Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
28 mei 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • boeken
  • Boeken, televisie & tijdschriften
  • chicklit
Een MissLipgloss artikel

Boekentips zomer 2010

De zomer en dus ook de zomervakantie is in zicht! Ik heb zelf al lekker veel boeken in huis om straks lekker in de zon van te genieten, wie weet op een warm eiland ver weg, wie weet op het balkonnetje van mijn appartement (afwachten maar!). Omdat ik teveel aanraders heb om allemaal apart te laten zien, in dit artikel een boekentipsandwichpost!

Ingrid Fitzgerald heeft haar man David, de eigenaar van Kenny’s warenhuis, dag en nacht terzijde gestaan. Ook heeft ze kans gezien zelf een glanzende carrière op te bouwen. Op een dag ontdekt Ingrid een geheim dat haar wereld op zijn grondvesten doet schudden.
Natalie Flynn is de huisgenote van Ingrids dochter Molly. Terwijl de liefde plotseling haar leven binnendringt, begint de moederloze Natalie vragen te stellen die ze nooit eerder durfde te uiten. Maar zullen die haar helpen om erachter te komen wie zij werkelijk is?
Charlie Fallon vindt het heerlijk om op de cosmetica-afdeling van Kenny’s te werken. Tot het gerucht haar bereikt dat het voortbestaan van het warenhuis wordt bedreigd. En het lijkt wel of de baas zich daar helemaal niets van aantrekt.
Star Bluestone is een eigenzinnige, spiritueel ingestelde vrouw. Ze verkoopt haar prachtige wandkleden aan Kenny’s warenhuis. De geheimen van velen zijn veilig bij haar. Want Star weet uit ervaring dat je de belangrijke dingen in het leven moet koesteren – en dat de kans op het ware geluk maar eens in je leven voorbijkomt.

Waarom kan zij haar oude vlam niet gewoon vergeten?

Ellen en Andy passen perfect bij elkaar en genieten van hun leven in Manhattan. Tot Ellen op een regenachtige dag toevallig haar ex tegen het lijf loopt. Leo, haar eerste grote liefde. Onweerstaanbare, sexy Leo, die haar acht jaar geleden zonder verklaring dumpte. Hij is nog steeds erg knap en single en… weer in haar geïnteresseerd. Het verslavende kat-en- muisspel begint van voren af aan. Ellen wordt verscheurd door tegenstrijdige gevoelens. Zal haar huwelijk met de degelijke Andy spannend genoeg blijven? Waarom kan ze haar oude vlam niet gewoon vergeten?

De zestienjarige Gemma wordt tijdens een vakantie met haar ouders ontvoerd. Haar kidnapper neemt haar mee naar de outback van Australië, het ruige binnenland. Gemma, een echt stadskind, vindt het landschap om haar heen woest en wreed. Er is in de wijde omtrek geen mens te bekennen en ontsnappen lijkt onmogelijk. Gemma heeft geen andere keus dan proberen er het beste van te maken. Maar regelmatig wordt ze bevangen door een beangstigende gedachte: zal ze ooit haar ouders nog zien?

Avis Cardella kon jarenlang niets anders dan shoppen. Ze had een kast vol ongedragen kleding, te veel schulden en ze kon nauwelijks eten kopen. Maar ze kon niet stoppen met het kopen van Gaultier, Prada of Gucci. Oniomanie, de officiële term voor haar ziekte, verpestte langzaam haar relatie, carrière en financiële toekomst.
Met veel humor en zelfinzicht laat Avis zien hoe ze langzaam afglijdt en weer opkrabbelt, en hoe erg het écht is als je niets anders kunt dan kopen, kopen, kopen.

Er gebeuren vreemde dingen in het kustplaatsje Coldwater als een gevallen engel daar neerstrijkt, op zoek naar een prooi…

Nora Grey, een heel gewoon meisje, krijgt een nieuwe klasgenoot: Patch. Hij is knap, ouder en heel irritant. Jammer genoeg moeten ze samen aan een project werken, hoewel Nora dat veel liever met haar beste vriendin zou doen. Patch blijkt heel veel over Nora te weten en dat is best raar. Bovendien lijkt het wel of ze hem overal tegen komt: in de bibliotheek, op de pier, in haar favoriete eettentje… Er gebeuren mysterieuze dingen en Nora weet niet meer wat wel of niet echt is. Dat Patch er iets mee te maken heeft is wel duidelijk. Maar wat precies? Wie is hij werkelijk en is hij wel te vertrouwen?

Cleo schrikt zich lam als ze op een begrafenis opeens oog in oog staat met haar vroegere klasgenoot Johnny. Wat een pestkop was dat altijd; ze heeft er nog een complex van!
Kort daarna stort haar hele wereld in: ze komt er namelijk achter dat haar fantastische vriend Will al getrouwd is. Bovendien blijkt het huwelijk van haar zus Abbie en haar zwager Tom op springen te staan. Er moet dan ook heel wat gebeuren voordat Cleo zich weer met mannen inlaat, maar uiteindelijk vindt ook zij het geluk.

 

Ik heb ze inmiddels allemaal in mijn kast staan en ben in een aantal al begonnen. Ik lees altijd zo’n zes boeken door elkaar – echt! – en ben dus al aan het smullen van deze. Wanneer ik een rustige periode heb (vakantie, bijvoorbeeld) lees ik zo drie, vier boeken in een week uit. Heerlijk vind ik het! Nou, nu weten jullie weer welke boeken aanraders zijn voor deze zomer, have fun!

Pssst… Er komt volgende week ook een superleuke winactie online met een boek dat iets met Sex and the City te maken heeft… Stay tuned, dus!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.