Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
24 augustus 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • boek
  • boeken
  • cecile narinx
  • de suite
Een MissLipgloss artikel

Boeken van de laatste tijd

Het is alweer eventjes geleden dat ik een aantal boeken besprak. Tijd om dat weer eens te doen! Ik wil een aantal boeken behandelen die ik eigenlijk allemaal in het buitenland heb gelezen. Vakantieboeken, dus!

Deze keer geen foto’s van de fysieke boeken, want ik heb deze eigenlijk allemaal op mijn e-reader gelezen! Ik heb ze dus alleen digitaal. Ik vind dat op reis zo handig, al mis ik de charme van pagina’s omslaan wel een beetje, hoor! Goed, let’s go!

 

Glazuur – Lisette Jonkman

Ah, mijn eerste chicklit sinds tijden! Vroeger las ik alleen maar zoete romannetjes, nu lees ik eigenlijk meer thrillers en dergelijke. Glazuur had ik al een tijdje liggen en ik heb hem op Curacao gelezen, in één middag, met uitzicht op zee. Dat maakt het natuurlijk meteen al een goed boek! Haha, grapje natuurlijk.
Glazuur is een rasechte chicklit, geschreven door de Nederlandse jongedame Lisette Jonkman.

Glazuur gaat over Sophie. Ze werkt bij een reclamebureau, waar haar vroegere beste vriendin Karlin haar baas is geworden en een relatie heeft met Sophies grote liefde, Rein. Als ze voor de zoveelste keer op kantoor vernederd wordt, is ze het helemaal zat. Ze neemt het heft in eigen handen en zorgt ervoor dat alles weer gaat zoals zij het wil. Meer zeg ik niet, want dan verklap ik belangrijke dingen in het verhaal.

Ik vind het vooral leuk dat Glazuur een gewone Nederlandse chicklit is, een van oorsprong Nederlands geschreven boek is altijd beter dan een die vertaald is vanuit het Engels. Sophie komt goed uit de verf in het verhaal en je leeft erg met haar mee. Zeker wanneer ze wat blunders begaat ten opzichte van Rein, zit je echt op het puntje van je stoel. Hoe gaat ze zich hieruit redden?!

Sophies karakter is heel leuk, ze gaat niet bij de pakken neerzetten maar zorgt er zelf voor dat haar leven 180 graden gedraaid wordt. Het is leuk, het is grappig, het is luchtig en heerlijk voor op vakantie!

Wat ook een extra dimensie aan het boek geeft: Lisette Jonkman won de Chicklit Schrijfwedstrijd (van Luitingh-Sijthoff, Bol.com en Chicklit.nl) en toen mocht ze dit boek schrijven. Lisette: ‘Mijn leven is een aaneenschakeling van dromen, liefde en blunders, dus ik lees, schrijf en adem chicklit. Het was mijn droom om schrijfster te worden en met Glazuur komt dat nu uit.’ Prachtig, dat Lisette haar droom is uitgekomen! Maakt het extra leuk om te lezen. Ik kijk uit naar Lisette haar tweede boek!

 

Vijftig Tinten Grijs – E.L.James

Deze moest ik lezen. Iedereen had het erover. Op Twitter, op blogs, op Facebook en mijn vriendinnen praatten nergens anders over. Voor €5 kon ik hem op mijn e-reader downloaden, dus dat deed ik. Ik was ontzettend nieuwsgierig, zou dit het nieuwe beste boek ooit zijn?

Het verhaal gaat over Ana, die verliefd wordt op Christian Grey, een superrijke, knappe en charmante man. Alleen hij is nogal into de seks waarbij je wordt vastgebonden en geslagen. Wil Ana dat en gaat ze daarvoor? Dat is eigenlijk waar het verhaal over gaat.

Tja. Wat moet ik zeggen. Aan de ene kant vond ik het wel een meeslepend verhaal door de zeer expliciete (!) scenes en de bizarre voorkeuren van mister Grey, aan de andere kant ergerde ik me kapot aan de schrijfstijl en het karakter van Ana. Na een hoofdstuk bedacht ik me dat ik het erg vond lijken op Twilight. Het karakter van Ana komt erg overeen met het karakter van Bella, waar ik me in de Twilight boeken ook een tikje aan stoorde. Daarna las ik pas dat het boek ook als een soort ode aan Twilight is begonnen. Dat is te merken!

