Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
22 augustus 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • Bourjois
 • Bourjois Happy Light Foundation & Bourjois Happy Light Ultra-Covering Concealer
 • concealer
 • drogist
Een MissLipgloss artikel

Bourjois Happy Light Foundation & Bourjois Happy Light Ultra-Covering Concealer

0000000Hoera, nieuwe Bourjois foundation! Ik ben al jaren fan van allerlei soorten Bourjois foundation, dus ik was benieuwd. De nieuwe heet Bourjois Happy Light Foundation en er is ook een Bourjois Happy Light Ultra-Covering Concealer. Ik heb ze getest en ik wil je vandaag vertellen en laten zien wat ik er van vind.

 

P1170038

Dit is Bourjois Happy Light Foundation. Een flesje kost €15,49 en er zijn zes tinten:

 • 51 Vanille Rosee
 • 52 Beige Clair
 • 53 Beige Dore
 • 54 Beige
 • 55 Beige Rose
 • 58 Hale Ensoleille

Vanille Rosee is echt lekker licht, Hale Ensoleille is vrij donker maar niet geschikt voor heel donker getinte dames, helaas…

Wat Bourjois zelf over Bourjois Happy Light Foundation zegt:

Dankzij de nieuwe innoverende formule en tweede huid-textuur, zal Foundation Happy Light heel wat vrouwen gelukkig maken. Lumineus en perfect egaal bij welk licht dan ook: je teint is nog nooit zo mooi geweest!

De translucide pigmenten die Bourjois gebruikt, zijn van een uitzonderlijke zuiverheid en puurheid, geselecteerd vanwege hun perfecte affiniteit met de huid.
Hun corrigerende vermogen corrigeert oneffenheden, zonder afbreuk te doen aan het stralen van de huid en dus zonder een doffe-huid-effect.

Op intelligente wijze laten ze het licht door, om het vervolgens te weerkaatsen waardoor de huid een onvergelijkbare schitterende teint krijgt! Dankzij een perfecte aanpassing aan de huidstructuur, bieden ze tot 16 uur dekking!

De textuur van Foundation Happy Light is zo soepel en zacht, dat deze één wordt met de huid en een onzichtbare finish garandeert, zonder maskereffect en zonder de indruk een vettige huid te geven.

Dit klinkt allemaal prachtig, maar ik vraag me wel af in hoeverre deze foundation nu precies verschilt van bijvoorbeeld de laatste Healthy Mix foundation van Bourjois waar ik erg gek op ben. Het klinkt allemaal vergelijkbaar, niet alsof het echt een heel nieuwe bijzondere soort foundation is. De Healthy Mix foundations vond ik ook allemaal niet zoveel van elkaar verschillen.

Dat gezegd hebbende, op naar de review.

  P1170047

De verpakking vind ik prettyyyyyy. Bourjois is altijd goed in verpakkingen. Ze zijn mooi, stevig, gaaf vormgegeven. Ik vind het kleurgebruik bij de Bourjois Happy Light Foundation ook erg mooi, die koraaltintjes!

P1170049

Dit zijn de bestanddelen van Bourjois Happy Light Foundation. Veel siliconen, zoals bij veel foundation het geval is, ik heb daar persoonlijk geen problemen mee.

P1170050

Uit dit pompje komt de foundation. ik ben verliefd op die kleur!

P1170051

P1170052

P1170053

Bourjois Happy Light Foundation is heel vloeibaar en verdeelt erg gemakkelijk.

0000000

P1170065

P1170067

Dit zijn alle kleuren.

51, 52, 53, 54, 55, 58

Foundations met roze ondertonen zijn 51, 52, 53 en 54, de rest hebben rode gele ondertonen.

Ik gebruik 51 Vanille Rosee die helemaal goed aansluit bij mijn huidskleur.  Op de bovenste twee foto’s hieronder heb ik geen make-up op, op de tweede foto’s draag ik alleen Bourjois Happy Light Foundation, daaronder ook de rest van mijn make-up en ook de Bourjois Happy Light Concealer waar ik straks wat meer over uitleg.11

Ook al heet 51 een rozige ondertoon, op mijn huid wordt ‘ie toch nog net wat geler, maar dat vind ik wel mooi.

