Boeken van de laatste tijd

1Het is alweer een hele poos geleden dat ik recent gelezen boeken met je besprak! Tijd om dat weer eens te doen. Ik lees de laatste tijd iets minder, maar heb toch weer vijf boeken verzameld om mijn mening over te geven, waaronder Judas van Astrid Holleeder.

Astrid Holleeder – Judas

9200000068978371

Over Judas:

‘Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.’

Astrid en Sonja Holleeder besluiten in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk hield: ze staan op tegen hun broer Willem – die na zijn vrijlating in 2012 tot nationale knuffelcrimineel was uitgegroeid – en leggen zeer belastende verklaringen tegen hem af, net als zijn ex-vriendin Sandra den Hartog. De dag dat het nieuws op 24 maart 2015 naar buiten komt – ‘Vrouwen vloeren Holleeder’ – worden in een uitzending van rtl Late Night een aantal schokkende geluidsfragmenten uitgezonden. Het luidt de val van de onaantastbare Willem Holleeder in.

Wat weinigen wisten, is dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde, precies zoals zijn alcoholistische vader – werknemer bij Heineken – de familie jarenlang had overheerst en mishandeld. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie, tot aan moeder Stien toe: niemand ontkwam aan hun despotische gedrag.

Judas speelt zich af tussen 2012 en het heden, en is doorspekt met flashbacks naar spraakmakende gebeurtenissen in het verleden. Het is een verbijsterende familiekroniek waarin Astrid Holleeder een onthutsend portret schetst van een gezin dat sinds 1983 – het jaar van de Heineken-ontvoering – alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder. In dit unieke boek vertelt zij op indringende wijze over de impact van de ontvoering op alle familieleden, de verwijdering tussen de bloedgabbers Willem Holleeder en Cor van Hout (die in 2003 om het leven kwam), de bedreiging van Peter R. de Vries, liquidaties en afpersingen in het criminele milieu. Ook spreekt ze vrijuit over haar jeugd en haar moeder, de kinderen, haar ex-partners, haar werk als advocate en haar dubbelrol als consigliere van haar broer. Door zich als vertrouweling op te stellen kon Astrid dicht in de nabijheid van haar broer verkeren, en hun gesprekken in het geheim opnemen, met maar één doel: hem levenslang geven.

Op de dag dat dit boek uitkwam, was het groot in het nieuws. Ik zat op dat moment op Curacao en ik schafte het boek meteen aan en zette hem op mijn e-reader. In een dag had ik hem uit. Ik werd meteen meegezogen in de vreselijk nare wereld van de zus van Willem Holleeder. Wat een verschrikkelijk verhaal, wat een manipulatieve man die zijn hele familie meetrekt in de gevaren en dreigingen van de onderwereld.

Het is natuurlijk háár kant van het verhaal en dat realiseerde ik me goed tijdens het lezen van dit boek, Willem zal ook zijn kant hebben. Maar als je de opgenomen gesprekken hoort, kan je al een boel conclusies trekken over hoe dit gegaan is. Ik ben er door gefascineerd en dit boek liet me met een naar gevoel achter. Het leven van deze mensen is verwoest en zal nooit meer normaal worden.

Klik hier om het boek aan te schaffen.

Chantal van Gastel & Priscilla van Gastel – Zonder Jou

img_6928

Over Zonder jou:

Wat doe je als je kind een steeds groter gevaar vormt voor zichzelf én anderen? Valerie staat op een keerpunt. Voor de tweede keer in haar leven. En beide keren werd ze hiertoe gebracht door haar grote liefde Oscar. De eerste keer was jaren geleden, toen ze haar voorspelbare leven inruilde voor een vrijgevochten bestaan met hem. De tweede keer is nu, nu hij op het punt staat haar en hun zoon Mick te verlaten. Niet omdat hun liefde voorbij is, maar omdat Mick lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis die zo ontwrichtend is dat Oscar het niet meer kan verdragen. Plots staat Valerie er alleen voor. Terwijl het gedrag van Mick angstaanjagend uit de hand loopt, probeert Valerie uit alle macht zichzelf en haar kind te beschermen. Maar hoe doe je dat, als het grootste gevaar van hemzelf afkomstig is?

Chantal van Gastel ken je van de chicklit, de vrouwelijke romans. Samen met haar zus schreef ze deze thriller. Wat een naar rotverhaal! Ik stuurde haar dit toen ik net begonnen was in het boek en ik het niet weg kon leggen, toen Mick in mijn hoofd zat en ik maar blééf denken wat er zou gebeuren en wat voor nare dingen dat joch zou uithalen.
Een naar rotverhaal, maar wel een heel spannend rotverhaal dat me echt meetrok. Ik werd bang voor Mick en stelde me al voor dat hij op zijn middelbare school massamoorden zou plegen. Alle scenario’s gingen door mijn hoofd. De persoonlijkheidsstoornis van Valeries zoon lijkt alles kapot te maken en als je dit leest wil je niets lever dan weten hoe dit afloopt. Een aanrader!

Klik hier om het boek aan te schaffen, klik hier voor het e-book.

Simone van der Vlugt – Toen het donker werd

Vlugt Donker PB WT R.indd

Over Toen het donker werd:

Wanneer Menno Riebeek erachter komt dat zijn puberzoon gokschulden heeft, besluit hij ze voor hem af te lossen. De schuldeisers zijn echter niet van plan hem er zo makkelijk van af te laten komen. In zijn wanhoop schakelt Menno via zijn advocaat iemand in om af te rekenen met zijn probleem, zonder dat hij de gevolgen van dit besluit kan overzien.
Sascha voelt haar man en zoon van zich vervreemden en eist antwoorden, maar haar zoektocht naar de waarheid komt tot een abrupt einde wanneer ze bij een ongeluk haar zicht verliest. Menno vermoedt dat het om een aanslag ging maar verzwijgt dit. Elk gezinslid probeert een uitweg te vinden, om alleen maar nog meer verstrikt te raken in het web van leugens en bedrog. Totdat Menno besluit dat het genoeg is.

