8 januari 2016 door Cynthia Schultz 48 reacties
 • Bose QuietComfort 25
 • gadget
 • koptelefoon
 • noise cancellation
Een MissLipgloss artikel

Bose QuietComfort 25 Review

Bose QuietComfort 25Rustig muziek luisteren of een serie kijken in het vliegtuig of in de trein. Met gewone oordopjes of een gewone koptelefoon onmogelijk zonder dat je het geluid op standje max zet. Jaren geleden kocht ik mijn eerste Bose QuietComfort koptelefoon: eentje die omgevingsgeluid wegfiltert. Sinds kort is er een nieuwe versie, en omdat ik altijd veel vragen naar deze koptelefoon krijg, vandaag mijn review!

Zo’n drie jaar geleden kocht ik mijn eerste Bose QuietComfort. Ik betaalde er zo’n €300 voor, en heb er destijds lang over gewikt en gewogen. De grootste reden voor mij om hem te kopen was dat ik vaak met het OV en met het vliegtuig reis en dat dan een rustige ‘omgeving’ wel erg prettig is. Vooral als ik in het vliegtuig mijn muziek of film fatsoenlijk wilde horen, moest ik mijn geluid erg hard zetten. Helemaal niet prettig! En in de trein of bij lawaai thuis zou hij ook van pas komen. Ik hakte de knoop door en kocht hem. Wat een plezier heb ik er van gehad, ik heb geen seconde spijt van die aankoop gehad!

Sinds kort is de vernieuwde, verbeterde versie van de Bose QuietComfort te koop, de Bose QuietComfort 25. Deze kreeg ik als echte fan opgestuurd door Bose, te gek! Vandaag wil ik je graag wat meer vertellen over dit voor mij onmisbare gadget. De laatste jaren kreeg ik al vaak vragen over de koptelefoon, dus vandaag kan ik meteen wat vragen beantwoorden.

Bose QuietComfort 25 – eerste indruk

Bose QuietComfort 25

De Bose QuietComfort 25 koop je voor €299 (de prijs is niet veranderd) en zit in een stevige hoes. Die is kleiner dan die van zijn voorganger, erg fijn! Het is nog steeds best een grote unit om mee te nemen, maar het is verbeterd. De hoes is van stevig materiaal gemaakt en sluit door middel van een rits.

Bose QuietComfort 25

Hier kan je dingen in schuiven, als je wilt.

Bose QuietComfort 25

De inhoud! De koptelefoon en links onderin wat kleine accessoires.

Bose QuietComfort 25

Rechts kan je een kleine AAA batterij bewaren. Die gaat in de koptelefoon – wel zo handig als je een reserve bij je hebt.

Bose QuietComfort 25

Ook zit dit ding erin. Deze kan je in het vliegtuig gebruiken op vrijwel alle entertainment systems. Als je deze niet gebruikt, werkt het geluid niet goed in je koptelefoon. Perfect dus dat die er bij zit!

Bose QuietComfort 25

Hier gaat het batterijtje in. Die gaat trouwens erg lang mee, volgens Bose zelf zo’n 35 uur.

Bose QuietComfort 25

Als je de koptelefoon wilt gebruiken, schuif je dit knopje opzij. Dan staat de noise cancellation aan. Zonder kan ‘ie ook muziek afspelen, dus ook als de batterij leeg is, maar de kwaliteit is minder en je hoort een soort ruisje. Bij de vorige versie kon dat helemaal niet, dus dat het nu kan is wel handig. Toch: gewoon altijd die noise cancellation aanzetten!

Bose QuietComfort 25 – hoe werkt het?

Maar: hoe werkt dat nu? De koptelefoon heeft een ingebouwde microfoon die het omgevingsgeluid ‘hoort’. Dit geluid wordt weggefilterd. Dit soort koptelefoons werken met anti-geluid. Geluid bestaat uit golven, en je kan je voorstellen dat wanneer in het omgevingsgeluid een piek ontstaat, de koptelefoon een dal afspeelt, waardoor het geluid als het ware wordt opgeheven. Heel simpel gezegd werkt het zo.

