Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
7 maart 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • Bourjois
 • Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal
 • foundation
 • Review
Een MissLipgloss artikel

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

Bourjois Healthy Mix Radiance RevealAl jaren ben ik dol op de Bourjois Healthy Mix foundations en al een paar keer zijn ze met nieuwe, geupdate versies gekomen. De 2013 editie is de Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal die er voor zorgt dat je ‘nóg meer straalt’. Het bevat meer fruit, kristallijne pigmenten en vitamine E. Ik heb ‘m natuurlijk enkele weken uitgebreid getest!

Stralender, geweldiger, beterderderder

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

Ik wil even heel eerlijk zijn en zeggen dat ik een tikkeltje moe word van alle nieuwe foundations die beloven dat ze nog beter zijn dan de vorige editie. Nog geweldiger, nog stralender, nog beterderderder. Natuurlijk snap ik dat het merk (nu bijvoorbeeld Bourjois) wil voortboorduren op het succes van de eerste editie, maar ergens is het ook wel een beetje vermoeiend. Met mascara’s vind ik dat nog erger (nog meer volume, nog meer krul, nog zwarter!), maar foundations kunnen er ook wat van. Maar ja, je heet Miss Lipgloss of je heet niet zo, dus natuurlijk was mijn interesse gewekt. Ik ben dol op alle versies van Healthy Mix die Bourjois tot nu toe heeft uitgebracht, dus zou ik ook zo tevreden (of nog meer tevreden zijn) over de Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal?

Check hier trouwens de review van Healthy Mix Serum en hier de review van de oorspronkelijke Healthy Mix.

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal – De beloftes

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal belooft een hele hoop fijne dingen. Zoals:

 • een 8 uur lang gehydrateerde, heldere huid
 • de huid is tot 16 uur lang egaal
 • heeft een frisse en smeltende textuur
 • egaliseert en corrigeert imperfecties moeiteloos en zonder overdaad
 • zacht: laat de huid ademen en geeft een soepel en comfortabel gevoel

Verder bevat het meer fruit:

 • abrikoos voor de helderheid
 • meloen voor de hydratatie
 • appel voor bescherming van de jeugdigheid

Ook bevat het kristallijne pigmenten die egaliseren en die het natuurlijke licht van de huid doorlaten. Ook bevat het een antioxidant vitamine E-derivaat.

Klinkt allemaal als een sprookje! Is het te mooi om waar te zijn?

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal – de eerste indruk

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal is er in acht tinten:

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

 • 51 vanille clair
 • 52 vanille
 • 53 beige clair
 • 54 beige
 • 55 beige foncé
 • 56 halé clair
 • 57 halé
 • 58 halé foncé

 

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

De flacon is van glas en het pompje is felrood gekleurd. De dop is van kunststof. Ik vind de verpakking er mooi uit zien, het past goed bij Bourjois, straalt een soort jeugdigheid uit en voelt ook stevig aan, doordat hij van glas is. Het ziet er goed uit.

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

Dit zijn de bestanddelen van de Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal. Er zitten veel siliconen in, maar dat ben ik gewend bij foundations en ik heb daar eigenlijk weinig problemen mee. De fruitextracten zitten er zeer zeker in, ongeveer vanaf twee derde van de lijst. Ook vitamine E staat er in (tocopheryl acetate). Bourjois zou dit bijna een BB Cream kunnen noemen door de verzorgende bestanddelen.

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

Het pompje is dus mooi rood gekleurd, ik vind het er leuk uitzien. Valt lekker op!

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

De foundation is lekker vloeibaar en verdeelt opvallend makkelijk, het versmelt ook ontzettend snel met de huid, dat werkt prettig.