Toen het donker werd toont de duistere kant van onze samenleving, maar ook hoe gemakkelijk het is als doodgewoon gezin ineens in de criminaliteit te belanden. En om steeds meer grenzen te overschrijden. Simone van der Vlugt overtreft zichzelf met deze thriller en schreef hiermee haar beste tot nu toe.

Dit boek kreeg ik opgestuurd en het is niet een boek dat ik zelf zou aanschaffen. Toch heb ik het met plezier gelezen, ik houd wel van nare verhalen en ‘makkelijk weg te lezen thrillers’ zoals deze. Toen het donker werd is een naargeestig verhaal over schulden, dreigementen, leugens en de gevolgen van één vinger uitsteken naar een wereld waarin drugs en geld een grote rol speelt. Niet een literair hoogstandje, maar wél een spannend verhaal dat ik met plezier gelezen heb.

Klik hier om het boek te kopen.

Kort Vonnegut – Slaughterhouse Five

41koqh2zk3l-_sx300_bo1204203200_

Over Slaughterhouse Five:

‘In Slachthuis 5 schrijft Vonnegut eindelijk een complete verhandeling over de bombardementen van Dresden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het hoofdpersoon, Billy Pilgrim, is een jonge verkenner bij de infanterie die gevangen wordt genomen tijdens het Ardennenoffensief en wordt ingedeeld in een slachthuis in Dresden, waar hij en andere gevangenen te werk worden gesteld om vitaminesupplementen te produceren voor zwangere vrouwen. Wanneer de geallieerden op 13 februari 1945 de stad bombarderen, schuilen de gevangenen in een ondergrondse vleeskelder. Als ze naar buiten komen, is de stad met de grond gelijk gemaakt en worden ze gedwongen de lijken onder het puin vandaan te graven. Het verhaal van Billy Pilgrim is het verhaal van Kurt Vonnegut, die gevangen werd genomen en de vuurzee overleefde waarin 135.000 Duitse burgers omkwamen: meer dan het aantal doden van de bommen op Hiroshima en Nagasaki samen.

Amerikaanse schrijver uit Indianapolis met veel succesvolle boeken op zijn palmares, zoals Cat’s Cradle, Breakfast of Champions, The Sirens of Titan en Mother Night.

Slaughterhouse Five stond al jaren op mijn lijstje om te lezen. In New York kocht ik het boek en even later op Terschelling had ik de tijd om mezelf er in te gooien. Dit is ook al zo’n naar boek. Ik lees niet vaak oorlogsverhalen, maar deze interesseerde me meer dan andere varianten. Het mooie aan Slaughterhouse Five vind ik dat Kort Vonnegut alles schrijft zoals het is, zonder opsmuk. Het is een groot drama, maar hij vertelt het op een manier waaruit blijkt dat de hoofdpersonen er gewoon mee omgaan. Het is zo, dit is zo, we moeten het er maar mee doen.

Ik kan niet zeggen dat het een van mijn favoriete boeken is, maar ik vond het wel erg leuk om deze klassieker eens te lezen, en om weer eens met een oorlogsverhaal bezig te zijn. De schrijfstijl van Vonnegut is niet mijn ding, maar ik denk wel dat dit een verhaal is dat je gelezen moet hebben.

Klik hier om het boek te kopen.

Joël Dicker – Het boek van de Baltimores

dicker-baltimores

Over Het boek van de Baltimores:

Tot de dag van het Drama waren er twee families Goldman: de Goldmans-uit-Baltimore en de Goldmans-uit-Montclair. De Goldmans-uit-Montclair, waarvan Marcus Goldman deel uitmaakt, zijn een middenklassengezin dat in een klein huis in Montclair woont. De Goldmans-uit-Baltimore vormen een welvarend gezin dat in een luxe villa in een rijke buitenwijk van Baltimore woont. Voor hen koestert Marcus een grenzeloze bewondering.
Acht jaar na het Drama besluit Marcus de geschiedenis van zijn familie te vertellen en blikt hij terug op de lotgevallen van de Goldmans-uit-Baltimore, op zijn dierbare neven Hillel en Woody en hun buurmeisje Alexandra. Al voor het Drama zich ontvouwde begon het vernis van de Baltimore-Goldmans langzaam scheurtjes te vertonen. Totdat alles op een dag instortte. En sindsdien wordt Marcus voortdurend door één vraag geplaagd: wat is er nu echt met de Baltimores gebeurd?

‘Het schrijven van een boek is als het organiseren van een vakantiekamp. Het leven, dat gewoonlijk eenzaam en stil is, wordt plotseling overrompeld door een groot aantal personages dat op een dag onaangekondigd komt aanzetten en je hele leven overhoophaalt. Op een ochtend komen ze in een grote touringcar aangereden, ze stappen lawaaiig uit, opgewonden over de rol die ze hebben gekregen. En daar moet je het mee doen, je moet ze bezighouden, te eten geven en onderdak bieden.’

De waarheid over de zaak Harry Quebert van Joël Dicker is een van mijn favoriete boeken, dus was ik razend benieuwd naar Het boek van de Baltimores. De omschrijving sprak me aan: het is weer een verhaal met een soort mysterie en daar houd ik enorm van. Toch viel dit boek me vreselijk tegen. Misschien wel door mijn hooggespannen verwachtingen. Ik vond het onsamenhangend, saai, lastig doorheen te komen en het bevatte naar mijn gevoel teveel toevalligheden. Ik geloof in toeval, maar niet in zóveel toeval als in dit verhaal voorkomt.
Voor mij een teleurstelling.

Klik hier om het boek te kopen.

