je betaald. Het begint wel een hele duidelijke reclame campagne te worden. Vind het niet echt gepast.

 39. Eva

  Erg handig artikel, wens je veel succes met je verdere weight watchers:)

 40. Debby

  Handig! Ik probeer me de laatste tijd sowieso al in gezonder eten te verdiepen, hier staan zeer bruikbare tips tussen 🙂

 41. Hester

  Ik snap dat het met deze tips heel makkelijk is, ik denk dat veel mensen hier wat aan hebben! Top :love:

 42. Valérie

  Wat een leuk artikel. Echt knap dat je zo goed afvalt op een gezonde manier. Ik heb wel een kleine opmerking over de reclame op je site. Ik begrijp helemaal dat jouw site je full-time baan is en ik klaag zeker niet over de reclame op zich. Het gaat mij alleen op advertenties van afslankpillen en een proteïne dieet. Op een van deze sites stond zelfs dat ik met een BMI van 24,5 8!! kilo af zou moeten vallen voor een ideaal gewicht. Dit lijkt me niet zo gezond en het past naar mijn idee ook niet bij de manier waarop jij over afvallen schrijft.
  Ik weet natuurlijk niet precies hoe dit zit, misschien is het wel heel moeilijk om adverteerders te vinden maar het kan ook dat je dit niet in de gaten hebt, daarom vond ik het belangrijk om je dit te laten weten. Het is absoluut niet mijn bedoeling om te zeuren of een relletje te starten, het is echt opbouwend bedoeld.

 43. Soraya

  Het lijkt me ook leuk als je eens wat weight watchers recepten op de site zet!

 44. Tessa

  Ik vind het jammer dat zoiets betaald is. Het zou een uitkomst zijn voor veel mensen, maarja als ik dit zou doen en ervoor zou betalen, ben ik na een tijd een maat smaller, maar heb ik geen geld meer voor nieuwe spullen. :p

 45. Elisa

  waaah ik ben zo blij dat je nu zoveel updates maakt over WW, nu ik er ook mee begonnen ben :p
  Ik was daarnet helemaal in paniek, ik was m’n avondeten al aan het inplannen, noedelsalade met garnalen, en ik merkte dat mijn dagtotaal echt bijna op was, terwijl ik vanochtend 1 boterham met een banaan at, en vanmiddag 2 wraps met kip en light kruidenkaas en salade = eeecht niet heel mijn dagtotaal (mag 34 punten per dag, echt vet veel, je moet wel snacken met (gezonde) koekjes of crackers ofzo of je komt er niet!), bleek dat ik per ongeluk mijn noedels verkeerd had ingegeven, die waren bij ‘ontbijt’ terechtgekomen met een waarde van 21 punten 😀 Ik had dus nog 10 punten over, heb daar net lekker crackers met confituur van gegeten 🙂

 46. Linda

  Grappig, ik heb net in mijn stukje voor morgen geschreven dat als ik straks mijn doel heb bereikt, ik verder op gewicht wil proberen te blijven met WW. Lijkt me handig, met de app enzo.

 47. Marijn

  Ik wou even zeggen dat ik een paar dagen geleden ben begonnen met WW naar aanleiding van jouw artikel erover. Ik heb besloten om de stap te zetten omdat ik nu écht wel klaar ben met mn figuur. Ik hoop dat het lukt 🙂

  • lian

   Idd proberen méér te eten. Probeer zoveel mogelijk eiwitrijke producten en complexe koolhydraten te eten. Quinoa, Bulghur, zilvervliesrijst en volkorenpasta zijn bijvoorbeeld een goed alternatief voor ‘gewone’ pasta en rijst. Mager vlees zoals kipfilet, biefstuk etc zijn ook goed voor je. Probeer toegevoegde suikers te vermijden, die verhogen je insulinepijl. Vervang zonnebloemolie door extra vierge olijfolie en haal je vetten uit vette vis, noten en bijv. pindakaas. Maar dan wel de notenpasta’s zonder extra ingrediënten. Deze kun je wel vinden bij de natuur- of biowinkel.

 48. Syl

  Ik wil graag 10 kilo afvallen, maar het wil nog niet helemaal lukken.(168m, 69kilo) (Het bekende buik en billenprobleem)Ik weet nog niet zo goed waar het mis gaat…. waarschijnlijk kan iemand anders zo zeggen “DAT” Dus als je het ziet in mijn eet/leefpatroon…tell me

