Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
8 januari 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Bose QuietComfort 25
  • gadget
  • koptelefoon
  • noise cancellation
Een MissLipgloss artikel

Bose QuietComfort 25 Review

Bose QuietComfort 25Rustig muziek luisteren of een serie kijken in het vliegtuig of in de trein. Met gewone oordopjes of een gewone koptelefoon onmogelijk zonder dat je het geluid op standje max zet. Jaren geleden kocht ik mijn eerste Bose QuietComfort koptelefoon: eentje die omgevingsgeluid wegfiltert. Sinds kort is er een nieuwe versie, en omdat ik altijd veel vragen naar deze koptelefoon krijg, vandaag mijn review!

Zo’n drie jaar geleden kocht ik mijn eerste Bose QuietComfort. Ik betaalde er zo’n €300 voor, en heb er destijds lang over gewikt en gewogen. De grootste reden voor mij om hem te kopen was dat ik vaak met het OV en met het vliegtuig reis en dat dan een rustige ‘omgeving’ wel erg prettig is. Vooral als ik in het vliegtuig mijn muziek of film fatsoenlijk wilde horen, moest ik mijn geluid erg hard zetten. Helemaal niet prettig! En in de trein of bij lawaai thuis zou hij ook van pas komen. Ik hakte de knoop door en kocht hem. Wat een plezier heb ik er van gehad, ik heb geen seconde spijt van die aankoop gehad!

Sinds kort is de vernieuwde, verbeterde versie van de Bose QuietComfort te koop, de Bose QuietComfort 25. Deze kreeg ik als echte fan opgestuurd door Bose, te gek! Vandaag wil ik je graag wat meer vertellen over dit voor mij onmisbare gadget. De laatste jaren kreeg ik al vaak vragen over de koptelefoon, dus vandaag kan ik meteen wat vragen beantwoorden.

Bose QuietComfort 25 – eerste indruk

Bose QuietComfort 25

De Bose QuietComfort 25 koop je voor €299 (de prijs is niet veranderd) en zit in een stevige hoes. Die is kleiner dan die van zijn voorganger, erg fijn! Het is nog steeds best een grote unit om mee te nemen, maar het is verbeterd. De hoes is van stevig materiaal gemaakt en sluit door middel van een rits.

Bose QuietComfort 25

Hier kan je dingen in schuiven, als je wilt.

Bose QuietComfort 25

De inhoud! De koptelefoon en links onderin wat kleine accessoires.

Bose QuietComfort 25

Rechts kan je een kleine AAA batterij bewaren. Die gaat in de koptelefoon – wel zo handig als je een reserve bij je hebt.

Bose QuietComfort 25

Ook zit dit ding erin. Deze kan je in het vliegtuig gebruiken op vrijwel alle entertainment systems. Als je deze niet gebruikt, werkt het geluid niet goed in je koptelefoon. Perfect dus dat die er bij zit!

Bose QuietComfort 25

Hier gaat het batterijtje in. Die gaat trouwens erg lang mee, volgens Bose zelf zo’n 35 uur.

Bose QuietComfort 25

Als je de koptelefoon wilt gebruiken, schuif je dit knopje opzij. Dan staat de noise cancellation aan. Zonder kan ‘ie ook muziek afspelen, dus ook als de batterij leeg is, maar de kwaliteit is minder en je hoort een soort ruisje. Bij de vorige versie kon dat helemaal niet, dus dat het nu kan is wel handig. Toch: gewoon altijd die noise cancellation aanzetten!

Bose QuietComfort 25 – hoe werkt het?

Maar: hoe werkt dat nu? De koptelefoon heeft een ingebouwde microfoon die het omgevingsgeluid ‘hoort’. Dit geluid wordt weggefilterd. Dit soort koptelefoons werken met anti-geluid. Geluid bestaat uit golven, en je kan je voorstellen dat wanneer in het omgevingsgeluid een piek ontstaat, de koptelefoon een dal afspeelt, waardoor het geluid als het ware wordt opgeheven. Heel simpel gezegd werkt het zo.

