13 februari 2013 door Cynthia Schultz 178 reacties
 • bb cream
 • catrice
 • Catrice BB Allround Foundation
 • catrice bb cream
Een MissLipgloss artikel

Catrice BB Cream – BB Allround Foundation Multi-Benefit Makeup

Catrice BB CreamDe BB Creams liggen al even bij de drogist, maar de échte budgetmerken lieten het nog even afweten. Sinds deze maand heeft ook Catrice een BB Cream, de BB Allround Foundation. Ik ben hem al even aan het testen. En: is de Catrice BB Cream goed?

Catrice BB Allround Foundation Multi-Benefit Makeup

Catrice BB Cream

De Catrice BB Cream heet volouit ‘BB Allround Foundation Multi-Benefit Make-up’. Hij kost €5,99, wat op de Kruidvat BB Cream na de goedkoopste is die ik tot nu toe heb getest. De verpakking vind ik er erg mooi uitzien. Chic, strak, alsof je een luxe product gekocht hebt.

Catrice BB Cream

Op de achterkant van het doosje staan de beloftes van de BB Cream. Dit zijn er zes:

 1. Balancing – hydrates the skin and reduces shine with oil-absorbing powder
 2. Correcting – minimizes the visibility of pores, softens imperfections and hides all types of pigmentation and discoloration
 3. Protecting – contains UV filters that protect the skin from UV rays
 4. Illuminating – with illuminating pigments that guarantee a radiant glow and a silky skin
 5. Covering – conceals skin imperfections
 6. Moisturizing – contains sweet almond oil that treats dry and sensitive skin

Deze beloftes klinken goed en maakten me nieuwsgierig.

Catrice BB Cream

Dit zijn de bestanddelen van de Catrice BB Cream. Er zitten verzorgende bestanddelen in als glycerine en amandel olie, de rest van de ingrediënten is vooral ‘make-up’ en geen verzorging. Deze BB Cream gaat meer richting een foundation dan een dagverzorging, al zitten er meer verzorgende bestanddelen in dan een normale foundation.

Catrice BB Cream – de verpakking

Catrice BB Cream

Catrice BB Cream

De verpakking vind ik er erg mooi uit zien, zoals al eerder gezegd. De tube is langwerpig en vrij stevig. Het product komt uit een ‘tuutje’ want ik erg handig vind, zo komt er nooit teveel product uit de verpakking. Bij BB Creams zien we vooral veel tubes en weinig pompverpakkingen, ik heb geen idee waarom dat is.

Catrice BB Cream – Hoe werkt het?

Catrice BB Cream

Catrice BB Cream

Catrice BB Cream

De BB Cream is vrij dun, het is dezelfde substantie als een normale foundation. Smeert makkelijk uit, blend makkelijk. Op mijn hand tenminste, nu eens kijken hoe hij het doet op mijn gezicht. Ik heb in meerdere soorten licht en met en zonder flits foto’s gemaakt omdat het nogal vroeg ’s ochtends was toen ik de foto maakte en niet ideaal daglicht tot mijn beschikking had.

Catrice BB Cream

Hier draag ik geen make-up.

Catrice BB Cream

Hier draag ik de Catrice BB Cream.

Catrice BB Cream

Hier draag ik de Catrice BB Cream – met flits.

Catrice BB Cream

Hier draag ik de rest van mijn make-up – met flits.

Catrice BB Cream

Deze laatste foto is zonder flits en ook met de rest van mijn make-up.

Ik was verrast door het effect! De dekking is erg goed, als een foundation, maar glimt wel wat, dus ik poeder hem wel af na het aanbrengen. Dit heb ik tot nu toe bij eigenlijk alle BB Creams die ik heb getest moeten doen, dus dat vind ik niet erg, zo blijft het ook langer zitten.

De Catrice BB Cream brengt erg makkelijk aan, zowel met vingers als met een kwast en het effect vind ik erg mooi. Dekkend, maar niet té.

Bij deze BB Cream heb ik toch meer een foundation ‘gevoel’ omdat er niet echt veel verzorgende bestanddelen inzitten, maar hij voelt wel lekker aan op mijn huid. Ik krijg er gedurende de dag geen droge plekjes en velletjes van op mijn gezicht en hij blijft lang mooi zitten, zeker in combinatie met een basis, maar ook zonder basis doet hij het goed. En er zit SPF30 in, mooi meegenomen.

Voor €5,99 vind ik het wel een erg goede koop. Eigenlijk is het een foundation, maar dan met nét een beetje verzorgende bestanddelen.

