Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 maart 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • catrice
 • drogist
 • eyeliner
 • eyeliner pen
Een MissLipgloss artikel

Catrice Eyeliner Pen

Een van mijn favoriete producten is de Maybelline Master Precise eyeliner, in stiftvorm. Ik gebruik hem nu sinds augustus en hij werkt nog steeds prima! Toen ik zag dat Catrice ook een stift eyeliner had, voor €2,29, nam ik hem mee. Zou deze net zo fijn zijn?

De Catrice Eyeliner Pen heeft nog het oude design met het oude logo van Catrice. Jammer dat dat niet in de restyling is meegenomen, maar misschien gebeurt dat later en hadden ze hier gewoon nog een enorme voorraad van. De verpakking ziet er verder prima uit. Strak, zwart, handzaam. Niks bijzonders, ziet er gewoon goed uit!

De tekst op de stift. ‘Eye liner pen with felt tip for a precise line. Extra long-lasting.’

De stift is wat dikker dan die van Maybelline, maar loopt wel scherper in een puntje. Op die manier kan je er heel dunne lijntjes mee zetten, maar ook lekker dikke.

Er komen mooie zwarte lijnen van de Eyeliner Pen af en de eyeliner droogt ook gauw op. Dat is fijn, op die manier kan je meerdere laagjes aanbrengen zodat de liner er mooi strak en zwart op zit. Doordat het puntje zó dun is kan er echt superdunne lijntjes mee maken. Dat is met de liner van Maybelline wel ietsje lastiger.

Hier kan je zien hoe de liner er op mijn ogen uitziet. Ook gebruikte ik hem laatst in een how to filmpje, daar kan je hem even in actie zien. Ik vind hem eigenlijk, zeker qua aanbrengen, veel fijner dan die van Maybelline! De stift is wat natter (maar dat is natuurlijk logisch, want deze is helemaal nieuw), maar je kan er ook makkelijker een strakke lijn mee zetten doordat de stift net wat dikker is. Ook kan je er door het superscherpe puntje een mooie wing mee maken. En: je kan het lijntje zo dun neerzetten als je wilt.

Hij is waterproof (de lijntjes die ik op mijn hand zette hebben er een paar dagen gezeten) en blijft de hele dag mooi zitten. De liner geeft niet af op mijn ooglid en blijft de hele dag mooi op zijn plek. Ik kan nog niet zeggen hoe lang de Catrice Eyeliner Pen goed blijft, als dat net zo lang is als die van Maybelline (of minstens de helft) dan ben ik super tevreden.

Update na 3 weken gebruiken: Wat had ik graag geschreven dat de stift mooi lang zwart bleef. Maar nee. Na een paar keer werd het lijntje steeds wat lichter grijs en ik kan er nu bijna niks meer mee. Ook wordt het puntje wat hard en is dus niet meer handig in gebruik. Wat een teleurstelling, want op het eerste gezicht was ‘ie zo fijn! En ik heb er niks raars mee gedaan, altijd dicht opgeborgen…

Eyeliner pen tip: berg een stift eyeliner altijd op de kop op. Zet hem bijvoorbeeld met het puntje naar beneden in een beker. Ik zet hem altijd tussen mijn kwasten. Op die manier zakt de eyeliner in de stift naar beneden, naar de punt, waardoor je altijd een goede zwarte lijn neer kan zetten.

 

Pluspunten

 • €2,29
 • Gewoon bij Kruidvat te koop
 • Mooie strakke verpakking
 • Stevige stift met een scherp puntje, waarmee je zowel dunne als dikke lijntjes kan zetten
 • Handig voor vloeiende lijnen
 • Is goed nat en goed zwart
 • Waterproof

Minpunten

 • Is na 2 tot 3 weken al waterig en niet meer goed zwart
 • Het puntje wordt wat hard na 2 tot 3 weken

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een fijne, zwarte, waterproof, goedkope eyeliner, en als je het oké vindt dat deze na 2 weken al niet meer optimaal werkt.

Skippen als… je stift eyeliners niet fijn vindt, of als je liever een liner hebt die langer goed blijft.

Zou ik dit opnieuw kopen? Nee.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.