Als je ook een boekenliefhebber bent, volg me dan op Goodreads! Daar houd ik al mijn gelezen boeken bij en deel ik wat ik van deze verhalen vind. Sowieso vind ik Goodreads echt een aanrader: het is echt leuk en handig om bij te houden wat je leest en om op te slaan wat je graag nog wilt lezen. Ook krijg je goede aanbevelingen, ideaal als je weer eens niet weet wat je moet lezen.

Wat is jouw favoriete boek van de laatste tijd?

Ik heb Toen het donker werd en Zonder jou opgestuurd gekregen door de uitgever. Als je via de linkjes de boeken aanschaft, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Die vergoeding heeft geen invloed op mijn mening over deze boeken.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

141 reacties
 1. anna

  Toevallig lees ik nu ook een boek van Chantal van Gastel en ik heb meer boeken van haar gelezen, haar schrijfstijl is zo fijn! Ik ben nu ook heel benieuwd geworden naar deze spannende thriller. Bedankt voor de tips!

 2. Lidewij

  Slaughterhouse-Five!! Geweldig boek, staat bij mij gelukkig op de leeslijst voor mijn V6 dus kan hem elk jaar met ze bespreken. Ook een prachtig verhaal met als setting de tweede wereldoorlog is All the Light you Cannot See, gaat over een jongen in Duitsland en een blind meisje in Frankrijk wiens levens zich gaan verstrengelen. Prachtig en heel spannend! Echt een aanrader. Kippenvel en huilen tegelijk.

 3. Bianca

  Fijn boekenreview! Ben benieuwd naar Judas.

 4. jolanda

  Judas kan ik 5 december uitpakken…. ik ben nu de biografie van Phil Collins aan het lezen, een van mijn favoriete zangers. Dit boek heb ik gewonnen bij Gerard Ekdom maar anders had ik hem gekocht.

 5. Thessa

  Hierbij de tip van de dag (als je van boeken over WO 2 “leuk” vindt)

  De baby’s van Mauthausen

  Ik heb al veel boeken gelezen over de joden vervolging maar deze zit al ruim een week na het uitlezen in mijn hoofd

  Het gaat over drie vrouwen die zonder elkaar te kennen alle gruwelijkheden van concentratiekampen overleven en zelfs alle drie in een kamp een kindje krijgen.. Het verhaal is op de waarheid gebaseerd

  Echt een aanrader!

 6. hillybillybeauty

  Judas wil ik ook zeker lezen. Ik ben net begonnen in Het Familiegraf, ben gek op thrillers.

 7. Judith

  Dit vind ik altijd een heerlijk artikel! Ik ben zelf erg benieuwd naar de bovenste drie boeken. 🙂

 8. Beautyjuf

  Bedankt voor je boekentips! Normaliter ben ik een enorme boekenwurm, maar ik heb al enkele weken geen letter gelezen. Ik vind er momenteel de rust niet voor. Binnenkort heb ik vakantie, hopelijk ga ik het dan weer oppakken. Ik wil heel graag Judas lezen. Deze staat ook op mijn lijstje.

 9. Joyce

  Bedankt voor de inspiratie weer!

  Ik heb onlangs ‘Kom hier dat ik u kus’ van Griet op de Beeck gelezen. Een aanrader! Echt zo’n boek dat je aan het denken zet. Ik hou daarvan.

 10. Nicole

  Judas wil ik ook nog graag lezen, zodra mijn moeder hem uit heeft ga ik er mee beginnen

 11. telecominstllatie.com

  Mooie reeks boeken weer, ik ben erg benieuwd naar Judas maar er nog steeds niet aan toegekomen! Knap dat jij zovaak aan lezen toe komt

 12. Naomi

  Hou, je leest leuke en interessante boeken..vraag me af of je wel eens iets van Fitzek of Santa Montefiore hebt gelezen…groetjes Naomi

 13. Nicole

  Judas lijkt mij echt een heel interessant boek, zonder jou lijkt mij ook wel leuk!

 14. Meike

  Slaughterhouse Five vond ik een heel goed boek, het is inderdaad een verhaal dat je een keer gelezen moet hebben. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar Judas, daar heb ik nu al zo veel dingen over gehoord!

 15. Marie

  Ik ben echt verknocht aan de Frieda Klein serie!! <3 Kan zo niet wachten op het nieuwe deel!! Wat een spannende boeken die echt goed in elkaar zitten, geen foutje te ontdekken. Ze blijven spannend tot het einde!

 16. lousaa

  Hmmm. Behalve Vonnegut niet helemaal mijn smaak denk ik. Ik vond dat eerste boek van Dicker al onsamenhangend – mooi dat ik deze dus laat liggen. En die flaptekst van Holleeder – die is wel echt fout..

 17. Merel

  Yes, eindelijk! Ik geniet altijd erg van deze artikelen en haal er ook veel inspiratie uit om weer meer te gaan lezen. Het boek van Chantal van Gastel stond sowieso nog op mijn lijstje, maar ik denk dat ik De waarheid over de zaak Harry Quebert ook maar eens moet gaan lezen…
  Vaak vind ik je aanraders echt leuk om te lezen en ook verrassend! Niet altijd maar een genre, de afwisseling vind ik echt top. Keep up the good work 🙂

 18. Mieke

  Oh YES, gister las ik de boekenblogpost op de blog van Annemerel en dat vond ik één grote teleurstelling, maar deze blogpost is precies wat ik hoop van boekenblogposts. Thanks Cynthia!

  Ik volg je al een tijd op Goodreads en vind dat heel leuk. Zelf ben ik niet per se van de thrillers, dus die sla ik voor nu nog even over (misschien wel lekker voor tussendoor), maar Judas en Slaugtherhouse Five staan zéker op mijn lijstje. Nu eerst ‘A Little Life’ uitlezen… 🙂

 19. Varenka W

  Ik heb Judas wel maar iets houd me tegen…misschien omdat het meteen zo gehypt werd en zoveel over te doen was datik denk, mooie PR stunt of zo. Maar ga ‘m zeker nog lezen want ben stiekem reuze benieuwd geworden natuurlijk.