Pluspunten

 • Catrice test niet op dieren
 • Mooie, praktische verpakking
 • Verkrijgbaarheid, gewoon bij Kruidvat te koop
 • €5,99
 • Bevat verzorgende bestanddelen
 • SPF30
 • Geeft een mooie dekking, zonder een pannenkoek effect te geven
 • Blijft lang zitten, zowel met als zonder primer
 • Er zijn vier kleuren verkrijgbaar (ik heb 010)

Minpunten

 • Er zitten niet echt veel verzorgende bestanddelen in, het is geen vervanger voor je dagcrème

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een BB Cream die goed dekt en die niet veel geld kost

Skippen als… je liever gewoon voor een foundation gaat, als je meer verzorgende bestanddelen in je BB cream wilt of als je graag minder dekking wilt

De Catrice BB Allround Foundation kost €5,99 en is nu bij Kruidvat te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 • xxxc Rimmel Apocalips Lip Lacquer review


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

178 reacties
 1. Nathalie

  Als ik deze BB cream aanbreng na het gebruiken van een dagcreme, is het dan wel verzorgend genoeg voor je gezicht? Het lijkt me een erg fijne BB cream, en natuurlijk budgetproof!

 2. Imke

  Ik heb hem, en ik kan hem qua dekking zelfs gebruiken als concealer!

 3. jassie

  kun je me zeggen hoe het kan dat bij jou altijd alle oneffenheden uit je gezicht verdwenen zijn na gebruik van foundation ?! het lukt me niet en ik probeer het toch echt al zo vaak :'( HELLUP !!!!

  • Jill

   Dat kan aan verschillende dingen liggen. Als eerst aan de dekking van je foundation. Misschien heb je een dekkendere foundation nodig of kun je je oneffenheden eerst wegwerken met goed dekkende concealer. Dat zal denk ik al veel schelen!

  • jassie

   Hoe weet ik dan welke foundation beter is ?! Ik heb er al vele geprobeerd. Concealer komt na de foundation toch ?! Met oneffenheden bedoel ik kleine vlekjes enzo. Of kan het ook zo zijn dat ik een te lichte kleur heb gekozen ?! :O

 4. Jasmijn

  net gekocht 🙂 ik ben erg benieuwd en wat ik hier lees klinkt erg goed

 5. Myrthe

  Ik heb hem gekocht maar de kleur 010 is te donker voor mij, helaas…

 6. Liesa

  Is de Catrice photo finish nog verkrijgbaar bij winkels? Zo ja welke. Wat gebeurd er als je geen dagcreme gebruikt maar alleen je foundation?

 7. Denise

  Ik heb deze gister gekocht en ben er super tevreden over voor dat geld!
  Watvoor poeder gebruik je erbij? en van welk merk?

 8. Anne

  Aanvulling: Op een hele droge huid zit ie niet zo mooi. Ben verder héél tevreden over deze bb cream, gebruik m dagelijks 🙂

 9. Anne

  Hee, ik heb hierover een vraagje! Een tijdje geleden heb je ook de goedkopere kruidvat bb cream getest en volgensmij was je daar ook redelijk positief over. Ze zijn beiden op een eurotje na even duur, dus ik kan niet kiezen… welke is de beste koop?

 10. stephanie

  De beste BB-cream die ik tot nu toe heb gehad. Mijn favoriete product op dit moment. Het smeren voelt voor mijn gevoel wat stroever aan, maar mijn poeder en blush ‘hechten’ beter naar mijn idee.. het ziet er echt super uit!

 11. Natalia

  Heb hem vandaag gekocht ben er erg blij mee!

 12. kitkatje

  prach-tig!

 13. Joni

  Ik heb er nog al goede reviews over gelezen – ik heb nu een tube van Garnier en eentje van de Action (die van Garnier dekt beter, maar heeft wel primer nodig om goed aan te brengen vind ik, verder vind ik die uit de Action eigenlijk fijner… Ik heb ook niet zoveel dekking nodig). Als die op zijn, koop ik zeker die van Catrice!
  Ik vind het trouwens heel fijn dat je er meestal ook bij zet of een merk al dan niet op dieren test! 🙂

 14. Hanne

  Ik heb hem ook. Ben er heel tevreden van! 🙂

 15. stephanie

  wat een super leuke site! hier wordt ik echt blij van. eindelijk is iemand die actrice wel gewoon fijn vind. 😉 8)

 16. Aimee

  Ik wilde al een tijdje een bb cream, en geen dure.
  Ik ben 12 , en heb niet genoeg zakgeld om een goede foundation te kopen, dus ik wilde een bb cream. Ik heb deze gelijk gekocht, hij bevalt echt goed!
  Ik heb vooral op mn voorhoofd kleine plekjes, dus met wat bb cream valt dat niet meer op!

  Nog bedankt voor de review, deze blog is zo leukk!
  x

 17. Chantal

  Ziet er goed uit! Alleen jammer dat ie wat glimt..maar voor dat geld leuk

 18. Mariëlle

  Deze staat je ècht super goed Cynthia ! En dat voor die 6 euri`s !
  En je blijft zonder make up ook een knappe vrouw 😉

 19. Marijke

  Ziet er inderdaad erg mooi uit! Die ga ik ook halen 🙂

 20. Birgit

  Oeh misschien een goede vervanger voor mij maybelline bb cream! Die kost toch weer 3 euro meer en zo te merken is die van catrice hartstikke fijn 😀

 21. Roos

  wil je misschien een filpje maken van die look og=f heb je at al ik vind het wel heel mooi 😉

