Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
17 oktober 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • Bourjois
 • Review
 • Test
Een MissLipgloss artikel

Bourjois Bio Détox Organic producten review

Ik liet jullie een poosje geleden al kennis maken met de nieuwe Bio Détox Organic producten van Bourjois, bestaande uit een nieuwe foundation en een concealer. Ik heb deze afgelopen weken flink getest en in deze review ga ik vertellen wat ik er van vind… Helaas zijn de producten me enorm tegengevallen, lees dus gauw verder waarom.

Om te beginnen met het uiterlijk van de producten: helemaal goed. De verpakkingen zijn mooi, strak en hygiënisch. De concealertubetjes hebben een rollerballetje met metaal die zwellingen (wallen) moet verminderen maar dat werkt niet. Wist ik vooraf al wel, maar je raakt de huid maar zo weinig aan (lees: in één veegje heb je genoeg product onder je ogen) dat het verkoelende effect niet werkt. De foundation zit in een glazen (!) flesje met pompje, fijn.

Laten we eerst even naar de concealer kijken. Deze heeft een probleem, hij droogt veel te snel op. Dit probleem heb ik ook met de foundation. Kijk, ik rol hem op mijn huid waardoor de concealer er uit komt:

En dan wil ik het uitvegen, maar dat wil niet goed:

Waardoor je strepen krijgt en absoluut geen dekkend effect. Het werkt gewoon niet. Ik heb het meerdere keren geprobeerd (ik wilde zo graag dat het een fijne concealer zou zijn!) maar nee, helaas… Hetzelfde probleem heb ik dus met de foundation. Laatst ging ik een vriendin hiermee opmaken en het was echt een drama, ik heb het er helemaal af moeten halen en ben opnieuw  begonnen – met een andere foundation. Ik doe altijd foundation eerst op de rug van mijn hand, en van daaraf breng ik het aan op mijn gezicht (of het gezicht van de persoon die ik opmaak). Normaal gesproken blijft een foundation urenlang vloeibaar op mijn hand zitten. Soms maak ik iemand op bij B Academy en dan doe ik nog wat touch ups in de foundation aan het einde, en dat doe ik met restjes foundation die ik nog op mijn hand heb zitten. En dat is dus zeker zo’n twee, drie uur na het aanbrengen van de basislaag.

Dat is onmogelijk met de Bio Detox foundation. Binnen een paar minuten heb ik harde klonten op de rug van mijn hand. Op de foto’s hieronder kan je het niet zien en ik heb ook geen goede foto’s van mijn gezicht en het vlek-effect kunnen maken, maar dat is er dus. Ik krijg elke keer vlekken met deze foundation. En als ik er dan nog een keer met mijn kwast over heen ga, vallen er echt ‘gaten’ in de foundationlaag. Vreselijk.

Op deze foto’s is weinig te zien, het ziet er wel goed uit. Op het gezicht is dit echt niet het geval. Het gekke is ook dat deze foundation enorm verkleurt, hij wordt zeker twee tinten donkerder wanneer ik het aanbreng. Foundation kan altijd iets donkerder worden tijdens het aanbrengen, maar zoveel donkerder… Het effect is ook vrij mat en poederig wat ik niet erg mooi vindt. Doe mij maar een gewone foundation, die eventueel glanst, dan poeder ik het naar wens af met een losse poeder. Dan heb ik het zelf onder controle.

Nou ja, het mag wel duidelijk zijn… Ik vind het heel erg jammer maar de beide producten, dus zowel de concealer als de foundation vind ik helemaal niks. Ik heb ze beide meerdere keren gebruikt, maar elke keer werd ik er niet blij van. Zo jammer, want ze zijn nog best duur! De foundation is €15 en de concealer €11. Zonde!


Pluspunten

 • Verpakking
 • Verkrijgbaarheid (te koop bij o.a. Kruidvat, Douglas, Ici Paris, DA)

Minpunten

 • Product droogt extreem snel op (zowel concealer als foundation)
 • Product vlekt
 • Product verandert te erg van kleur
 • Te mat
 • Niet te retouchen
 • Prijs is in verhouding veel te hoog (€15 en €11)

Iets voor jou als… je een vlekkerige foundation en concealer wilt.

Skippen als... je op zoek bent naar goede foundation en concealer voor een mooie huid zonder oneffenheden.

Zou ik dit opnieuw kopen? Nee.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.