Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 oktober 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chanel
  • kerst
  • kerst 2010
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Chanel N° 5 Kerst 2010

Speciaal voor kerst komt Chanel dit jaar met twee nieuwe Chanel N° 5 producten. Twee prachtige geschenken voor onder de kerstboom, of gewoon een heerlijk cadeau voor jezelf. Het mag duidelijk zijn dat deze cadeaus niet ‘zomaar’ presentjes zijn, door het luxe imago van Chanel maar ook door de prijs. Dit jaar komt er een nieuwe flacon voor het best verkochte Chanel parfum uit, en een koffertje met drie zepen.

In februari van dit jaar maakte ik voor het eerst kennis met Chanel No5. Op slag was ik verliefd. Het is mijn favoriete geur, hij staat echt op nummer één van de geuren die ik het meest op spuit. Mijn flesje Eau Premiere is dan ook al bijna leeg, en dus kwam deze nieuwe versie op het perfecte moment! De geur is – naar mijn mening – de beste geur die ooit gemaakt is. Hij stamt al uit 1921 en bestaat uit topnoten van aldehyden en oranjebloesem, hartnoten van jasmijn, roos, Ylang Ylang en basisnoten van sandelhout, vetiver, muskus en vanille. Het is echt een geur precies naar mijn smaak, ik ben gek op jasmijn, sandelhout, vetiver, muskus en vanille. Die basisnoten zijn precies mijn lievelingsnoten, alsof ‘ie speciaal voor mij gemaakt is!
No5 is een zware geur, ik vind het ook wel een signature geur. Echt zo’n parfum dat je elke dag draagt, waarvan mensen zeggen ‘Hey, dat is echt jouw geurtje.’ Ik denk dat veel dames Chanel No5 elke dag dragen. Ik zou het ook doen, als ik niet nog dertig andere parfumflesjes had staan.

Het nieuwe aan deze versie van No5 is de verpakking. Deze zit in een lange rechthoekige fles met een zwarte, zware dop met bovenop het Coco Chanel logo. In de dop zit een magneet, waardoor deze heel chic op de fles klikt wanneer je deze er op zet.

Zo ontzettend chic! De fles bevat 100 milliliter eau de toilette. Maar deze geur blijft ontzettend lang hangen, makkelijk een hele dag. Hij kost €91. Dat is een lieve duit, maar voor zo’n ontzettend heerlijke geur zou ik het – na een paar keer goed nadenken – wel neerleggen. Dit zit trouwens in het vaste assortiment, je hoeft niet meteen naar de winkel te rennen om hem te kopen als hem hebben wilt.

En dan… Het koffertje met drie zeepjes. Dit is een nieuw product en is ook in beperkte oplage verkrijgbaar.De zeepjes komen in een prachtige stevige witte ‘koffer’.

Zo staan deze heerlijk geurende zepen op mijn bureau, en mijn hele huiskamer ruikt naar een zoete Chanel No5. Echt goddelijk! Ziet het er ook niet prachtig uit? Dit zou je gewoon kunnen kopen als huisdecoratie. Het ziet er heel erg mooi uit, zeker als je hem zo open hebt staan, met de drie zeepjes waarin No5 gedrukt staat.

De zepen wegen 75 gram per stuk en zijn individueel strak in plastic verpakt. Maar ze ruiken zo ongelooflijk lekker in het doosje! Ik ga ze niet gebruiken, maar gewoon neerzetten. Misschien dat ik er ooit eentje gebruik, maar dat is eigenlijk jammer want dan is er één weg uit het mooie doosje. Ik zet dit gewoon in mijn huis neer voor de lekkere geur, en het ziet er natuurlijk gewoon prachtig uit.

Het koffertje met zepen kost €40. Ik moet zeggen dat dat me meevalt voor Chanel begrippen, dat komt op €13,33 per zeep en dan heb je ook nog die mooie doos erom heen. Ik kan weinig zeggen over de kwaliteit van de zepen, maar die zal – Chanel kennende – heel erg goed zijn.

Deze geweldige kerstproducten zijn vanaf 15 oktober 2010 verkrijgbaar bij de betere parfumerieën.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.