 20. Vanessa

  De boeken ‘Zonder jou’ en ‘Toen het donker werd’ staan nog op mijn verlanglijstje, die wil ik graag lezen.

 21. Natascha

  Judas heeft mijn broertje aangeschaft dus die wil ik zeker ook nog even lezen. Gisteravond was ik bij een lezing van Michael Pilarczyk zijn nieuwe boek Master Your Mindset. Ik dacht dat is een leuk boek voor Cynthia! En toevallig zag ik vanmorgen dat je het boek aan het lezen bent. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt?

 22. Loes

  Vooral Judas lijkt me mooi om te lezen. Onvoorstelbaar dat Iemand zoiets doet he. Ik hoor veel goede verhalen over het boek.

 23. Judith

  Judas is ook nog eens erg goed geschreven! Wat het heel dubbel maakt, want daardoor lijkt het of je een heel spannend verhaal leest, maar het is dus gewoon echt. Ik kan daardoor ook niet zeggen dat het een ‘mooi’ boek is want het is een afschuwelijk verhaal. Maar wel een aanrader om te lezen!

 24. Eva

  Simone van der Vlugt leest wel makkelijk weg vind ik. Ik leen ze vaak van de bibliotheek.

 25. Sandra

  Ik ben vooral erg benieuwd naar de eerste drie boeken! Judas staat daarvan bovenaan mijn lijstje, zeker ook omdat hij zoveel in de media is geweest.

 26. Saskia

  Judas wil ik ook heel graag lezen, boeken van Simone van der Vlugt vind ik altijd fijn om lekker makkelijk weg te lezen.

 27. marije

  Ik ga je volgen op Goodreads, ben altijd op zoek naar goede boeken om te lezen 🙂

  Ik vond Toen het donker werd geweldig en afgelopen maand heb ik Lieveling van Kim van Kooten in een ruk uitgelezen. Ben nu bezig in huidpijn van saskia noort

 28. Susan

  Alles behalve die laatste lijken mij wel wat! Judas wil ik sowieso nog echt lezen.

 29. Maaike

  Klinken als goede boeken, Ik hou wel van lugubere verhalen en thrillers, al lees ik zelf momenteel wat meer fantasy achtige boeken. Vonnegut heb ik nog staan: idd echt zo’n boek wat je een keer gelezen moet hebben.

 30. Femke

  Voornamelijk nare verhalen, maar daar hou ik wel van! Op dit moment ben ik vooral erg benieuwd naar het boek Judas.

 31. Fien

  Ik had al gehoord dat Nieuwe buren van Saskia Noort leuk is! Ik ga hem misschien eens lezen voor Nederlands!

  Liefs

 32. Trâm

  Wwohoo boeken power, I love books :inlove:

 33. Moniek

  Geluk is een jurk! Die moet ik hebben!

 34. gloria

  Ik ben het helemaal met je eens wat Fifty Shades of Grey betreft!
  ik had ook meteen een twilight-gevoel.
  Al ben ik stiekem wel nieuwsgierig naar de andere 2 delen… ik ga eerst andere dingen lezen.
  Die van Noort staat ook al een tijdje op mijn lijstje en ga ik tijdens mijn vakantie lezen!

 35. Ilse

  Ik krijg spontaan zin om te lezen!
  Kijken of ik aan een aantal van deze boeken kan komen.

 36. Anouk

  Glazuur ga ik voor mijn werk lezen, hij lijkt me leuk om te lezen. Zeker omdat iedereen het erover heeft. Vijf tinten grijs weet ik nog niet. Hij schijnt mooi te zijn, maar als het vooral om de seks gaat zoals jij omschrijft, twijfel ik een beetje.

 37. Rianne

  Jaaa glazuur is zo’n leuk boek! Die heb ik echt met plezier gelezen op mijn vakantie :love: . En waar download je 50tinten als je er maar 5 euro voor hoeft te betalen?

 38. Vera

  Leuk stukje! En ja dat is absoluut Carrie. Ik zag het meteen!

 39. Cheryl

  Ik ben nu aan deel 2 van 50 shades begonnen maar ben benieuwd waarom jullie Ana typeren als naief ! Als je je inbeeld dat die Chris giga lekker is, vind ik het bijna logisch dat je daardoor wat meer pikt dan anders zeg maar.

 40. Yivat

  Leuk een boekenpost! Fijn dat je ze zo eerlijk reviewt en niet zo’n standaard verslagje schrijft zoals je op veel andere blogs leest. Chapeau 🙂

 41. Melissa

  Ik vond inderdaad fifty shades of grey erg slecht geschreven, nederlands heb ik niet eens geprobeerd omdat de engelse al zo slecht is

 42. Ik heb nieuwe buren gelezen en ik vond het nogal een apart boek. Het begint wel oke maar het verhaal krijgt later echt een wending waarvan je denkt, what the f*ck. Het was echter al een tijdje geleden maar ik weet nog wel dat toen ik het boek uit had ik het maar een beetje vaag vond.

 43. Milou0207

  He moet ook een keer de serie van the hunger games lezen en natuurlijk ook de film kijken

 44. sepideh

  Ben het helemaal eens met je review over 50 shades. Op het stuk dat je Ana en Bella heel erg hetzelfde vindt na dan. Ben juist wel een grote fan van Twilight en Bella.
  Maar vond de verhaallijn ook ZO saai. Heb niet verder gelezen dan 100 bladzijdes. Het boek is naar mijn mening erruuug ‘overrated’.

 45. Annelies

  Ik hou echt superveel van je boekenposts, Cynthia! Ben dan ook een echte boekenwurm.
  Van jouw lijstje heb ik nog geen enkel boek gelezen, maar o.a. Glazuur staan wel op mijn leeslijst. 50 tinten begin ik uit principe niet te lezen. Al mijn collega’s zijn er wild van, maar mij kan het echt niet boeien. Ik zou me vanaf blz. 1 alleen maar ergeren en dan ken ik betere dingen/boeken om mijn tijd aan te besteden. 🙂

 46. Jasmin

  Ik lees niet heel veel en ik ben nu bezig met het tweede deel en ik vind het zeer vermakkelijk. Ik houd van sexuele getinte verhalen dat trok mij naar de boeken.