  Ik slaap van 12 tot 7, trek een uur uit voor wakker worden, douchen en ontbijten. Ik ontbijt me een glas halfvolle melk en een donkere meergranenboterham met een plak kaas of soms smeerkaas 30+ zonder boter…Ik drink om 10 uur een glas water en heel af en toe een plak ontbijtkoek zonder iets. Om 12 uur eet ik twee boterhammen met kaas en een halve liter water. Als ik thuis kom drink ik weer een beker melk. ik eet ’s avonds om 6 of soms 7 uur. Ik bak met zonnebloemolie of olijfolie. Ik eet vrij afwisselend, de ene keer pasta 1 grote schep….andere dag schep aardappels klein stukje vlees en sla met fetta en olijf of iets met braadstomen…en natuurlijk ook andere dingen en drink daarbij bijna altijd 2 glazen melk. Ik eet geen toetje…. ’s avonds drink ik 2 glazen thee met een half schepje suiker en om de dag een koekje of een handje chips.
  Ik sport een keer in de week op de sportschool 2 uur, waarvan 1 uur groepsles. Ik fiets iedere dag 15 minuten….

  Dus nogmaals als iemand mijn valkuil/fout of wat dan ook ziet/leest…vertel!

  • Stèphanie

   Ik denk dat het bij jou vooral ligt aan het eten. Er zit geen variatie in, je eet vaak hetzelfde. Voornamelijk brood, je kan gerust eens iets anders nemen. Cornflakes, crackers oid. Tussen je lunch en avondeten zit alleen een glas melk. Dit is erg weinig. Hier mogen zeker nog één of twee tussendoortjes tussen. Eet wel verantwoordelijke tussendoortjes, denk aan fruit, yoghurt, kwark of noten.

  • Chantal

   Dit klinkt misschien raar maar misschien eet je wel te weinig. Dat gaat je lichaam in spaarstand. Mascha (Beautygloss) is ook veel afgevallen door (oa) juist meer te gaan eten.

  • Syl

   aaah vandaar, thanks! Ik vroeg me al af hoe ik nog meer moest minderen…maar misschien was dat minderen juist het probleem. Zo maar even gezonde boodschapjes halen

  • Ella

   Ik zou zeggen minder melk als je dat kan en vooral meer eten (groenten, fruit) 🙂 te weinig eten is idd zeker niet goed. Minderen zou ik zeker niet doen, je moet net ‘normaal’ blijven eten.

  • Alison

   Ik zou de melk vervangen door geiten of soyamelk. Nederlanders zijn eigenlijk de enigen die zoveel koemelk drinken, maar het is erg moeilijk te verteren (duurt 4 uur) en heel veel mensen zijn er in meer of mindere mate allergisch voor, vaak zonder dat zij dit zelf doorhebben. Geitenmelk wordt over de hele wereld het meest gedronken en het duurt maar anderhalf uur om te verteren. Het is dus veel lichter. Ik zelf vind geitenmelk niet zo lekker dus heb het voor soyamelk vervangen. Ook koop ik vaak soyayoghurt.

  • Kika

   Helemaal waar! Bedenk je dat een kalfje in no time uitgroeit tot een koe van een paar honderd kilo. Dat komt niet door het gras dat ze eten 😉 In melk zitten ook veel hormonen: Toen ik stopte met melkproducten (dus ook kaas wat eigenlijk alleen maar bestaat uit zout, gehard melkvet) verdwenen alle pukkeltjes van mijn voorhoofd en kin! Voor hen die denken dat melk o geond is vanwege de calcium… Dit is calcium die na het pasteuriseren (om de melk in een pak houdbaar te maken) verloren gaat en er weer aan wordt toegevoegd. Je lichaam kan dit niet zo goed opnemen en dus haalt je lichaam calcium uit je botten en ander waardoor deze brozer worden. In landen waar men het meeste melk(producten) gebruikt, heeft men de minst sterke botten (osteoporose) en tanden. Als je je glazen melk vervangt door water zul je zien dat je huid zeker opklaart. Je noemt verder ook geen verse groentes (salade..) of fruit. Succes ermee!

  • Syl

   Dat melk gedoe zit wat in…. Aangezien in soyamelk niet zo lekker vind, kan ik beter voor groene thee of brandnethel thee gaan zonder suiker natuurlijk.

  • Evelien

   Het valt me ook op dat je heel veel kaas eet. Dit is ook niet echt iets ‘mager’, dus misschien moet je af en toe vlees (bijvoorbeeld fillet de saxe, dit is best wel mager en lekker) of iets anders op je boterham eten? Ook veel fruit is belangrijk, en in de namiddag een tussendoortje. Nu vraag je je lijf om tijdens de (late) namiddag wat op reserves te werken; waardoor je lichaam alles wat het tegenkomt zal willen opslaan om deze reserves groot te houden.

 49. The Fashion Plaza

  Wat goed van je zeg. Ik ben ook 5 kilo afgevallen door een dieet die koolhydraatarm is. Leuk dat je erover blogt, ik blog er ook over en merk dat het daardoor ook meer motiveert om het te doen.

