Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
8 januari 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • absolute eye colour
  • absolute eye colours
  • budget
  • catrice
Een MissLipgloss artikel

Catrice Absolute Eye Colour Review

Budgetmerk Catrice heeft in oktober van vorig jaar haar hele collectie vernieuwd, en in die nieuwe collectie zitten een aantal producten waar ik super enthousiast over ben. Een van die producten is de Absolute Eye Colour, dit zijn mono oogschaduws die verkrijgbaar zijn in 32 kleuren en ze kosten €2,79 per stuk. Vaak hebben goedkope oogschaduws maar weinig pigment, een slechte verpakking en zijn de kleuren niet echt bepaald fantasierijk. Maar bij Catrice is dit wel anders! Vandaag laat ik tien kleuren zien, een review én een look.

Ten eerste de verpakking: die vind ik geweldig. Je ziet meteen welke kleur het is, hij is makkelijk open en dicht te doen, je kan hem ook makkelijk plat op tafel leggen met het dekseltje open, de kleur staat op de achterkant, hij is stevig, ziet er niet goedkoop uit… Prima dus! Een ideale verpakking, als je het mij vraagt. In de verpakking zit twee gram, wat erg veel is, zeker voor €2,79.

Dit zijn de kleuren die ik heb. Als je naar onderen scrollt zie je swatches, en daar staan de kleuren bij.

300 Pink Rock Superstar, 310 Lobster-Lobby.com, 210 The Queen is Amazing

140 The Captain of the Black Pearl, 220 The Violent Violet, 070 Mr. Copper’s Fields

110 Gilbert’s Grapefruit, 170 Dont Drink and Drive, 190 Petrol Keeps Me Running, 140 It’s a Girl!

Hier kan ik maar weinig aan toevoegen, toch? Ten eerste geweldige kleuren, niet de standaard saaie kleuren maar ook bijzondere kleuren, zoals zwart met zilveren glitters, petrol met een soort groene glittertjes, knalblauw, knalrood, mat huidskleur… Maar ook natuurlijke kleuren zoals donkerbruin en glanzend lichtbruin. Want dit zijn er nog maar 10 van de 32! En dan het pigment… Wauw. Er komt zo ontzettend veel kleur vanaf! De oogschaduws zelf zijn vrij zacht maar niet zo zacht dat ze meteen verkruimelen als je er met je kwast ingaat. De ene oogschaduw heeft een mooie glans, de ander glitter, de ander is weer mat… Een mooie afwisseling waardoor je ze super kunt combineren. En er is voor iedereen wat, want er zijn heel heftige kleurtjes maar ook mooie aardetinten. Ik ben echt flabbergasted door deze oogschaduws, en dat voor €2,75.

Mijn favorieten zijn Petrol Keeps Me Running, Don’t Drink And Drive, It’s a Girl!, The Captain of The Black Pearl en Gilbert’s Grapefruit. Maar eigenlijk zijn ze allemaal mooi. Jammer dat je ze niet in grotere paletjes kan doen, die zou Catrice eigenlijk moeten verkopen. Een ander leuk pluspunt vind ik de creatieve namen, die van mijn favorieten onthoud ik automatisch. Stukken beter dan saaie namen of (nog saaier) kleurnummers.

Ik heb een look gemaakt met Gilbert’s Grapefruit, Don’t Drink and Drive, Petrol Keeps Me Running en The Captain of the Black Pearl.

In m’n binnenste ooghoek zit GG, op mijn ooglid DDaD, daarnaast PKMR en in de arcadeboog een mix van PKMR en TCotBP. Het lijntje heb ik gezet met een eyelinerstift van Catrice en de mascara is ook van Catrice, Lashes to Kill.

Tja, conclusie… Perfecte oogschaduws in perfecte verpakkingen voor een perfecte prijs. En gewoon te koop bij Trekpleister en Kruidvat.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.