 47. Samira

  Enkele boeken aan mijn te lezen lijst toegevoegd 🙂

 48. aimelie

  oh ja Fifty shades of Grey vond ik echt vreselijk. Veels te veel herhaling, echt hele simpele literatuur. Ben benieuwd naar de andere boeken 🙂

 49. Sophie

  Glazuur lijkt me ook een heel leuk boek. Ik hou van chicklits! Heb er op vakantie in Frankrijk drie gelezen. 🙂

 50. Femke

  Leuke post! Dat van die vertaalde boeken vind ik ook. Ik lees ook het liefst geen vertaalde versies. Engelse boeken lees ik gewoon in het Engels als het kan. Nieuwe buren heb ik graag gelezen! De andere zijn weer tips 😀

 51. Angela

  Ik heb Bella Italie gelezen van Suzanne Vermeer toen ik in Italie zat, wat een spannend verhaal zeg, wil zeker de andere boeken van deze schrijfster ook lezen!

 52. roos

  Glazuur lijkt me een leuk boek! Als fifty shades of grey een beetje is gebaseerd op Twilight dan weet ik zeker dat het geen boek voor mij is. Ik hou namelijk echt helemaal niet van Twilight.

 53. Monique

  Aaaah Saskia Noort ik ben dol op haar boeken, super spannend altijd!

 54. Marit

  Haha ze lijkt inderdaad op Carrie! Mij lijkt die chicklit erg leuk en 50 shades of grey leek me in eerste instantie een leuk boek, maar zoveel seksscènes hoeft van mij nou ook weer niet. Ik denk dan ook niet dat ik die ga kopen voor mijn iPad.

 55. it’sallaboutdance.nl

  Ik ben nu erg benieuwd naar het laatste boek! Die van Saskia Noort had ik al gelezen, erg spannend boek ja 🙂

 56. F.

  Ik ben altijd blij om te zien dat jij artikelen maakt waar je echt iets aan hebt, na dit artikel ben ik oprecht geïnteresseerd in een paar van deze boeken 🙂
  Je hebt altijd een goeie inhoud xxx

  • Miss Lipgloss

   Ah, dankjewel, dat maakt me echt blij 😀

 57. sylvia

  Door jou lees ik ook ik zit momenteel op 2 boeken per week dank je wel daarvoor jij inspireert mij enorm xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  • Miss Lipgloss

   Awww 😀 graag gedaan Sylvia, super om te horen.

 58. Marloes

  Na jouw review heb ik besloten 50 tinten grijs helemaal niet meer te lezen, tnx! Het stond me al zo tegen, maar dit geeft de doorslag. Bespaart me weer tijd en geld. Ik lees nu De Duivelsverzen van Salman Rushdie, hij is mijn favoriete schrijver.

 59. Sophie

  Dit vind ik echt leuke posts 😀 Ik denk dat we een beetje dezelfde smaak hebben dus volg je advies op en ga Glazuur en Geluk is een jurk bestellen, ik ben benieuwd!

  • Miss Lipgloss

   Thanks Sophie, leuk om te horen 😀 Ben benieuwd wat je er van vindt!

 60. Irene

  Haha, ik snap dat je je kapot ergerde aan 50 shades. Het is dan ook écht niet goed geschreven, met heel veel grammaticale fouten en dergelijke.
  Ik heb het ook geprobeerd te lezen maar ik kwam er gewoon niet doorheen.

 61. Riëlle

  Je bent echt mijn engel (of is het nou redder?) in nood! Ik moet nog 10 uitgebreide boekverslagen maken. Zelf leuke boeken vinden is een cru. Dit helpt me een eind op weg. Weet iemand nog leuke engelstalige boeken? Je zou me echt enorm helpen! Dankje.

 62. Nora

  50 shades of grey, wat een kutboek. Ik ergerde me dood aan de schrijfstijl, aan de naiviteit zonder diepgang van Ana en aan de niet-sexy omschreven scènes met zo’n creep. Het is dan wel expliciet en -oooh SM-, maar zo veel spannends gebeurt er niet.

 63. Esmay

  Glazuur & Geluk is een jurk lijken me beide superleuk!
  Maar 50 tinten grijs, I dunno .. Ik hoor er veel over, maar ik ga er maar niet aan beginnen haha!

 64. The Fashion Plaza

  Ik houd persoonlijk meer van thrillers Stephen King enzo. Boeken van Saskia Noort en Kluun vind ik altijd te gehyped. Het zijn totaal geen literaire hoogstandjes. De Engelse literatuur vind ik daarentegen wel heel mooi, met Nicholas Sparks en Charles Dickens, George Orwell.

 65. Lotte

  Haha, ik vind jou helemaal niet het type voor 50 shades of grey. Maar dat klopt ook wel, aangezien je het boek niet hebt uitgelezen. Ik stond er laatst mee in m’n handen in de winkel, maar ik kreeg al snel rode wangen van schaamte (die seksscènes vliegen je om de oren) en legde het snel weer terug. Een beetje seks is oké, maar ik hoef niet in details te weten wat een twilight fan precies zou doen met een of andere creepy kerel, haha.

 66. Laura

  Geloof me, 50 tinten grijs is nog 100x erger in het engels –‘ gelukkig dat ik het gratis heb kunnen downloaden want dat boek is nog geen 5 cent waard… Ik snap zelfs niet hoe iemand dit boek zou willen publiceren maar ja, ieder zijn ding he 🙂 x

 67. Melissa

  Heee, ‘Geluk is een jurk’ heb ik ook! In mei gekregen voor m’n verjaardag. 🙂 Ik ben er alleen nog niet in begonnen.