 50. Marieke

  Geen boodschappen doen als je honger hebt is een lesje die ik zeker nog moet leren. Snacken met een appel of komkommer kan ik niet. Dan heb ik daarna nog zo’n honger! Het kost ook meer energie om die dingen te verteren dat dan je er uit haalt. Het is ingewikkeld verpakt water…

 51. Elize

  Echt super handige tips hé! Dankjewel!
  Zelf heb ik zo m’n curves, maar ik ben er trots op.
  Ik ben zelf van mening dat ik niet hoef af te vallen, ondanks wat sommige zeggen, dus haha.
  Liefs.

 52. Susanne

  Wat ik zelf handig vind: als ik ergens trek in heb, vraag ik mezelf : is het ‘hoofd’honger of ‘buik’honger? Soms zit de trek echt tussen je oren en praat je jezelf aan dat je honger hebt. Werkt goed bij mij, je maakt je even bewust van de signalen die je krijgt!

 53. Maaike

  Handig idd. Dat van het niet in huis halen werkt bij mij niet. Ik woon te dichtbij de winkels dus als ik dan iets crave is het veel te makkelijk om toch de deur uit te gaan en het gewoon te halen. Dat doe ik dan ook wel vaker in de zomer dan in de winter. Dan blijf ik liever lekker warm thuis zitten. Verder neem ik altijd mijn eigen lunch mee naar mijn werk. Elke dag een verse salade bij me waarvan ik weet wat er in zit zonder rare sausjes, dressings en andere zooi. Ik ga dan wel met collega’s mee lunchen maar dan neem ik gewoon mijn bakje eten mee en koop ik een drinkyoghurt of een pakje karnemelk. Gaat de catering ook niet moeilijk doen.

 54. Vivianne

  handige tips!

  de dikgedrukte herinnert staat met een t, maar moet herinnerd met een d zijn. Klein foutje, maar viel mij juist op omdat hij dikgedrukt stond haha

  xxx

 55. Ellis

  Je tip over wat eten voor je naar een restaurant of de supermarkt gaat is wat mij betreft het enige dat echt werkt.
  Ik heb paprika, tomaten, wortelen en bloemkool altijd standby liggen in mijn koelkast.
  Na het ontbijt zet ik alvast twee literflessen klaar in de koelkast, regelmatig drinken helpt ook altijd tegen de IK WIL NU COLA- momentjes 😉

  Wat mij betreft: vraag altijd of de saus en dressing apart kan bij de groenten of salade in een restaurant.
  Op die manier weet je veel beter hoeveel lepels kaassaus je bijvoorbeeld binnenkrijgt.

  Een snelle spinaziesmoothie helpt ook altijd bij de hongermomentjes thuis. Ennnnn, ik de zomer is het altijd ideaal om als toetje in het restaurant een bakje aardbeien te nemen.
  Kan je toch meegenieten!

 56. Nadine

  vooral stoppen als je vol zit vind ik een goed punt, als ik dan door eet vind ik het ineens ook écht niet lekker meer. 🙁
  minder is meer zegt mn vader altijd haha.

 57. Stèphanie

  5 Kilo, goed bezig!
  Oh, ik ben trouwen met WW begonnen sinds maandag. Omdat ik al (negatieve) ervaring heb met WW wil ik het eerst een weekje uitproberen.. als ik een halve kilo of meer ben afgevallen dan wil ik ermee doorgaan. Wel eerst voor 3 maanden en zo duur is dat toch niet, omgerekend 65 cent per dag. Ben heel benieuwd hoe deze week nog gaat verlopen. Eerste dag was het even puzzelen met alles, maar nu dag drie gaat het al stukken beter.
  Handige tips.. maar mijn omgeving wil niet rekening houden met mij. Helaas. En ja, bij elk slecht product, nouja elk iets wat ik eet wordt ik op gewezen dat ik moet afvallen. Ik heb nu mijn mond maar gehouden over dit want dan krijg ik toch weer van iedereen commentaar. Gelukkig kan ik wel alles kwijt bij mijn twee beste vriendinnen.. die met hetzelfde probleem(lees; overgewicht) zitten.

 58. Marielle

  5 kilo al, wauw wat goed zeg! Heel knap! Ik heb tegenwoordig ook altijd fruit bij in mijn tas voor wanneer ik trek krijg. Als ik echt langer van huis moet neem ik ook 1 of 2 bruine boterhammen mee. Als ik dat niet doe ga ik veel te gemakkelijk chocolade of een zakje chips ofzo halen. :9

 59. Joyce

  Handige tips! Vooral van dat je jezelf niet alles moet verbieden. Als je jezelf helemaal niets mag gunnen word je op een gegeven moment ook gek lijkt mij, dus af en toe is het wel goed om iets soepeler te zijn. Dat werkt bij mij iig 🙂

 60. Rosamina

  Het is voor op dit moment in mijn leven echt te duur voor mij. 40-60 euro maand, poeh. Erg jammer, want het concept van WW past goed bij me. Succes met de kilo’s die je nog wil afvallen!