Bose QuietComfort 25

De Bose QuietComfort 25 ziet er prima uit. Ik heb de zwarte variant, er is ook een (erg mooie!) witte. Ik ben voor de zwarte gegaan omdat ik bang was dat de witte snel vies zou worden door al die make-up die ik draag 😉 De QuietComfort is van mooi en stevig materiaal gemaakt dat tegen een stootje kan. De oorschelpen zijn van heel zacht materiaal; ik kan ze een hele dag dragen zonder last te krijgen van (het gebied rondom) mijn oren.

Ik heb dus de over ear versie, er is ook een in ear (dus dat zijn kleine oordopjes) en een on ear versie.

 Bose QuietComfort 25

Aan de kabel zitten knopjes, hiermee kan je je geluid harder of zachter zetten, stoppen of doorgaan naar het volgende nummer. Ook kan je er gesprekken mee opnemen. Bellen gaat perfect hiermee!

Bose QuietComfort 25

En zo ziet ‘ie er in actie uit 😉

Wat gewoon ontzettend fijn is aan de Bose QuietComfort 25 is dat ‘ie omgevingsgeluid dus wegfiltert. Als je de koptelefoon opzet, is het net alsof je een stille ruimte binnenstapt en de deur dichtdoet. Of alsof je in een soort cocon zit. Ruis, geroezemoes, geronk van vliegtuigmotoren, treingeluiden of een verbouwing in het huis hiernaast zijn gewoon weg. Mijn geluid kan ik op een normaal niveau afspelen en ik hoor het kraakhelder.
Ik reis veel, zowel met de trein en met het vliegtuig, en dan is deze koptelefoon voor mij een enorme uitkomst. Ik werk en lees graag en doe dat het allerliefst in een stille ruimte, maar onderweg heb je die luxe nou eenmaal niet altijd. Wel, dus. Als ik mijn QC maar bij me heb, is het stil. Dat kan zo’n verademing zijn! En in het vliegtuig kan ik heerlijk films en series kijken zonder afgeleid te worden door allerlei geluiden om me heen.
Ook als je bijvoorbeeld thuis in verbouwingslawaai zit (*steekt hand op*) of als je even rust wil op een rumoerige werkplek, is deze koptelefoon echt ideaal.

Ik krijg weleens de vraag ‘Maar hoor je dan helemaal níks? Wat nou als er wat is?’. Dat snap ik! Stel dat er een alarm afgaat, of dat iemand die naast me zit wat harder tegen me praat, hoor ik dat gewoon. Het filtert het geluid natuurlijk maar tot een bepaald niveau weg.

Wat voordelen van de nieuwe Bose QuietComfort 25 ten opzichte van de vorige editie vind ik zelf vooral dat hij compacter wordt opgeborgen. In een handtas neemt ‘ie toch best wat minder ruimte in. Ook is het handig dat hij blijft werken zonder batterij (wel zonder noise cancellation) en de geluidskwaliteit is toch net wat beter. Persoonlijk merk ik niet dat hij het omgevingsgeluid nog beter wegfiltert, dat deed de ‘oude’ ook al erg goed.

Persoonlijk kan ik al een hele tijd niet meer zonder mijn QC. Ik heb hem – als mijn tasformaat het toelaat – bij me en ben er gek op. Als je de mogelijkheid hebt om hem een keer te proberen in bijvoorbeeld een MediaMarkt of bij een bekende: doen! Ik krijg vaak de opmerking ‘Nou, mijn on ear koptelefoon sluit ook al heel veel geluid buiten’, tot ze mijn koptelefoon opzetten. Grote ogen zijn het gevolg, want het effect is zo bijzonder. En zo fijn!