  Ik lees momenteel ‘Het Dal der Beloften’ van Jean M. Auel, deel 4 van de serie ‘De Aardkinderen’. Geweldige boeken (en lekker dik). 🙂

 68. Liza

  Ik ben niet zo van de Nederlandse schrijvers/schrijfsters. Engelse boeken vind ik gewoon beter geschreven. Soms lees ik vertaalde boeken en soms gewoon in het Engels.
  Ik heb net de twee eerste boeken van The Hunger Games geleend van een vriendin, jammer genoeg in het Nederlands, dus daar moet ik maar eens aan beginnen (:

 69. Marii

  Suzanne vermeer heeft echt super leuke boeken en erg spannend heb hier nog 3 liggen die ik nog moet lezen

 70. comemoda

  De suite heb ik thuis ook liggen, ben benieuwd!

 71. gracefulglow

  Ontzettend leuk dat je zoveel boeken leest! Ik ben op dit moment bezig in één van de boeken van pretty little liars, deel 7 ofzo? Ik heb ze bijna allemaal al gelezen, en ik ben tegelijkertijd ook bezig met the wedding girl, beide engelse boeken. Vind ik vaak veel leuker dan nederlandse boeken!

 72. Iris

  Ohh! Heb dan weer zin om boeken te gaan lezen. Heb ze allemaal nog niet gelezen! Mij lijkt Glazuur wel wat en De Suite ook!

 73. robin

  ik was ook benieuwd naar vijftig tinten grijs omdat iedereen het er over had, maar alleen maar seks no thanks.

 74. Renate

  Inderdaad die vrouw op de voorkant lijkt op Carrie Bradshaw! Alleen heeft zij nog wat ‘grovere’ krullen. Maar het leek me wel tof als er een boek over haar was! 😆

 75. Lytje

  Ik ken ze allemaal niet..

 76. Nanda Love

  Sex sells absoluut, maar dan moet het wel goed in elkaar zitten en dat is met dit boek absoluut niet.

  Ik ben benieuwd naar de overige, vooral naar Saskia Noort en Glazuur! Tof, dank je wel. Nu weet ik wat ik kan kopen als ik weer bij Bruna ben 😆

 77. Kim

  Hier staan wel een paar boeken tussen waarvoor mijn interesse nu gewekt is

 78. Anneke

  Glazuur staat al tijden op mijn “to read”-lijstje.

 79. Eva

  Ik heb op vakantie voornamelijk zware thrillers, zoals van Frederick Forsyth gelezen.
  Erg spannend, dat zijn echte pageturners 🙂

 80. Tim

  Heel slecht eigenlijk, maar ik lees bijzonder weinig boeken. Ik ben wel van plan om “50 tinten grijs” als e-book aan te schaffen zodat ik lekker op mijn iPad kan lezen 🙂

 81. Kim

  Fifty Shades of Grey had ik meer van verwacht, ik werd vooral moe van de vele sex scene’s. Saskia Noort gaat nooit vervelen vind ik. Wat ik zelf leuke boeken vind zijn van Elena Forbes – Sterf met mij is een hele goede.

 82. Anss

  50 Shades is begonnen als een fanfiction voor twilight, verteld de schrijfster in meerdere interviews. Ik irriteerde mij precies op dezelfde manier zoals jij hem hier omschrijft!
  Zelf heb ik ‘Nieuwe buren’ ook en vond het een erg goed geschreven boek! En nu heb ik zin om ‘Glazuur’ te lezen. :love:

  Tip: Bij de Action verkopen ze ook Chicklits, voor maar 1,99! En ze zijn ook nog van ‘The House of Books’ Best tof toch :love:

 83. Joyce

  ik ben érg benieuwd naar dat eerste boek, klinkt veelbelovend!

 84. Resy

  Glazuur heb ik ook pas gelezen, vond het echt een leuk boek wat vlot te lezen is. Ook de suite is een erg leuk boek. Die anderen ken ik niet maar lijken me ook erg leuk

 85. chantal

  de suite heb ik ook gelezen.
  is inderdaad een heel mooi en heftig boek.
  ik heb het boek nieuwe buren op mijn verlanglijstje staan.

 86. Chantal

  Ik heb het boek de suite gelezen en die is echt heel spannend!
  Al veel gelezen over vijtig tinten grijs, dat het z’n leuk en spannend boek moet zijn maar hier zijn de meningen verdeeld, niet het eerst volgende boek wat ik ga lezen!
  Nieuwe buren staat wel al lange tijd op mijn lijstje, toch maar eens aan beginnen! 🙂

 87. Eva

  Wat leuk dat er weer een boeken post online staat. Naast de sneak peaks, zijn de boekenreviews echt mijn favoriete posts !

 88. Hester

  Altijd leuk om te lezen dit! Ik lees wel andere boeken, maar toch vind ik deze ook wel leuk klinken en zou ik ze waarschijnlijk ook met veel plezier lezen. Ik ben nou eenmaal een boekenwurm :love:

 89. Femke

  Nieuwe buren lijkt me echt een heel gaaf boek!

 90. fien

  Ik dacht even dat dat meisje bij het laatste boek die vrouw van Sex and the city was, haha! Fijne, leuke, positieve dag toegewenst cynth!
  liefs

 91. Irenka

  Wat grappig dat je aangeeft dat Nederlands geschreven boeken altijd beter zijn dan vertaald uit het Engels. Ik kan echt niet tegen Nederlandse schrijvers, ik erger me altijd mateloos aan de schrijfstijl :’)

  En tsja. Fifty shades is gewoon fanfic, ik lees nu Twilight en erger me nu een stuk minder aan Bella. Er zit veel meer diepte in haar persoonlijkheid dan die van Ana, Ana is alleen naief, verder zit er niet zo veel in haar.

