Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
25 juni 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Bourjois
  • bronzer
  • delice de poudre
  • delice de soleil
Een MissLipgloss artikel

Bourjois Delice de Soleil Poudre Bronzante

Een van de heerlijke kanten van de zomer: veel merken komen met instant-tan producten. Producten die je meteen een bruin kleurtje geven. Zo liet ik al een product van Garnier zien, maar nu heeft Bourjois de Delice de Soleil, wat nog veel geweldiger is! Dit is bruin in een spuitbus. In een paar minuutjes zie je er uit alsof je een weekje op een strand hebt gelegen. Ideaal! Lees verder voor foto’s en een review.

Dit zijn ze, kleine bruine busjes die in een aantal kleuren verkrijgbaar zijn. Ik heb 12 Medium skin en 14 Tanned Skin. Op de foto’s verderop in dit artikel heb ik 12 gebruikt, al denk ik dat ik best een kleur lichter zou kunnen hebben.

Maar wat is het nu eigenlijk? Heel simpel: een poeder in een spuitbus, die zo fijn wordt verneveld dat je het niet hoeft uit te smeren. Spuiten en klaar. Het geeft niet af op je kleding, is waterproof en gaat er weer af als je met zeep of reinigingsproducten aan de slag gaat. Gewoon bruin-voor-een-dag. Klinkt ideaal! Maar is dat het ook?

Ik nam de proef op de som. Op onderstaande foto heb ik alleen een beetje foundation op mijn gezicht, nog geen Delice.

Zonder Delice, alleen een klein beetje foundation.

Een laagje Delice

Twee laagjes Delice, een tikje afgepoederd met MAC Blot Powder, omdat het net iets te erg glanst naar mijn smaak. Duidelijk toch, wat het doet? Het geeft gewoon een bruin kleurtje, als een soort bronzingpoeder, maar dan in een spuitbus die het makkelijk maakt om gelijkmatig een bruin kleurtje te krijgen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het een tikje oranje vindt, maar misschien is dat omdat ik beter net een kleur lichter had moeten hebben.

Dan een test op mijn handen en de watertest!

Niks op mijn handen.

Twee lagen Delice op mijn handen.

Blijft perfect zitten terwijl ik mijn hand onder de lopende kraan houd.

Na de ‘wasbeurt’, alles zit er nog perfect op! Nu moet je niet met een handdoek over je huid gaan boenen, want dan gaat het er wel af, maar als je het zachtjes droogdept blijft het prima op zijn plek.

Op mijn gezicht vond ik het poeder een beetje glanzen dus ik poederde het heel iets af met MAC Blot Powder en dat werkte prima. Toch blijft het niet de hele dag perfect zitten, aan het einde van de middag had ik wel hier en daar wat vlekken… Helaas kan je het niet onder je foundation gebruiken, want het is een poeder. Dus wanneer je er foundation over heen doet, gaat dat vlekken. Op andere lichaamsdelen, zoals armen, benen en decollete werkt het wel perfect, misschien omdat dat gewoon wat minder vettig is dan je gezicht. Op je gezicht werkt het wel, maar een touch-up gedurende de dag is geen overbodige luxe.

Bourjois Delice de Soleil Poudre Bronzante kost 10,99 wat een goede prijs is voor zo’n bronzingpoeder in een spuitbusje. Innovatief, handig, praktisch! Ik ben er gek op, al is het niet geheel ideaal voor op je gezicht.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.