Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
19 juli 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • catrice
  • foundation
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Catrice Natural Touch foundation review

Ik had een nieuwe foundation nodig. Mijn foundation die ik de laatste tijd gebruik, de Catrice Liquid Mousse, begon wat te licht te worden (omdat ik nu bruiner ben dan normaal). Ik was benieuwd naar deze foundation van Catrice dus die nam ik mee voor een paar euro, in de kleur 020 beige. Normaal heb ik altijd 010, maar nu met een zomers kleurtje kan ik wel een tintje donkerder gebruiken. Het is de Catrice Natural Touch Makeup.

In deze foundation zit dus vitamine E. Wat deze vitamine doet voor je huid:

  • verbetert ruwe en droge huid
  • gaat vochtverlies tegen
  • werkt hydraterend
  • zorgt voor een goede zuurstofwisseling
  • doet de huid jonger lijken doordat het rimpeltjes en lijntjes minder zichtbaar maakt
  • gaat vrije radicalen tegen (veroorzaken huidveroudering)

Simpel gezegd betekent dit dus dat deze foundation erg goed is voor meiden met een wat drogere of vochtarme huid. Ook zitten er olien in de van ‘starwort algae’, dat is een plant. Wat dat precies voor je huid doet kan ik nergens vinden… Blijkbaar wel iets goeds als ze het noemen op de verpakking. De foundation is vrij van parfum, synthetische kleuren en conserveringsmiddelen.

De foundation zit in een platte tube, hygiënisch en simpel. Niks mis mee! Je zal wel op het eind de tube door midden moeten knippen om het laatste beetje er uit te halen, maar dat is beter dan een glazen flesje waar je niks meer uit krijgt.

De substantie is lekker licht en vloeibaar. Het ruikt een beetje naar een crème, het heeft zo’n typische cremegeur. Ik vind het niet hinderlijk, wanneer ik het aanbreng ruik ik het niet eens meer. De foundation doet me een beetje denken aan Bourjois Healthy Mix qua werking, het is lekker licht en maakt m’n gezicht mooi egaal, maar niet met een dik pannenkoek-effect. Het geeft ook een soort gezonde gloed, heel mooi.

Op de foto hieronder heb ik de Catrice Natural Touch foundation op:

Zoals je ziet een natuurlijk effect, gewoon zoals een foundation – volgens mij – hoort te zijn. Ik gebruik hem nu een tijdje en heb hem ook op extreem warme dagen (35 graden) opgehad en op het eind van de dag zat ‘ie nog prima op z’n plek. Wel gebruik ik dan een basis en poeder ik het af.

Nadeeltje is er dat er niet veel (vier) kleuren verkrijgbaar zijn. Ik heb een makkelijke huidskleur maar als je wat donkerder bent zal het lastig zijn een passende kleur te vinden.

Ik ben echt blij verrast door deze foundation. Fijne verpakking, goede werking, mooi effect, blijft lang zitten. En die vitamine E en de natuurlijke ingredienten zijn een plus! De foundation kost een euro of drie. Ik vind hem stiekem nog fijner dan de Catrice Liquid Mousse! Aanrader voor meiden die op zoek zijn naar een foundation en niet teveel geld willen besteden maar wél kwaliteit willen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.