Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
21 februari 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Boeken, televisie & tijdschriften
  • chicklit
  • de nieuwe nanny
  • tess stimson
Een MissLipgloss artikel

Chickthriller: De Nieuwe Nanny

Clare is getrouwd met Marc: knap, rijk en bijna tien jaar jonger dan zij. Wanneer er een prachtige tweeling wordt geboren, ontdekt Clare dat ze niet voor het moederschap in de wieg is gelegd. Zelfs Marc kan beter met de baby’s omgaan dan zij. Ze is dan ook dolblij met de komst van Jenna, het kindermeisje dat haar hand er niet voor omdraait de tweeling schoon en gezond te houden, zodat Clare weer tijd heeft voor haar werk. Het duurt echter niet lang voor er een duistere rivaliteit in de kinderkamer ontstaat. En terwijl de situatie steeds meer uit de hand dreigt te lopen, beseft Clare dat ze uiterst pijnlijke beslissingen moet nemen over liefde, trouw en moederschap.

Het is niet voor niks dat ik dit boek een ‘chickthriller’ genoemd heb: een échte thriller is het niet. Het is een soort mix van een thriller met een chicklit, met veel romantiek, liefde en vriendschappen. Volgens mij een hele goede mix, want ik houd van beiden!
Het verhaal heeft niet echt één hoofdpersoon. In het begin denk je van wel: Clare is degene van waaruit het verhaal verteld wordt. Maar na een paar hoofdstukken wordt het verhaal telkens vanuit een andere hoofdpersoon vertelt. Vanuit Marc, de man van Clare, of vanuit Jenna, de nanny. Op deze manier blijft het boek erg spannend, al haalt het soms wel een beetje de vaart eruit doordat fragmenten letterlijk twee keer verteld worden, alleen vanuit een andere persoon.
Er zit lekker veel drama in dit verhaal, zeker in die van Clare, maar er zijn ook leuke en grappige stukken. Een goede mix, zeker met de verrassende wendingen in dit boek. Dit boek is vooral spannend, maar heeft wél een bevredigend einde.

De nieuwe nanny
Tess Stimson
ISBN 9789044325010
Koop nu bij Cosmox voor €17,50: geen verzendkosten!Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.