De Bose QuietComfort 25 kost €299. Dat is een aardige smak geld, maar daarvoor krijg je een hoop rust terug. Zo zie ik het, en ik ben er zo gelukkig mee! Laat het me weten als je vragen hebt, dan zal ik ze proberen te beantwoorden. Je kan hem aanschaffen via o.a. Bol.com.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer. Ik word niet betaald voor deze review. Ik ben  Ik krijg wel een kleine commissie als je het product aanschaft via de Bol.com link, maar dat heeft geen invloed over mijn mening over het apparaat. 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

48 reacties
 1. de gruyter staf

  Cynthia, Ik heb op dezelfde dag 3 hersenbloedingen gehad en één epilepsieaanval van de sterkste soort (6 weken bewusteloos) in 2011, nu ben ik 73.
  Ik ben overgevoelig voor geluid -niet als iemand tegen mij spreekt- ; wel voor achtergrondlawaai: groepsgesprekken (ik kan niet deelnemen omwille van lawaai), geen feest (omwille van kinder- en volwassenen-geluiden ), geen autoverkeer, motoren, vrachtwagens waarvan ik het gevoel heb van aangevallen te worden.
  Twee mensen die achter mij zitten, ergens in een autobus, geven mij een ondraaglijk geluid.
  Zou Bose mij een oplossing kunnen geven?
  Met dank voor een reactie.
  Staf

  • Cynthia Schultz

   Dag Staf, wat naar voor je. Ik denk dat deze koptelefoon jou erg kan helpen. Achtergrondgeluiden filtert de koptelefoon voor een heel groot deel weg. Dat is denk ik voor jou een uitkomst. Veel sterkte en succes.

 2. Linda

  Het is wel jammer dat er een behoorlijk prijskaartje aan hangt, maar als ik hier alles zo lees dan is het ook voor mij de perkte koptelefoon. Ik ga me er snel in verdiepen want ben al langere tijd op zoek naar een goede koptelefoon. Dank je wel voor de goede review

 3. Peter

  Ik was op zoek naar een goed onderbout verslag over de Bose Quiet Comfort 25, maar dit is weer z’n niks zeggend ” mij persoonlijk ” verhaaltje van een blogger.
  Dit is Bose onwaardig!

  • Cynthia Schultz

   Wat zou je precies willen weten dan, Peter? 🙂

 4. Toby

  Onze vlucht naar Australië was zonder deze koptelefoons een stuk minder ontspannend geweest. Wel leuk dat de stewardessen de dragers van Bose koptelefoons herkennen en je met een schouderklopje attent maken op de lunch, ik had ze anders niet horen aankomen. Het gekakel van medepassagiers wordt redelijk tot goed weggepoetst, je zit om je heen te kijken met verwondering, alleen als je de koptelefoon afzet sta je gelijk weer midden in de kakafonie van geluiden.

  Voor ons een perfecte reisgenoot, en ook naderhand op kantoor een zegen.

 5. johanna

  Dank voor je artikel. Ik heb veel last van de ventilatie apparaten bij mij in de buurt tijdens de nacht. Heeft de in-ear versie net zoveel effect als de koptelefoon over je oor? En kan je daarmee slapen?

 6. Mart

  Je kunt nu ook de Bose QC 35 kopen. Net wat duurder maar weer wat beter volgens (http://uitgekotst.nl/bose-qc-35-quietcomfort-kopen/). Weet iemand of je deze koptelefoon straks ook kunt kopen met de Schiphol deal? De QC 25 kon je namelijk met best een leuke korting kopen op Schiphol. Sowieso al VAT free en regelmatig met een korting. Kan daar nog weinig over vinden op het internet.

 7. Miriam

  Oehh, dat klinkt wel heel fijn! Vooral ook voor het lezen, lijkt me echt heerlijk om je zo af te kunnen sluiten.