 92. Kimberly

  Nieuwe buren is echt een goed boek! En glazuur staat zeker nog op mijn ‘wil ik lezen’ lijstje!

 93. M.

  Huh? de vrouw van Steve in nieuwe buren heet Rebecca, niet Rachel!

  • Ginny

   Het staat er nog steeds?
   denk zeg t maar effe..

  • Miss Lipgloss

   Nee hoor, heb het aangepast. Ligt aan je cache denk ik 🙂

 94. lonneke

  Klinken als leuke boeken!
  Voorral glazuur lijkt mij wel iets voor mij.
  X

 95. Danielle

  Ik heb de Fifty Shades boeken ook gelezen en ik dacht na boek 1 ook precies wat jij dacht. Maar boek twee en drie zijn echt veel leuker! 🙂 – Ook al is de schrijfstijl niet helemaal geweldig.

 96. Irene

  Van De Suite heb ik een tijd terug het begin gelezen in De Slegte en ik vond het al meteen pakkend! Heb er sindsdien alleen helemaal niet meer aan teruggedacht.. Ga ‘m denk ik lenen in de bieb! 🙂

 97. Elly

  Glazuur vond ik ook echt fantastisch! Vijftig tinten heb ik ook gelezen, de hele trilogie. Ik kan me heel goed in je kritiek vinden, dat waren precies de dingen die ik ook heel irritant vond, maar toch overheerste voor mij het verhaal ‘erachter’ waardoor ik het geweldig vond. Ook dat verhaal is hier en daar erg overdreven (die onzekerheid, het constant tegenover elkaar bevestigen dat ze niet meer zonder elkaar kunnen), maar toch greep het me bijna meteen omdat ik me ging afvragen of dat ook genoeg zou zijn.

  • Denise

   Perfecte omschrijving van 50 tinten.. Klopt inderdaad! Werd er zelf haast onzeker door haha:)

 98. Emma

  Altijd leuk om te lezen! Mijn book-wishlist is weer lekker aangevuld!

 99. Marinda

  Nieuwe buren vond ik ook erg spannend. Ik heb zelf een traan gelaten om het verschrikkelijke eind……. :blush:

  Ik ben nu bezig in boek drie (gerechtigheid) van de millenium triologie van Stieg Larsson, echt tragisch dat deze auteur zo vroeg overleden is. Daar had ik graag nog meer boeken van willen lezen. Geweldige boeken!

 100. tina

  die laatste lijkt me leuk! dat grey nog wat boek heeft een vriendin laatst gehaald. Ze hoorde er heel veel over op haar werk. Maar nu ik jou review leest klinkt het totaal niet boeiend. Ik heb zelf ook niks met twilight haha. Maarja die laatste wil ik wel lezen

 101. debby

  Het 1e deel van vijftig tinten las ik zo uit en ik vond het 1e deel geweldig. Het 2e deel was oké, maar net zoals jou ging ik me storen aan het omg en holy fuck. Het 3e deel heb ik ook uitgelezen een stuk minder snel als de 1e twee delen. Sommige sexscenes heb ik niet meer gelezen.

 102. Linda

  Alle boeken staan nog op mijn to-read-list! Haha!!

 103. Charile

  Ik ben benieuwd naar glazuur 🙂 Alleen de voorkant is al heel leuk!

 104. Chantal

  Ik ben het meest benieuwd naar Glazuur, de andere boeken trekken mij niet zo. Lees sowieso echt veels te weinig, heb er helaas het geduld niet meer zo voor…

 105. Bianca

  Leuke boeken, ben erg benieuwd naar Glazuur en Nieuwe buren. Denk dat ik die binnenkort ook ga lezen 🙂

 106. Lifesplash

  Glazuur heb ik inderdaad al veel van gehoord! Van dit lijstje spreekt het boek van Cécile me ook wel aan. Niet zo zeer om de modewereld, maar om de persoon zelf. Ik wil later ongeveer hetzelfde beroep namelijk, haha. Thanks voor de tip! Binnenkort maar eens kijken of dat boek wat voor mij is. 🙂

 107. Lousaa

  Carrie is zeker 30 centimeter korter.

  Mooi altijd dat je zo kunt genieten van de boeken die je leest. Ik lees liever literatuur, nederlands en angelsaksisch, soms wat zweeds en japans in vertaling, maar ik vind een goede thriller soms ook wel lekker. Probleem is alleen dat ze meestal zo slecht geschreven zijn. Vooral Saskia Noort trek ik voor geen meter (heb daar hetzelfde geboel bij als jij bij al die tinten grijs). Maar door druk werk is het daar al een tijdje niet van gekomen helaas.

 108. Zuzanna

  The Suite lijkt me heftig, is het ook zo?

  • S

   Ben ik ook erg benieuwd naar…

 109. Liliane

  Fijn dat je zo eerlijk bent over 50 tinten grijs!
  Als ik het zo lees weet ik niet of het boek wel voor mij weggelegd is omdat ik een goed lopend verhaal erg belangrijk vind in een goed boek. En omdat het een ware hype is was ik toch wel erg benieuwd of het verhaal ook écht goed was. Ik ga het nog wel een keer doorbladeren om te kijken of ik inderdaad van dezelfde mening ben, want smaken verschillen inderdaad 😉

  Haha, en nu kan ik het laatste boek nooit meer normaal bekijken zonder Carrie erin te zien!
  Het boek van Cécile lijkt me ook erg interessant, ik leer graag en al helemaal over mode 🙂

  • Denise

   Ik heb alle 3 de delen 1 week uitgelezen.. Ik vond het een super verhaal, en het zal wel aan mij liggen, maar van de seks scenes kreeg ik wel rode oortjes. Het klopt dat ze vaak de zelfde woorden gebruiken (de personages), maar doen wij dat in het echte leven ook niet?..

   Ik raad ze iedereen aan, wacht stiekem op deel 4, als die ooit komt 🙂

   Leuk verhaal, spannend en meeslepend. Twilight heb ik niet gezien of gelezen dus geen idee of het daar op lijkt.