 22. Lola

  Deze bb cream stinkt echt verschrikkelijk, ben hem net wezen testen bij kruidvat

 23. Mia

  Leuke review weer! Wilde van de week bij de kruidvat de beauty blender halen en die hadden ze niet eens, geen van de nieuwe leuke spulletjes die je had laten zien waren er behalve de aziatische dingen.. beetje raar maar nog maar even wachten dan, wil deze BB ook heel graag proberen! xx

 24. Amelie

  Bij de Action hebben ze nu ook super goedkope BB-creams, ik had er eigenlijk wel genoeg van omdat het merendeel toch niet doet wat het belooft, maar voor minder dan 2 euro kon ik ze niet laten liggen en ze waren niet eens zo heel slecht. Zou jij ze ook eens willen proberen? ik ben wel benieuwd wat een ‘pro’ ervan zegt!

 25. Steffi

  Je zegt dat het normaal is dat alle BB creams zo glimmen en dat je ze dus afpoedert. Ik heb van mezelf een hele vette huid. Als ik een BB cream opdoe glimt het dus bij mij 2x zo hard, dus poeder ik het ook gewoon af. Maar wat er na een uurtje gebeurt is dat het vettige van mijn huid door de creme komt en door het poeder waardoor het pigment van de cream en het poeder in mijn lijntjes gaat kruipen en het er dus echt niet meer uitziet! Is hier een oplossing voor? Is BB cream niets voor mij dan? Onder mijn BB cream doe ik ook wel al een talgwerende creme aan om het een beetje te onderdrukken. Hetzelfde probleem heb ik trouwens met concealer aan mijn ogen, na een tijdje kruipt het in de plooitjes!
  help! :phew:

  • Jacky

   Een glimmende huid kan veel factoren hebben: leeftijd, hormonen, medicijnen of gezichtverzorging die misschien minder goed bij je huid past dan je in eerste instantie denkt. Als je echt een product zoekt dat het glimmen tegen gaat kan je beter gaan voor een matterende foundation icm een poeder en evt blotpaper meenemen om in de loop van de dag de Tzone nog even af te deppen 🙂

  • Marielle

   Dit heb ik dus ook heb ook een vette huid! Ik heb nu de BB cream van Garnier voor de gemengde en vette huid en deze valt wel mee hoor.
   Mijn favoriete concealer en dit is echt de beste die ik tot nu toe heb gebruikt en heb er al heel veel gebruikt is Bourjois Healty mix concealer. Deze is wel niet meer te koop in Belgie en Nederland maar wel nog op het internet ik koop hem altijd bij Drogisterij.net
   Wat ik een goede poeder vind is die van Cornsilk die matteerd mijn huid het langst van allemaal en heb ook al veel poeders getest. Deze kan je ook kopen op Drogisterij.net
   Mijn andere favoriete poeder is jammergenoeg al een jaar of langer niet meer te koop en dat was de Catrice mineral compact powder heel erg jammer! 🙁

  • Mariëlle

   Thankss voor de tip Marielle ! ( leuk een naamgenoot ! )
   Ik ga gelijk kijken op drogisterij.net Ik heb dus
   ook een vette T zone en daar baal ik altijd enorm van. 🙁

  • Mariëlle

   Join the (T zone) Club Steffi dat wat jij beschrijft gebeurd dus
   ook precies hetzelfde bij mij, na een uurtje of wat hoopt t ( poeder etc. )zich op
   in mn rimpels. en ik lijk op een glimwormpje… Ik ben nu
   wel blij met die blothing mattifying papiertjes van Catrice ( paars doosje )
   alleen je moet je eigen er wel even voor afzonderen want om in
   t openbaar met vloeitjes op je hoofd te deppen staat nogal weird .. :S

 26. Rozemarijn

  Ik vind hem wel ietwat glimmerig. Maar voor een budget product best aardig wel. Ik ben nogal kritisch wat BB-creams betreft. Ik heb nu enkele mogen testen en wil deze absoluut ook testen, maar vaak vind ik het toch tegenvallen. Wel fijn dat er een budget BB-cream is, want ik kan me voorstellen dat je met een bescheiden budget ook behoefte hebt aan een BB cream

 27. Milou

  Wauwww lekker budget en ziet er fijn uit!! Wel ben ik benieuwd of ik last van uitslag ga krijgen als ik dit product gebruik 😉 Heb jij daar ervaring mee of heb je hem 1x getest?? Liefss

  • Marielle

   Irriterende stoffen zijn parfum en propylene glycol. als deze 2 voor het midden van de ingredientenlijst staan dan zou je het product beter laten staan als je een gevoelige huid hebt!

 28. tina

  ik vind em echt te shiny helaas

 29. Kelly Caresse

  Ik ben heel benieuwd naar deze bb cream, vind hem er wel echt veelbelovend uitzien, en de prijs vind ik ook aantrekkelijk!

 30. Marieke

  Die almond oil.. Vinden vette/onzuivere huidjes dat ook fijn??