Ik stoorde me eraan dat de schrijver duidelijk van seksscène naar seksscène schrijft en hoe naïef Ana is. Ook de schrijfstijl met de vele ‘Wauw!‘ ‘Mijn hemel!’ en ‘Oh mijn god!’ stoorde me een beetje. Het eerste boek heb ik net niet uitgelezen en ik ga de rest van de boeken ook niet lezen. Smaken verschillen, denk ik! En: seks sells, dat blijkt wel.

 

Geluk is een jurk – Cécile Narinx

Geluk is een jurk is een soort kijkje achter de schermen van de internationale modewereld. Cécile vertelt van alles en legt veel dingen uit, wat een Little Black Dress is, een smoking en het Chanel jasje, maar ook stijliconen en designers worden onder de loep gelegd. Cécila Narinx begon vijftien jaar geleden op de redactie van de Nederlandse ELLE en weet elk detail van de modewereld. Zeker als je haar boek leest lijkt het wel of ze álles weet, wauw!

Ik vond het zelf een super interessant boek met veel dingen die ik echt niet wist. Leuk vind ik dat je uit veel verhalen kan opmaken dat Cécile er zelf echt ‘bij’ was. Ze heeft geen research gedaan, door haar vele ervaring weet ze gewoon alles. Ik heb er veel van geleerd, al vond ik sommige stukjes wel saai. Ik lees graag praktische dingen, bijvoorbeeld over bepaalde trends, dingen als LBD’s, pumps en smokings. De hoofdstukken over designers vond ik wat minder, maar dat is ongetwijfeld persoonlijk.

Leuk voor iedereen die wat meer wil weten over de modewereld!

Nieuwe Buren – Saskia Noort

Peter en Eva hebben wat moeite met hun relatie. Eva kan maar moeilijk zwanger worden, en wanneer ze eindelijk in blijde verwachting is, krijgt ze een miskraam. Ze kunnen dit verdriet niet echt verwerken en het lijkt helemaal mis te gaan tussen de twee.
Ze zijn net verhuisd naar een nieuwe wijk – ook vanwege hun kinderwens, wat het een beetje zielig maakt – en krijgen nieuwe buren, Steven en Rebecca. Dit koppel is totaal anders dan Peter en Eva, ze zijn heel vrijgevochten en gaan graag samen naar parenclubs. De nieuwe buren nodigen hen uit om een keer mee te gaan, zouden ze dat niet fantastisch vinden? Ze besluiten het eerst eens thuis uit te proberen en Rebecca komt stiekem met het idee dat het voor Eva dé gelegenheid is om zwanger te worden, van haar man!

Het is nogal een heftig verhaal en zeker het einde is een ontknoping. Ik vond het vooral heel erg spannend, er gebeurt nogal wat in het verhaal, en het verschil tussen Eva en Peter en Rebecca en Steven is leuk om te lezen, omdat je dat in het echt natuurlijk ook heel veel ziet. Het is wel een typische Saskia Noort thriller, die lekker wegleest.

 

De Suite – Suzanne Vermeer

Dit boek las ik op vakantie op Lanzarote, ik vond het wel toepasselijk, haha! Dit verhaal gaat namelijk over de alleenstaande moeder Joyce, zij is hotelmanager op Tenerife. Ze heeft jarenlang hard gewerkt en heeft een goede reputatie opgebouwd. Ze is drukker dan ooit en brengt maar weinig tijd door met haar zoon, wat haar niet lekker zit.
Op een avond moet Joyce – zoals zo vaak – overwerken. Onverwacht wordt ze overvallen door twee mannen. De volgende dag kan ze ze zich niks herinneren. Dan wordt ze gebeld door een man die haar wil vertellen wat er gebeurd is en waarom. Ze moet een suite volledig tot zijn beschikking stellen, of hij zal zorgen dat het filmpje dat die nacht is gemaakt, verspreid zal worden en haar leven een puinhoop zal maken.

Damn, deze vond ik spannend! Joyce haar leven wordt helemaal overgenomen door wat er in het hotel gebeurt, en het lijkt wel alsof ze niemand meer kan vertrouwen. Er gebeuren dingen in het verhaal die je absoluut niet verwacht en die er ontzettend inhakken. Van deze blogpost vond ik De Suite denk ik het leukst om te lezen.

Ben ik trouwens de enige die constant denkt dat de dame op de voorkant van het boek Carrie Bradshaw is?! 😉


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.