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

51, 52, 53, 54, 55

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

51, 52, 53, 54, 55

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

56, 57, 58

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

56, 57, 58

De kleuren zien er goed uit, al valt me wel op dat ze allemaal vrij geel zijn. Nu vind ik dat persoonlijk gen probleem omdat ik graag een foundation met een gele ondertoon draag, maar ik weet ook dat er een hoop meiden zijn die liever een foundation met een roze ondertoon gebruiken. De lichtste kleur is echt heel licht, heel goed! De donkerste kleur is echter niet heel donker, zeker niet donker genoeg voor de echt getinte dames. Helaas… Jammer.

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal – de test

Tijd om de foundation echt te testen. Ik heb hiervoor kleur 52 en 53 gebruikt. Deze is een tikje geel (dat valt op op de foto’s) maar zoals je op de laatste foto’s kan zien, geeft dat juist een mooi effect. Ik stem ook altijd mijn foundation af met de kleur van mijn decolleté, dat vind ik een natuurlijker effect geven.

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

Geen foundation

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

Alleen Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal. De dekking is erg goed, de glans (het ‘stralende effect’ zoals Bourjois dat noemt) vind ik mooi. Het verdeelt mega makkelijk, dekt mooi, op een natuurlijke manier (het geeft geen pancake effect). Er zit wel een vlekje helemaal rechts bij mijn kaak.Verder had ik daar geen last van op mijn gezicht.

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

Geen make-up

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

Hier draag ik alleen Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal. Het glanst iets, ik poeder het wel af omdat ik dat mooier vind en ook omdat het dan langer blijft zitten, maar het geeft ook wel iets natuurlijks en je kan het prima zo laten.

Hier draag ik mijn volledige make-up, ik heb hier een dun laagje poeder over Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal aangebracht.

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

Ik ben enthousiast over Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal! Hij werkt makkelijk en snel, voelt prettig fris aan op de huid ziet er mooi natuurlijk uit, maar wel met een goede dekking en het blijft echt lang goed zitten. Ik heb hem natuurlijk zonder primer uitgeprobeerd en hij houdt het een hele dag perfect uit. Dit is een van de foundations die qua houdbaarheid echt heel goed scoort, beter dan de gemiddelde foundation. Ja, ik ben fan! Ik gebruik hem nu een paar weken en ik ben er super enthousiast over.

Is ‘ie echt beter dan de vorige Healthy Mix foundations? Ik denk zeker dat er wat dingen verbeterd zijn, voor mij is dat vooral de houdbaarheid en het nog meer ‘natuurlijke’ en ‘stralende’ effect op de huid. Zeker ten opzichte van de allereerste Healthy Mix is er verbetering, vooral in dekking en houdbaarheid, en ook ten opzichte van de ‘serum’ versie vind ik deze kwalitatief beter. Dus, goed gedaan.

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal kost €14,99. Niet heel goedkoop, maar zeker ook niet echt duur voor een kwalitatief goede foundation.

Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal

Een hele dag vol emoties, dat kan Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal wel aan… /cheesy mode uit

Pluspunten

 • Zit in een praktische en mooie verpakking
 • €14,99 voor een goede foundation is niet heel goedkoop, maar ook niet echt heel duur
 • De lichtste kleur is vrij licht, geschikt voor bleke dames
 • De textuur is lekker vloeibaar
 • Zuinig in gebruik
 • Verkrijgbaarheid: gewoon bij de drogist te koop
 • Makkelijk uit te smeren op je gezicht, zowel met vingers als kwast
 • Dekt goed, maar geeft een heel natuurlijk effect met een subtiele glans
 • Blijft de hele dag goed zitten, ook zonder basis!
 • Bevat geen parabenen

Minpunten

 • Bevat veel siliconen, dat kan voor jou een minpunt zijn
 • Heeft niet heel donkere kleuren

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een goede foundation, die mooi natuurlijk dekt, die er ook in heel lichte kleuren is, makkelijk aanbrengt en superlang blijft zitten

Skippen als… je problemen hebt met siliconen, je een donkere huid hebt, je geen €14,99 voor een foundation over hebt.

 Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal is nu bij de drogist te koop voor €14,99.

xxxc MeMeMe Flawless Cream Foundation

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.