 31. Dhini

  woow…wat verschil en mooi resultaat

 32. Jasmijn

  Hij ziet er echt super mooi en fijn uit, en hij is zo goedkoop! Ga deze zeker proberen om te gebruiken voor in de lente en zomer als mijn huid iets minder dekking nodig heeft. xx

 33. Marie

  Hij ziet er inderdaad heel erg goed uit ! Als ik hem ergens zie ga ik hem zeker ook testte.
  Maar ik heb helaas nog nergens iets gevonden van de nieuwe collecties van Essence of Catrice.
  Hopelijk laten ze niet meer te lang op zich wachten. Want ik ben erg benieuwd en zenuwachtig ! 🙂 xxx Liefs

 34. Annelise

  Ik was al heel benieuwd naar de Catrice BBcream, maar hij is, als ik dit zo lees, inderdaad geweldig! Bedankt voor de fijne review en de goede foto’s. Ik ga zeker eens kijken of de kleur ook een beetje bij mijn huid matcht 😉

 35. Suuz

  Geweldig dat zulke prettige producten ook in budgetmerken verkrijgbaar zijn. ’t Is misschien niet de allerbeste, maar vergeleken met de teleurstellende BB’s van dure merken is dit echt positief. Ik heb nu nog Maybelline, maar sinds jouw review wil ik hierna die compacte versie van Mac proberen.

 36. Bianca

  Hij lijkt me heel fijn! Ik twijfel nog tussen deze en die van Rimmel, ik vind het wel belangrijk dat het dagcreme en foundation in 1 is. Ik ga nog even terug kijken naar je rimmel bb cream review.

 37. Anna

  Wow, dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht voor die prijs. Jammer dat hij toch niet zo verzorgend is, dan kan je inderdaad net zo goed een foundation kopen.. Maar toch, het resultaat is echt heel erg mooi!

 38. hann

  Ziet er goed uit, ook in combinatie met die sponge! Love it

 39. Fieke

  Ik hoorde meer positieve reactie’s op de bb cream van Catrice. Ik zou eigenlijk ook nog graag een review willen van die van essence…
  Ik ga hem denk ik kopen. Hij dekt echt mooi natuurlijk. Jammer dat hij niet echt verzorgend is.

 40. judith

  Yeah superbe!
  Ga hem meteen even halen van de week

 41. Jana

  Deze ziet er wel heel goed uit 🙂 x

 42. Mirjam – Jewelyz

  FIjne review!
  Ik heb niet zoveel met BB creams, maar als ik het zo lees is dit wel een goede om eens te proberen.

 43. Sofie

  Hoewel het me wel een fijn product lijkt, blijf ik toch liever bij foundation denk ik. Ik gebruik momenteel ook die van Catrice en die bevalt me geweldig!

 44. Ester

  Ik wil deze absoluut hebben!!! <3

 45. Ellen

  Het is iets verzorgender dan een foundation, maar minder verzorgend dan een dagcreme. Kan ik dan niet net zo goed wat dagcreme met foundation mengen? Dan heb je ook die “tussen-factor” van verzorging en wordt de foundation ook minder dekkend (iets wat ik erg prettig vind).
  Dan hoef ik niet én een bb-cream (voor overdag) én een foundation (voor feestjes) te kopen. Dag creme gebruik ik sowieso al.

  • Jacky

   Het is net wat je zelf fijn vindt natuurlijk 🙂 In deze BB zit ook SPF30, dus als je gaat mengen, kijk dan ook even of er in je foundation en/of dagcreme ook SPF zit. De hoogste factor telt, je kan het niet bij elkaar optellen 🙂

 46. Kelly

  Dit klinkt echt heel erg goed! Eerst mijn voorraad foundations maar eens opmaken en dan ga ik deze proberen!

 47. Fleur

  Het ziet er goed uit! Aangezien ik de MAC en de Clinique of Bobbi Brown (wil ze graag alle drie whahaha) nu even niet kan betalen, ga ik denk ik deze eens proberen want vind t resultaat erg goed. Heb veel foundations met glazen verpakking. Is zo zwaar om mee te tillen met weekendjes weg (logeren bij vriendinnen). Zo’n tube is lekker licht. De l’Oréal BB Cream is hopelijk bijna op, die bevalt me niet zo :s

 48. Angelique

  De dekking vind ik nog best prima, ben er nu toch wel benieuwd naar

 49. Lisa

  Mijne is niet zo heel dekkend?

 50. Judith

  Nét gekocht en wat een heerlijke foundation (want hij is inderdaad net niet rijk genoeg voor een BB cream). Eindelijk een VLOEIBARE substantie, heerlijk voor mijn drogere huidje. 😀 Voelt toppie aan, en met de nieuwe cream concealer helemaal een super aankoop. :O

 51. Simone

  Ziet er goed uit, alleen jammer dat er zo weinig verzorgende bestanddelen inzitten. Ik was erg benieuwd naar deze en die van essence (: Hoop dat er snel een review komt van de BB cream van essence.

