Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
24 augustus 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Bourjois
Een MissLipgloss artikel

Bourjois Twist Up The Volume Mascara & Bourjois Erasable Liner

----Twee nieuwe oogproducten van Bourjois: Bourjois Twist Up The Volume Mascara & Bourjois Erasable Liner. Eem mascara met twee borsteltjes in één mascara en een eyeliner die je kan weggummen… Beide heb ik ze onderworpen aan een kritische test!

P1170120

Bovenaan zie je Bourjois Twist Up The Volume Mascara en daaronder  Bourjois Erasable Liner. De mascara kost €15,99, de eyeliner €11,99.

P1170121

Eerst de eyeliner! Het hele idee van deze eyeliner is dat je hem weg kan gummen als ‘ie opgedroogd is. Wat een geinig en op het eerste gezicht makkelijk idee!

P1170123

P1170124

Meh: het kwastje is er zo één met van die heel flexibele haartjes en over het algemeen vind ik dat niet de prettigste soort. Ik heb het liefst een vilten puntje, dat werkt lekker stabiel en precies. Maar soms kan ik ook heel goed overweg met zo’n kwastje, dus niet te vroeg teleurgesteld zijn!

P1170126

Dit is het gummetje! Heel geinig, het is echt een soort rubberen ‘gum’.

P1170133

Lijntjes gezet… Even laten drogen.

Zoals je ziet is het best lastig een dun en strak lijntje te zetten, op mijn hand al. Dat komt niet door het kwastje maar doordat de liner vrij stroperig en dik is. Ik denk dat dat er ook voor zorgt dat ‘ie zo opdroogt dat je hem weg kan ‘gummen’. Het is niet zo’n prettige substantie.

P1170134

En… dat gummen gaat wonderbaarlijk makkelijk! ook op de ogen werkt het prima. Het gummetje is niet héél precies, maar je kan je lijntje er best goed mee corrigeren!

P1170114

Maar… ik ben toch niet zo enthousiast over de Bourjois Erasable Liner. Aanbrengen is echt heel lastig door de stroperige textuur van de eyeliner. Het wordt bobbelig en een strakke wing zetten is een hele klus. Ik kan best wel goed overweg met eyeliner maar dit was echt lastig. Het gummen gaat wel goed, ook op de ogen, en dat is onwijs handig, maar de liner zelf is gewoon niet makkelijk in gebruik. De ‘gum’ werkt niet met andere liners.

Wat ik ook niet prettig vind; de eyeliner droogt ‘hard’ op (als een waterproof mascara, dat idee) en voelt heel strak aan op je oogleden, alsof je wimperlijm op je oogleden hebt. Zit niet zo comfortabel en ’trekt’ aan je oogleden.

Zwart is de lijn trouwens wel! Maar mooi vind ik hem niet. Jammer, ik had echt zo gehoopt dat dit goed zou werken!

P1170128

Dan Bourjois Twist Up The Volume Mascara! Deze mascara kost €15,99 en heeft een twistdop waarmee je de borstel kan ‘veranderen’. Er is ook een waterproof versie van Twist Up.

P1170129

P1170130

Haartjes die ver uit elkaar staan voor verlenging en separatie

P1170131Haartjes die dicht bij elkaar staan voor meer volume. Als je aan het dopje draait dan ‘draait’ het borsteltje als het ware als een soort spiraaltje. Het ziet er echt heel geinig uit, je blijft er mee spelen. Het idee vind ik ook wel goed, maar in de praktijk heeft het toch niet een heel ander effect.

P1170109

P1170111

P1170114

P1170115

P1170116

De mascara geeft zeker lengte en volume – met beide ‘soorten’ borsteltjes, het maakt in feite geen verschil – maar de separatie is een beetje een probleem en het is lastig geen spinnenpootjes te krijgen. Zwart is de mascara zeker en hij geeft volume en lengte, maar de wimperhaartjes worden niet zo mooi gescheiden. Het idee van de twee borstels vind ik wel echt super geinig en samen met de ‘gum’ bij de eyeliner zijn dit wel twee toffe innovaties. Alleen werken ze bij mij niet zo geweldig goed.

Bourjois Twist Up The Volume Mascara & Bourjois Erasable Liner zijn voor €15,99 en €11,99 bij drogist en parfumerie te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.