Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
27 oktober 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Chicklit: Geknipt voor jou

Hannah is jong, single en heeft maar één droom: het opzetten van haar eigen modelabel. Tot die tijd moet ze het doen met haar baan als assistente van de veeleisende ontwerpster Anna Lee, een regelrechte boss from hell. En dan is er ook nog die arrogante advocaat Frank, wiens zoontje ze door een ongelukkige samenloop van omstandigheden moest ophalen van de crèche en even verstopte op kantoor. Maar Frank blijkt zo slecht nog niet en helpt haar als de zaken op de werkvloer bij Anna Lee uit de hand lopen. Komt haar droom dan misschien toch binnen handbereik? En hoe zit het met Frank, ze kan het toch niet aanleggen met een man die getrouwd is en ook nog vader?!

Dit is alweer het derde boek van Nederlandse chicklitschrijfster Chantal van Gastel. De artikelen over haar eerste twee boeken kan je hier (Zwaar verliefd) en hier (Zwaar beproefd) lezen. Het is geen vervolg op deze boeken, en dat vind ik een goede keuze van Chantal. Ik denk niet dat ik het leuk had gevonden om nog een boek over Isa en Ruben te lezen.

Ik was natuurlijk heel nieuwsgierig naar Geknipt voor jou, omdat ik de twee andere boeken van Chantal heb gelezen en ook contact met haar heb via Twitter. Stiekem had ik dus wel een beetje hoge verwachtingen! En die werden vervuld. Het boek is op een erg leuke manier neergezet, zo lees je een deel vanuit Hannah’s kant en een deel vanuit Frank’s kant. Zo ervaar je echt hoe de twee zich voelen, wat ze denken en hoe zij los van elkaar de dingen ervaren. Ik werd samen met Hannah verliefd op Frank, ik móest doorlezen, ik móest die mailtjes van Frank lezen die Hannah tijdens haar werk stiekem beantwoordde, en het was net of ik er zelf bij was toen ze eindelijk zoenden.

Natuurlijk zit er flink wat drama in het verhaal – misverstanden, ruzies, werkcrisis – maar het heeft natuurlijk een happy ending, het is en blijft een chicklit. Ik heb genoten en vond het oprecht jammer toen ik de laatste bladzij omsloeg. Het verhaal eindigt op een ontzettend leuke manier, die ik natuurlijk niet ga verklappen. Complimenten aan Chantal, die verrassingen op de laatste pagina’s.

Chantal van Gastel
Geknipt voor jou
ISBN 9789044328165
€15


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.