 8. Marielle

  Leuk! Naar aanleiding van een post waarin je schreef dat je een Böse hoofdtelefoon hebt werd il nieuwschierig voor onze reis naar Curaçou. Op het vliegveld stond hij om te proberen. bizar! Wat een verchil! Tijdens de vlucht vreselijk genoten van het verschil! Soms zette ik hem even af en weer terug op om extra te genieten van het verschil hahaha! Mijn vriend kocht er ook meteen een dus w hebben enorm genoten tijdens de vlucht! Dankzij je eerdere review hebben wij de Böse 25 en ook vreselijk blij mee, koop meteen een nieuwe als I kapot gaat!!

 9. EliseDingen

  Klinkt wel erg fijn! Zelf verlies ik vrij snel focus omdat ik snel afgeleid ben door prikkels om mij heen, maar zo’n koptelefoon als deze zou dan een uitkomst zijn. Ik zou dan wel een flinke tijd moeten sparen, hehe. Fijne review!

 10. Sophie

  Zoo fijn!
  Ik heb de oude versie in ears en mijn broer de nieuwe versie in ears. Op de fiets zet ik altijd de noice cancellation uit zodat ik het verkeer nog hoor. Maar ik woon op kamers midden in t centrum, en als ik dan even stilte wil, doe ik ze in met de noice cancellation aan. Vaak ook zelfs zonder muziek aan, dan werken ze als oordoppen. Dan hoor ik de accordeon en bongo speler die buiten staan helemaal niet meer, het geroezemoes van winkelende mensen hoor ik ook niet meer. Mijn broer doet ze vaak in op zijn kantoor zodat hij niet afgeleid wordt door geluiden van collega’s. Ik kan echt niet meer zonder!
  Ik kocht mijne voor 150€ omdat ik de oude versie kocht toen de nieuwe al net uit was. De nieuwe hebben alleen een andere look, maar geen andere technologie zei de meneer van de Böse winkel (de in ears dan, de over ear weet ik niet)
  Bij de Böse winkel nemen ze ook VVV bonnen aan!

 11. Britt

  ZO FIJN! Ik heb deze als kerstcadeau van mijn werk gekregen en eerst bijna de halve dag alleen maar aan en uit gezet, net of ik kon toveren. Echt een geweldig ding!

 12. Talitha

  Ik heb zelf de witte versie en ben er zo blij mee! Vanwege hersenletsel heb ik heel lang geen prikkels kunnen filteren en ik heb de head phone gekocht voor een reis naar Vietnam. Ideaal! Heerlijk kunnen slapen in het vliegtuig en daarna zoveel gebruikt, ook bijvoorbeeld op het werk als het erg druk was op de afdeling. Nu kan ik gelukkig weer prikkels filteren maar ik gebruik hem nog steeds heel vaak. Dikke aanrader! Leuk om te lezen dat jij er ook zo blij mee bent.

 13. Caitlyn

  Mijn arme studentenbudget is meteen afgeknapt op de prijs, maar het klinkt echt als een heel fijne koptelefoon.
  xx

 14. Nikki

  Mijn vriend wilde hem graag, dus op de dag voor Kerst zijn we naar de overvolle mediamarkt gegaan om hem te testen. Wow! Al het gekakel, de muziek en de televisies waren gewoon weg. Hij heeft hem gekocht en ik ben nu een beetje jaloers.

 15. lonneke

  Wat een mooi ding is het zeg!
  Ik vind hem net wat te duur maar snap dat het het waard is.
  Liefs Lonneke

 16. laurence VDS

  Ik heb de plug inn oortjes met noise cancelling…heerlijk!!!
  Na het lezen van je reviews, en hem in promotie op schiphol te zien heb ik heb enkele jaren geleden gekocht en nog geen seconde spijt van 😉

