Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
18 augustus 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • beauté des ongles
 • chanel
 • l'éxuberante
 • la fascinante
Een MissLipgloss artikel

Chanel Rouge Allure Velvet

Mat of glanzend? Wat is nu eigenlijk hip? Volgens Chanel mag het allebei, want dit voorjaar kwamen ze met hun Rouge Coco Shine, en voor dit najaar heeft Peter Philips, de make-up director bij het merk, een compleet matte lipstick ontwikkelt, de Rouge Allure Velvet. Mat en glanzend mag dus allebei, en door Chanel voelt een matte lipstick eindelijk prettig aan op je lippen.

Rouge Allure Velvet zijn matte, compleet dekkende lipsticks die €30 kosten. Er zijn elf kleuren en ze zitten in het vaste assortiment. De lipsticks zitten in de mooie klikverpakking die je later in dit artikel nog in de foto’s gaat zien.


Ook in de collectie zitten drie nieuwe kleuren Le Vernis, nagellak. Pirate, Rose Exubérant en Rose Caché. En: een matte topcoat. Dat had Chanel nog niet, al loopt het natuurlijk wel een béétje achter de trends aan. Volgens mij is mat op je nagels wel een beetje geweest. Maar deze matte topcoat is wel erg mooi, helemaal aan het eind van dit artikel kan je de swatches vinden. Nu is het tijd voor mijn eigen foto’s van de producten!

 

De Rouge Allure Velvet lipsticks zitten in een prachtige strakke zwarte huls. Je kan op het gouden ‘dopje’ klikken en dan komt de lipstick eruit.

De kleur staat onderop de huls. Hij staat ook nog geprint op de stick zelf zodat je hem weer in de hoede huls stopt na het gebruiken.

La Fascinante

L’Éxuberante

La Furtive

La Ravissante

La Ravissante, La Furtive, L’Éxuberante, La Fascinante

La Ravissante, La Furtive, L’Éxuberante, La Fascinante. Door de flits van mijn camera zijn deze swatches glanzend, maar in het echt zijn ze veel matter.

L’Éxuberante

La Ravissante, La Furtive, L’Éxuberante, La Fascinante. Op deze foto’s kan je goed zien hoe mat de kleur op mijn lippen is. Alsnog zijn deze foto’s met flits genomen, in real life zijn ze nóg matter, dan zie je echt geen glans.

Wat mij opvalt aan de Rouge Allure Velvet lipsticks is hoe bijzonder fijn ze aanvoelen. Vaak is matte lipstick uitdrogend, of gaat trekkerig voelen na een tijdje dragen. Dat is echt niet het geval bij deze matte lipsticks! Ze voelen bij het aanbrengen heel zacht en romig aan en daarna voel je ze niet. Ik vergat totaal dat ik lipstick droeg. De dag dat ik deze swatches maakte was ik wat ziek en later hing ik op de bank met een film, en ik had echt niet de neiging de lipstick er af te halen. Normaal veeg ik het altijd weer weg na het swatchen (behalve als ik de lipstick nog uitgebreid moet testen), maar nu had ik er geen last van. Ik voelde het gewoon niet! En het droogde mijn lippen echt niet uit. De kleur blijft ook nog eens onwijs lang zitten, hij overleeft zeker een maaltijd. Ik denk dat je, als je deze lipstick de hele dag wilt dragen, ongeveer twee keer moet bijstiften voor de perfecte kleur. Ik ben dus verrast door deze mooie lipsticks! Wauw!

Dan de nagellak! Links zie je een van de drie nieuwe kleuren, Pirate (€22), en rechts de matte topcoat (€22,50).

Pirate is een mooie roze kleur met enorm veel glans. Mooie kwaliteit, bleef bij mij dagenlang zitten zonder beschadigingen. Dekt perfect in twee laagjes. Wel een saaie kleur, right? Dit hebben we al wel gezien.

En dan met de Top Coat Velvet er over heen. Die is ook erg mooi van kwaliteit, hij maakt de nagels helemaal mooi mat zonder strepen of vlekjes. Dat verschilt ook nog wel eens tussen matte topcoats, de een maakt de lak mooier mat dan de andere. Chanel beweert trouwens dat deze alleen werkt met Chanel nagellak, maar hij werkt ook prima op lakken van andere merken. Ik heb het uitgeprobeerd en het resultaat was net zo mooi!

Deze mooie nieuwe producten liggen vanaf 18 augustus en Chanel is te koop bij de betere parfumerieën en drogisterijen, zoals de Bijenkorf, Douglas, ICI Paris en Mooi.

Chanel Rouge Allure Velvet Lipstick Pluspunten
 • Verpakking (mooi, strak, chic en praktisch)
 • Prachtige kleuren
 • Matte finish
 • Brengt prettig aan
 • Voelt bij het aanbrengen als een balsem
 • Na het aanbrengen voel je de lipstick niet
 • Blijft lang zitten
 • Je kan natuurlijk afwisselen met finish door er zelf een gloss overheen te doen
 • Verkrijgbaarheid (te koop bij o.a. Bijenkorf, Douglas, ICI Paris, Mooi)

Minpunten

 • Prijs (€30)

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een matte lipstick die lang blijft zitten, en als je daar €30 voor over hebt.

Skippen als… je niet van lipstick houdt, of als je liever voor glans gaat, of als je geen €30 overhebt voor lipstick.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.