Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
22 maart 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • cirque de soleil
  • corteo
Een MissLipgloss artikel

Cirque de Soleil Cortéo

Alweer een jaar jaar geleden mocht ik voor MissLipgloss.nl backstage bij Cirque de Soleil kijken. Dit jaar mocht ik weer, en wel in Barcelona! Kijk je mee naar mijn reis, backstage bij Cirque én wil je kaarten winnen?

Op naar Barcelona! Ik ging trouwens naar de show in Barcelona en niet in Amsterdam, omdat ik er dan voor de ‘opening’ in Amsterdam over kon bloggen. Er gingen ook journalisten van gedrukte media mee, en omdat die een poos vooruit moeten werken, was het op deze manier praktisch. Wanneer we naar de show in Amsterdam zouden gaan, was er voor de printmedia geen tijd meer om over te schrijven! En: hoe leuk is het om naar Barcelona te gaan!? Ik was er zelf nog nooit geweest. Ontzettend gaaf dus dat ik mee mocht! 😀 Op donderdag (eind januari) vlogen we om 12.15u naar Spanje!

Gearriveerd! Barcelona is dan wel in Spanje, het was goed koud. Wel gek, palmbomen en kou vind ik maar een gekke combinatie!

Een van de leukste dingen aan perstrips is misschien wel de chique hotels! 😀 We sliepen in het Hilton hotel, en wat was die kamer moooooooooi! Ook al was het voor maar één nachtje, het was echt heerlijk. Wat heb ik lekker geslapen daar!

De supergrote kamer, voor mij alleen! Wow 😀

De badkamer

Het uitzicht op Barcelona. Het hotel zat vijf minuten lopen van het terrein waar Cirque de Soleil zat, dus dat was lekker praktisch! Meteen ’s middags gingen we naar het terrein toe om een uitgebreide rondleiding te krijgen. Dat was echt heel bijzonder, Cirque is zo’n bijzonder bedrijf! Het mooie is dat ze alles zelf in handen hebben. Van het opbouwen van de tenten tot de make-up, de choreografie, en ze hebben zelfs eigen masseurs, fysiotherapeuten, loodgieters en koks. Het circus reist letterlijk de hele wereld over en zijn nooit langer dan een paar maanden op één plek. De mensen die er werken kennen elkaar dan ook allemaal en het circustrerrein is echt een soort dorp.

Er werken meer dan honderd mensen bij Cirque en de artistic director geeft aan dat je heel wat avontuurzin moet hebben, en een hoop aanpassingsvermogen. Je woont elke keer op een andere plek, je werkt met heel veel verschillende mensen, je hebt te maken met grote klimaatverschillen (in Rusland kan het -30 worden, maar op andere plekken wel +30 graden). Ook moet je heel goed kunnen samenwerken! ‘It takes some crazy people to do what they do out there.’

Bij Cirque de Soleil worden geen dieren gebruikt, wat het een heel ander circus maakt! Het is een ‘celebration of the human body’.

Dit is het naai atelier en de plek waar alle make-up opgeslagen wordt.

In deze tent is de show. Wat ik zelf echt heel bijzonder vond is dat je de mensen tegenover je ziet, en ook hun gezichtsuitdrukkingen! Dat is toch wel een heel ander effect dan een ‘gewoon’ podium.

De tent is ook van Cirque zelf en wordt door interne mensen opgebouwd. Het is voor andere evenementen heel normaal dat daar mensen worden ingehuurd, maar bij Cirque gebeurt dat niet.

Opslag! Zie je die balonnen? Die komen voor in een act van Cortéo.

Clownschoentjes…

De gymzaal! Hier trainen de artiesten overdag. Ze mogen zoveel trainen als ze zelf willen, als het op het podium maar goed wordt uitgevoerd.

Het naai atelier. Er worden prachtige kostuums gemaakt voor de shows, die heel vaak vervangen worden omdat ze door het gebruik slijten en kapot gaan. Voor Cortéo zijn hele mooie stoffen gebruikt. In andere Cirque shows wordt veel gebruik gemaakt van rekbare lycra stof, in Cortéo zie je vooral heel veel katoen. Dat ziet er prachtig uit, maar is voor de acrobaten wel lastig, want echt lekker zit het niet.

De opmaakhokjes! Elke artiest maakt zichzelf op.

Er wordt heel veel gebruik gemaakt van MAC producten.

De kostuums…

It’s a lot of falling on your bum…

De gezellige keuken, wat een rustpunt is voor de artiesten. Hier kunnen ze rustig eten, bijpraten, relaxen en op kracht komen vlak voor de show.

Vlak voor de show in Le Tapis Rouge! Dit kan je ook boeken als arrangement, je krijgt dan lekkere hapjes en drankjes en het is heel chic ingericht.

La Tapis Rouge

Klaar voor de show! Helaas mocht ik tijdens de show niet filmen of fotograferen, maar het was echt heel bijzonder. In Cortéo zit meer een verhaal dan in andere Cirque de Soleil shows, en meer korte dialogen. Ik heb heel vaak met open mond zitten kijken naar de acrobatische stunts en heb ook heel gelachen. De sfeer is heel bijzonder, betoverend, en de artiesten komen zelfs soms ín het publiek! Dat maakt het wel heel erg tastbaar! Ik vond het een heel unieke ervaring, echt een aanrader als je van theater en acrobatiek houdt. Je kan trouwens al kaartjes krijgen voor €32 (voor de show in Amsterdam, vanaf 23 maart), maar je kan ook superluxe gaan met een bezoek aan Tapis Rouge vooraf, die kaarten gaan tot €203. Het is maar net wat je wilt! De show is sowieso de moeite waard.

In Barcelona hadden we ook nog even de gelegenheid om de stad te verkennen voor we vertrokken…

Goedemorgen Barcelona!

Een beetje shoppen en rondwandelen, het was koud, maar wel zonnig!

Wat is Barcelona mooi!

Op een terrasje Churros eten 🙂

Palmbomen! 🙂

Hierna was het tijd om onze spullen te pakken en richting het vliegveld te gaan! Een kort maar krachtig bezoekje, dus. Ik wil zeker nog eens naar Barcelona, want wat is dat een mooie stad!

Eenmaal terug in Nederland… sneeuw!

 

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.