P1170118

Op deze zon-foto kan je goed zien hoe de foundation er op mijn huid uitziet. Mijn plus- en minpunten:

Pluspunten

 • Verdeelt erg makkelijk over de huid, is lekker vloeibaar
 • Zuinig in gebruik
 • Geeft een mooie dekking, sproetjes schijnen lichtjes door maar hij bedenkt oneffenheden wel goed, ook grote poriën vedwijnen
 • Ziet er niet ‘dik’ uit, geeft een natuurlijk effect
 • Blijft mooi lang zitten in combinatie met een (Happy Light) primer en poeder (naar keuze)
 • €15,49 voor een goede foundation vind ik een prima prijs

Minpunten

 • Ik vind hem zelf nét iets teveel glanzen. Ik denk dat het in de winter voor mijn huid wel lekkerder werkt omdat ik dan meestal een drogere huid heb, in de zomer is deze wat vettiger

Ik vind de Bourjois Happy Light Foundation heel erg mooi en prettig werken en ben eigenlijk heel enthousiast maar ik voel en merk zelf niet heel veel verschil met de laatste Healthy Mix foundation, de Radiance Reveal.Ik vind hem praktisch hetzelfde, en vind hem juist daarom héél erg prettig werken (ik ben groot fan van Healthy Mix Radiance Reveal), maar echt anders vind ik hem niet.

P1170055

Dan de Bourjois Happy Light Ultra-Covering Concealer! Deze is er in twee kleuren en kost €8,99. Deze is verpakt in de schattige ronde doosjes met een magneetsluiting.

P1170056

De concealer belooft de huid egaal te maken zonder een maskereffect te geven. Je kan deze aanbrengen op donkere kringen en oneffenheden.

P1170057

Wat meer informatie op de verpakking. Je kan hem ook als oogschaduwbasis gebruiken.

P1170058

Dit zijn de bestanddelen van Bourjois Happy Light Ultra-Covering Concealer.

P1170060

De twee kleuren; 21 Ivoire en 22 Beige Rose. Een vrij beperkte keus. Bij mij matcht 21 prima, maar als je wat donkerder bent zal Beige Rose al snel te licht voor je zijn.

De verpakking vind ik leuk en praktisch; er zit ook een spiegeltje in het dekseltje.

P1170063

De Bourjois Happy Light Ultra-Covering Concealer is lekker romig en ziet er mega dekkend uit.

P1170064

Bovenaan 22, onderaan 21.

2

De concealer dekt goed, brengt makkelijk aan en geeft een mooi effect maar bij mij trekt ‘ie heel erg snel in de lijntjes en gedurende de dag gaat het er vrij droog uitzien. Niet zo heel mooi. Ik gebruik veel liever een vloeibare concealer omdat dat toch net wat minder droog is en dat trekt bij mij minder snel in lijntjes omdat het product dunner is en beter te fixeren valt. Voor plekjes op je gezicht is deze concealer prima, maar onder mijn ogen vind ik hem niet zo goed werken. Qua dekking wel, qua in-lijntjes-trekken-en-droog-zijn niet.

P1170117

Verder draag ik op deze foto

 • Bourjois Happy Light Matte Serum Primer
 • NARS Pressed Powder
 • NARS blush in Luster
 • NARS Albatross highlighter
 • La Prairie lippenbalsem
 • Bourjois Erasable Liner
 • Bourjois Twist Up The Volume Mascara
 • HEMA oogpotlood

  P1170119

Naast de concealer en foundation zijn er ook twee serum primers die ik binnenkort in een aparte blogpost review – het is too much om nog bij deze blogpost te doen en ik heb er veel over te vertellen! Bijna 1100 woorden verder brei ik er bij deze een eind aan. Binnenkort meer!

P1170045

Bourjois Happy Light Foundation & Bourjois Happy Light Ultra-Covering Concealer zijn voor €15,49 en €8,99 bij drogist en parfumerie te koop.

 

 

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.