Bose QuietComfort 25

De Bose QuietComfort 25 ziet er prima uit. Ik heb de zwarte variant, er is ook een (erg mooie!) witte. Ik ben voor de zwarte gegaan omdat ik bang was dat de witte snel vies zou worden door al die make-up die ik draag 😉 De QuietComfort is van mooi en stevig materiaal gemaakt dat tegen een stootje kan. De oorschelpen zijn van heel zacht materiaal; ik kan ze een hele dag dragen zonder last te krijgen van (het gebied rondom) mijn oren.

Ik heb dus de over ear versie, er is ook een in ear (dus dat zijn kleine oordopjes) en een on ear versie.

 Bose QuietComfort 25

Aan de kabel zitten knopjes, hiermee kan je je geluid harder of zachter zetten, stoppen of doorgaan naar het volgende nummer. Ook kan je er gesprekken mee opnemen. Bellen gaat perfect hiermee!

Bose QuietComfort 25

En zo ziet ‘ie er in actie uit 😉

Wat gewoon ontzettend fijn is aan de Bose QuietComfort 25 is dat ‘ie omgevingsgeluid dus wegfiltert. Als je de koptelefoon opzet, is het net alsof je een stille ruimte binnenstapt en de deur dichtdoet. Of alsof je in een soort cocon zit. Ruis, geroezemoes, geronk van vliegtuigmotoren, treingeluiden of een verbouwing in het huis hiernaast zijn gewoon weg. Mijn geluid kan ik op een normaal niveau afspelen en ik hoor het kraakhelder.
Ik reis veel, zowel met de trein en met het vliegtuig, en dan is deze koptelefoon voor mij een enorme uitkomst. Ik werk en lees graag en doe dat het allerliefst in een stille ruimte, maar onderweg heb je die luxe nou eenmaal niet altijd. Wel, dus. Als ik mijn QC maar bij me heb, is het stil. Dat kan zo’n verademing zijn! En in het vliegtuig kan ik heerlijk films en series kijken zonder afgeleid te worden door allerlei geluiden om me heen.
Ook als je bijvoorbeeld thuis in verbouwingslawaai zit (*steekt hand op*) of als je even rust wil op een rumoerige werkplek, is deze koptelefoon echt ideaal.

Ik krijg weleens de vraag ‘Maar hoor je dan helemaal níks? Wat nou als er wat is?’. Dat snap ik! Stel dat er een alarm afgaat, of dat iemand die naast me zit wat harder tegen me praat, hoor ik dat gewoon. Het filtert het geluid natuurlijk maar tot een bepaald niveau weg.

Wat voordelen van de nieuwe Bose QuietComfort 25 ten opzichte van de vorige editie vind ik zelf vooral dat hij compacter wordt opgeborgen. In een handtas neemt ‘ie toch best wat minder ruimte in. Ook is het handig dat hij blijft werken zonder batterij (wel zonder noise cancellation) en de geluidskwaliteit is toch net wat beter. Persoonlijk merk ik niet dat hij het omgevingsgeluid nog beter wegfiltert, dat deed de ‘oude’ ook al erg goed.

Persoonlijk kan ik al een hele tijd niet meer zonder mijn QC. Ik heb hem – als mijn tasformaat het toelaat – bij me en ben er gek op. Als je de mogelijkheid hebt om hem een keer te proberen in bijvoorbeeld een MediaMarkt of bij een bekende: doen! Ik krijg vaak de opmerking ‘Nou, mijn on ear koptelefoon sluit ook al heel veel geluid buiten’, tot ze mijn koptelefoon opzetten. Grote ogen zijn het gevolg, want het effect is zo bijzonder. En zo fijn!

De Bose QuietComfort 25 kost €299. Dat is een aardige smak geld, maar daarvoor krijg je een hoop rust terug. Zo zie ik het, en ik ben er zo gelukkig mee! Laat het me weten als je vragen hebt, dan zal ik ze proberen te beantwoorden. Je kan hem aanschaffen via o.a. Bol.com.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer. Ik word niet betaald voor deze review. Ik ben  Ik krijg wel een kleine commissie als je het product aanschaft via de Bol.com link, maar dat heeft geen invloed over mijn mening over het apparaat. 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.