  • Marijn

   Het is geen 60 euro per maand, maar per 3 maanden. Daarna kost het maandelijks 15 euro.

  • Rosamina

   Oh oke, verkeerd gelezen. Dankjewel!

  • Marijn

   Graag gedaan! Zou natuurlijk jammer zijn dat je je daarom niet zou inschrijven terwijl je dat nu wel zou doen 🙂

 61. Emmely

  Handige tips!
  Maar goed zeg, al vijf kilo!
  Wat is het totale doel ongeveer? ^^

  xx

 62. Cindy

  Vind het leuk om te zien hoe anderen met diëten omgaan. En grappig, ik heb net gister in een boek precies dezelfde tips gelezen voor bij het uit eten gaan.

 63. Hana

  Valt mij op dat Weight Watchers niet in combinatie gaat met sporten? Is het dan niet te eenzijdig en ‘makkelijker’ om alleen op je eetpatroon te letten, dan bijvoorbeeld meer lichamelijke activiteiten te ondernemen? Afvallen is heel fijn, maar een ‘fit’ lichaam dat daarbij past is toch het ideaal plaatje of krijg ik een verkeerde indruk? 🙂 :blush:

  • Esther

   Weight Watchers gaat zeker samen met sporten en dat wordt ook aangeraden hoor! Zo kun je extra punten ermee ‘verdienen’. Active points dacht ik.

  • Charlotte

   fit lichaam is zoveel mooier dan een slank lichaam! kilo’s zeggen helemaal niks. Het is hartstikke belangrijk om te sporten maar ik hoor Cythia er nooit over.

  • Michelle

   Heeft ze een wel eens ergens vermeld geloof ik, dat ze niet ‘actief’ sport als ik sportschool ofzo maar dat ze wel bv de fiets neemt of wandelt ipv OV en dergelijke en dat voor haar genoeg is voor sport 🙂

   Moet ieder natuurlijk voor zich beslissen maar ben persoonlijk ook van het idee ‘een fit lichaam is zoveel mooier als een slank lichaam’ 🙂

  • Sakina

   Klopt helemaal wat je zegt.

   Als je gaat afvallen d.m.v. dieten en zonder sport, dan val je ook af in spieren.
   Geeft een heel ander resultaat.

   En sowieso ook voor de ‘oude dag’ is spier-opbouw gewoon ontzettend belangrijk.

 64. Esther

  Toevallig ben ik met dank aan jouw vorige artikel ook weer begonnen met weight watchers online. Cursussen heb ik geen tijd voor, helaas. Denk dat ook enorm motiverend is. De eerste week is er in ieder geval al meer dan een kilo vanaf gegaan, hoeray!

  En supernetjes dat je alweer 5 kilo kwijt bent! Hoe lang wil je nog doorgaan?

 65. Lifesplash

  Handige tips! Niet voor mij nodig, want ik moet écht aankomen haha. Maar toen ik vroeger wou afvallen zijn deze wel heel handig! Oh, en wat ik vroeger zelf merkte is dat als ik een tijd lang geen koekjes at ik er echt geen behoefte aan had. Later hoefde ik geen koekje meer, heel raar. Wat ook een goede tip is die mijn psycholoog aan mij gaf (als ik niet wilde eten maar ik het wel moest, mijn psycholoog gebruikte de tip andersom aangezien zij wel wou eten maar ook wou afvallen): zeg hardop tegen jezelf dat je het wel wilt, maar dan je het beter niet kunt nemen. In mijn geval was het dus: ‘Je wilt niet eten, je wilt het niet. Ja, het is stom. Maar je kunt het beter wel doen!’ – En als je dus wilt afvallen is het: ‘Ja, je wilt eten. Maar je doet het niet!’ Je moet niet denken dat je niet mag ‘toegeven’, want dat mag! Als je gewoon hardop zegt: ‘Ja, ik wil het wel. maar ik doe het niet’, helpt dat! Tenminste wel bij mij (op mijn manier) en mijn psycholoog haha. 😛 Ik vind het trouwens al super dat je bent afgevallen Cynth! Veel succes verder.

  • Ella

   Dat soort pychologische trucjes kunnen zeker helpen 🙂
   en dat van de koekjes (en suiker in het algemeen) is omdat wij allemaal in zekere mate verslaafd zijn aan suiker, als je een tijdje suiker uit je eten bant (moeilijk, het zit in zoveel dingen waar je het niet verwacht…) zal je merken dat je ook geen ‘cravings’ meer hebt.

 66. Lotte

  Het lijkt me inderdaad heel belangrijk dat de mensen om je heen ervan weten en je niet constant taart, chips en koekjes aanbieden. En het niet in huis hebben van ongezonde dingen is ook een hele goede, ja!