 110. Hanan

  Ik dacht direct een boek over carrie bradshaw?hihihihi

 111. Lisette

  Glazuur wil ik ook nog lezen! leuke boeken.

 112. Lindy

  Ik ben nu 50 tinten grijs aan het lezen en ik snap wat je bedoelt. In het begin kon ik moeilijk wennen aan beide personages, nu ik verder in het boek ben krijg ik pas het gevoel; ik wil doorlezen. Ben dus heel benieuwd naar de verdere ontwikkeling van de dominante mister Grey;)

  X

  • Nicole

   Ik heb net alle drie de boeken gelezen en vond ze wel erg goed. De sexsenes heb ik vluchtig doorgelezen want dar werd storend maar zeker de moeite waard om de andere twee delen ook te lezen.

  • Nicole

   Scenes dan he haha foutje

  • Shirley

   Ik heb ze ook gelezen en vond juist de spanning en het verhaal achter de personen erg interessant. De seksscenes waren inderdaad niet mijn ding en ook de schrijfstijl was verschrikkelijk maar ik moest gewoon doorlezen om te weten wat er ging gebeuren. Je weet niet wat je mist als je alleen deel 1 leest 😉

  • Marije

   Mee eens! Ik heb ze alleen in het Engels gelezen.. Ben niet zo van de vertalingen en vind Engelse boeken vaak beter. Dus misschien is de vertaling wel niet zo super, ik vond het verhaal goed en de schrijfstijl erg grappig.

  • may

   Dat had ik ook! Alle drie gelezen alleen omdat ik moest weten hoe het eindigde. Op een gegeven moment dacht ik echt: wat ben ik toch aan het lezen? De constante drang naar bevestiging en dat ELKE (seks) scene dezelfde opbouw heeft. En toch was ik nieuwsgierig naar het einde haha.

  • Annika

   Ik heb ze ook alle 3 in het Engels gelezen, en ik vond ze erg goed… maar dan vooral echt het verhaal en de personages. De sexscenes had de schrijfster van mij niet iedere keer zo uitgebreid hoefen te beschrijven, daar ging ik me echt aan irriteren.
   De personages groeiden wel echt hoe verder je in het verhaal kwam, vooral in de volgende boeken, dat vond ik het leukst. Die vervelende zinnetje zoals ‘holy shit’ en ‘o my god’ waren daar veel minder tot niet aanwezig en ook die irritante inner goddess bleef wat meer op de achtergrond.
   Verder kon ik vaak erg benieuwd zijn wat er ging gebeuren en waren er af en toe kleine aanwijzingen waarbij je je afvroeg waarp, iemand dat deed of zei en daar kwam je dan later in het verhaal weer achter. Erg goed!

   Ik weet niet of je de reek van the Hunger Games hebt gelezen Cynthia, maar zo niet… dan zou ik je die zeker willen aanraden! Echt een geweldig boek voor jong en oud, man of vrouw.. met een heel eigen verhaal! (Naar mijn mening wel het beste in het Engels.)

  • Nienke

   Ik heb gehoord dat 50 shades eerst een Twilight fan-fiction was onder een andere titel. De karakters zijn gebaseerd op Edward en Bella en hadden ook eerst deze namen. Het werd eerst gepubliceerd op zo’n fan-website, vanwege de expliciete stukken heeft James het op haar eigen website gezet, herschreven en uiteindelijk is het die trilogie geworden.

  • Annika

   Klopt het begon als fanfic, ik heb het toendertijd nog online gelezen. In het uiteindelijk boek zijn wel wat hoofdstukken aangepast omdat het te veel naar Twilight verwees. Het origineel heette ‘Master of the Universe.’ (Anastasia = Bella, Christian = Edward, Kate = Rosalie, Elliot = Emmett, Grace = Esmee, Carrick = Carlisle, Mia = Alice, Ethan = Jasper, Jose = Jacob, Jack (2e boek) = James enz.
   Ik moet wel zeggen dat het voor mij dus onmogelijk was, tijdens het lezen van de boeken, om er andere personages bij in te beelden dan die van Twilight. Dat zal dus nog een verrassing voor mij worden wanneer de film uitkomt, met uiteraard hele andere spelers, haha.

  • Maaike

   Ik ben nu bezig in deel 1 en het is idd die fanfic. Ik heb Master of the Universe ook gelezen, maar ik vond de Bella in dat verhaal wat minder naïef dan Ana. Overigens ben ik gestopt met lezen toen het van fanfiction.net/ org afgehaald is vanwege de expliciete scenes. Voor een fanfic is het goed, maar niet om gedrukt te worden. Dit had van mij echt geen bomen hoeven kosten in de vorm van papier, maar het is wel vermakelijk. De schrijfstijl is irritant, de naïviteit van Ana ongeloofwaardig en het zachte randje wat Grey dan toch blijkt te hebben komt iig tot nu toe ook niet goed uit de verf.

   Oh en Nederlandstalig is al helemaal niet mijn ding. Ik lees alles in het Engels. Ik zou zelfs in staat zijn om een van oorsprong NL boek in het Engels te lezen, omdat ik al in geen 10 jaar een NL boek heb gelezen. Als je nog op zoek bent naar een interessant boek, kan ik je On The Road van Jack Kerouac en als je van bizar houdt, Cosmopolis van Don Delilo aanraden. Beide top boeken, maar geen ‘dit-lees-ik-in-een-middag-weg-bij-het-zwembad boeken.

  • Nicole

   Ja!!!!! De triologie van de hongerspelen die is echt super!!! Momenteel ben ik verslaafd aan camillia lackberg.

 113. Kimberley

  Al deze boeken staan op mijn lijstje om ooit nog een keer te lezen. Vooral Glazuur! hihi. En idd bij dat laatste boek lijk de dame heel erg op Carrie!