Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
3 oktober 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Chrysalis: lingerie voor transgender vrouwen

411421-498870003473565-1022911257-o-jpg_185930Als je transgender bent, ervaar je jezelf als vrouwelijk en ga je als vrouw door het leven, hoewel je niet bent geboren met de geslachtskenmerken die daar normaal gesproken aan worden verbonden. Dit kan natuurlijk ook andersom (mannen – vrouwen). Sinds een tijdje is er een lingeriemerk te koop dat zich speciaal focust op deze vrouwen. Gewoon ondergoed voldoet namelijk niet altijd.

 5595834379_f03df84393_z

Backstage bij de fotoshoot

Bezoekster Suus formuleerde mooi wat een transgender zijn precies inhoudt: ’transgender vrouwen ervaren zichzelf als vrouwelijk en gaan vaak als vrouw door het leven, hoewel ze niet zijn geboren met de geslachtskenmerken die daar normaliter aan worden verbonden. Sommige transgender vrouwen kiezen er daarom voor om hun lichaam met hormoontherapie of geslachtveranderende operaties “vrouwelijker” te maken, anderen kiezen ervoor dat niet te doen – beide zijn echte vrouwen, en dus niet mannen die “vrouw willen zijn” of “doen alsof”.

Het mooie van de Chrysalis lingerie vind ik dat ze broekjes hebben die de boel down under camoufleert, een beetje platdrukt, maar ook je heupen en buik wat slanker laten ogen waardoor je er net wat vrouwelijker uitziet. De BH’s hebben ruimte voor vullingen waardoor je borsten voller ogen. De lingerie is niet uitbundig, maar vooral basic en niet zichtbaar onder je gewone kleding. Ik vind de lingerie er erg mooi uit zien, en daarnaast zijn ze dus erg praktisch.

5595834469_25bb020968_z
Backstage bij de fotoshoot

De mede-oprichter van Chrysali is Cy Lauz. Ze wilde een product maken dat tenminste één stressvol aspect van transgender vrouwen wegneemt. ‘Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat er geen ondergoed is dat echt specifiek voor transgender vrouwen is. Er zijn een paar dingen voor cross-dressers en drag queens, maar dit zijn allemaal vrij sexy en uitbundig. Ik wilde iets maken dat laat zien wie we zijn, iets dat ons mooi maakt, maar wat ook praktisch is.’

ku-xlarge

Er zijn zo’n 700.000 transgender mensen in de Verenigde Staten (volgens een studie uit 2011), maar er zijn maar weinig specifieke producten voor ze te koop. Volgens Transgendernetwerk.nl zijn er in Nederland maar liefst 390.000 transgender personen.

Toen ik las over Chrysalis, en ging kijken hoe de lingerie er uit zag, was ik vrijwel meteen enthousiast. Wat een goed idee en wat een uitkomst voor zo ontzettend veel mensen.

Ik vind het een enorm goed initiatief en weet zeker dat er ontzettend veel vrouwen zijn die plezier gaan hebben van het Chrysalis ondergoed. Je kan het ondergoed kopen in de webshop van Chrysalis. Ik hoop zelf dat er meer van dit soort initiatieven komen, ook in Europa.

Bron foto’s backstage

De reacties staan noodgedwongen op moderatie. Ik keur je reactie handmatig goed! Eventjes geduld 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.