 52. Inclassable

  Ook al is het geen echt BB, vind ik het toch wel een erg goed product 🙂

 53. Anna

  Op sommige foto’s vind ik hem iets wat geel overkomen, maar op de laatste foto vind ik hem je echt mooi staan!

 54. Tugce

  Zag hem vandaag liggen, twijfelde nog of ik hem zou meenemen..
  Essence heeft trouwens ook BB cream waar ik heel benieuwd naar ben!

 55. Martina

  Wat een fijne review, ik ben heel benieuwd geworden!

 56. Tessa

  Lijkt me erg fijn!
  Ik gebruik nu de BB-cream van Superdrug!
  Exclusief merk bij Trekpleister.
  Superdrug heeft overigens nog veel meer leuke dingen voor een budget prijs! 💡

 57. Norma

  Klinkt heel erg goed

 58. Chantal

  Hij klinkt echt heel erg fijn en ziet er ook nog eens goed uit. Moet hier toch maar eens naar gaan kijken.

 59. Nina

  Ik vind ‘m er erg mooi uitzien!

 60. Natasja

  Wauw heel mooi! Ik ga hem zeker kopen,
  Wat gebruik je voor je wenkbrauwen? Ik kan geen geschikt (budget) product vinden en dan ook nog eens de juiste kleur.l

 61. Imane

  Ziet er goed uit, zeker voor die prijs!

  PS. Check m’n blog!

 62. Sanne

  Klinkt goed, fijn van de spf 30!

 63. Esmay

  Dat ziet er eigenlijk wel heel goed uit zeg. Naar deze BB cream ben ik ook wel heel erg benieuwd! 😀

 64. Nannick

  Wauw deze lijkt me echt fijn! Als je zou moeten kiezen tussen de BB Cream van Rimmel of Catrice, welke vind je dan beter? 😆

 65. Marisa

  Hij ziet er inderdaad heel mooi en natuurlijk uit! Alleen jammer dat er bijna geen verzorgende bestanddelen in zitten, dat is toch juist wat een BB cream een BB cream maakt.. :/

 66. Isabel

  Oh ik ben hier zo benieuwd naar, het klinkt super goed!

 67. Willemijn

  ik kon niet wachten tot dat er reviews op internet verschenen, en heb hem meteen gekocht!
  ik ben zeer tevreden, zeker voor deze prijs 🙂
  xx

 68. Marielle

  Ik was het meest benieuwd naar deze BB cream maar het valt tegen dat ie niet mat zou zijn.
  Nu ben ik benieuwd naar een revieuw van de BB cream van Essence!

 69. Marielle

  Jammer dat ie glanzend is ook al staat er op de verpakking dat er olie absorberend poeder in zit. Niks voor mij met mijn gemengde/ vette huid.

 70. Chinouk

  Meh, niet een echte bbcream dus? Jammer. Ik vind het effect wel erg mooi, maar niet iets voor mezelf. Ik blijf bij mijn Evermatte foundation van Clarins of de Brighten Up getinte dagcrème van Dermalogica. Ik heb een gecombineerde huid met een vrij vettige t-zone, deze producten zijn daar onwijs fijn voor ^^

 71. Lisa

  Lijkt me een erg fijn product, de dekking ziet er ook goed uit, en dat voor zo’n klein prijsje!

 72. Malou

  Klinkt goed, maar wel jammer dat ie glimt. Mijn huid glimt sowieso al heel erg, dus ik heb liever een wat mattere bb cream

 73. Hester

  Misschien inderdaad meer een foundation, maar elk verzorgend ingrediënt is toch maar weer mooi meegenomen! Hij lijkt me fijn!

 74. Jessie

  Ik zag die zopas in Kruidvat maar heb hem toen toch niet meegenomen. Nu doe je me spijt krijgen! Ik vind het top dat er SPF inzit – ik vergeet namelijk altijd om zelf een zonnecrème op te doen voor mijn make-up. De dekking is indrukwekkend. Wat die verzorgende bestanddelen betreft; dat idee heb ik al lang opgegeven. BB creams, in Europa alleszins, zijn meer getinte dagcrèmes naar mijn mening met iets meer dekking. Ik vind het sowieso prima want ik haat het om het gevoel van make-up (vooral foundation dan) op te hebben.

 75. Lotte

  Klinkt goed! Had ik totaal niet verwacht. 🙂

 76. claudia

  ben net thuis, even deze review gelezen, en nu stap ik weer op het fietsje, richting de kruidvat ^^

 77. Lytje

  Dit lijkt me wel wat, even kijken of ze een kleur hebben die licht genoeg is!

 78. Britt

  Mooie BB-cream! :love:

 79. Dani

  Hmmm door deze positieve review twijfel ik heel erg tussen de rimmel BB cream (kan ik voor €5 kopen door een kortingscoupon van de cosmopolitan) en deze!
  Iemand advies voor mij? Ik heb een droge huid die eigenlijk bijna nooit glimt en juist wel wat ‘glow’ kan gebruiken!

  • femke

   Beetje laat, maar als je net wat glow wilt en een drogere huid hebt zou ik persoonlijk voor de catrice gaan. Ik heb ze allebei maar heb zelf een vette huid en dan vind ik rimmel weer beter

 80. Silvia

  Ziet er goed uit,ik ga hem zeker ook proberen!!!thanks!!