 17. Merel

  Weer die koptelefoon. Ik blijf hem maar tegenkomen en iedere keer denk ik: het lijkt me zo fijn! Maar inderdaad, het is duur. Denk alleen wel, zoals jij ook zegt, dat je er inderdaad een hoop rust voor terug krijgt. Vooral zoals in het vliegtuig, in de trein, maar ook als de bovenbuurman weer eens heeft bedacht zijn muziek lekker hard te zetten, terwijl ik een deadline te halen heb en dan maar weer buiten de deur ga werken.. waar ik vervolgens ook weer in een rumoerige ruimte zit en inderdaad mijn muziek te hard moet zetten, wat weer niet goed is voor je oren. Oke, eigenlijk heb ik mezelf wel genoeg redenen gegeven om er eentje te kopen 😉

  • Lilian

   PRECIES DIT!

 18. Sabrina

  Ik heb er ook een keer eentje geprobeerd, zó anders en veel beter dan ik had verwacht! Wel een beetje duur om zelf aan te schaffen helaas, maar ziet er mooi uit! Fijne review!

 19. Nora

  Zo’n koptelefoon met noise cancellation is al jaren mijn droom, ik moet altijd stiekem een beetje huilen om de prijs, haha. Someday!

 20. Petra

  Even of topic…..ik sta net mijn koffertje in te pakken voor een weekeindje weg. En nu vraag ik me opeens af of er al een winnaar is van de suitsuitxmisslipgloss koffer actie?
  Heb de gele versie trouwens al gekocht, super blij mee!!!

 21. Suzanne

  Prachtig, maar toch blijf ik gewoon bij mijn oortjes van Sony. Ik luister toch nooit muziek in de trein of op de fiets dus ze voldoen prima voor thuis. Maar ik snap dat het voor jou onwijs handig is, en hij ziet er ook heel mooi uit!

 22. Mariska

  Lijkt me zo fijn, maar het budget van een arme student laat aankopen als deze niet snel toe. Het lijkt me zo fijn om te hebben dit!

 23. Siri

  Ik heb deze ook gekocht, ik denk een half jaar geleden. Super blij mee, nog steeds. Ik ben toen wel voor de witte gegaan en hoewel ik ook veel makeup draag, is hij nog niet vies geworden! Wat ik dus wel een beetje eng vind, is dat noise cancellation. Als ik stil zit en ik gebruik hem, dan heb ik het gevoel dat ik hem daarna af moet zetten, doordat ik mijn gevoel van beweging een beetje kwijt ben. (Als je snapt wat ik bedoel.) Ik heb ook vaker gelezen dat mensen in bewegend vervoer (bus, vliegtuig) er soms misselijk van worden. Aangezien ik snel wagenziek ben, durf ik hem soms niet zo goed/lang te gebruiken als ik onderweg ben. Maar misschien is het ook gewenning. Hebben anderen dit ook al eens meegemaakt?

 24. Lianne

  Deze staat al mega lang op mijn verlanglijstje, echt wat lijkt me dat chill. Toch binnenkort maar eens de Mediamarkt in.

 25. Rianne

  Na lang twijfelen (want veel geld!) heb ik hem in het wit gekocht. En ben er zo blij mee!! Vind het zó’n fijn ding. Veel plezier ermee!

 26. Emmy

  Phoe, die was handig geweest in het vliegtuig.

 27. Laura

  Ah, als ik het geld over had zou ik deze zo kopen! Ik kan me altijd zó ergeren aan hard gepraat of aan mensen die hard bellen in de trein, of zelfs in de bieb…

 28. Shirley

  Ik heb net als jij de voorganger. Beste aankoop ooit. Gebruik hem echt bijna dagelijks 🙂

 29. Manon

  Mooie koptelefoon, je kan hem makkelijk opbergen ook!

 30. Amy

  Ik heb hem ook en ben er zo blij mee! Hij zit ook heel lekker, ik kan hem uren ophouden.

