Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
27 oktober 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Clarins
  • nieuw
  • nieuws
  • olie
Een MissLipgloss artikel

Clarins Huile Relax

De olien van Clarins bestaan al sinds 1964 en zijn razend populair: jaarlijks worden er een miljoen van deze flesjes verkocht. De olien van Clarins zijn 100% natuurlijk en bevatten geen conserveringsmiddelen. De laatste jaren is het erg ‘hip’ om natuurlijke cosmetica te verkopen (en te gebruiken) maar Clarins doet dit dus al meer dan veertig jaar!

Ze hebben oliën voor het lichaam en het gezicht. Voor het gezicht zijn er drie, de Huile Santal (voor de droge, geïrriteerde huid of huid met couperose), Huile Orchidee Bleue (voor de droge, vale en vermoeide huid) en de Huile Lotus (voor de gemengde tot vette huid). Deze kosten €40 per stuk en zitten in flesjes van 100 milliliter.

De lichaamsoliën kosten €44 en zijn er ook in verschillende varianten. Huile Tonic (voor een veerkrachtige, soepele en stevige huid), Huile Anti-Eau (werkt afslankend en geeft een comfortabel gevoel) en Huile Relax.

Ik heb zelf de Huile Relax van Clarins.

De naam zegt het al: deze olie zorgt voor een ontspannen lichaam en geest. Ingredienten zijn kamille, petit grain, basilicum en geranium, deze zorgen ervoor dat je ontspant. Het is de bedoeling dat je je insmeert met deze olie na bijvoorbeeld lichamelijke inspanning, of wanneer je last hebt van je spieren. Spierpijn, maar een stijve nek kan natuurlijk ook.

De geur is natuurlijk heel belangrijk. Die is heel kruidig en natuurlijk, maar wel met een vleugje zoet er doorheen. Ik vind hem echt heerlijk, het werkt echt rustgevend. De verpakking is heel erg Clarins: simpel, strak, een beetje ouwelijk. Wel mooi van glas, dat geeft toch een soort van luxe effect. Wanneer je de grote witte dop eraf draait, kan je de olie uit het flesje schenken. Je hebt maar een paar druppels nodig.

Toen ik de olie voor het eerst ging gebruiken wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Ik heb wel eerder lichaamsolie in huis gehad, en vaak vond ik dat echt te olie-achtig. Te vettig. Ik kreeg dan echt een vet laagje op m’n huid en dat is niet echt lekker als je daarna weer kleren aandoet of naar bed gaat. Maar de Clarins olie verbaasde me echt! Ik deed een paar druppels op mijn handpalm en masseerde mijn schouders en nek, die stijf waren. De olie trekt supersnel in en mijn handen waren erna niet eens vettig! Dus dat is een enorm pluspunt aan deze olie.

In alle olien van Clarins zit trouwens hazelnootolie, wat zorgt voor een lekkere gevoede huid: het gaat veroudering en uitdroging tegen. Ik gebruik deze olie vaak na het douchen voordat ik ga slapen, en niet alleen om spieren los te maken, maar gewoon in plaats van bodylotion. Maar werkt het nou echt?

Jep! Het relaxen komt denk ik door een combinatie van rustig jezelf insmeren én de geur van de olie. Je huid is echt heerlijk zacht en ruikt lekker naar de olie na het insmeren en je bent echt lekker rustig. Het is of je lichaam in de slaapstand gaat! Echt fijn dus om te gebruiken voor je gaat slapen. Ik gebruik de olie elke avond en je hebt maar een paar druppels per keer nodig. Ik moet toegeven dat ik €44 ook wat prijzig vind voor een flesje olie, maar eerlijk: het zit nu echt vast in mijn routine. Elke avond voor het slapen even smeren met de Huile Relax en ik val echt lekker in slaap.Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.