 81. Stefanie

  Wauw en wauw! Hij ziet er fantastisch uit en dat voor een mooi budget merk. Denk dat ik hem toch maar ga aanschaffen. Super!

 82. Annet

  Leuk, bedankt voor de tip. Ik ga hem proberen. De L’oreal BB Cream bevalt me tot nu toe het best….

 83. Lisa

  Wow, dat ziet er heel goed uit! Misschien dat ik toch maar eens een kijkje ga nemen… 😉

 84. Ann-87

  Ik ben heel benieuwd naar de kleuren! Ben nog steeds opzoek naar een fijne BB!
  Naar het schijnt heb ik een roze/rode ondertoon in mn gezicht, ik heb een erg lichte huidskleur!
  Kan ik dan beter voor een foundation/BBcream gaan met een gelige kleur of juist een rozige… :-/
  Ik weet het niet goed! Help! 😀

 85. Jill

  Ik wil binnenkort toch een nieuwe BB cream aanschaffen en deze klinkt erg goed! Even testen en keuze maken tussen Catrice of Rimmel 😀

 86. Desirée

  Ik wil hem wel eens proberen, hoop dat de lichtste kleur voor mij ook licht genoeg is 🙂

 87. Nabila

  Niet duur voor het effect! Mooi.

 88. sanne

  Leuk artikel 🙂
  Ik gebruik hem nu ook al een tijdje en het bevalt super!
  Met een foundation krijg ik snel droge, rode, geirriteerde plekjes (wat dan ook weer snel geaccentueerd wordt) met deze bb crème heb ik daar geen last van, en met toch voldoende dekking 🙂

  Ik gebruik hem wel icm dagcrème en oogcontourcrème..

 89. Amanda

  Ik zit er aan te denken om hem te kopen. In de winkel deed ik wat op mijn hand en hij dekte gelijk alle plekjes!

 90. Miranda

  Hij ziet er echt goed uit. Ik ben zo benieuwd , vooral ook of hij bij mijn huidkleur past. Helaas heeft Catrice de infinite matt foundation in de lichtste kleur eruit gehaald en dat was precies de foundation voor mij. Gelukkig heb ik nog 2 foundations kunnen inslaan 🙂 Als ze allebei op zijn ga ik toch eens kijken naar de BB cream, want hij ziet er echt super goed uit:D

  • Jacky

   Ja balen he Miranda? Dat is ook mijn favoriete foundation-kleur 020! In de 50% korting (omdat het er uit ging) heb ik er nog vier kunnen scoren.

 91. Ashleey

  Wat goed en dat voor die prijs echt goed 😀

 92. Evelien

  Wauw die ziet er echt goed uit! Ga ik zeker een keertje proberen! Ik vond de infinite matt foundation zo fijn maar die is er nu helaas uit 🙁

 93. Tamara

  Ik vind m eigenlijk niet echt fijn, vind m juist best dik! Smeert niet lekker uit met mijn vingers. Wel de goede kleur voor de winter voor mij.

 94. Danielle

  Hij lijkt me fijn, maar ben bang dat hij te donker voor mij is en dat hij niet zo verzorgend voor mij is.

 95. Nieke

  Dit klinkt eigenlijk wel heel erg goed! Vooral voor deze prijs. Ik woon alleen momenteel en Londen en weet niet of ik Catrice hier kan kopen? Ik ga in ieder geval eens kijken. Ik gebruik achteraf eigenlijk nooit poeder en bij de BB cream die ik nu heb, heb ik dat ook niet heel erg nodig.

 96. nannie

  Hij is zeker goed alleen de geur met smeren…. heeft niemand daar last van?

  • Petra

   Die vind ik dus ook niet lekker! Jammer is dat he?

  • femke

   Ik ruik niks?

 97. Leoni

  Ik heb deze vandaag ook voor het eerst geprobeerd en was blij verrast. Ik vind het idd ook meer een foundation dan een BB créme, wat ik overigens niet erg vind want ik vind de dekking erg goed zonder het idee van een “opgemaakt” gezicht te hebben.

 98. lisanneleeft

  Hmmm ik twijfel nog steeds!
  Zelf hoef ik niet perse een BB cream, dus ik twijfel tussen deze en een andere foundation (geen idee nog welke, maar de matt foundation van Catrice ga ik zeker missen)

 99. Nynke-Boudien

  Ik vind deze BB cream ook echt heel erg goed. De kleur is perfect en de dekking ook. Het enige nadeel is dat hij een sneeuwbui niet helemaal overleefd (ik spreek helaas uit ervaring haha…)

 100. V.

  Wauw, dat ziet er prachtig uit!!

 101. Alette

  Oeh, dat ziet er goed uit zeg! Ik mag op dit moment van mezelf echt even geen foundation/BBcream meer kopen, anders had ik het wel geweten…!

