Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
22 juni 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Comfortabele & leuke vliegtuig outfits

000Over make-up in het vliegtuig hebben we het al vaker gehad, maar niet over kleding. Als je gaat vliegen, heb je nogal wat eisen aan je outfit: het moet warm zijn, maar ook koel (want in het vliegtuig weet je nooit of de airco of verwarming staat te blazen), het moet comfy zijn, maar ook nog een beetje leuk… Ik wil je wat tips geven!

Vliegtuig outfits moeten – wat mij betreft – aan een paar belangrijke punten voldoen:

 1. Het moet vooral comfortabel zijn
 2. Ik moet me er makkelijk in kunnen bewegen
 3. Het moet warm zijn, maar ook fris en luchtig – want je weet nooit hoe de temperatuur in een vliegtuig is
 4. De schoenen moeten lekker lopen, want op een vliegveld kan je hele afstanden afleggen
 5. De tas die ik meeneem moet veel spullen kunnen bevatten én moet makkelijk te dragen zijn
 6. Het moet er ook nog wel een béétje leuk uitzien

Punt vier verschilt trouwens. Als ik op werktrip ga, vind ik het een stuk belangrijker dat ik er netjes en representatief uitzie. Als ik mijn mijn vriend of een vriendin op vakantie ga, vind ik het weer iets minder belangrijk hoe ik er uit zie.

Als ik héél kort vlieg, bijvoorbeeld een uurtje of twee uur, dan doe ik gewoon mijn ‘normale’ kleding aan. Als het langer is dan dat, dan houd ik echt rekening met bovenstaande punten.

Waar je vervolgens dus op gaat letten als je je vliegtuig outfit samenstelt:

 1. Geen knellende randjes, strakke broeken, oncomfortabele materialen en voor mij absoluut geen hoge hakken
 2. Laagjes! Zo kan je in een shirtje of hemdje zitten, maar ook met een lekker vest of jasje als je het koud hebt
 3. Kunnen de onderlinge laagjes makkelijk ‘uit’? Dus geen ingewikkelde constructies of truien die een strakke col hebben en die je met geen mogelijkheid makkelijk over je hoofd uit kan trekken
 4. Sjaal! Ik ben gek op sjaals en al helemaal in het vliegtuig. Ik neem altijd een hele grote mee van een dunne stof, die ik helemaal om me heen kan slaan. Ook handig als dekentje of opgerold als kussentje
 5. Kunnen de schoenen makkelijk uit? Bij echt lange vluchten is dat wel zo prettig

IMG_6706

Dit is bijvoorbeeld een vliegtuigoutfit van mijn vorige vlucht. Een losse zomerbroek (mijn vriend noemt het een pyjamabroek en ik kan hem niet echt ongelijk geven) van Mango, All Stars, een wit shirtje, een army jasje en een hele grote dunne sjaal. Het zit super comfy, ziet er nog best leuk uit en het jasje heeft veel vakjes wat handig is voor telefoon, portemonnee en paspoort. Zo hoef ik niet om de paar minuten in mijn tas te graaien.

Dit is wel een ‘casual’ vliegtuig look. Het kan natuurlijk netter, maar ook minder netjes.

Schermafbeelding 2013-06-14 om 22.12.23

Deze outfit lijkt op die ik hier boven aan heb. Een losse comfortabele zomerbroek met een printje – die zie je nu veel bij Mango, ONLY en H&M. All Stars, een grote handtas (Longchamp Pliage, echt mijn favoriete praktische handtas, er past zoveel in en hij ‘hangt’ comfortabel), een army jacket en een lekkere hele grote sjaal. Vrij casual en niet geschikt voor nette gelegenheden.

Schermafbeelding 2013-06-14 om 22.15.52 

Helemaal in het zwart is altijd goed en altijd netjes. Draag een dikke panty (die lekker zit en niet knelt! Belangrijk!), een dun zwart (wollen of katoenen) jurkje met lange mouwen, zwarte leren laarsjes, een grote grijze of zwarte sjaal en een jasje of vest voor wanneer je het koud krijgt. Dit zit ontzettend lekker en ziet er ook nog echt wel netjes uit. In de tas past lekker veel en hij ziet er heel ‘zacht’ uit, vind je niet? Zo’n vliegtuig outfit is heel geschikt als je naar een belangrijke afspraak gaat en er meteen netjes uit wilt zien, of als je er ‘zomaar’ leuk uit wilt zien tijdens een lange vlucht.

 

Schermafbeelding 2013-06-14 om 22.08.23

Dit is een tussenweg! Door het jasje, de tas en de ballerina’s wat gekleder, maar door de jeans weer wat meer casual. Kies wel een super comfortabele jeans die qua gevoel zit als een joggingbroek en neem lekkere dikke sokken mee die je in het vliegtuig aan kan doen. Onder het jasje kan je een dunne trui aandoen of een t-shirtje. Kies wel een jasje die lekker zit.

Schermafbeelding 2013-06-14 om 22.04.39

Casual! Heerlijk met zo’n mega groot gebreid vest waar je bijna in kan verdrinken. Dat is zo fijn als je even een dutje wilt doen in de niet lekker zittende vliegtuigstoel. Of bij de gate als je nog op je vliegtuig moet wachten. Het vest kan je makkelijk uittrekken en ook nog als dekentje gebruiken. Het shirtje zit ruim en de sneakers zijn mooi én zitten lekker. Daar kan je wel wat kilometertjes op rondstruinen op het vliegveld.

Schermafbeelding 2013-06-14 om 22.02.21

Bijna zo comfortabel als het maar kan: een dikke legging met een mega oversized zachte trui. Draag hieronder een lang t-shirt zodat je de trui uit kan doen als je het te warm krijgt. Lekker sokken er bij, hoge sneakers, mooie tas en je ziet er nog hartstikke leuk uit ook. Zo zie je maar wat een tas kan doen met je outfit!

Schermafbeelding 2013-06-14 om 21.58.44 

Dit is toch wel de meest lekkere outfit van allemaal, en dan ook wel degene waarmee je niet zo snel in een restaurant een dinertje zal eten. Een fijne skinny zachte joggingbroek, een wit topje met daarover een lekker grote felroze trui. Witte Allstars en de tas maakt het dan nog net even wat gezelliger.

Persoonlijk schreeuwt mijn brein nu om de laatste outfit (wat ziet het er heerlijk uit! Je valt toch meteen in slaap als je dat aan hebt?), maar ik zou zelf het snelst kiezen voor outfit 1, 2 of 5. Spijkerbroeken draag ik niet zo vaak dus daar zal ik ook niet snel mee het vliegtuig in stappen. Op langere vluchten houd ik altijd rekening met mijn kleding en zal ik nooit in mijn ‘gewone’ outfit de deur uit gaan.

Hoe houd jij rekening met lange vluchten?

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.