 31. Maaike

  Ik heb zelf een speciale travel koptelefoon. Ook van Bose. Niet met noise cancellation maar dat vind ik zelf helemaal niet fijn. Ik wil in de trein en in het vliegtuig juist ook de omroepen kunnen horen en dan is dat beetje omgevingsgeluid wel zo handig. Overigens vind ik dat hoeveel je van je omgeving hoort vooral ligt aan de kwaliteit van je koptelefoon. Bij een betere kwaliteit zijn de speakers beter waardoor je de muziek altijd al beter hoort.

 32. Chelsey

  Leuke review! Ik zelf heb laatst gewoon een goede gekocht van Sony voor maar drie tientjes. Ben ik ook tevreden mee.

 33. Joyce

  Ik heb ook de ‘oude’ versie en ben super tevreden. Ik kan slecht tegen eetgeluiden en kantoorgeluiden zoals typen (mysofonie) deze filtert hij perfect weg. Moet zeggen dat ik er door de prijs ook eerst niet aan wou, maar mijn vriend heeft hem voor me gekocht omdat hij gek werd van mijn gezeur, haha. Nu ben ik er heel erg blij mee. Hij gaat zelfs mee als ik ergens anders moet slapen waar ik kan heb op snurkende mensen. Niet heel comfortabel om mee in bed te liggen (want het betekend op de rug liggen), maar ik slaap tenminste!

 34. Marleen

  Hij lijkt me superfijn! Ik vind van die koptelefoons die omgevingsgeluid wegfilteren zo rustgevend en fijn! xx

 35. Jet

  Werkt de noise-cancellation ook als je geen muziek op hebt?

  • Shirley

   Ja! Dan is het gewoon heerlijk rustig 😉

 36. Sabine

  Leuke review! Heb er ook weleens aan gedacht zoiets te kopen, luister ook altijd muziek in de bus. Maar toch tot op heden niet gedaan.

 37. Kirsten

  Wat ik niet zo goed snap is dat er een koptelefoon is voor Apple en één voor Samsung/Android. Hoe zit dat precies? Want ik heb bijvoorbeeld een iPhone, maar een tablet met Android… Zou ik ze dan niet bij allebei kunnen gebruiken?
  Ik hoop dat jij me kunt helpen 🙂

  • Claudia

   Dit komt door de bedieningsknopjes in het snoer van de hoofdtelefoon, daarom is er 1 voor Android en Apple. Je kunt hiermee je telefoon of tablet bedienen. Je kunt de versie voor Apple wel voor een Androidapparaat gebruiken maar dan kan je alleen de bediening in het snoer niet gebruiken, maar verder werkt ‘ ie wel gewoon.

 38. Daisy

  Top koptelefoon deze bose quietcomfort 25! Ik heb zelf de witte, ook heel mooi.

  Doordat ik sinds vorige zomer een hoorapparaat heb i.v.m. met mijn tinitus, heb ik voor deze koptelefoon gekozen.
  Doordat het een koptelefoon is die over het oor heen valt, kan ik hierdoor ook gewoon mijn hoorapparaat inhouden. Met een on-ear had ik vaak het probleem dat dit pijn ging doen, dit drukte toch best hard op het apparaat.
  En bij het afrekenen gewoon even je ogen dicht doen! 😛

 39. beautifulday4makeup

  Ik vind 35 uur voor een batterij eigenlijk vrij weinig. Ik gebruik mijn koptelefoon zo vaak, wss zou ik bijna tweewekelijks een nieuwe batterij nodig hebben

 40. Ingrid

  Ik heb laatst de koptelefoon van JBL (volgens mij de E50) gekocht en daar ben ik ook super content over! Echt heerlijk. Werkt ook ideaal met sporten

  • Gabrielle

   Die heb ik zelf ook in mijn bezit ! En hij is ideaal. Sporten, thuis, ik ben fan.

 41. Claudia

  Ik heb ook lang lopen wikken en wegen want hij is inderdaad erg duur. Ik heb er echter geen seconde spijt van gehad. Wat een geweldig ding!