 102. Annemarie

  Waauh als ik dit zo lees ga ik deze eens voor me zelf halen! dankje echt zo handig zulke reviews:)!

  er zit trouwens een klein typ foutje in: er staat. het zit in een tuutje want ik erg handig vind.
  want moet denk ik wat zijn.

  maar dat maakt niet uit hoor haha.

 103. Gloria

  ‘khad hem gisteren al gezien in je filmpje van de makeup sponge, en vond hem toen ook al goed!
  Als mijn huidige BB cream op is haal ik deze. Ik gebruik er toch altijd nog een gewone dagcrème onder dus…

 104. Maris

  Hoi Hoi

  Ik heb een vraagje..ik heb al verschillende bb creams en foundation geprobeerd,
  Maar als ik foto’s van mezelf terug zie vooral op feestjes heb ik een te wit gezicht, terwijl
  in de spiegel is het gewoon goed. De kleuren die ik kies zijn niet te licht.
  wat kan ik hier aan doen?
  Hoop dat je mij kunt helpen aan dit te opvallend probleem, vind het namelijk heel erg vervelend.

  x M

  • Miladylike

   Dan zit er waarschijnlijk een (hoge) spf in de BB cream, dat zorgt voor een witte waas op foto’s me flits.

  • Jill

   Hi Maris!

   Dan heb je inderdaad waarschijnlijk een bb cream/foundation met een vrij hoge spf factor erin. Als je spf in je dagcrème hebt zitten, is het handiger om deze dagcrème niet op te doen als je weet dat je op de foto gaat. Vaak zie je dan inderdaad een witte waas.

  • Gabriëlla

   Dit probleem heb ik ook en ik gebruik een foundation waar géén SPF in zit! Ik gebruik de Healthy Mix van Bourjois trouwens.

 105. Tedje

  Deze ga ik aanschaffen na jouw positieve review 🙂

 106. Syl

  ik vind hem een beetje gelig/donker ogen, maar misschien is dat voor mijn huidskleur juist wel goed.

 107. Mariska – Salt & Sugar

  Ziet er goed uit zeg! Ik vind het mooi dat ie zo natuurlijk is. Ga snel eens in de winkel kijken of het een goede kleur is voor mij.

 108. Florette

  Nu vraag ik mij eigenlijk af, wat nu net het voordeel is van een bb cream tegenover een foundation. Bij sommige is dit de verzorging, maar aangezien deze niet echt zoveel verzorgende bestanddelen heeft 😀

  Is er dan een reden waarom je beter een bb cream gebruikt ipv je normale foundation. Want ik heb dit dus nog nooit gebruikt! En dit vraag ik mij al wel een tijdje af 🙂

  • Jacky

   De meeste BBcreams hebben ook een SPF er in zitten, niet alle foundations hebben dat. Inderdaad wat je zegt; normaal is ook de verzorging een pluspunt, maar daar heeft deze BB niet heel veel voorsprong op een normale foundation.
   Kwestie van testen denk ik wat je fijner vindt 🙂

  • Florette

   Oke, ik heb ook een getinte dagcrème met SPF, dus volgens mij is dit niet zoveel verschil en kan ik dan net zo goed bij mijn getinte dagcrème blijven 😀

   Als deze op is, zal ik misschien eens voor een bb crème gaan 🙂

 109. Kelly

  Deze klinkt goed! Die wil ik zeker proberen, ook had ik gezien dat hij in genoeg kleuren verkrijgbaar is, het is voor namelijk nogal vaak lastig om de juiste kleur te vinden bij de drogisterij.

 110. Rafika

  Hele mooie bb cream! Ik ga het denk ik ook halen. xx

 111. Ingeborg

  Hij klinkt heel fijn, toch ben ik heel blij met mijn bb cream van Skin79! Misschien ga ik deze wel als back-up kopen 🙂

 112. Romy

  Ik heb deze BB cream ook en ik vind hem ook fijn! Mooie foto’s! Liefs Romy

 113. Kimberly

  Echt een budget topper! Hij ziet er prachtig uit op je huid!

 114. Brenda (Kookt!)

  Wat een mooie review. dit is misschien wel wat voor mij. Ik hou niet zo van foundation, maar dit iijkt me een mooie oplossing. Ga het zeker eens proberen!

 115. Fien

  Lijkt me wel fijn, maar ik ben nog met die van Garnier bezig, die is nog niet op. Wat ziet je huid er goed uit trouwens, ook zonder make up!! Veel plezier op Marrakech!
  Liefs

 116. Kim

  Ik heb deze ook gekocht, moet hem nog uitgebreid testen maar voorlopig ben ik best positief.

 117. BeautyFrique

  Wauwsie, staat je echt heel mooi!! En mooie verpakking + betaalbaar.. Uhmm, dat lijkt me duidelijk. Ik ga het denk ik toch kopen (ondanks dta ik nog 3 BB creams op moet maken). 😡

 118. Lotte

  SPF30, wow! Het ziet er goed uit op je huid, ik ben wel enthousiast geworden door je review. De kleur ziet er ook prima uit, eindelijk eens niet zo oranje zoals de meeste BB creams!

