Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
17 oktober 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • Bourjois
 • concealer stick
 • gezicht
 • make-up
Een MissLipgloss artikel

Bourjois Concealer Stick

Naast de nieuwe 123 Perfect Foundation heeft Bourjois ook een nieuw soort concealer: de Concealer Stick! Deze zorgt voor goede dekking en laat oneffenheden als sneeuw voor de zon verdwijnen. Tenminste, dat belooft Bourjois! Ik heb het natuurlijk uitgeprobeerd.

De Concealer Stick van Bourjois combineert gemicroniseerde pigmenten die kleur corrigeren om donkere kringen uit te wissen en de blik te verlichten. Het bevat twee soorten pigmenten:

 1. Gele pigmenten tegen donkere kringen, om de blik te laten oplichten
 2. Witte ‘anti-imperfectie’ pigmenten, om de schaduwzones en roodheden te verdoezelen.

De concealer heeft een crème textuur, die volgens Bourjois heel makkelijk aan te brengen is en een natuurlijk effect gefet zonder een dikke laag te vormen. De sticks kosten €7,99 per stuk.

Er zijn drie kleuren:

 • 71: Licht Beige voor de lichte huid
 • 72: Beige Rosé voor de medium getinte huid
 • 73: Donker Beige voor de donkere huid

Je kan de Concealer Stick voor of na je foundation aanbrengen, op donkere kringen en oneffenheden. Zelf doe ik het liever na mijn foundation, om net even die plekjes mee te pakken die nog door de foundation heen ‘schijnen’. Als mijn foundation dekkend genoeg is, heb ik geen concealer nodig.

Het zijn echt sticks die je er uit kan draaien.

Ze brengen erg makkelijk aan en zoals je kan zien is de lichtste kleur echt heel licht, geschikt voor heel lichte dames!

Blenden gaat heel makkelijk en dan zie je er eigenlijk niks meer van. Helaas (of nou ja, eigenlijk niet helaas) heb ik op het moment geen oneffenheden in mijn gezicht waarop ik de werking kan laten zien. Ik vind de Concealer Stick niet prettig werken onder mijn ogen. Daar gebruik ik veel liever een vloeibare concealer omdat zo’n ‘vaste’ concealer toch veel sneller in lijntjes trekt. Rondom je ogen heb je het snelst mini rimpeltjes (ook als je begin twintig bent) en dat accentueert zo’n vaste concealer nogal.

Wel is deze concealer erg prettig voor onzuiverheden op de rest van je gezicht. Het voordeel van een vaste (compact) concealer is dat ‘ie vaak net wat beter dekt dan vloeibare concealer. Ik breng het niet meteen uit de stick aan op mijn gezicht. Ik doe eerst een beetje op mijn vinger en dan op de oneffenheid, anders komen er wel erg veel bacteriën in de stick, en daar kan je alleen maar weer meer puistjes en plekjes van krijgen.

De Concealer Stick dekt goed, is makkelijk uit te werken en ziet er inderdaad heel natuurlijk uit. Het is een handig product om in je tas mee te nemen om plekjes gedurende de dag nog even bij te werken. Jep, ik vind ‘m goed!

Pluspunten

 • Praktische, mooie verpakking
 • Verkrijgbaarheid – gewoon bij de drogist en parfumerie te koop
 • Prijs: €7,99 voor een goede concealer is niet duur
 • Dekt goed
 • Blend makkelijk
 • Is zuinig in gebruik
 • Ideaal voor oneffenheden op je gezicht (behalve donkere kringen)
 • Bourjois test niet op dieren

Minpunten

 • Ik vind de kleurkeuze wat beperkt, de Concealer Stick is echt niet geschikt voor meer getinte of donkere dames
 • Onder mijn ogen vind ik hem niet fijn omdat zo’n ‘vaste’ concealer lijntjes benadrukt en ook sneller in die lijntjes trekt
 • Ik vind het niet zo hygiënisch om de stick direct op je gezicht aan te brengen

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een goed dekkende concealer voor oneffenheden op je gezicht

Skippen als… je een concealer zoekt voor onder je ogen

Bourjois Stick Concealer kost €7,89 en is vanaf half oktober 2012 (dat is nu!) te koop.

 

 

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.