 119. Charlotte

  Leuke review! Zat hier eigenlijk wel op te wachten, was er heel erg benieuwd naar. Weet iemand of deze ook geschikt is voor de hele lichte huid?

  • Blup

   Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Ik heb ook een hele lichte huid en denk dus dat hij te donker voor mij is, al vind ik hem voor de rest er wel heel goed uit zien. Zou jammer zijn als Catrice helemaal geen lichte kleuren meer heeft nu Infinite Matte uit de collectie is..

  • Jacky

   Cynthia heeft een redelijk lichte huidskleur, maar niet heel licht zoals je soms bij andere meiden ziet. Deze kleur zal dus voor de echte sneeuwwitjes te donker (en waarschijnlijk te geel) zijn, maar je kan altijd even kijken in de Kruidvat of Trekpleister of ze een nog lichtere kleur hebben. Ik durf zo niet te zeggen of hij er lichter is.

  • Jyzfa

   Als je een hele lichte huid hebt (sneeuwwitje) dan zou ik deze skippen. Ik heb de lichtste kleur gekocht, puur om te mengen, want de kleur is inderdaad te donker 🙁 Blijft toch lastig om een goede bbcream/foundation voor sneeuwwitjes te vinden!

  • petra

   dat is weer balen, zijn zoveel sneeuwwitjes en toch word daar weinig aan gedacht

  • Iris

   Er staat bij dat ze 010 heeft en dat is van Essence en Catrice de lichtste kleur, dus lichter is er niet. Probeer van Sephora eens R15.. Porceleinkleur! :love:

  • Jacky

   Ah kijk, lang leven de mede beautylovers!

  • Wendy

   Weet iemand toevallig welke kleur Cynthia heeft in MAC-foundations?
   Ik ben zelf op het randje NC15 (soms is zelfs dit nog ietsje te gelig voor mij), maar hoopte toch dat de Catrice BB iets voor mij zou zijn…

 120. Chantal

  Dit klinkt goed! De tube zelf lijkt heel erg op de garnier BB cream. Als die op is ga ik denk ik toch deze eens proberen. 🙂

 121. Valérie

  Jammer dat het geen vervanger is voor dagcrème, anders had ik deze wel overwogen. Ik vind wel dat hij er mooi uit ziet 🙂

 122. Myrthe

  Klinkt goed! Ik ga hem eens proberen. Welke nagellak heb je trouwens op? :love:

 123. Angela

  Wauw, wat een geweldig product! Ik ga er zeker naar kijken bij de kruitvat!

 124. Rosanna

  Leuk om te lezen dat jij er ook tevreden mee bent! Ik heb hem zelf ook en draag deze BB-cream nu regelmatig. Ik heb alleen de kleur 02 Rosy Beige, en die is iets te licht voor mij, dus meng ik em met een andere foundation. De grote plus vind ik dat ie heel lekker smeert en goed dekt. En de SPF30 is ook zeker een plus! :blush:

 125. Linda

  Hij ziet er goed uit, maar ik ben bang dat hij voor mij te donker is als jij de Light-versie gebruikt.

 126. Marissa

  Leuke review! Ik vroeg me alleen nog wel af of er maar één kleur is?

 127. Laura

  Deze klinkt wel heel goed! Ik vind het wel jammer dat de huid bij BB creams altijd een beetje blijft glimmen. Je moet daarnaast dan altijd nog een poeder gebruiken.. Bij foundation hoeft dat bij bijna nooit. Ik ga deze wel een keer uitproberen! Hij is zo lekker budgetproof, haha.

 128. Danielle

  Echt zoveeeeeeel BB cremes…
  Ik heb nog steeds geen goede gevonden die mijn huidskleur match. 🙁

  Maar ik ga eens kijken of deze lichtste variant goed is! 🙂

 129. Lisa

  Wauw, klinkt erg goed ! Ik ga snel een kijkje nemen bij Kruidvat. Ben erg benieuwd.
  xxx

 130. k

  is er ook een wat donkerdere kleur ?

  • petra

   en een lichtere?

  • Irene

   Ik denk dat dit de lichtste kleur is, dat zou betekenen dat er nog drie donkerdere kleuren zijn!

  • Vlinder

   Ja, er zijn nog 3 kleuren. Dit is de lichtste. Je hebt ook 020 Rosy Beige, 030 Nude Beige en 040 Warm Beige.

  • Astrid

   Maar de lichtste kleur is nog niet echt licht, voor mij is hij nog drie tinten te donker of zo….. Is wel jammer.

 131. Silvy

  Ik heb hem een paar dagen geleden gekocht, ik ben er zó blij mee! En hij is, vergeleken met andere BB creams, lekker goedkoop!

 132. femketje

  ik vind het er zeker niet slecht uit zien, helemaal niet voor die prijs!
  ik ga deze binnenkort denk ik ook maar ff scoren 😀

 133. Aranka

  Wauw, deze klinkt echt heel erg goed. Als mijn hele voorraad op is ga ik zeker deze aanschaffen, lekker budgetproof!